Şimdi Ara

Elektrik tesisati uzerinden internet dagitmak icin yardima ihtiyacim var. Yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dubleks evde wifi kapsama alanim cok dusuk. Daha evvel access point denedik ama duvarlar nedeniyle neredeyse her odaya bir tane lazim geldi vazgectim.
    Simdi de Digiturk un sacmaliklari nedeniyle uydu sistemi kurduracagim ama decoderler icin oncelikle internet problemimi halletmem lazim.
    Odalara ethernet kablosu cekmem mumkun degil, bu nedenle mevcut elektrik tesisati uzerinden dagitim yapmaya karar verdim.

Saga sola sorarak buldugum bir arkadas geldi. DIGITUS marka 200mbps lik 2 adet ethernet adaptor getirdi.
    Birinciyi modemin bagli oldugu prize taktik, ethernet kabloyu modemden adaptore bagladim.
    Evin en uzak yerine gidip ikinci adaptoru prize taktim, ethernet ile de laptopa bagladik. Canavar gibi internetim oldu.
    Boylece decoderler icin cozum bulundu.

Ancak, ayni zamanda wifi agini da genisletmem icin her adaptore bir de access point almam lazimmis.
    Yani prize takili adaptorden cikan ethernet kablosunu split edip bir kabloyu decodere, digerini de access pointe baglayacagim ki hem decoder hem de wifi olsun. Bu da maliyeti cok arttiriyor.

TP-Link urunlerine ancak internetten ulasabildim. Benim aradigim bilgiyi bulamadim.

2 konuda yardimci olabilir misiniz;
    1)Prize takildigi yerde hem wifi gorevi gorecek hem de arkasindaki porttan ethernet kablo ile decodere bagliyabilacegim bir adaptor cesidi mevcut mudur?
    2) Her iki ahvalde de marka olarak ne onerirsiniz? DIGITUS 5 yil garantili, Taiwan mali, duzgun bir firma tarafindan getiriliyormus. Ama TP-Link de yerlesmis bir marka.

Acilen yardim ve onerileriniz bekliyorum.

Simdiden tesekkurler.

• tplink öneririm.
    Tplinkde prizden direkt hem yayın yapan hemde ethernet çıkışı veren powerline ürünü var.
    Ayrıca ben olsam normal powerlineden çıkan ethernet kablosunu tplink 740n gibi bir routere girer wifiye çevirirdim.
    Bu sayede elinizin altında 4 port kablo çıkışıda olur. Ayrıca sinyaliniz daha güçlü olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • utkanizmit - Tesekkur ederim.

Cevabinizi okuduktan sonra bir arastirdim. TPLink WPA-281 aynen sizin dediginiz gibi. Tek problem sadece hepsiburada da bulabildim ve kit olarak satiliyor. O zaman da pahali geliyor.

740n onerinize gelince; anladigim kadari ile wifi olmayan adapter alacagim. Adapter cikisini buna bagladigimda hem wifi olacak hem de direkt decoder a baglayabilecegim. Dogru mu anladim ustat?
  • rica ederim.
    740n ile aynen düşündüğün şekilde yapacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 8 Eylül 2012; 0:46:16 >
  • Cok sagolun. Son derece faydali oldu tavsiyeniz.
    memleket izmit mi?
  • yok diil uşaktayım.
  • OK. nickinizde Izmit gorunce hemsehriyiz zannettim.
    Iyi geceler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sizede iyi geceler.

• benim anlamadığım şey digitürk le internetin ne ilgisi var?
  • utkanizmit
    dediğinin aynısı routher yerine ağ köprüsü ile de yapabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tablon

utkanizmit
    dediğinin aynısı routher yerine ağ köprüsü ile de yapabilirsiniz...

ağ köprüsü nedir?

• Köprü aldığı Kablosuz sinyali ethernetten dağıtır...
  • utkanizmit - Ustat, su iki urun arasinda secim icin bana tavsiye/yorum verebilir misiniz? Kararsiz kaldim.

http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-pa111-85mbps-powerline-adaptor-2-adet/productDetails.aspx?productId=bd130783&categoryId=3016744

http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-pa211-200mbps-powerline-adaptor-2-adet/productDetails.aspx?productId=bd130716&categoryId=3016744

Bu urunleri sadece burada bulabildim. Tavsiye edebileceginiz guvenli ve daha hesapli bir yer var ise makbule gecer. Online veya gercek magaza farketmez.

• quote:

benim anlamadığım şey digitürk le internetin ne ilgisi var?

Digiturk un yok, uydu sisteminin ihtiyaci var.
    Simdiye kadar salladik durduk ama sagolsunlar teknolojiyi yenilememize onayak oldular. Musteri kaybi umurlarinda degil nasilsa.
  • quote:

Köprü aldığı Kablosuz sinyali ethernetten dağıtır...

access point lerde client modu o görevi görür.
    Airties benzetmesi olmasın o ağ köprüsü.

