Şimdi Ara

Ayağımı Debriyajdan Yavaş Çekemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
9.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba abilerim son 2-3 haftadır sık sık araba kullanmaya başladım ama şu sorunu bir türlü aşamıyorum kullandığım araç 2007 Model Ford Ranger 2.5 Dizel arazi aracı. Büyüklerimden 'Bu arabayı kaldıramazsan diğer arabaları hiç kaldıramazsın 2.5 motor arabayı kaldırmak daha basittir' lafını duydum. Ama ben ne kadar çabalasam da kalkışta debriyajdan ayağımı yavaşça kaldıramıyorum sürekli pati çekiyor ya da istop ediyor. Ben bu sorunu nasıl aşabilirim lütfen yardım edin.

NOT=Kalkışı yaptıktan sonra gerisini çok iyi idare ediyorum bi sorun çıkmıyor ama kalkışta debriyajı kavrayamıyorum. Ya da şöyle oluyor ben debriyajdan ayağımı yavaş çekmeye başlıyorum yarısına gelince birden çekiyorum. Telaştan mıdır nedendir anlamadım herkese çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vTeck -- 28 Mart 2013; 21:42:38 >

Şüphesiz o (Kur'an) sen ve kavmin için bir şereftir (veya öğüttür). Ondan sorumlu tutulacaksınız. (43/Zuhruf: 44)

İstikbal göklerdedir...
  • bundan 3 sene önce aynı sıkıntıyı heyecanı senınle paylaşıyodum.Sana önerim alışana kadar debriyaja basıp vitesi bire al,bu sırada ayağın debriyajda basılı kalsın,gaz verip motor devrini 1500-2000 civarına getir,sonra ayağını yavaşça kaldırmaya başla araba sarsılmadan hareket etmeye başlıcak.Eğer deviri fazla çevirirsen yani fazla gaz verirsen debriyajdan ayağını çekerken araba sarsılır.

Orijinalden alıntı: bayram1993

bundan 3 sene önce aynı sıkıntıyı heyecanı senınle paylaşıyodum.Sana önerim alışana kadar debriyaja basıp vitesi bire al,bu sırada ayağın debriyajda basılı kalsın,gaz verip motor devrini 1500-2000 civarına getir,sonra ayağını yavaşça kaldırmaya başla araba sarsılmadan hareket etmeye başlıcak.Eğer deviri fazla çevirirsen yani fazla gaz verirsen debriyajdan ayağını çekerken araba sarsılır.

Çok sağolasın hocam dediklerini uygulayacağım. Daha da bilgisi , önerisi olanlar varsa yazarlarsa sevinirim. Tekrar teşekkürler.

Şüphesiz o (Kur'an) sen ve kavmin için bir şereftir (veya öğüttür). Ondan sorumlu tutulacaksınız. (43/Zuhruf: 44)

İstikbal göklerdedir...
  • Arkadaş gerekli açıklamayı yapmış. Ondan farklı söylenecek birşey yok. Zamanla tecrübe kazanarak bu sorunu aşabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Arkadaş gerekli açıklamayı yapmış. Ondan farklı söylenecek birşey yok. Zamanla tecrübe kazanarak bu sorunu aşabilirsin

Tamam hocam sağolasın.

İstikbal göklerdedir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vTeck

quote:

bundan 3 sene önce aynı sıkıntıyı heyecanı senınle paylaşıyodum.Sana önerim alışana kadar debriyaja basıp vitesi bire al,bu sırada ayağın debriyajda basılı kalsın,gaz verip motor devrini 1500-2000 civarına getir,sonra ayağını yavaşça kaldırmaya başla araba sarsılmadan hareket etmeye başlıcak.Eğer deviri fazla çevirirsen yani fazla gaz verirsen debriyajdan ayağını çekerken araba sarsılır.

