Şimdi Ara

AXA otapark kazasında ödeme yapmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
8.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir AVM nin açık ve ücretsiz otaparkında bir bayan sürücü geri geri gelirken aracıma çarptı sağ çamurluk ve kapı ortasından. Tutanak tuttuk bayan hatasınıda belirten şekilde yazdı imzaladı neyse bugun ustama gittim aracı bırakmak için usta karşı tarafın sigorta şirketi olan AXA'yı aradı ve telefona çıkan kişi açık, kapalı, ücretli, ücretsiz farketmez otapark kazalarına ödeme yapmadıklarını söyledi. daha sonra bende aradım sordum aynısını banada tekrarladı karayolu olmadığı için ödeme yapılmadığını söyledi kendilerine sordum diğer sigorta şirketleride bu şekildemi davranıyor diye "axa nın bu şekilde yaptığını diğerlerini bilmediğini çok kaba bir şekilde ifade edince konuşmayı uzatmadan telefonu kapattım. Aracımda 400 tl bi hasar var artık kendim yaptırıyorum arabamı . Arkadaşlar siz siz olun otoparkta aracınıza vururlarsa tutanakla felan uğraşmayın kişiden para alarak anlaşın ben bi miktar para isteseydim alırdım ama kendimin %100 hakıl olduğumu düşündüğümden istemedim. Yada kaza otopark dışında olmuş gibi tutanak tutun.







  • Kasko sizi trafikte(yolda) karşılaşacağınız kazalara karşı koruma altına alır. otopark, park, bahçe vs yerlerde kaza yaparsanız ödemezler. Bir sigorta acentası olarak her zaman müşterilerime bu uyarıyı yaparım. Örnek vermek oturduğunuz sitenin otoparkına girerken güvenlik binasına çarparsanız kasko karşılar ama siteden çıkarken aynı yere ters istikametten vurursanız sigorta karşılamaz maalesef. Ayrıca geçmiş olsun
  • Ben hastane otoparkında aracın altını sürttüm karter değişti 500tl gibi bir masraf tuttu kasko ödedi, eşim otoparkta başka bir araca çarptı kasko ödedi, geçen sene aracımla avm otoparkında başka bir araç aracıma çarptı, arka lastik vs değişti 2000-3000tl gibi bir masraf oldu kasko ödedi. bunlardan bazısı axa, en son olan da grupama..
  • Benim aracımın kaskosu Anadolu Sigorta kasko ödeme yapıyor ama trafik sigortası ödeme yapmıyor karayolunda olmadığı için. Kaskomda 290 tl muafiyet var yani her hasarın 290 liralık kısmını kendim ödeyeceğim toplam hasarda 400 tl olunca gelecek sene hasarsızlık indiriminide düşünüp kaskoyu bozdurmadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RAN99

    Kasko sizi trafikte(yolda) karşılaşacağınız kazalara karşı koruma altına alır. otopark, park, bahçe vs yerlerde kaza yaparsanız ödemezler. Bir sigorta acentası olarak her zaman müşterilerime bu uyarıyı yaparım. Örnek vermek oturduğunuz sitenin otoparkına girerken güvenlik binasına çarparsanız kasko karşılar ama siteden çıkarken aynı yere ters istikametten vurursanız sigorta karşılamaz maalesef. Ayrıca geçmiş olsun

    teşekkur ederim. Ayrıca müsterilerinizide bilgilendirmeniz çok güzel benim sigortacımda beni bilgilendirseydi orada vuran kişiyle anlaşma yoluna gidebilirdim hemde çok sıcak bir havada tutanakla fotokopiyle uğraşmamada gerek kalmazdı.
  • Karşı tarafın kaskosu yokmuydu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mitto

    Karşı tarafın kaskosu yokmuydu acaba?

    karşı tarafın kaskosu vardı ama onun kaskosunun bana faydası olurmu bilemiyorum.
  • Olaya tersten bakıyorum. Benim aracımın trafik sigortası da kaskosu da axa. Sonuçta otoparkta yanlışlıkla bir araca tıklayabilirim. Kasko yaptırdığım zaman beni korumasını beklerim. Eğer korumuyorsa önümüzdeki dönem axa'dan uzaklaşırım hemen.

