Arkadaşlar merhaba. Karadeniz’in dağlık bölgelerinin birinde köyümüz var. Her yaz buraya kalmaya geldiğimizde karşılaştığımız bir şalter atma problemi var. Özellikle yağmurlu, şimşekli günlerde iki dakikada bir şalter atıyor. Ayrıca çamaşır makinesi yüksek devirde çalıştığında da atıyor. Elektrik konusunda hiçbir bilgim olmadığından buraya yazma gereği duydum. Resmini attığım sigortada bir sorun mu var, amperleri falan mı yetersiz? Çözüm önerilerinizi bekliyorum. ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ayda 40 Defa Şalter Atıyor

-
-
kaçak akım rölesi en ufak bir dengesizlikte devreyi açar mesela notr ile toprak arasında olası bi kısa devrede gücü keser , kullandığınız cihazlarda veya prizler bir sızıntı akımı olması buna sebep oluyor olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 13 Temmuz 2021; 15:38:0 > -
Eğer atan sigorta kaçak akım rölesi ise muhtemelen tesisatınızda problem vardır, ben önce tesisatta buat bağlantılarını kontrol ederdim, muhtemelen tavan arasında da çok pratik olduğuyla övünen bir ustanın kestirmeden yaptığı uygulamada kusur vardır, fırtına kablolarda titreşime sebep olup iyi yapılmamış bağlantılarda ısınmaya ve yalıtımın bozılmasına sebep olmuşur ve kesik kesik zayıf bir kısa devre meydana geliyordur. Yağmurda da eğer tavanda az bir akma bile varsa, su talihsiz bir bağlantıya/eke ulaşıyorsa sigorta atar.
-
Nötr ve toprak birleştirilmişse herhangi bir yerde anında atar KAR. Ama belki topraklama zayıf olduğundan Kar(Kaçak akım rölesi) atmıyorsa acaba yağmurlu günlerde topraklama canlanıp KARı attırıyor mudur?
Ancak yağmurun ıslattığı bazı yerlerde kablolar hat içerisinde ıslanmış olabilir. Sadece KARI attırmakla kalmaz, gerilimi de düşürebilir.
Makina yüksek devire geçerken de akım çeker, sigortalar düşükse atabilir. AMa aynı zamanda yüksek devirde yoğun su atar makina. Toprak hatları da ıslak yerlere yapılmak istendiğinden, makinanın gideri toprağa ise; o kısm makina su akıtırken de toprak nötr bağlantısı tetiklenip KARı attırabilir.
KARı iptal etmek de bir yolur ama çözseniz daha rahat edersiniz. KAR insanın elektriğe kapılması anında atıp hayat kurtarması içindir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X