Çok sağolasın hocam dediklerini uygulayacağım. Daha da bilgisi , önerisi olanlar varsa yazarlarsa sevinirim. Tekrar teşekkürler.

yardımcı olduysam ne mutlu bana.Takıldığın başka bişey olursa yardımcı olabilirim

• quote:

quote:

quote:

yardımcı olduysam ne mutlu bana.Takıldığın başka bişey olursa yardımcı olabilirim

Tamam hocam söylediklerinizi 2-3 güne kadar fırsatım olursa deneyebilirim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vTeck -- 28 Mart 2013; 22:25:56 >

İstikbal göklerdedir...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam hocam söylediklerinizi 2-3 güne kadar fırsatım olursa deneyebilirim. Teşekkürler.

ayrıca aracı kullanırken heyecanlanma,hepimiz aynı yollardan geçtik,zamanla gözün kapalı aracı kaldırıp,sese göre vites değiştiriceksin

• Belki de debriyaj çok serttir. İsterseniz bir ustaya gösterin. Çünkü biz de 2004 Focus u kaldırırken çok zorlanırdık sürekli stop ederdi :( Ancak diğer arabalarda sıkıntı olmadı.

Orijinalden alıntı: sebenlideniz

Belki de debriyaj çok serttir. İsterseniz bir ustaya gösterin. Çünkü biz de 2004 Focus u kaldırırken çok zorlanırdık sürekli stop ederdi :( Ancak diğer arabalarda sıkıntı olmadı.

Hocam zannetmiyorum çünkü arabanın daha 3 hafta önce baskı balata değişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İstikbal göklerdedir...
  • Emin olun zamanla oturacaktır,tecrübe kolay kazanılan bir şey değil malesef...
  • 2'den 3 atarken debriaji geç bırakmanız ve bu olayı 2-3 kez yaşadığınız icin stres yapmanız yuzunden olan birsey debriajdan ayağını çekene kadar araba devirden dusuyorsur ve sanzumanda hafif dış eğimi olmuş olabilir arkadaşımın arabasıda 3'e geçerken ses çıkarıyordu ama araba titremiyordu devirden düşüp.

Merhaba abilerim son 2-3 haftadır sık sık araba kullanmaya başladım ama şu sorunu bir türlü aşamıyorum kullandığım araç 2007 Model Ford Ranger 2.5 Dizel arazi aracı. Büyüklerimden 'Bu arabayı kaldıramazsan diğer arabaları hiç kaldıramazsın 2.5 motor arabayı kaldırmak daha basittir' lafını duydum. Ama ben ne kadar çabalasam da kalkışta debriyajdan ayağımı yavaşça kaldıramıyorum sürekli pati çekiyor ya da istop ediyor. Ben bu sorunu nasıl aşabilirim lütfen yardım edin.

NOT=Kalkışı yaptıktan sonra gerisini çok iyi idare ediyorum bi sorun çıkmıyor ama kalkışta debriyajı kavrayamıyorum. Ya da şöyle oluyor ben debriyajdan ayağımı yavaş çekmeye başlıyorum yarısına gelince birden çekiyorum. Telaştan mıdır nedendir anlamadım herkese çok teşekkür ederim.

Ayağını debriyajdan çekerken topugun yerde olsun. Topugunu kaldirmazsan rahat edersin.

Tabi bu durum ayak numaran ve pedal boyutuyla ilgili olarak zor gelebilir

• En çok yapılan acemilik hatasıdır. sebebi ise sürekli bize empoze edilip bilinç altımıza yerleşen "debriyajdan ayağını yavaş yavaş çek" sözüdür. Oysa ki debriyajın çalışma mantığı aslında böyle değildir. Teknik detaylara girip kafanı karıştırmayacağım yapman gereken işlem şu;

Debriyajın boşluğunu alacak kadar çektikten sonra, debriyajın kavrama noktasına geldiğinde, motor devri, yolun durumu (yokuş, düz vs.) motorunun tork değerine göre, kavrama anına getirip araç yürümeye başladıktan sonra kısa bir süre ayağını sabit tut. Debriyajdan çekmeye devam etme sabit tut ayağını. Otomobil ileri atıldığında zaten kavramanın tam olarak gerçekleştiğini hissedeceksin, ileri ivmelenmeden dolayı birazcıkta farkında olmadan ayağını zaten çekmiş olacaksın. Motor ve şanzıman arasındaki kavrama ilişkisini sol ayağında hissetmelisin.