    Madem elinizde bir belge var bence mahkemeye verirseniz kazanabileceğinizi düşünüyorum. Sonuç olarak hatasız şekildeyken mağdur olmuşsunuz ve elinizde bunu açıklayan rapor var. Sizin durumunuzu takip edeceğim kaskoyu boşuna mı yaptırıyoruz bu ne demek böyle. Bence kasko işini bir sigortacıya sorun...
  • Kasko ödeme yapıyor benim aracımın kaskosu anadolu sigorta aradım sorun olmadığını kasko için otopark vs. fark etmediğini söylediler ama karşı tarafın sigortası axa otopark olduğu için ödeme yapmayacaklarını söyledi yani %100 haklı olduğum durumda karşı tarafın sigortasından aracımı yaptırırdım yada kaskomdan yaptırıp kaskomda karşı tarafın sigortasından tahsilat yapar ve benim kaskomda bozulmazdı ama otopark olduğundan bunların hiçbiri mümkün olmadı. Bu durumu araştırıyorum netten otapark kazalarını kesin bir bilgide bulamadım. Diğer tüm sigorta şirketleri de aynı şekildemi davranıyor bilemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yufat

    Kasko ödeme yapıyor benim aracımın kaskosu anadolu sigorta aradım sorun olmadığını kasko için otopark vs. fark etmediğini söylediler ama karşı tarafın sigortası axa otopark olduğu için ödeme yapmayacaklarını söyledi yani %100 haklı olduğum durumda karşı tarafın sigortasından aracımı yaptırırdım yada kaskomdan yaptırıp kaskomda karşı tarafın sigortasından tahsilat yapar ve benim kaskomda bozulmazdı ama otopark olduğundan bunların hiçbiri mümkün olmadı. Bu durumu araştırıyorum netten otapark kazalarını kesin bir bilgide bulamadım. Diğer tüm sigorta şirketleri de aynı şekildemi davranıyor bilemiyorum.

    Acenteye sordunuz mu elimde tutanak var diye. Sonuç olarak sizin yüzde yüz hatasız olduğunuz belli. Bence kaskonuz hasarsızlığınızı bozmadan aracınızı yaptırmalı. Tamir ücretini kimden alacağını, kime dava açacağını düşünmek sizin değil kasko şirketinin sorununun olması gerekmez mi? Bence acenteye elinizde tutanakla gidin kaskoyu bozmadan aracımı yaptırın diyin bakalım ne diyecekler.




  • Şimdi kendi kasko şirketim olan anadolu sigortayı aradım durumu anlattım hatta çıkan bayan bilgi almak için beni bekletti ve karşı tarafın kaskosu varsa ayrıca kaskoda "artan mali sorumluluk" klozu da varsa onun kaskosundan benim aracımın yapılabileceğini söyledi ama bu işlemleri kendim yapmam gerekiyormuş sordum ben anadolu sigorta yani kendi kaskomdan açtırsam tutanığım var dedim kaskonuz bozulur dedi tek çözüm karşı tarafın kaskosundan artan mali sorumluluk maddesini kullanmakmış. kaza antalyada tatildeyken oldu şimdi istanbuldayım. arabamın durumunada canım sıkıldı akşam arabamı bıraktım ustama artık yaptıracam mecbur ama bana tecrube oldu ve bu mesajı okuyan arkadaşlara tecrube olsun otoparkta yada özel mülkte aracınıza vururlarsa ve haklı durumdaysanız orada anlaşın , karşı taraftan ne kadar alabiliyorsanız para alın.
  • Merhaba dostlar,

    Görüyorum ki, araç sigortaları ile ilgili oldukça bilgi karmaşası ve kirliliği var. Ayrıca gerçekten müşterisi ile ilgilenmeyen acente veya değişik sebeplerden dolayı bir acente ile değil de, banka şubesi ile çalışan insanlar var.

    Büyük harflerle yazıyorum. SİGORTACILIK BİR HİZMET İŞİDİR VE MUTLAKA İŞİNİ İYİ YAPAN BİR ACENTE İLE ÇALIŞIN. MUHATAP BULMAK ÇOK ÖNEMLİDİR. BANKALARDAN, İNTERNET ÜZERİNDEN POLİÇE YAPTIRMAYINIZ. EN İHTİYAÇ DUYDUĞUNUZ ANDA ORTADA KALIRSINIZ.

    Trafik Sigortasının orjinal adı :"Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası" dır. Yani kanunen karayolu olarak tanımlana ortamlarda, sizin kusurunuz sebebi ile zara görmüş diğer kişilerin, aracına, malına, canına yönelik hasarları öder. Otoparklar karayolu değildir.

