Şimdi Ara

Avukat İçin Macbookve Uyap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
11.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu daha önce sordum yalnız şuan alma arifesindeyim Macbook Air 8gb ram 256 gb ssd 13 ' i5 almayı düşünüyorum. Yalnız bildiğiniz gibi Uyap os x de çalışmıyor. Windows kurmak gerekiyor hal böyle olunca tüm işlerimi Windows'tan halledeceksem neden Mac alıyım diyorum. Avukat olupta Macbook kullanan varsa deneyimlerini benle paylaşırsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• uyap web değil mi masaüstü program mı?
  • Slifer45 kullanıcısına yanıt
    Uyap a e-imza ile giriş yaptığı için onu sormuş arkadaş, e-imza mac de yüklenip kullanılıyor mu diye

• Uyap da neredeyse tüm sistem Java üstünden kullanılıyor. Linux'da bile çalıştırırsınız. Sadece USB belleklerin macOS desteği var mı ona bakmak lazım.

Hangi usb stickden kullanıyorsunuz? Kırmızı olandan mı? Diğer modellerden mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Befega19

Uyap da neredeyse tüm sistem Java üstünden kullanılıyor. Linux'da bile çalıştırırsınız. Sadece USB belleklerin macOS desteği var mı ona bakmak lazım.

Hangi usb stickden kullanıyorsunuz? Kırmızı olandan mı? Diğer modellerden mi?

Mac üzerinden mobil imza olabiliyor ancak e imza bildiğim kadarıyla olmuyor. Ayrıca uyap editörü için Windows kurmak zorunlu bir durum. Bu yüzden bu soruyu sormuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Lawyer___ -- 21 Kasım 2016; 12:43:08 >
  • UYAP döküman editörü için windows almak zorunda kalanlarım.Ama farklı çözümlerle kullanan arkadaßlar olduğunu biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: alihsan89

UYAP döküman editörü için windows almak zorunda kalanlarım.Ama farklı çözümlerle kullanan arkadaßlar olduğunu biliyorum.

Bazı arkadaşlar Mac'in içine Windows kurarak kullanmaya devam ediyorlar ama buradaki sorun şu eğer çok sık Windows'a girilme durumu oluyorsa Mac'in ne anlamı var. O yüzden Macbook kullanan arkadaşların deneyimlerini merak ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ___Lawyer___

quote:

UYAP döküman editörü için windows almak zorunda kalanlarım.Ama farklı çözümlerle kullanan arkadaßlar olduğunu biliyorum.

Bazı arkadaşlar Mac'in içine Windows kurarak kullanmaya devam ediyorlar ama buradaki sorun şu eğer çok sık Windows'a girilme durumu oluyorsa Mac'in ne anlamı var. O yüzden Macbook kullanan arkadaşların deneyimlerini merak ediyorum.

Sadece uyap'a girmek için mac almanın bir mantığı yok zaten. 700-800 tl ye satılan celeron işlemcili notebooklarda işinizi görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

quote:

Sadece uyap'a girmek için mac almanın bir mantığı yok zaten. 700-800 tl ye satılan celeron işlemcili notebooklarda işinizi görür.

Evet tek derdim Uyap'a girmek o yüzden i5 256 GB SSD'li yaklaşık 5000 TL'ye laptop almak istiyorum

Burada mesele Mac kullanırken Uyap'ı işlevsel kullanabilmek sorduğum soruda bu. Macbook benim kişisel laptop tercihim Uyap için laptop mu alıyor gibi duruyor oradan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Lawyer___ -- 21 Kasım 2016; 17:49:5 >

• Sakin hocam celallenmeye gerek yok

En geç cumaya kadar elimde ki Mac'lerden birinde dener sonucu yazarım.

• quote:

Sakin hocam celallenmeye gerek yok

Bazen cevaplar beni gerçekten şaşırtıyor kusura bakmayın. Teşekkür ederim ilginiz için.
  • quote:

quote:

Bazen cevaplar beni gerçekten şaşırtıyor kusura bakmayın. Teşekkür ederim ilginiz için.

Belkide kendini iyi ifade edemediğin içindir.

Genç bir avukat arkadaşımızsın sanırım, kendini ifade edebilmek avukatlık mesleğinde oldukça önemlidir. Bu konu hakkında kendini geliştirmeni öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

quote:

Belkide kendini iyi ifade edemediğin içindir.

Genç bir avukat arkadaşımızsın sanırım, kendini ifade edebilmek avukatlık mesleğinde oldukça önemlidir. Bu konu hakkında kendini geliştirmeni öneririm.

