Şimdi Ara

Avukatlığı bırakıyorum, daha fazla dayanamadım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
14
Favori
16.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • avukata selam veriyorsun 2000 tl istiyordu en son.


    telefonda bile bişi söylemiyorlar. görüşme ayarlayalım, ödemeyi yapın sonra bilgi paylaşırım diyorlar.


    en saçma iş konusunda ödül alabilirler.

  • mfaktas kullanıcısına yanıt

    Üstad kaleminize sağlık👏, yeni avukat ve stajyerler için broşür olarak paylaşılması gereken notlar. Konu sahibi arkadaş yanlış yolu tercih etmiş. Mesleki tecrübeyi tam kazanmadan kendi ofisini açmak bu ortamda çok risklidir.. Yeni hukuk mezunu arkadaşların işi gerçekten zor, en az 2,3 yıl sabretmeden avukatlık mesleğinde başarılı olmaları maalesef mümkün değil..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • av.ugurderman kullanıcısına yanıt

    büro açmak borç harçla olacak iş değil . ailen kiranı en az 2 yıl ödeyebilirse bişeyler olmaya başlar . çevrendeki arkadaşlarım genelde öyle oldu. neden naylon staj yaptığını anlamadım . benim zamanımda naylon staj dediğin şey kağıt üzerinde olurdu , sen staj yerine uğramazdın bile . eğer hala böyleyse büyük yanlış yapmışsın.

  • Erken pes ettiğinizi düşünüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkes mühendisliği diyor ama avukatlık bence en az kazandıran meslek gruplarından. Aileden kalan büro ya da sağlam network falan yoksa hiç bulaşılacak iş değil.


    Aslında tıp dışında bu saatten sonra üniversite okumanın hiçbir anlamı yok.

  • Bulunduğunuz şehir Bursa mı hocam?

    Avukatların aşırı yoğun şekilde yaşadığı bir muhitte ve iş merkezinde eski yıllarda bir çalışma dönemim oldu, sizi iyi anlıyorum.

    Hakkınızda hayırlı olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

    Avukatlık Kanunu'na göre bir davanın sonucu hakkında tahmin yürütmek yasaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk önce mali müşavirlik sonra da avukatlık saygınlığını yitirmeye başladı. Ne yazık ki meslekte ki asgari tarifeyi uygulamayan ve bu işi ele ayağa düşüren her iki mesleğinde mensupları kendi mesleklerini bitirdiler . Olan işini layık i ile yapanlara oldu . Çabanızı anlıyorum kolaylıklar diliyorum.

  • bu ülkede bu şartlarda bence bırakmamalısın.

  • Bence bırakmamalısın tabiki ben bu işin içeriğini bilemem ama aynı mahalleden bir arkadaşımız var henüz 22-23 yaşında avukat resmen para saçıyor haftada 2-3 defa clube gider golf arabası vardı geçen ay verdi yeni kasa bmw 3.20i aldı herhangi başka bir geliride yok bence biraz sabır edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent koç gs dışında hukuk okunmaz zaten.

