Avrupada Geçerli Türkiye Universiteleri hangileri ?
Bu arada saçma olucak ama nickin neden yeşil?
Avrupa'da gecerli üniversiteler var mi bilmiyorum, ama bazi ülkelerin gecerli saydigi bir takim meslekler var. Tip alani gibi mesela...
bilkent heryerde geçer
quote:
Orijinalden alıntı: sambaras
Bu arada saçma olucak ama nickin neden yeşil?
Senin arkadaş listende olduğu için
Bir çok üniversitemiz geçerli. Buna en büyük örnek Avrupa'daki tüm master ve doktora programlarına kabul edilebiliyor olmamız. Odtü, Bilkent, İtü, Ytü, Boğaziçi, Galatasaray, Hacettepe, Çukurova ve diğerleri. Zaten bir çok üniversitesi protokol imzalamış durumda.
En geçerlisi Cemalettin Üniversitesi!
Boğaziçi
Istanbul Unıversıtesı iyi bilinir mi avrupa da ?
bilinir tabi ki ama teknik açıdan biraz zor itü varken tabi ki mühendislik dallarında
Tıp hukuk edebiyat ve ekonomi alanlarında İstanbul Üniversitesi avrupada tanınır ama mühendislik alanlarında malesef.
Tıp her ülkede denklik görmüyor.En azından YÖK denkliğini tanımıyor.Örnek: Belçika
quote:
Orijinalden alıntı: buraq901
Tıp hukuk edebiyat ve ekonomi alanlarında İstanbul Üniversitesi avrupada tanınır ama mühendislik alanlarında malesef.
Ben de zaten ingilizce isletme ya da ekonomi okumak istiyorum
bildiğim kadarıyla bölüm bazında bir denklik var.tükiyenin yurtdışında en rahat denklik alan bölümü hacettepe tıptır.ama bilkent,odtü,boğaziçi,hacettepe,galaasaray... bunlarda avrupada denklik alan üniversiteler(%99 ihtimalle)
tersi için avrupa birliği üniversitelerinin hepsinin türkiyede denkliği var.
quote:
Orijinalden alıntı: berat23
bildiğim kadarıyla bölüm bazında bir denklik var.tükiyenin yurtdışında en rahat denklik alan bölümü hacettepe tıptır.ama bilkent,odtü,boğaziçi,hacettepe,galaasaray... bunlarda avrupada denklik alan üniversiteler(%99 ihtimalle)
tersi için avrupa birliği üniversitelerinin hepsinin türkiyede denkliği var.
Yok. ULB ve UCL üniversitelerinin dişçilik ve tıp fakülteleri tanınmıyor.Arkadaşım okuyor.Bölümler tanınmadığından yatay geçiş olmuyor.
Şimdi bildiğim kadarıyla yanlışsa düzeltin Diploma Eki olanlar Otomatikman tüm Avrupada tanınıyor diploması.Bunu şuradan biliyorum bizim EGEde 2005 yılında bu diploma ekini Türkiyede ya ilk aldı yada ikinci olarak.
ŞURADA DA ESKİ YAZILAN FORUM YAZISI BULDUM(REKLAM DEĞİL)
www.frmtr.com
Türkiye'nin Avrupalı tek üniversitesi: EGE ÜNİVERSİTESİ. EGELİ'LER HAYDİ TOPLANALIM!!
HABER Türkiye'de 7 üniversite 'Diploma Eki Etiketi' kullanma hakkı kazandı SAKARYA (CİHAN)- Türkiye'deki 7 üniversitenin 'Diploma Eki' Avrupa Komisyonu tarafından tescillendi. Komisyon, bilgilerin güvenilir olduğu anlamını taşıyan bu üniversitelere "Diploma Eki Etiketi' kullanma hakkı verdi.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Bilkent Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, ODTÜ, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Sabancı Üniversitesi artık 'Diploma Eki Etiketi' kullanma hakkını kazandı. Türkiye, Avrupa'da Diploma Notu Etiketi alan ülke sıralamasında 2. sıraya yükseldi. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Diploma Eki Etiketi kullanma hakkının üniversiteler için çok önemli olduğunu söyledi. Durman, "Avrupa Komisyonu aralarında üniversitemizin de bulunduğu 7 Türk üniversitesinin Diploma Eki'ni inceleyerek, bilgilerin güvenilir olduğu anlamını taşıyan 'Diploma Eki Etiketi' kullanma hakkını vermiştir. Bu başarı Üniversitemiz için bir övünç kaynağı ve daha güzele ulaşmak için motivasyonumuzu arttıran önemli bir gelişmedir." dedi.
DİPLOMA EKİ NEDİR?
Diploma Eki Yükseköğretim Kurumları tarafından diplomanın yanı sıra verilen tamamlayıcı ve açıklayıcı bir belge özelliği taşıyor. Sadece verildiği ülkede ne anlama geldiği bilinen diplomanın başka ülkeler tarafından da anlaşılmasına yardımcı oluyor. Bu belge doldurulduğunda, alınan dereceye ilişkin doğru değerlendirme yapılabilmesi için her türlü bilgiyi sağlamaktadır. Diploma Eki her öğrenciye mezuniyetini takiben diploma ile birlikte çok konuşulan bir Avrupa dilinde ücretsiz olarak verilir.