Şimdi Ara

Aykut Hoca'nın denediği sistem,4-6-0 hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geldiğinden beri moda bu Adam'ı sahiplenememek, kolay değil tabi ki, sonuçta "burası Konya değil" size göre, Aragones olmalı o mevkide, Wenger getirilmeli, binbir türlü saçmalığı sineye çekilip Lucescu geçmeli onun yerine. O hariç kim olursa olsun. Bu sığ görüşler ve önyargılar üzerine yorum yapmaya dahi değmez. Tek bildiğim ve gördüğüm, yaşanılan korkunç süreçte dimdik kalabilen, baskılara kalkan olan, bizim gözümüz kulağımız sesimiz, çığlığımızın yankı bulmuş hali olan Adamdır bu Adam. Ne yaparsa yapsın, hatasıyla, sevabıyla bizden birisidir, bu süreçte ihtiyacımız başımızda dimdik duracak bir ADAM ise eğer Mourinho'nun oynatacağı futbola tercih ederim ben bu Adam'ı. Ayrıca oynattığı futbol, kazandırdığı başarı kör, artniyetli gözlerin sözlerine rağmen büyüktür, Kocamandır, bunu da belirteyim, hataları olsa da hiçbir önemi yoktur gözümde, olmamalı. Uzadı, geleyim sadede...

Aykut Hoca geçen senenin 2. yarısında da bazı maçlarda denemişti bu sistemi, ve çok da başarılı olmuştuk açıkçası. Bu seneki kadro yapısı, psikolojik çöküş, ortamdan bıkkınlık, sakatlıklar gibi tüm olağanüstü şartlar göz önüne alındığında şu anki durumumuz zaten insanüstü bir çabanın eseri. Ama bu sistemi pek taşıyamıyoruz denediğimizde.

-Peki nedir bu sistem?
    Aslında 4-3-3 kırması bir sistem gibi duran 4-6-0 ile adlandırılan sistem, bence 4-3-3 değil çünkü tepe forvet olarak oynatılan oyuncu Alex, top dağıtma, oyun kurma gibi özellikleri en üst düzeyde olan bir oyuncu, Villa gibi saf santrafor değil. Söylenilenlere göre yeni yeni ortaya çıkmıştır, hatta mucidi olarak Luciano Spaletti gösterilir, Roma'da uygulamaya başladığı sistemdir, ve pek çok takım tarafından da uygulanmıştır. Roma'da Totti'yi Alex'in oynadığı tepe forvet kısmına çekmiş ve bu sistemi ortaya çıkarmıştır. Hatta ZONALMARKING tarafından son 10 yıla damga vuran takım ve dizilişler sıralamasında 5. olarak gösterilmiştir:
    http://www.zonalmarking.net/2010/03/...e-5-roma-2007/
    Dizilişe dikkat etmenizi isterim, ve bununla Gs maçı 11ini yan yana koyun, aynı olduğunu göreceksiniz.

Ayrıca şuralara da göz atmanızı tavsiye ederim ilgiliyseniz:
    http://www.footballfarrago.com/2011/...ettis-4-6.html
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=4-6-0
    http://www.cartilagefreecaptain.com/...rancesco-totti

İyidir, kötüdür birşey diyemem ama olay budur, fikir budur benim düşünceme göre. Hocamız da bunu denemeye çalışıyor diye düşünüyorum. Biraz da 3 puanların öneminin oldukça farkında olmasından kaynaklanıyor defansif bir dizilişle oynamaya çalışması. Emin olun ki hepimiz kadar, belki daha fazla istiyor bu sezon herkese sıra sıra koymayı. Emeği en önce harcananlardan birisi o çünkü, canı kadar sevdiği kulübü, yüzlerce gol attığı kulübü zan altında, üstelik kendi yönetiminde kazandığı efsanevi bir şampiyonluk üzerine.

Eleştirmek mi? Adam akıllı eleştiriye kimsenin sesi çıkmaz ama kendini bir b.k sanıp bu Adam'a saçma sapan sallayacak insan evlatlarına da söylenecek 1-2 söz bulunur elbette. Aykut Kocaman sergilediği duruşla, kişilikle, efsanenin de ötesine geçmiştir ve bu taraftar onu kimseye yedirmeyecektir, aynı gemide olduğunu söyleyenlere de elbette. Gemi su alıyor beyler, rüzgar da tersten esiyor, siz hala eline küreği almış bu gemiyi yüzdürmek için çabalayan, kendini paralayan bu Adam'a laf ediyorsunuz "Kürek öyle mi tutulur hoca" diye. Boşta kürek var aklını sevdiklerim, bi zahmet siz de yüklenin şu sorumluluğu, siz de elinizi taşın altına koyun, siz de bi ezilin önce o ağırlığın altında sonra atıp tutmaya başlarsınız mecaliniz kalırsa.