    Kasko ise kusurun sizde olduğu durumlarda kendi aracınızın hasarını karşılar. Kusur karşıda ise karşı tarafın trafik sigortası 22,500 tl ye kadar karşılar. Eğer hasar dha yüksek se, karşı tarafın kaskosunda bulunan ve değişik şekilde adlandırılan ama "artan mali sorumluluk" veya "imm (ihtiyari mali sorumluluk)" denen kısımdan karşılanır. İmm nin devreye girmesi için trafik sigortasının yetersiz kalması gerekir. Yoksa direk ve öncelikli olarak devreye girmez.
    Kasko ayrıca kendi başınıza ister karayolunda, ister otoparkta yapacağınız hasarlarda aracınızı yaptırır. Hırsızlık, deprem, yangın, kötü niyetli kişilerin yaptığı hasarları, terör hasarlarını, sel su, dolu hasarlarını vs. vs. karşılar.
    Hasar olduğunda, hemen sigortacınızı arayın ve onun sorduğu sorulara doğru cevap verip dediklerine göre davranın.
    Bu olayda haberim olsaydı, ya hasar sokakta olmuş gibi rapor tutun derdim ( ki etik değildir) ya da karşı tarafla anlaşma yoluna gidin derdim.
    Size tavsiyem, madem rapor tuttunuz, karşı tarafın telefonu ve tüm diğer bilgileri var demektir. Arayın ve durumu anlatın. Eğer ödemeye yanaşmazlarsa mahkemeye verebilirsiniz.

    Saygılarımla,

    www.limonsigorta.com




  • bende allianz sigorta vardı geçen sene arabanın tamponunu otoparkta sürtmüştüm, bir beyanla doğuş otoda yaptırdım bence arkadaşların dediği gibi kasko acentinizi arayın
  • konu hort olacak ama yukarıda yazanları okuyunca insanın aklına kurt düşüyor, aşağıdaki kazada sigorta durumu ne olur,




     AXA otapark kazasında ödeme yapmıyor.
  • Kasko mu ödemiyor trafik sigortası mı ? Eee o zaman niye kasko yaptırıyoruz ki. Otoparkı su bassa afet olsa yine ödenmez ozaman karayolunda su basmadı diye :)
    Trafik sigortasıdır bence ödeme yapmayan. Negüzel tonla para ver sigortalara bir işe yaramasınlar. Sigorta acentesi falan açmak lazım artık bu devirde deli gibi paralar dönüyor sanırım

    Ayrıca otopark karayol diye ayırım mı olurmuş vallahi ilk defa duyuyorum. Demekki trafiğe kapalı bir alanda kaza yapsanız boş bir arazide kardeşim burası karayolları haritasında gözükmüyor diyip ödeme yapılmayacak demekki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Kasko mu ödemiyor trafik sigortası mı ? Eee o zaman niye kasko yaptırıyoruz ki. Otoparkı su bassa afet olsa yine ödenmez ozaman karayolunda su basmadı diye :)
    Trafik sigortasıdır bence ödeme yapmayan. Negüzel tonla para ver sigortalara bir işe yaramasınlar. Sigorta acentesi falan açmak lazım artık bu devirde deli gibi paralar dönüyor sanırım

    Ayrıca otopark karayol diye ayırım mı olurmuş vallahi ilk defa duyuyorum. Demekki trafiğe kapalı bir alanda kaza yapsanız boş bir arazide kardeşim burası karayolları haritasında gözükmüyor diyip ödeme yapılmayacak demekki.

    axa sigortayı bırakıcam zaten birde böyle sorunlar okdukça iyice sinirleniyorum




  • http://gundem.milliyet.com.tr/7-saatlik-yagmurun-hasari-buyuk-oldu/gundem/gundemdetay/11.03.2013/1678968/default.htm


    Bu adamlar ayvayı yedi sanırım, site otaparkında duvar çökmüş araçlarının üstüne.
  • Arkadaşlar konuyu ben açmıştım. Otoparklarda trafik sigortası ödeme yapmamaktadır. Bu sadece Axa da değil diğerlerinde de sanırım bu şekilde. Kasko ile karışmasın kasko her halde otopark içi, dışı ödeme yapar ama haklı olsanizda kasko hasarsizlik indirimini kaybedersiniz. En iyisi Son trafik sigortası değişiklikleriyle gelen yüksek prim ödeme uygulamasınida göz önüne alarak karşı tarafa anlaşmak benim araba yaklaşık 400 liraya çıktı O onda 300 lira aliverseydim karşı taraftan yeterdi talep etseydim nakit alırdım. Yada etik olmasada kazayi karayolunda yapmis gibi yazmak gerek baska caresi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun tahmin edildiği gibi Trafik sigortası böyle saçmalıkları çıkartır ancak. Anlamadığım madem primler arttı donumuza kadar sigorta parası alacaklar bari otoparkları da kapsam içine alsınlar. Otopark içinde arabanın pert olacak hali yok ya. Ya da belli bir miktara kadar karşılanır densin suistimallere karşı vs.
  • trafik sigortası teminatları karayolları sınırları içerisinde geçerlidir kapalı otopark karayolu sınırlarına girmez ödeme yapmaması normaldir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.