• quote:

Orijinalden alıntı: aoitsukinosuke

utkanizmit - Ustat, su iki urun arasinda secim icin bana tavsiye/yorum verebilir misiniz? Kararsiz kaldim.

http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-pa111-85mbps-powerline-adaptor-2-adet/productDetails.aspx?productId=bd130783&categoryId=3016744

http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-pa211-200mbps-powerline-adaptor-2-adet/productDetails.aspx?productId=bd130716&categoryId=3016744

Bu urunleri sadece burada bulabildim. Tavsiye edebileceginiz guvenli ve daha hesapli bir yer var ise makbule gecer. Online veya gercek magaza farketmez.

almışken 200 lük almakta fayda var.
    Ucuzu ve akakce sitelerinde daha hesaplı satan yerler olsada pek tanımadıgım siteler var.
    İstersen sende bi bak powerline diye arat akakce ve ucuzu.com da.
    Bu arada 85 lik kitlerle baya fiyat farkı varsa 85 likde pekala iş görür. Neticede amaç internet taşımak sanırım.

Derken webdenalda 85 lik kit çok hesaplı. Yanına bide 740n koysan bile hepsiburdadan ucuz.
    http://www.webdenal.com/tp-link-tl-pa111kit_370610.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 8 Eylül 2012; 20:28:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

almışken 200 lük almakta fayda var.
    Ucuzu ve akakce sitelerinde daha hesaplı satan yerler olsada pek tanımadıgım siteler var.
    İstersen sende bi bak powerline diye arat akakce ve ucuzu.com da.
    Bu arada 85 lik kitlerle baya fiyat farkı varsa 85 likde pekala iş görür. Neticede amaç internet taşımak sanırım.

Derken webdenalda 85 lik kit çok hesaplı. Yanına bide 740n koysan bile hepsiburdadan ucuz.
    http://www.webdenal.com/tp-link-tl-pa111kit_370610.html

Ustat bana cok yardimci oldunuz, sagolun, varolun.
    Madem tavsiye ediyorsunuz, webdenal uzerinden yuruyorum.
    Cok tesekkur ederim.

• quote:

quote:

Airties rt-205 modeme Exper EWN01'i tanıttım kabloyu Exper'e takınca Airties'ın ağ geçidi gözüktü...
  • quote:

quote:

Airties rt-205 modeme Exper EWN01'i tanıttım kabloyu Exper'e takınca Airties'ın ağ geçidi gözüktü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoitsukinosuke

Dubleks evde wifi kapsama alanim cok dusuk. Daha evvel access point denedik ama duvarlar nedeniyle neredeyse her odaya bir tane lazim geldi vazgectim.
    Simdi de Digiturk un sacmaliklari nedeniyle uydu sistemi kurduracagim ama decoderler icin oncelikle internet problemimi halletmem lazim.
    Odalara ethernet kablosu cekmem mumkun degil, bu nedenle mevcut elektrik tesisati uzerinden dagitim yapmaya karar verdim.

Saga sola sorarak buldugum bir arkadas geldi. DIGITUS marka 200mbps lik 2 adet ethernet adaptor getirdi.
    Birinciyi modemin bagli oldugu prize taktik, ethernet kabloyu modemden adaptore bagladim.
    Evin en uzak yerine gidip ikinci adaptoru prize taktim, ethernet ile de laptopa bagladik. Canavar gibi internetim oldu.
    Boylece decoderler icin cozum bulundu.

Ancak, ayni zamanda wifi agini da genisletmem icin her adaptore bir de access point almam lazimmis.
    Yani prize takili adaptorden cikan ethernet kablosunu split edip bir kabloyu decodere, digerini de access pointe baglayacagim ki hem decoder hem de wifi olsun. Bu da maliyeti cok arttiriyor.

TP-Link urunlerine ancak internetten ulasabildim. Benim aradigim bilgiyi bulamadim.

2 konuda yardimci olabilir misiniz;
    1)Prize takildigi yerde hem wifi gorevi gorecek hem de arkasindaki porttan ethernet kablo ile decodere bagliyabilacegim bir adaptor cesidi mevcut mudur?
    2) Her iki ahvalde de marka olarak ne onerirsiniz? DIGITUS 5 yil garantili, Taiwan mali, duzgun bir firma tarafindan getiriliyormus. Ama TP-Link de yerlesmis bir marka.

Acilen yardim ve onerileriniz bekliyorum.

Simdiden tesekkurler.

Diğer markaları kötülemiyorum fakat kablosuz ağ kurulumu yapacaksanız ve en iyisi olsun diyorsanız bu konuda Dünya'da kendini kanıtlamış en iyi sistem Cisco Network tür.Linksys firmasının Cisco destekli Linux Tabanlı WRT160NL model routeri bence fazlasıyla işinizi görecektir.Bu rotuer ile N bantında MIMO teknolojisi ile 300mbit veri transferi sağlanmaktadır.Bu ürün DD-WRT ile modifiye ederek çok daha fazla kapsama alanına sahip olmanız mümkün.Fiyatı 150TL civarında satılıyor.

DD-WRT hakkında bilgiler forumda epeyce mevcut.
    http://forum.donanimhaber.com/m_30340437/tm.htm

eğer dahada güçlü olsun ve çift bant desteği olsun derseniz WRT610NL modeline bakabilirsiniz.Fakat 610 un DDWRT desteği hakkında bilgim yok.

Kısaca -17dBi yayın yapan bir routeri DDWRT desteği varsa ve DDWRT ile aynı routerin gücünü -25dBi lere kadar çıkarılabilmekte.

Kısaca yayın gücünü ne kadar arttırırsanız kapsama alanınız o kadar genişler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.