@ 12 Numara'dan alıntıdır..

• Kendi düşüncem ise,kesinlikle bu şike safsatası çıkmasaydı,kuracağımız kadro ile bu taktiği çok rahat götürecekti Aykut hoca.

Aykut Hoca'nın denediği sistem,4-6-0 hakkında..

Muhtemel kadroyu yazdım yukarıda.Şampiyonlar ligine damga vuracağımız sezondu ama olmadı..Sağlık olsun..

Eger sistemi degistireceksek, bence 4-6-0dansa, 4-3-3e daha uygun bir yapimiz var. Tabii birkac transferle. Ama su gunlerde sistem degistirmenin gereksiz bir macera olacagi dusuncesindeyim. Ki bunu da GS macinda yasadik.

Orijinalden alıntı: Lord Kinross

Ya linklere bakamadim ama,
    Zaten iyi bir forvetimiz yok, forvetsiz oynamak da biraz garip geldi acikcasi.

Eger sistemi degistireceksek, bence 4-6-0dansa, 4-3-3e daha uygun bir yapimiz var. Tabii birkac transferle. Ama su gunlerde sistem degistirmenin gereksiz bir macera olacagi dusuncesindeyim. Ki bunu da GS macinda yasadik.

4-3-3 Alex varken olmuyor

Orijinalden alıntı: #11

quote:

Biliyorum. Zaten o biraktiktan sonra 4-3-3e gecilmeli, Alex varken 4-2-3-1'den baskasi yalan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: #11

quote:

Biliyorum. Zaten o biraktiktan sonra 4-3-3e gecilmeli, Alex varken 4-2-3-1'den baskasi yalan.

Aynen yoksa bazı maçlar(!) gidebiliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten bu sistem Alex gittikten sonrası için,farkındaysanız genelde maç sonlarına yakın bu taktiği deniyor.
  • 4-6-0 spaletti taktiği. Bu taktik klasik futbol taktikleri gibi her takımda uygulanamaz bence. Aykut kocaman özellikle 1 veya 2 farklı maçlarda son 15-20 dk bu sistemi deniyor ve bence bu kadro ilede zaten son 20dk denemeli. önümüzdeki 1-2 yıl orta göbekteki selçuk ve cristian gibi pas yapamayan,top kaptıran adamlardan kurtulup yerlerine sağlam oyunculardan kurulu bir orta sahaya sahip olabilirsek en kötü ihtimalle türkiye ligi için bence güzel bir sistem olucaktır.
  • Geçen sene bu sistemle başarılı felan olamadık. Hatta Ankaragücü maçı hariç bu sistemle tek gol attığımızı hatırlamıyorum. Alex bu sistemde oynayacak bir adam değil, maceraya da gerek yok. Bu sistem saçmalıktan öte bir sistem değildir, boş maceracıların işidir. 4-2-3-1 4-4-1-1 gibi sistemler varken yok ben şöyle yapıyım marjinal olayım havalarına gerek yok. Kadromuz 4-2-3-1'e fazlasıyla müsait.

Orijinalden alıntı: metalheadjm

alex gibi bi 10 numara, stoch gibi bi kanat, emre gibi ortasaha varken 4-2-3-1 den başka hiçbir sistem oynanmaz.

Bu cümlene de noktadan başka birşey eklenmez

Orijinalden alıntı: Cris

quote:

Orijinalden alıntı: metalheadjm

alex gibi bi 10 numara, stoch gibi bi kanat, emre gibi ortasaha varken 4-2-3-1 den başka hiçbir sistem oynanmaz.

Bu cümlene de noktadan başka birşey eklenmez

adam onu da eklemiş zaten
    Herkesi sen / dost mu sandın / belki ol / ağyâr olur
    Sâdıkâne / belki ol / âlemde bir / dildâr olur
    Yâr olur / ağyâr olur / dildâr olur / serdâr olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.