Şimdi Ara

avuc taslama makinasi hakkinda yardim :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaslar yaklaşik 20 gun once devirliavuç taslama makinesi aldim evimde ufak defek kesme zimparalama isleri ve aracimda pasta polish icin bugun calistigim yerin insaat islerini yapan bi ustayla konusurken laf taslama makinasina geldi cok korkarim bu makinadan dedi ve anlattiklari benide korkuttu isin acikcasi . simdi bu makinanin koruyucusunu cikarmadan herhangi bi demir parcasi keserken patlarsa bana zarar verirmi sanirim zimparalamada falan patlama olmuyo yani zararsiz bu konuda bilginiz varmi hayatimda hiic avuc taslama makonasi kullanmadim ve uygun kesme tasi kullanarak 5 × 10 kereste kesmek istersem patlama vs olurmu kisaca tirsiyom amk :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya okuyayım bilgileneyim diyorum ama 1-2 cümleden fazla yazmayın be.
  • Potansiyel Ölücü kullanıcısına yanıt
    okumaya gümrük almiyolar dostum :)

• Geçen gün bir resim gördüm, taş patlamış adamın kafasını yarmış ağız dil kalmamış adamda.

Eğer bu makine ile tahta kesmeye kalkacaksan helva fıstıksız olsun.

Sana bu kardeşinin önerisi kesinlikle tahta kesme bu ALETLE!!

Normal zımpara ve demir kesme işlerinde kullanabilirsin, tabi ki koruması takılı ise.

Mesela taşlama ucu ile demir kesen gerizekalılar var (bkz:ben) bu durumda taş patlamazsa yat kalk dua et.

Taşlama plakası ile taşlama yapılır kesme plakası ile kesme yapılır. İkisini de tek bir taş ile bitireyim dersen kaçınılmaz zor gerçekleşir.

Demem o ki koruması mutlaka takılı olsun ve uygun taş plakalar kullan. Bazı ustalar küçük makineye büyük taş takmak için korumayı söküyorlar, ya elleri kesiliyor yada taş patlıyor.
  • yok hocam 3 5 tllik tas icin Canimi tehlikeye sokmam hangi tas gerekiyosa onu kullanirim yani bu koruma %100 koruma saglarmi

• quote:

Orijinalden alıntı: Kirsal636

yok hocam 3 5 tllik tas icin Canimi tehlikeye sokmam hangi tas gerekiyosa onu kullanirim yani bu koruma %100 koruma saglarmi

Normal ev kullanıcısı için önemli değil taşın fiyatı ama hergün yüzlerce kullanan ustacık ve ustabaşıcıklar için önemli, onların umrunda değil. CD taksan onu bile kullanır onlar, ama sen öyle yapma

%100 koruma tabi ki sağlamaz ama en azından eline yüzüne gözüne gelmez taş patlarsa. Dakikada 10K devirle dönüyor bunlar bir sapladımmı yüzüne geçmiş olsun.
  • Kısacası tırsma amk :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tasin kalitesi ve makineyi dinlendirmen onemli burada. Simdi elinizdeki modeli bilmiyorum ama kalas keserken patlayacagini sanmiyorum. Sikinti tasin fazla isinip genlesmeye calismasinda. Genlesemeyip patliyor, parcalaniyor. Korumayla kullanma sansiniz yokmu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne anlattığınız konusunda zerre fikrim yok ama ben bile korktum. Korumasını falan tak da kullan. Bir şey olmaz deme.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    dbk 1000 watt makina hocam yani ben biraz arastirdim 5 tl falan kesme taşi

hocam zaten korumayla kullancam ama iste bahsettigim usta oyle bi anlatiyoki makinayi kaldirip atasim geldi yani korumayla kullansam yine bana zarar gelirmi

• anladim hocam bu flap disklerde patlama olayi yok demi birde makina kendi patlama falan olmuyo demi patlarsa sadece taş patliyo demi

• quote:

Orijinalden alıntı: Kirsal636

hocam zaten korumayla kullancam ama iste bahsettigim usta oyle bi anlatiyoki makinayi kaldirip atasim geldi yani korumayla kullansam yine bana zarar gelirmi

hocam bizim şantiyedeki duvar ustası da ytong kesmek için illa şu makinadan istedi:

nitekim ülkede kaç şantiyede bu makine kullanılıyor sanki. Aşağıda resmini verdiğim makinayı aldık sakatlık çıkmadan pek ala kullandılar.
    Ustalar herzaman bu işi abartır. Ama ne makinayı düzgün kullanırlar, ne temizlerler, ne bakımını yaparlar ne soğumasını beklerler.
    Aynı duvar ustasına yalıtım köpüğü için kartuşlu köpük tabancası aldık. 5 tane bozdu adam. Neden çünkü kullandıktan sonra içini temizlemiyordu. Bizim bekçi kompresörle 5 dk'da açıyordu hepsini.

aldığımız ytong testeresi de şuna benziyor:

bizim ustalar biraz kolaycıdır. Her şeyi daha maliyetli yolla en kolayıyla yapmak ister. Şantiyedeki bekçi abimiz romanyalı. Adamlar yokluk içinde yetişmiş. Yağ tenekesinden soba yapıyor üstünde çay demliyor, karadenizli usta bunu beğenmeyip evden kendi aletlerini getiriyor illa.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• patlamaya 3 şey neden oluyor avuç taşlamada: ilki eskimiş gevrekleşmiş kesme diski
    ikincisi kesim esnasında diski azıcık bile olsa sağa sola yatırmak
    üç kesme diskiyle taşlama yapmak, çoğu kişi disk değiştirmeye üşenip bunu yapıyor ve fazla bastırdığı anda parçalar havada uçuşuyor.

siperi takarsanız patlasa bile parçalar size ulaşmaz.
    flap diskte o kadar tehlike yoktur ancak onda da işe dalıp parmağınızı yüzdürebilirsiniz o nedenle mutlaka 2 elle aleti tutup işi işkenceyle ya da mengeneyle sabitlemeyi kural edinin derim
    https://youtu.be/yC9BMuR2WzM

hocam su videoyu bi izlermisin adam ölmüs

ben bu elimdeki makinayi koruyucuyla kullanirsam bu sekilde yara almam demi sanirim insallah :) ve bi ustanin avuc taslamayla ahsap palet kestigini gordum benim makinayla uygun ucla kesebilirmiyim

• kereste kesicem demişsiniz, hangi tür disk kullanacaksınız. dişli çelik testereler var 115mmlik onlar çok tehlikeli işte. ahşaba sıkışık bir anda kendini fırlatıyor bazen. zaten tüm yapı marketlerden kaldırıldı sadece yerel hırdavatçılar satıyor. onun yerine ahşabı elmas diskle kesin derim onda da yakma yapar hızlı gitmeniz gerekir.
  • APOTHEON kullanıcısına yanıt
    tam olarak bekledigim bilgi bunlardi hocam tesekkur ederim yok gayet yavas ve dikkat ederek kesmw taslama yaparim .

• APOTHEON kullanıcısına yanıt
    hocam şöyle hani kesme yapabilirmiyim diye sordum sorun olma ihtimali varsa yapmam normal el testeresi kullanirum ve daire testeredeki bicagi avus taslamaya olmuyomu birde daire testerenin calisma sistemi farklimi onda patlama olmuyo herhalde

• ahşap kesmeyin.

Korumayı çıkarmayın sağlamlığını sürekli kontrol edin

Makineye büyük disk takmayın.

diskleri amacı dışında kullanmayın.

Makinenin fazla ısınmasına fırsat vermeyin.

Bakımlarını temizliğini aksatmayın.

Babamın Senelerdir kullandığı makineler var dediğim herşeyi uygularız. Gram Sıkıntı çıkarmadılar hepsi ilk günki gibi. 2002 Model Yeşil Bosch matkap var Sıfır gibi hala canavar. sadece birkez kablosu koptu

• -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    bakimlarindan kastin nedir hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.