Şimdi Ara

Avrupa'da neden A segmenti ve SW araçlar çok tutuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yurt dışına senede birkez 1 aylığına çıkıyorum gittiğimde genelde A segmenti ve SW araçlar çok tutuyor, çok Avrupa gezmişliğim yok fakat diğer ülkelerde aşağı yukarı böyledir diye tahmin ediyorum.

• Adamlar CLA nın bile sıteyşını nı alıyorlar arkadaş.

Ne bagaj hastasıymış bunlar çözemedim

[simage][/simage]
  • Arac alirken islevselligi on planda tutuyor adamlar. O yuzden bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük araçlar daha çok park sıkıntısı için kullanılıyor. Station ları çözemedim

• arabaya doymuş insanlar. bir zaman sonra ihtiyaç gözüyle bakmaya başlıyorlar.
  • Park sıkıntısı için demiş zaten arkadaş. Sw araçlar ise daha çok hobi sahibi oldukları, yapı marketlerden aldıkları parçaları evde kendileri monte ettikleri, hafta sonları uzun yolculuklara çoluk çocuk çıkıp bagaj ihtiyacı hissettikleri için. Bu bilgiler sallamasyon değil membaından gelen bilgiler
  • Otomobil Avrupa'da bir araçtan öte geçemiyor. Biz varımızı yoğumuzu otomobile yatırıyoruz. Bizim için otomobil prestij göstergesiyken onlar sadece hayatlarını hangi tür araç kolaylaştırıyorsa onu alıyorlar. Suç biz de değil bizi bu hale getirenlerde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracı en verimli şekilde kullanmak istedikleri için olabilir mi?
  • Yıllar önce okuduğum bir yazıda, Almanya'da A4 satışlarının %60'ının ST olduğu yazıyordu.

Bence de stationlar daha şık. Mesela Astra J... Ya da Volvo V50.
  • SW'nin ve Shooting Brake'in tasarımı gözüme daha hoş geliyor. Ayrıca hobisi olan adam için ideal. Sırf piknik alanına gidip içinde uyumak için bile SW alırım. Böyle alıcaksın kitabını tabletini, gidiceksin yeşillik alana, yatıracaksın arka koltukları uzanıcaksın 1-2 saat de kestireceksin mis. Temiz havada...
    Ya da yapımarketten hobi malzemelerini alıcaksın SW bagajı hepsine yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

SW'nin ve Shooting Brake'in tasarımı gözüme daha hoş geliyor. Ayrıca hobisi olan adam için ideal. Sırf piknik alanına gidip içinde uyumak için bile SW alırım. Böyle alıcaksın kitabını tabletini, gidiceksin yeşillik alana, yatıracaksın arka koltukları uzanıcaksın 1-2 saat de kestireceksin mis. Temiz havada...

Türkiyede öyle yer yok ki hocam
  • Tek kelime ile İŞLEVSELLİK.

A sınıfı Sehir içi kullanımına en uygun araç.
    SW ise sosyal faliyet ve amacına yönelik...

Aynı boyutlara sahipler sw araçlar sedanlar ile. Daha fazlası varken azına neden kanaat etsinler ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: E-Klasse

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

SW'nin ve Shooting Brake'in tasarımı gözüme daha hoş geliyor. Ayrıca hobisi olan adam için ideal. Sırf piknik alanına gidip içinde uyumak için bile SW alırım. Böyle alıcaksın kitabını tabletini, gidiceksin yeşillik alana, yatıracaksın arka koltukları uzanıcaksın 1-2 saat de kestireceksin mis. Temiz havada...

Türkiyede öyle yer yok ki hocam

Eskişehir'de Musaözü Göleti var mesela. Onun dışında köy yolları gayet eğlenceli ve güzel. İstanbul'da Gözdağı'na çıkıyorum bazen. Bazen de Tuzla'ya iniyorum. Bazı zamanlar İzmit'e doğru gidiyorum. Hereke, Dilovası ve Körfez tarafları çok güzel. Arabam SW değil ama, içinde uyumak dışında her şeyi yapabiliyorum.

Arada bir stres atmaya iyi oluyor. Tek başına kafa dinlemeye gidiyorum. İnanın temiz hava çok iyi geliyor. Bazen kendi çapımda ufak bi mangal bile yapıyorum.

• Asıl sedanın görünüm dışında bir avantajı yok bence. Görünüm konusu da kişiden kişiye değişir zaten.
  • aıl bana sedan çok mantıksız geliyor. senede 2 defa bayrama seyrana giderken bagaj lazım olacak diye tüm sene arabada fazladan 200kg ağırlık gezdirmenın manası nedir ? hb bir araç alıp ihtiyaç oldugunda tavana port bagaj kiralamak daha mantıklı. daha az yakıt tüketimi. daha fazla depolama hacmi. daha rahat seyahat.
  • Bu konu da forumun vazgeçilmezlerinden biri oldu artık her ay bi tane açılıyor aynı cevaplar veriliyor kapanıyor. Kabak tadı verdi artık :)
  • Gösteriş için araba almak fakir ülkelere özel durum.

• Ne istediklerini biliyorlar ve ihtiyacı olan aracı alıyorlar.
  • Aslında soruyu ters sormuşsunuz, "neden ülkemizde A sınıfı ve SW araçlar tutulmuyor?" daha uygun olurdu.
  • Ben SW araba almayı düşünüyorum dedim. Peder bey nerden duyduysa duymuş sakın ha aman ha diye bir aradıı sormayın.

P: Sakın oğlum alma satamayız elimizde kalır perişan oluruz çok zarar ederiz

Ben: Baba sakin ol satmayacağım.

P: Nasıl ya

Ben: Baya satmayacağım 10 yıl sonra atarım çöpe gider ya da sana veririm köyde kullanırız

P : Allah allah nasıl satmayacaksın ya

Ben: yaşadığım sürece bana bagaj ve araba lazım değil mi e o zaman niye satayım dursun işte ulaşım ihtiyacımızı gidersin

P: O zaman tabi şey yapamazsın ama bilmiyorum neyse sen bi gel de sedan toyotalara da bir bakalım :)

Ben: ellerinden öperim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 14 Mayıs 2015; 9:08:59 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.