Kavrama noktasında ayağını sabit tutabilmeye alıştığında, debriyajla oyun oynamaya başlarsın artık ;)

• Hocam senin durumuna benzer bir durumu bu aralar bende yaşıyorum. Daha dizel Getz vardı. Debriyaj yukarıda kavrıyordu. Çok rahattım sadece debriyajla arabayı hareket ettirebiliyordum. Yokuş, düz farketmiyordu.
    Daha dün Aveo 1.2 s aldım. Fenalardayım. Debriyaj altta kavrıyor. Yokuşta kaldığım zaman çok sıkıntı. sürekli gaz veriyorum. İnşallah alışırım. Şuan bende yukardaki arkadaşın dediği gibi yapıyorum. Debriyaja basılı tutuyorum. Gaza basarak 1500-2000 devir arasına getiriyorum. O şekilde kullanıyorum şuan.

Aslında ne kadar gülünç gözüksede bir o kadarda eğitici hocam sağolun.

@TolgaGürsoy

Hocam ben kalkışı yaptıktan sonra gerisini getirebiliyorum. Belkide diğer viteslerin biraz daha seri geçtiğindendir. Ama kalkışı ayarlayamıyorum.

@alionurtsn

Hocam bunu sık sık babam da söyler topuğun yerde dursun diye. Yinede teşekkürler.

@*President*

Söylediklerinizi deneyeceğim hocam. Beni aydınlattığınız için çok teşekkürler.

@Mr.Power

Evet hocam İnşaallah alışırız. Çünkü bir an önce düzgünce araba kullanmak istiyorum.

İstikbal göklerdedir...
  • dizel araçta ayagınızı yavaşça gazdan çekin araç kendi kalkar

Herşeyi affedin ama Vatan'ınıza ihanet edenleri asla affedmeyin -Şah-ı Merdan Hz.Ali (R.A)
  • o taktiği bende kullanıyorum ama deviri fazla yükseltirsen patinaj atar çok kalabalık caddelere fazla girme zaten alışırsın ha ben alıştımmı yoo

edit:araç giderken debriyajdan tam çekmeme gibi bir hata yapma balatalar yanıyor (tecrübe).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalemist3 -- 29 Mart 2013; 21:24:45 >

Orijinalden alıntı: Mr.Power

Hocam senin durumuna benzer bir durumu bu aralar bende yaşıyorum. Daha dizel Getz vardı. Debriyaj yukarıda kavrıyordu. Çok rahattım sadece debriyajla arabayı hareket ettirebiliyordum. Yokuş, düz farketmiyordu.
    Daha dün Aveo 1.2 s aldım. Fenalardayım. Debriyaj altta kavrıyor. Yokuşta kaldığım zaman çok sıkıntı. sürekli gaz veriyorum. İnşallah alışırım. Şuan bende yukardaki arkadaşın dediği gibi yapıyorum. Debriyaja basılı tutuyorum. Gaza basarak 1500-2000 devir arasına getiriyorum. O şekilde kullanıyorum şuan.

altta kavramasi kadar güzel bir şey yok dostum:)

Şuan kullandiğm araç yukarida kavriyor. Kaldir babam ayagini kaldir da kavrasin...

Abimde dizel focus var cok rahat,ayagimi az bi kaldirdigim gibi kalkiyorum,seri kalkişlar da daha rahat yapiliyor,kullanimi rahat.

• quote:

Orijinalden alıntı: raikkonen999

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Power

Hocam senin durumuna benzer bir durumu bu aralar bende yaşıyorum. Daha dizel Getz vardı. Debriyaj yukarıda kavrıyordu. Çok rahattım sadece debriyajla arabayı hareket ettirebiliyordum. Yokuş, düz farketmiyordu.

altta kavramasi kadar güzel bir şey yok dostum:)

Şuan kullandiğm araç yukarida kavriyor. Kaldir babam ayagini kaldir da kavrasin...

Abimde dizel focus var cok rahat,ayagimi az bi kaldirdigim gibi kalkiyorum,seri kalkişlar da daha rahat yapiliyor,kullanimi rahat.

Dostum eminim öyledir. Alışmaya çalışıyorum. Eski araba Dizel Getz yukarıda kavrıyordu. debriyajla istediğim gibi oynuyordum. Buna da alışacağım artık.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.