Şimdi Ara

Avrupa Birliği ücretsiz roaming süresini 2032 yılına uzattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
5.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupa Birliği ücretsiz roaming süresini 2032 yılına uzattı



    Yurtdışında kendi hattınızın anlaşmalı olduğu yerel operatörlerin ağlarına geçiş yapmanızı tanımlayan roaming kavramı, özellikle çok yüksek bedel istediği için seyahatin sonunda kullanıcıya kabarık bir fatura çıkarabiliyor.



    Avrupa’da ücretsiz roaming uzatıldı



    Avrupa Birliği özellikle parçalanmışlığı azaltmak ve yatırımları arttırmak adına 2017 yılında o dönem 28 üye ülke ile birlikte roaming ücretlerinin kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi onaylamıştı.



    Ayrıca Bkz.Roaming ücretleri Haziran 2017’de kalkıyor



    Düzenlemeye göre Avrupa Birliği içerisinde seyahat eden kullanıcılar, kullandıkları operatöre ait konuşma, mesajlaşma ve data paketlerini ek bir kısıtlama veya bedel olmaksızın kullanmaya devam edebilecekti.



    Alınan yeni karar doğrultusunda ücretsiz roaming hakkı 2032 yılına kadar uzatıldı. Ayrıca hizmetlerin kalite odaklı olması kararlaştırıldı. Yani bir ülke vatandaşı 5G hizmeti alırken gittiği ülkede de 5G hizmeti alacak. Operatörlerin hizmet kalitesi konusunda kullanıcıları bilgilendirmesi gerekiyor. Ayrıca acil durum numaraları ile ilgili de kullanıcılara bilgilendirme yapılacak.



    Sistemin denetim mekanizmasında ise operatörler devreye giriyor. Potansiyel kötü niyetli kullanımları önlemek adına kullanıcıların kullanım istatistikleri denetim altında tutuluyor. Örneğin kullanıcının gittiği ülkede daha ucuz tarife satın alarak kendi ülkesinde roaming kapsamına sokması durumunda ücret uygulanıyor.




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/european_union_secures_free_roaming_until_2032-news-54876.php







  • Dünyada insanlığın gelmiş geçmiş en tepe noktası Avrupa Birliği ancak adamlar o kadar saf ve temiz ki kendi ordularına gerekli yatırımı yapmadı.
    Günün sonunda Rusya İngiltere ve Amerika egemenliğine girmiş olacaklar.
    İşte bunlar efendi erkek ise diğerleri p*c erkek.

    Bakmayın Türkiye'de bile bazı şeyler doğru dürüst ilerliyor ise ve ya kırıntısı varsa en büyük nedeni AB uyum yasalarıdır.

    z kuşağı değilim harf versek a kuşağı bile sayılırım ancak sen kendi dediğin şeyin bağlamını kaçırıyorsun. Avrupalılar sadece sömürdükleri için bu durumda değiller. Para çok şeydir insan gücü çok şeydir ancak bunlar yetmez. yetseydi tarih boyunca osmanlının da içinde olduğu bir çok devlet kendi durumlarına nazaran sömürü yapıyordu.


    Mesela şunu diyorum; Osmanlı ya da Bizans ya da Emeviler herhangi antik bir güç bulunduğu toprakların petrolünü sömürebilirm miydi? Ellerindeki imkanlar ile yüksek derece yer altı madenlerini sömürebilir miydi. Hayır. Sömürgecilik akıl ve zeka ister.


    Adamlar buharlı makineleri bulmuş sanayileşmiş o yüzden ham maddeye ihtiyacı var. Ondan önce böyle bir şeye ihtiyaç yok. Tek sömürülecek şey belki egemenlik altına aldığın devletlerden askerler çıkarmaki devşirmek ya da vergiye bağlamak. Ne yapabilirsin daha fazla.


    Yer altı kaynakları hadi burayı kazalım çıksın demekle çıkmıyor. Ardında bir coğrafik ve jeolojik bilgi birikimine ihtiyaç var. 1000-1500 sene araplar Türkler ve diğerleri zengin petrol atın bakır ve hatta kömür madenleri üzerinde otururken neden bunu keşfedemediler.


    Olayı aksettirebiliyor muyum. İngilizlerin içinden çıkan dahiler osmanlıdan çıksaydı osmanlı petrolleri sömürmeyecek miydi?


    Biraz mantıklı konuşalım. Osmanlı sömürgeci diyemeyiz, değildir de diyemeyiz çünkü o vakit 8osmanlı güçlüyken) böyle bir jargon yok.


    Sen saraydan çıkmazken adamlar gemilere atlayıp Amerikayı keşfediyor. Sonra tüm bu çabaları göstermiş adamların başarılarını sömürgeci olmalarına bağlıyorsun.

    İnsan kendi ailesini korumadan başkalarını korusa ne fayda eder. Bugün bizler 10 milyondan fazla mülteciyi ve diğer milletleri besliyoruz. İstediğin böyle bir dünya ise emin ol Türkiye 1000 kere ekonomik krize girer 1000 kere bata AB bir kez krize girmez.

    Kaldı ki dünyada kayda değer ne kadar bilimsel ve kültürel gelişme varsa bunların sahipleri Avrupalılardır. Artık kokuşmuş osmanlıcılığı bırakın.

