Şimdi Ara

Ayda ilk adım hala gülümsetiyor beni... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
8.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öff banane, sanki her şeyi düzellttik bir bu kaldı

"2- Ay da güneşin vurmadığı yerin soğukluğu -60 ila -100 Derece arasnda olduğu söylendi.(NASA onaylıdır bunların hepsi) Peki maddelerin -50 dereceden sonra kırılganlıklarının arttıklarını biz okullarda öğrendik vu bu bilimsel bir gerçek. Oradaki araçlar nasıl çalıştı ? -50-100 derece arasındaki soğukta motorları yada yakıtları donmadı mı ?.. "
  • admalar araştırmalar sonucu ayda hayat yoktur dedi ve ay dosyasını kapattı,ama uzayla ilgili çalışmalırının devam ettğini teknolojik yayınlardan anlıyoruz,bu konuda ruslarla da ciddi manada tartışıyorlar ve sürtüşüyorlar
  • Biz Türkler ancak oturur burada başka ülkelerin yaptığı söylenen bilimsel çalışmalar hakkında bir şeyler söyleriz, o kadar.

CERN ne olacak? Dünya'nın sonu mu geliyor? Depremler CERN yüzünden mi oldu?

Ay'a ayak bastılar mı, basmadılar mı?

Japonlar yapıyor abi...

Onlar bir şeyler yapmışlar. Biz ne yaptık? Çeneye gelince muhteşem bir ülkeyiz ama faaliyete gelince faso fiso.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 19 Şubat 2009; 0:04:18 >

Orjinalden alıntı: meta80

İsterseniz birkaç örnek ile hafızalarınızı aydınlatayım:
    - Ayda rüzgar yokken amerikan bayağı nasıl dalgalanmaktadır? Yukarıda birçok açıklama yapıldı.
    - Sadece güneşten ışık gelmesine rağmen neden fotoğraflarda değişik açılardan gelen ışıklar vardır? Stüdyoda mı çekim yapılmıştır Belki ışık kullanmış olabilirler nede olsa dünyadaki gibi bir ortam değil orası bilemeyiz.
    - Aya giderken kocaman bir uzay aracı sırf yakıtla doluyken, aydaki ufacık uzay aracı hangi yakıtla dünyaya geri dönebilmiştir O yakıtların ne işe yaradığını bilmediğin belli atmosferden çıkmaya yarar onlar zaten atmosferden çıkınca kokpit modülünden ayrılır.
    - O ufacık araç nasıl yere düzgün inebilmiştir. Ayakları marangoz İhsan ustanın yaptığı masa ayaklığı kadar basit olan bu araç nasıl düzgün iniş yapmış ve ayakları sağlam kalabilmiştir iniş sırasında? Bir uzay aracının nasıl iniş yaptığınıda bilmediğin belli alttan ateşlenen ufak roket motorları sayesinde kendisini iyice yavaşlatarak gayet normal bir şekilde inebilir.
    - Aya ilk inen kişi olan astronotumuzun fotoğrafını çeken yerdeki fotoğrafçı astronot aya ayak basan kaçıncı kişi olmaktadır? O neden adam yerine konmamaktadır? Yoksa o stüdyo görevlisi midir)))
    durum biraz problemli O olay şöyledir: İlk önce Neil Amstrong aya ayak basmıştır fakat ilk fotoğrafı çekilen Edwin Aldrin'dir. Hatta bunun ile ilgili hikaye bile var Amstrong'un yaptığı bir uyanıklıkla ilgili kaldıki araçtan önce bir robot ta inmiş olabilir.

Tahminimce senin yazın değil bunu yazan kişiye yönelttim o cümleleri kusura bakmazsın inşallah. Bende pek inanmıyorum aya ayak bastıklarına ama işe yarar kanıt bulamadım ve tarafsız yorum yapmayı seven biriyim.

Take a look to the sky just before you die, it's the last time you will!

• 1. Güneş sisteminin dışına çıkmış bir gözetleme uydusu (ki bu 1 ışık yılı eder, en yakın yıldız 4.2 ışık yılı, alfa century)
    2. Marsa gönderilmiş ona yakın robot ve mars yüzeyinden çekilmiş milyonlarca piksel resim,
    3. Aydan getirilen toprak ve dünyadaki ile aynı özellikleri taşıması dolayısı ile ortaya çıkan ay dünyadan kopan bir parçaydı teoremi,
    4. Aya çıkmayı gerçekleştirmiş belki bi avuç astronot ama binlerce Nasa çalışanı,
    5. Bizim dedelerimiz gaz lambası ile aydınlanırken atom bombasını keşfetmiş ve dünyayı dize getirmiş bir millet.
    6. ve Galileo'nun "Siz dönmüyor desenizde Dünya dönmeye devam ediyor" diye söylediği anlamlı sözü.

