Şimdi Ara

Aydın Üniversitesi burs hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. bildiğiniz gibi aydın üniversitesinde ilk 5 tercihte yazarsan %30 burs var. Ama benim merak ettiğim şu, örneğin endüstri müh %50 kazandım ve % 30 bursu da ilk tercihten dolayı aldım ve mühendislik bölümleri 18.000TL. fiyat hesaplanırken %80 burs denerek 3600TL mi ödeyeceğim yoksa önce 18000ün %50 si 9000 onunda %30 u denerek 6300TL mi ödenecek?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aydın Üniversitesi Bursları

Aydın Üniversitesi, öğrencilerine akademik başarılarını ödüllendirmek ve finansal yüklerini hafifletmek için çeşitli burs programları sunmaktadır. Bu programlar arasında UBiS Aydın Giriş Bursu da bulunmaktadır.

UBiS Aydın Giriş Bursu

UBiS Aydın Giriş Bursu, üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere verilen bir başarı bursu türüdür. Bu burs, üniversiteye giriş sınavlarında yüksek puan alan öğrencilere verilmektedir. UBiS Aydın Giriş Bursu, öğrencilerin öğrenim ücretlerinin bir kısmını karşılayarak üniversite eğitimlerini desteklemeyi amaçlamaktadır.

Burs Başvurusu

Aydın Üniversitesi burslarına başvurmak için üniversitenin resmi web sitesindeki başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Başvuru formuna ek olarak, transkriptiniz, diploma kopyanız ve varsa diğer belgelerinizi de yüklemeniz istenecektir.

Burs Seçimi

Burs seçimi, üniversite tarafından oluşturulan bir burs komisyonu tarafından yapılır. Burs komisyonu, öğrencilerin akademik başarılarını, mali durumlarını ve diğer faktörleri dikkate alarak burs almaya hak kazanan öğrencileri belirler.

Burs Ödemeleri

Burs ödemeleri, genellikle öğrencilerin kayıt yaptıktan sonraki ilk döneminde yapılır. Burs miktarı, öğrencinin akademik başarısına ve mali durumuna göre değişebilir.

Yükümlülükler

Burs alan öğrencilerin, üniversitede başarılı bir öğrencilik hayatı sürdürme sorumluluğu vardır. Burs alan öğrenciler, belirli bir not ortalamasını korumak ve üniversitenin belirlediği diğer şartlara uymak zorundadır.

Aydın Üniversitesi bursları, öğrencilerin akademik başarılarını ödüllendirmek ve mali yüklerini hafifletmek için önemli bir destek mekanizmasıdır. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler, UBiS Aydın Giriş Bursu dahil olmak üzere bu burs programlarına başvurarak üniversite eğitimlerini daha rahat bir şekilde tamamlayabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benimde ilgimi çekti. Takip.
  • Takip
  • Takip
  • up
  • Yuzde 99 birlesmez 9000 odersin
  • Yüksek olan burstan hesaplaniyor. Mesela %50 ve %30bursunuz var %50den hesaplanır. Üniversitenin kendi sitesinden de kontrol edebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet tam olarak ifade edilmese de birleştirilemediği söyleniyor. fakat benim anlamadığım birisi ösym tarafından verilirken diğeri vakfın verdiği burs. neden birleştirilemesin ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert.tdg

Evet tam olarak ifade edilmese de birleştirilemediği söyleniyor. fakat benim anlamadığım birisi ösym tarafından verilirken diğeri vakfın verdiği burs. neden birleştirilemesin ki

Bir kişi 2 burs alacağına 2 kişi birer burs alsın diye :p

Şaka bir yana bende İstanbul Aydın Üniversitesindeyim. Bu burs mezvusu okulun ilk günlerinde de konferans salonunda sorulmuştu
    ve kişi % 25 bursluyu kazanmış fakat ilk tercih mevzusundan da % 30 burstaki % 5 için ufak bir savaş verdi ama kazanamadı :D

Yüksek olan bursa göre değil, hangi burstan kazandıysa o bursa göre üniversiteye kaydedilmiş, yani % 25 burstan yararlanmış,
    seçecek arkadaşlara duyurulur :)

Tam burslu olarak okuyorum ama bu üniversiteyi tavsiye etmiyorum, iyi yönleri de var ama bence kötü yönleri daha çok.