  • Medeniyetin Gözünü Seveyim. Şaşkınlıkla izlemeye devam ediyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan hakları konusunda dünyanın başına gelen en iyi şey ab’dir heralde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada insanlığın gelmiş geçmiş en tepe noktası Avrupa Birliği ancak adamlar o kadar saf ve temiz ki kendi ordularına gerekli yatırımı yapmadı.
    Günün sonunda Rusya İngiltere ve Amerika egemenliğine girmiş olacaklar.
    İşte bunlar efendi erkek ise diğerleri p*c erkek.

    Bakmayın Türkiye'de bile bazı şeyler doğru dürüst ilerliyor ise ve ya kırıntısı varsa en büyük nedeni AB uyum yasalarıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • avro 5 liraya inmedikçe benim için hiçbir anlam ifade etmeyecek olan bir haberdir bu...


    Biliyorum rüyadan görürsün 5 lirayı diyorsunuz fakat hayatın sürprizlerle dolu olduğunu da ben size söyleyeyim.. Bu memleket, her an herşeyin olması ve içindekileri şaşırtmasıyla dünyada meşhur olmuştur

  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu. Avro 5 lira olacak he. 50 lira olmasın sen dua et.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avronun 50 tl olması için tam 1 senesi var, oldu oldu, olamazsa 25 haziran 2023 den itibaren kendisini serbest düşüşte bulursa heç şaşırma.. Çünkü avroyu yukarı yükselten ana sebep ortadan kalkınca avro mecburen yere doğru sert inişe geçecektir. ytd.

  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Dostum ceza derki "Yükselen ben değilim bak alçalan duvarlar"

    Yani mealen euro yükselmiyor TL düşüyor. Ancak kendin iddia ettiğin şeyi biraz açarsan belki seni haklı bulabilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki roaming kullanımlarda paketlere göre limitler. Finlandiyada sınırsız 100 megapit aldığım paketin avrupa içinde 8-10gb civarı aylık roaming limiti vardı. Sadece norveçliler bu şekilde sınırsız olarak kullanıyor diye biliyorum.
    Birde kuzey ülkelerinin kendi arasında da ayrı bir anlaşma var daha çok kullanabiliyorsunuz.

    Haber biraz eksik yazılmış

  • Ustam açmaya gerek yok; olay çok basit: avroyu yükselten sebebi alıp sandığa gömmek yeterlidir.. O da inşaallahü teala 25 haziran gecesi olacaktır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 1 Temmuz 2022; 10:47:18 >
  • Fas'tayım 15 gündür. Turkcell 100mb internet için 90TL dedi. Hös dewe, hemen Fas hattı aldım. 10gb net 100 dirhem.

    Ama çabuk bitiyor yaw. Türkiye'de 19gb 1 ay gidiyor. Burada aynı işlemler, 6 günde 10gb yiyor. Adamların kontör yükleme şekli bizim eski kazı numarayı gir şeklinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu neden hep s..... biz oluyoruz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alemburda34 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğini yaşamadan onu yaşatmak olmuyormuş 🤣🤣hatta atalarımız bile zamanında ne güzel söylemiş 🤣🤣🤣🤣

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sadece kendi ordularına yatırım yapmakla olacak şeyler değil o konular, popülistliğin anlamı yok, Coğrafi konumları, nüfus sayıları da büyük etkendir, ayrıca beklenen bir 3.dünya savaşının kazananı da olmayacaktır mevcut dünyada..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 1 Temmuz 2022; 9:29:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dekareme kullanıcısına yanıt

    :)

  • böyle bir şey varsa ben niye kullanamıyorum. ispanyadan orange hat aldım 10 euro'ya 7 gb roaming veriyor. 15 euro veriyorum 50 GB ispanyada 10gb roamingde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • righteous@ kullanıcısına yanıt

    İtiraz ettiğin kısmı tam olarak anlamadım. Dünyada her zaman savaşlar, işgaller toprak kazanımları, kayıpları olmuştur, diyelim ki son 70-80 yıldır kabaca 2. dünya savaşından sonra bu durum iyice duruldu. Bunda Avrupalının kana doyması var. Bu adamlar savaş istemiyordu ta ki bu son olayalara kadar artık dünya geneli savaştan bahsedebiliriz. Bugünden bakınca anlamsız ve kazananı olmayan bir savaş gibi görünüyor ancak olacaksa zaten bu şekilde olacaktı. Yani Avrupa dahil olarak olacaktı.

    Adamlar nüfuslarını da saldılar yaşlı nufusa sahipler ama biliyor musun? Fransa'nın doğum oranları Türkiye'yi geçti. Yani gerçekten zorunda kalsalar nufus patlaması da yaparlar.


    https://tr.euronews.com/2022/05/19/avrupa-da-dogurganl-k-h-z-nda-turkiye-art-k-zirvede-degil-yeni-lider-fransa





  • [Eren] kullanıcısına yanıt
    Derdini gibeyim butonunu bırakıyorum buraya

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hepsi benim egemnligim altinda olacak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yav ona bakarsan burda ki suriyeliler de çoktan geçti bizi doğum oranlarında, lakin diyorsun ya orduları olmadığı için egemenliğine girdiler..onlar birbirlerine hiçbirşey yapmazlar diyorum bende...Finlandiya -İsveçi görüyorsun işte nasıl sahipleniyorlar hemen bir araya gelip.. Dünyada her zaman savaşlar oldu ama koşullar bugünkünden çok farklıydı, bugün durum çok farklı ve beklenen savaşın sonucunda dünya diye bir kalacak mı acaba,bunları düşünmek lazım asıl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 1 Temmuz 2022; 10:34:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.