İlk yazdıklarımdan çıkardığınız sonuç Uyap için laptop almak idi. Oysa ben Macbook içinde Uyap'ı efektif kullanma yolunu arıyordum. Yani bence söze gerek yok. Sorun kimde bunu bu metinleri her okuyan kişi görebilir. Anlaşılan teknoloji ile pek aranız iyi değil ki millete Uyap için kaldırabilecek laptop öneriyorsunuz yazarken bile gülümsemelerimi tutamıyorum meselenin donanım değil işletim sistemi olduğunun farkında olunuz lütfen.

Gerçekten daha fazla polemiğe gerek yok konuda rahatsız etmezseniz sevinirim.

• Ben kullanıyorum macbook pro daha önce de air kullanıyordum gayet girebiliyorum Forum da başka avukatları görmek güzel oldu pm atarsan yardımcı olurum takıldığın konuda.
  • Sanırım sormak istediğin uyap değil mevzuat programı Mevzuat macos altında çalışmaz
  • Mac'lerde artık mobil imza atılabiliyor burada bir sorun yok ancak Uyap döküman editörü sadece Windows'da çalışıyor.Bunun için Windows kurmak gerekiyor. Tüm bunlar yapıldığında Macbook ne kadar işlevsel ve alınası oluyor. Yani kimi zaman Windows'a girmek gerekli olan bir laptop satın almaya değer mi?

Avukat olupta ben kullanıyorum zaman zaman Mac içinden Windowsa girip işimi halledip çıkıyorum diyenler varsa da onların önerilerini ve deneyimlerini öğrenmek istiyorum.

• ___Lawyer___ kullanıcısına yanıt
    Uyap döküman editörünü sıradan bir insanın bilgisayarına indirebileceği bir internet adresi var mı? Eğer var ise Linux yüklü bir makinede wine aracılığı ile çalıştırmayı deneyebilirim ama döküman editörüne girerken e-imza soruyorsa wine ile ne kadar başarılı olur bilemiyorum lakin wine ile Linux üzerinde çalışıyorsa mac üzerinde de çalışacaktır diye düşünüyorum.

Bunun dışında özellikle Apple bir cihaza ihtiyaç duymayıp cihazı ana kullanım amacınız işinize yönelik olacaksa bence Apple cihaz alacağınıza değmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macbook Air kullanıyorum. UYAP'a girerken mobil imza kullanıyorum ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım bu zamana kadar.

Döküman editörünü ise, bilgisayarın içine kurduğum virtual box adlı sanal makine içerisine kurduğum windowsa kurdum. Hazırladığım evrakı düzenleyip imzalamak için sanal makina içerisindeki windowsu açıyorum. hazırladığım evrakı kendime mail atıp, windows içerisinde imzalama işlemini yapıp aynı yerden uyapa bağlanıp evrakı gönderip windowsu kapatıyorum.

Bu işlemler sırasında ios arkada çalışıyor. Yani virtual box bir program olarak windowsu çalıştırıyor. BU süre içerisinde tüm diğer işlemlerimi macde yapmaya devam ediyorum.

Şahsen daha kolay bir yol bulamadım. Şayet bulunursa bende kullanmayı düşünürüm.

Uyap döküman editörü yüzünden mac almaktan vazgeçmenize gerek olmadığı kanaatindeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackcat_745

Macbook Air kullanıyorum. UYAP'a girerken mobil imza kullanıyorum ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım bu zamana kadar.

Döküman editörünü ise, bilgisayarın içine kurduğum virtual box adlı sanal makine içerisine kurduğum windowsa kurdum. Hazırladığım evrakı düzenleyip imzalamak için sanal makina içerisindeki windowsu açıyorum. hazırladığım evrakı kendime mail atıp, windows içerisinde imzalama işlemini yapıp aynı yerden uyapa bağlanıp evrakı gönderip windowsu kapatıyorum.

Bu işlemler sırasında ios arkada çalışıyor. Yani virtual box bir program olarak windowsu çalıştırıyor. BU süre içerisinde tüm diğer işlemlerimi macde yapmaya devam ediyorum.

Şahsen daha kolay bir yol bulamadım. Şayet bulunursa bende kullanmayı düşünürüm.

Uyap döküman editörü yüzünden mac almaktan vazgeçmenize gerek olmadığı kanaatindeyim.

Ayrıntılı bilgileri verdiğiniz için teşekkürler. Parallels yönetimi veyahut Bootcamp yöntemi ile de işimizi görmek mümkün tabi. Toplam paket anlamında bu uğraşmalara rağmen memnun kalmanız benim için önemli zira Mac gerçekten güzel bir işletim sistemi. Uyap yüzünden ondan mahrum kalmak istemiyor insan. Bakanlığın bu konuya bir çözüm getirmesi gerek .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.