Bu arada İstanbul Aydın Üniversitesi 2011'de BOLOGNA sürecine girdi, yani notlar hesaplanırken
    çan eğrisi olarak bilinen bağıl değerlendirme sisteminin değiştirilmiş hâli kullanılıyor.
    Zaten biraz arama yaparsanız bu konudaki isyan haberlerine denk gelebilirsiniz :D

Sistemin iyi yanı da var, kötü yanı da. Sınıf ortalaması yüksekse 70 95 alıp CC gelebilir, sınıf ortalaması düşükse 30 60 alarak AA da gelebilir. :)

Okulun not hesaplama yöntemini şu dosyalardan öğrenebilirsiniz:
    (Ofis 2007 ve üzeri için):http://ubis.aydin.edu.tr/cdn/aysis/hn_hesaplama_yontemi.xlsx
    (Ofis 97-2003 için):http://ubis.aydin.edu.tr/cdn/aysis/hn_hesaplama_yontemi.xls

HBN: Ham Başarı Notu
    Ödev yada Quiz yoksa vizenin % 40 'ı (ödev quiz vs. varsa onlar da sistemde %10, %20 şeklinde gösteriliyor) ve Finalın % 60 ı alınıp toplanarak elde edilir.

SO: Sınıf Ortalaması
    O dersi alan tüm öğrencilerin notları toplanıp öğrenci sayısına bölünür.

YBN : 0,5 * (1 + 70/S0) * HBN

Örnek Ders: Diferansiyel Denklemler
    Vize: 35
    Final: 60
    HBN: 35*40/100 + 60*60/100 = 35*0,4 + 60*0,6 = 50
    SO: 24,31

Sınıf ortalaması 70'ten küçük olduğunda YBN hesaplanır. 70 ve üzeri olduğunda hesaplanmaz, direk yönetmelik harf tablosuna bakılır.

YBN : 0,5 * (1 + 70/S0) * HBN = 0,5 * (1 + 70/24,31) * 50 = 96,98

Yönetmelik Harf Tablosuna göre AA geliyor.

Yönetmelik Harf Tablosu:
    90-100 AA 4.00
    85-89 BA 3.50
    80-84 BB 3.00
    75-79 CB 2.50
    70-74 CC 2.00
    60-69 DC 1.50
    50-59 DD 1.00
    40-49 FD 0.50
    0-39 FF 0.00

Bu sisteme göre en küçük geçer not CC'dir. DD ve DC ler ise şartlı geçiştir.
    Şartlı geçiş de iki dönem sonu notunun ortalamasının kişinin bulunduğu sınıfa göre aşağı yukarı 2.00 ve üzeri getirmesi anlamına gelmektedir.

Okulda yaz okulu vardır ve oldukça pahalıdır, bu okulda yaz okulunda ilgili ders açıldıysa başka üniversiteden yaz okuluna gidemiyorsunuz haberiniz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: virs

quote:

Orijinalden alıntı: mert.tdg

Evet tam olarak ifade edilmese de birleştirilemediği söyleniyor. fakat benim anlamadığım birisi ösym tarafından verilirken diğeri vakfın verdiği burs. neden birleştirilemesin ki

Bir kişi 2 burs alacağına 2 kişi birer burs alsın diye :p

Şaka bir yana bende İstanbul Aydın Üniversitesindeyim. Bu burs mezvusu okulun ilk günlerinde de konferans salonunda sorulmuştu
    ve kişi % 25 bursluyu kazanmış fakat ilk tercih mevzusundan da % 30 burstaki % 5 için ufak bir savaş verdi ama kazanamadı :D

Yüksek olan bursa göre değil, hangi burstan kazandıysa o bursa göre üniversiteye kaydedilmiş, yani % 25 burstan yararlanmış,
    seçecek arkadaşlara duyurulur :)

Tam burslu olarak okuyorum ama bu üniversiteyi tavsiye etmiyorum, iyi yönleri de var ama bence kötü yönleri daha çok.

