Şimdi Ara

Polis Okulu Yıl Sonu Mülakatı Nedir? Ne Sorulur? Yıl Sonu Mülakatından Elenenler Ne Yapmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Polis Okulu Yıl Sonu Mülakatı Nedir?



    Polis Akademisi'ne bağlı okullarda (POMEM, PMYO, PAEM) eğitim-öğretim süresini başarıyla tamamlayan adayların, mezun olabilmek için polislik eğitim sonu sınavına girmeleri ve bu sınavları başarıyla geçmeleri gereklidir. 03 Haziran 2015 tarihli ve 29375 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren “Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru Ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği” hükümleri uyarınca yapılan yıl sonu mülakatında adayların polis memuru veya komiser yardımcısı olarak atanmaları için yeterli olup olmadıkları hususu değerlendirilir.



    Adayların, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) veya Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) mezunu olarak polis memuru olmaları ya da Polis Amiri Eğitim Merkezi (PAEM ) mezunu olarak komiser yardımcısı kadrosunda göreve başlayabilmeleri için eğitim sonu sınavlarını başarıyla geçmeleri gerekmektedir. Bu sınavdan başarısız olan adaylar, polis memuru veya komiser yardımcısı olarak atanamazlar. Yıl sonu mülakatında başarısız olan adaylar sadece diploma alarak mezun olmaktadırlar.



    Polis Okulu Yıl Sonu Mülakatında Ne Sorulur? Nelere Dikkat Edilir?



    PMYO, POMEM ve PAEM eğitim sonu mülakatları eğitim ve öğretim yılının son haftasında eğitim gördükleri okulda yapılır. Yapılan bu mülakat 03 Haziran 2015 tarihli ve 29375 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru Ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği” uyarınca aşağıdaki şekil ve esaslara uygun olarak yapılır:



    "Sınav Şekli ve Esaslar;

    MADDE 8 – (1) Soru Hazırlama Komisyonu tarafından bastırılan sorular arasından adaylara soru kartı çektirilerek cevaplaması istenir. Komisyon tarafından adaya konu ile ilgili ilave sorular sorulabilir.

    (2) Sınav komisyonları tarafından yapılacak sözlü sınavda adaylar;

    a) Mesleki bilgi düzeyi,

    b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

    c) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

    ç) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

    yönlerinden yüz tam puan üzerinden değerlendirilirler.

    (3) Adaylar, Sınav Komisyonu üyeleri tarafından ikinci fıkranın (a) bendi için kırk puan, diğer bentlerde yazılı özelliklerin her biri için yirmişer puan üzerinden değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı puan değerlendirme karar formuna işlenir. Komisyon üyelerinin ayrı ayrı vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak adayın sınav puanı tespit edilir.

    (4) Adayın sınavda başarılı olabilmesi için yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir. Başarısız olan adayın aldığı puan ve gerekçesi puan değerlendirme karar formuna işlenir. Sınav sonuçları merkezi sınav komisyonuna bildirilir.

    (5) Sınav sonuçları, Merkezi Sınav Komisyonu tarafından Polis Akademisi internet sayfasında ilan edilir.

    (6) Başarılı olan adayların puan değerlendirme karar formları, adayın atamasına esas olacak belgelerle birlikte Personel Dairesi Başkanlığına gönderilir.

    (7) Sınavda başarısız olan adayların değerlendirme karar formları ilgili eğitim kurumunca Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatı arşiv hizmetlerine ilişkin mevzuat hükümlerine göre muhafaza edilir.

    (8) Sınav komisyonu kararlarına itiraz edilemez."





    Polis Okulu Yıl Sonu Mülakatından Elenen Adaylar Ne Yapmalı?



    Yukarıda belirtildiği üzere polislik yıl sonu mülakatına itiraz edilemez. Bu sebeple yıl sonu mülakatına dava açmak zorunlu ve tek yoldur. Polislik yıl sonu mülakatından elenen adayların 60 gün içerisinde İdare Mahkemesi'ne Yürütme Durdurma İstemli İptal Davası açmaları gerekmektedir. Bu süre hak düşürücü süre olup, geçirildiği takdirde dava açma hakkınız son bulacaktır.



    Kadim Hukuk ve Danışmanlık; polis okulu davarında, polislik mesleğinin içerisinden gelen ve uygulamaya hakim avukatlarıyla, mülakatın iptali için İdare Mahkemesi'ne açılacak Yürütme Durdurma İstemli İptal Davasını en iyi ve sorunsuz şekilde yürütmektedir.



    Polis Akademisi; Polis Meslek Yüksekokulları'ndan (PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri'nden (POMEM) ve Polis Amiri Eğitim Merkezi'nden (PAEM) yıl sonu mülakatı sebebiyle elenip Yürütme Durdurma veya İptal Davasını Kazanarak okula dönen adayların bu kararlarını 30 gün içerisinde uygulamaktadır.



    Son olarak belirtmek isteriz ki; yıl sonu mülakatında size yöneltilen soruyu bilseniz dahi elenme ihtimaliniz vardır. Zira bu yönetmeliğin getirilmesinde amaç güvenlik soruşturması olumsuz olan adayların mülakat gibi idarenin takdirinde olan bir zemine alınarak denetlenebilirliğini azaltmak, kişilerin idari dava açarak geri dönmelerini engellemektedir.


    Kaynakça :polislik yıl sonu mülakatı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novalsa -- 23 Haziran 2018; 23:42:14 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.