Aya çıkıldı millet Mars hesabı yapıyor, biz daha klavye başında iddialaşalım...

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

Biz Türkler ancak oturur burada başka ülkelerin yaptığı söylenen bilimsel çalışmalar hakkında bir şeyler söyleriz, o kadar.

CERN ne olacak? Dünya'nın sonu mu geliyor? Depremler CERN yüzünden mi oldu?

Ay'a ayak bastılar mı, basmadılar mı?

Japonlar yapıyor abi...

Onlar bir şeyler yapmışlar. Biz ne yaptık? Çeneye gelince muhteşem bir ülkeyiz ama faaliyete gelince faso fiso.

Konuşmayıp ne yapalım ? En azından bilmediğimiz bir çok şey öğreniyoruz. Sanki dünyadaki tüm ülkeler bilimsel çalışma yapıyor bi Türkiye geri kalmış gibi konuşuyorsun. Ayrıca merak ediyorsan daha yeni bir olay GATA şizofreninin nedenini buldu. Çok büyük bir çalışma bu.

• Gölgelerle ilgili problemler sanırım ay toprağının oldukça fazla yansıtıcı olmasıyla ilgili.Ayrıca fotoğraflarda güneşin neden hiç doğrudan gözükmediğini merak etmişimdir.Sanırım şu ayın karaklık-aydınlık yüzü olayı.
  • arkadaşlar o dönem soğuk savaş yılları ve abd ve sovyetler birliği büyük bir yarış içerisindelerdi uzaya ilk gidebilmek için velhasılı kelam zafere giden yolda heryol mübahdır diyen amerikalılar böyle ...stüdyada yapılmış bir aya iniş yaptılar va tüm dünya yıllarca buna inandı... ha eninde sonunda rusyada.. amerikada aya gitti...
  • şahsen ben böyle bir konunun varlıgından bile haberim yoktu Amerikanın meşhur 51. bölgsinin oyunun oynarken acı gerçekle karşılaştım Area 51 diye bir oyunda yani anlıyacağınız bu amerikalılar içinde tam bir muamma :D
     Ayda ilk adım hala gülümsetiyor beni...

- Houston..
    - Efendim abi...
    - Aya inmek üzereyiz...
    - Hadi hayırlısı...
    - Kraterli olandı di mi ay?

- Houston...
    - Evet Apollo, ay yürüyüşünüz bitti mi?
    - Bitti bitmesine de bu Ayı Cemal tutturdu
    gelmişken Amerikan bayrağını sökelim,
    bizimkini koyalım diye, onu ararken kaybolduk,
    az daha oksijenimiz bitiyordu.
    - Buldunuz mu bari?
    - Bulduk ama sökemedik, nasıl dikmişlerse gavurlar...
    Cemal yarın ay aracıyla üzerinden geçmeyi deneyecek...
    - Helal olsun aslanlar... Size güveniyoruz...

- Houston...
    - Apollo?
    - Ya bu Cemal Fener bayrağı getirmiş yanında,
    aya onu da dikmek istiyor, yere de topladığımız
    taşlardan "Efsane geri döndü" yazdı...
    Ben hayatta terk etmem burayı o bayrak buradayken...
    Bir cim bom bayrağı yollayın hemen...
    - Merak etme Apollo, biliyordum ben o hoşafın
    böyle bişiy yapacağını... Acil oksijen depolarının
    olduğu yere bakarsan göreceksin ki oksijen tüpleri
    orada yok... niye? Çünkü kardeşin oraya anlı şanlı
    dev bir GS bayrağı koydu..
    - Hehe.. büyüksün Houston... seni seviyorum...
    Yenilse de yense de...

- Houston
    - Nedir?
    - Abi ben çok sıkıldım burada, şu dönüş tarihini öne
    alalım diyecektim...
    - Olur mu, daha Satürn'e gidip örnek alacaksınız!
    - Abi ben hep örnek almışımdır Satürn'ü zaten,
    bi an önce dönelim... diyorum
    - Ya Apollo, bak sinirimi bozma, kitlerim kumanda
    aletlerinizi buradan, bi daha dönmek nasip olmaz!!!
    - Ama abi ya...
    - Sus sus !

- Apollo!
    - Buyur Houstoncuğum
    - Venüs'ten taş örneklerini aldınız mı?
    - Aldık aldık, bi sürü taşımız oldu, şimdi dönmek
    üzere yola çıktık, 24 saatte yörüngeye gireriz..
    - Çok iyi. Bilim adına önemli şeyler yaptınız..
    - Ya bişey sorcam Houston...
    - Sor..
    - Neden sadece taş toplattınız bize, o kadar böcek,
    çiçek vardı, bi de o tek gözlü yaratıklardan da getirseydik?
    - Hastir, neden söylemediniz?
    - Neyi abi?