  • Bırakana bırakma denemeyecek durumda meslek. 5 yıllık oldum hala düzene oturttum diyemem. Bu yıl yaşıtım bir kaç arkadaşım icra müdürlüğüne-kurum avukatlığına vs geçiş yaptı. sırf kazancımız sabit olsun yıpranmayalım daha fazla diyerek. Hiçbirine yapmayın diyemedim. Diğer yandan yıllar bazı şeylerle başa çıkmayı öğretiyor. Avukatı gereksiz, avukata verilen parayı boşa giden para olarak gören bir çoğunluk varken vatandaşla iş yapmak oldukça zor. Para peşinde koşan paraya , adalet peşinde koşan kedere kavuşuyor çoğu zaman benim gözlemim. Bir kısım vatandaş öyle bir halde ki 3 kuruşluk menfaatleri için hakimlerin satın alınılabileceğini, siyasi şekilde karar aldırabileceğini, şu tanıdıkla bu hısımla işi çözebileceğini sanıyor. Bunları deniyor. Adalet yok diye geziyor. Diğer bir kısım ben kendim işimi çözerim sen ne yapıyorsun ki diyip daha esasa giremeden usulden hak kaybına uğradıktan sonra imdat diyerek geliyor. Diğer bir kısım haksız olduğunu bile bile duymak istediği haklısın yalanını söyleyene parasını kaptırmayı tercih ediyor.
    Hepsine alışıp başa çıkmayı öğretiyor meslek . Davayı geri çekmezsen ölürsün diye telefonla tehdit edeninden , ofisinize kadar gelip masanıza parayı koyup davayı çek paran burda diyenler... Milyonlarca liralık çıkarlarını korumak için yazılması günler alan, yazabilmek birikim isteyen sözleşmeye istenilen tutarı "fazla" bulup 3 kuruş teklif eden hadsizler. Duruşmada aleyhine beyanınızı hazmedemeyip ben 20 milyonluk arabayla geldim buraya, kıytırık daire için burada 2 saat bekleyip bunları dedirtmem, diye artistlik yapan , vatandaşı dolandıran ilk okul mezunu , milyoner müteahhitler... Özetle vekil olduğunuz davada size husumet besleyen tipler. Mesleğin saygınlığı kalmamış saygınlığı siz kazanıyorsunuz zamanla. Yüzünüze avukatlar yalancı dolandırıcı diyen oto sanayici gün geliyor ava giderken avlanıyor. Sonra işin içinden çıkamayınca kapınızı çalıyor. Çözüme kavuşturunca saygı duyuyor. Herşeyi çok bilen okuduğunu "anlayabilen" memur müvekkiliniz tek başına çırpınıyor, çabalıyor devletten hakkı olanı alamıyor. İnternetten okudum araştırdım başvuru yaptım, dava da açtım olmadı diyor. adalet yok diyerek size geliyor , dediğinize inanmıyor size saygı da duymuyor. davası sonuçlanıp hakkına kavuşunca anlıyor. Hakkına kavuşan "çoğu" müvekkliniz çevresinde hukuki bir sorun duyunca sizi önerip hikayesini anlatıyor . İş o zaman kaçmayacak şekilde geliyor. Referans o müvekkiliniz oluyor size . Hal böyle olunca mesleğin ilk yılları çok zorlu geçiyor. Benim için yaklaşık 3,5 yıl sürdü bu süreç. Bazıları 1 yılda çözdü bazıları hiç çözemedi. Bazı insanlar ise asla memnun olmuyor , yıllarca kavuşamadığı hakkına kavuşturuyorsunuz, başta anlaştığınız ,sözleşme imzaladığınız vekalet ücretini kestiniz diye ne yaptın da sanki bu parayı alıyorsun demeyi hak görüyor. Bedava çalışmanızı istiyor. Kanlı bıçaklı hale geldiği komşusunun apartmandan taşınmasını sağlıyorsunuz, neden ceza almadı sen ne işe yaradın diyor... Dışarıda da olumsuz konuşup keyfinizi kaçırıyor.Hiç mi güzel birşey yok derseniz, haklı iken haksız çıkarılan vatandaşa, alamazsın , olmaz , geçmiş denen konularda çözüm getirip, hakkına kavuşturunca mesleki tatminde yaşanıyor nadir de olsa. Sonuç olarak inişler ve çıkışlar hayatın gerçekleri. Ben ilk yılımda bir araba parasını cebimden harcamak zorunda kaldım. Hala daha zaman geliyor hiç kimseden ödeme alamadığınız aylar olabiliyor. Diğer yandan ödemelerin peşpeşe geldiği zamanlar da oluyor. Bırakmayı tercih etmedim fakat hala arada sırada başka bir iş bulmalıyım, bu meslek yapılmaz diye düşünüyorum. Karar da hayatta senin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alıntı

    metni:
    asgari tarifeyi uygulamayan ve bu işi ele ayağa düşüren her iki mesleğinde mensupları kendi mesleklerini bitirdiler

    Saman alevi gibi yanıp geçiyor olmasın? Yanmaya bi samanlık alevse eğer ? Hak etmediğini alabilir mi insan? Alırsa ne kadar zaman alabilir ?

    Alıntı

    metni:
    adalet yok diyerek size geliyor , dediğinize inanmıyor size saygı da duymuyor. davası sonuçlanıp hakkına kavuşunca anlıyor.

    @adam94 Vatandaşı avukata mecbur eden, hakkını avukat sayesinde almayı öğreten nedir???



    Hatanın neresinden dönülürse kardır.Eğer HAK sahibi olmayana veerilirse er geç geri alınır. Para elde edilir birçok taktikle ama çimen üstündeki kuru lokmanın tadını;

    asla veremez!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 16 Ağustos 2023; 6:23:39 >




  • En güzeli kepçe operatörlüğü. Hakim de olsan doktor da olsan kepçeci daha iyi kazanır. Avukatlığı bırakın bir anca kepçe operatörlüğünü öğrenin.

  • Bizim bölgede avukatlar artık dava almıyor kira ve ev sahibi davalarına bakıyorlar.. Tıklım tıklım

  • muammer816 M kullanıcısına yanıt

    geçen birine komisyon oranınız nekadar diye sordum, danışma ücreti istedi, lan birşey danışmıyorum komisyonun nekadar diye soruyorum, sonra vay efendim millet avukata neden gitmiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çevreniz varsa deli para kazanırsınız lakin, hırsızla hırsız, katille katil, tecavüzcü ile tecavüzcü olmanız gerek. Eleştirmiyorum kesinlike saygım sonsuz. Lakin boşanma ve miras davaları ile rahat bir hayat süreceğini sanıyorsan biran önce bırak. Belediye, vakıf, büyük şirket bağlamadan zor köşeyi dönersin.


    Not: Türkiyenin en büyük ilk 50 şirketinden birisinde çalışıyorum şirket bünyesinde ki avukatlar pilav tanesi gibi parayla oynuyorlar. Daha dışarıdan alınan destekler hariç.


    Girebilirseniz büyük şirketlere girinç




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Styric -- 16 Ağustos 2023; 14:6:26 >
  • dndd D kullanıcısına yanıt

    :D çok saçma gerçekten. ama sistemi de böyle oturtmuşlar.

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Eskişehir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Styric kullanıcısına yanıt
    kendinizi nasil gelistirdiniz anadil seviyesi ingilizceniz vardır buyuk ihtimalle nasil davalara bakiyorsunuz ve okurken hep staj mi yaptınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.