Bu arada İstanbul Aydın Üniversitesi 2011'de BOLOGNA sürecine girdi, yani notlar hesaplanırken
    çan eğrisi olarak bilinen bağıl değerlendirme sisteminin değiştirilmiş hâli kullanılıyor.
    Zaten biraz arama yaparsanız bu konudaki isyan haberlerine denk gelebilirsiniz :D

Sistemin iyi yanı da var, kötü yanı da. Sınıf ortalaması yüksekse 70 95 alıp CC gelebilir, sınıf ortalaması düşükse 30 60 alarak AA da gelebilir. :)

Okulun not hesaplama yöntemini şu dosyalardan öğrenebilirsiniz:
    (Ofis 2007 ve üzeri için):http://ubis.aydin.edu.tr/cdn/aysis/hn_hesaplama_yontemi.xlsx
    (Ofis 97-2003 için):http://ubis.aydin.edu.tr/cdn/aysis/hn_hesaplama_yontemi.xls

HBN: Ham Başarı Notu
    Ödev yada Quiz yoksa vizenin % 40 'ı (ödev quiz vs. varsa onlar da sistemde %10, %20 şeklinde gösteriliyor) ve Finalın % 60 ı alınıp toplanarak elde edilir.

SO: Sınıf Ortalaması
    O dersi alan tüm öğrencilerin notları toplanıp öğrenci sayısına bölünür.

YBN : 0,5 * (1 + 70/S0) * HBN

Örnek Ders: Diferansiyel Denklemler
    Vize: 35
    Final: 60
    HBN: 35*40/100 + 60*60/100 = 35*0,4 + 60*0,6 = 50
    SO: 24,31

Sınıf ortalaması 70'ten küçük olduğunda YBN hesaplanır. 70 ve üzeri olduğunda hesaplanmaz, direk yönetmelik harf tablosuna bakılır.

YBN : 0,5 * (1 + 70/S0) * HBN = 0,5 * (1 + 70/24,31) * 50 = 96,98

Yönetmelik Harf Tablosuna göre AA geliyor.

Yönetmelik Harf Tablosu:
    90-100 AA 4.00
    85-89 BA 3.50
    80-84 BB 3.00
    75-79 CB 2.50
    70-74 CC 2.00
    60-69 DC 1.50
    50-59 DD 1.00
    40-49 FD 0.50
    0-39 FF 0.00

Bu sisteme göre en küçük geçer not CC'dir. DD ve DC ler ise şartlı geçiştir.
    Şartlı geçiş de iki dönem sonu notunun ortalamasının kişinin bulunduğu sınıfa göre aşağı yukarı 2.00 ve üzeri getirmesi anlamına gelmektedir.

Okulda yaz okulu vardır ve oldukça pahalıdır, bu okulda yaz okulunda ilgili ders açıldıysa başka üniversiteden yaz okuluna gidemiyorsunuz haberiniz olsun.

haberim var olanlardan ama benim amacım 1 sene daha hazırlanmamak. O yüzden herhangi bir yere kapak atmak istiyorum :P ayrıca o kadar uğraşmış yazmışsın çok sağ ol, teşekkür ederim.

• Sen bilirsin, benden uyarması :)
    Böyle düşündükten sonra beğenmeyince de şöyle düşünülmeye başlanıyor, "Verdiğimiz paralar boşa gitmesin bari okuyalım."
    Eğer yapabileceğinizin en iyisi bu üniversiteden daha iyi bir yeri kazanmaksa bir daha düşünün bence. Tabi tek derdiniz diploma ise sorun yok, ben nitelikli eğitim almanızı istediğimden yazıyorum.
  • kendi sitelerinde bu bilgiler var zaten..
    bazıalarında yok ama olanların hepsinde
    %25-%50-%75 gibi burslardan yararlananlar ilk tercihten %30 indirim bursundan yararlanamaz diyorlar.
    yani ilk tercihten %30 burs imkanından yararlanmak için tam paralı okuman lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.