- Houston bişey sorcam, biz niye topladık
    bu taşdı kumdu falan, ne yapcaz ki bunları?
    - Bilimsel araştırmalar için, evrenin sırlarını
    gizlerini öğrenmek için falan, biliyorsun bunlar
    bi çok konuda bizleri aydınlatabilir..
    - Yani çok önemli şeyler bunlar yani?
    - Evet Apollo, hadi yörüngeye girmek üzeresiniz,
    hazırlanın artık bu arada sen niye soruyon bunları???
    - Valla Houston, ben bu örnekleri topladıktan sonra
    Semih Abi'ye vermiştim, gemiye koy diye,
    o da zannetmişki kapıya kadar götürecek,
    ben oradan alıp bagaja koycam, yani senin anlayacağın
    biz onları ayda unuttuk galiba...
    - Neeee?
    - Abi yörüngeye giriyoz, sonra konuşalım..

- Houston?
    - Apollo..
    - Houston bişiy diycem ama kapatmak yok..
    - Go ahead Apollo..
    - Houston 10 aydır uzaydayım, burada bu kadar
    astronot, kozmonot arkadaşla irtibatım oldu,
    yeminle söylüyorum, sen hepsine beş basarsın.
    Seni neden yer ekibine vermişler anlamış değilim.
    - Sorma hocam, bir takım politik olaylara kurban
    gittik, çok büyük yanlışlar yapıldı bize...
    - Sen diğerlerinden farklısın, halk adamısın sen.
    Seni seviyorum Houston...
    - Ben de seni Apollo...

ALINTI

inanmayana warsa bu da aracı :D
     Ayda ilk adım hala gülümsetiyor beni...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stab_42 -- 19 Şubat 2009; 12:31:13 >
    ve sarhoşluğum senin içinde gizli...

• quote:

Orjinalden alıntı: badblood1903

ben verecektim yav
    Sadece başka bir cenaze töreni..
  • Demek aya çıkılmadı ha hatta uzaylılar da var demi
    Dünya üzerindeki canlıların, DNA zincirinde sadece dört Nükleotit bulunur. Her canlı varlık, bu dört temel yapı taşlarının değişik kombinasyonlarıyla yaratılmıştır. Bizim gen zincirimizde ise; Boşluklar vardır. Bunlar beşinci ve altıncı DNA Nükleotidir. Şu an gen aktarımını tamamladık, yeni bir tür yaratmayı başardık, Bu tür insan ile uzaylı melezidir,
  • Eğer o görüntüler stüdyo görüntüsüyse o bayrak stüdyo da nasıl dalgalanır?

Orjinalden alıntı: ArkandayIM

Öncelikle ;

Uzayda hava yoktur demek yanlıştır. Uzayda hava vardır fakat insanların ve bazı canlıların solunum yapması için yeterli değildir. Bu yüzden hava yoktur deniliyor.Ama o ortamda solunum yapabilen canlılar yok mudur vardır belki ama biz bilmiyoruz.

uzayda hava yoktur demek yanlış değildir! hava dediğimiz dünya atmosferindeki gazların özel oranlarla birleşmiş haline verilmiş bir isimdir.

uzayda hava yoktur, ama gaz vardır. bu gaz uzayda çok az yoğunlukta olmakla birlikte arkadaşımızın da belirttiği gibi yeterli kütleye sahip gökcisimlerinin etrafında toplanabilmektedir.

Orjinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Demek aya çıkılmadı ha hatta uzaylılar da var demi

çıkılmadı değil inilmedi

Halen aya gidilmediğini sanıyorsunuz.

O dönem (1969) soğuk savaşın en kızgın dönemlerinden biriydi.

Sovyetlerle Amerikalılar arasında her alanda kızgın bir rekabet vardı.

Siz sanıyor musunuz ki amerikalılar bir sahtekarlık yapıp gerçekten gitmeseydi,Sovyetler bunu ortaya çıkarıp birleşik devletlerin itibarını sıfıra indirmez miydi?

Sovyetler tarafından incelenmediğini mi sanıyorsunuz?Bütün telsiz konuşmalarını,dünya uzerinde gezen tüm orbital cisimlerin,özellikle amerikalıların,özellikle koca bir Apollo 11 uzay mekiğinin izlediği yörüngeyi takip edilmediğini mi sanıyorsunuz?

Komiksiniz gerçekten bende size gülüyorum.

Az çok ingilizceniz varsa alın okuyun,neden bayrak dalgalanıyormuş,neden fotolarda yıldızlar görünmüyormuş hepsinin mantıklı ve kanıtlı açıklamları var,

http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_Moon_Landing_hoax_conspiracy_theories

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.