Şimdi Ara

Avrupa Birliği ücretsiz roaming süresini 2032 yılına uzattı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
5.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok hatalı bakıyorsun. Birbirlerine bişey yapmayacak olan kimler Ruslar Ukraynaya göz kapalı girdi. İngiltere AB den çıktı. Almanya ayrı kafada Fransa ayrı kafada. Bu adamların tarihi birbirlerini öldürdükleri savaşlarla dolu. Herhalde aptal saptal bir nedenle kolayca birbirlerine girip ya da başkalarını hedef alıp savaş açacak değiller. Dünya tarihinde bundan sonra büyük bir savaş yaşanacaksa temelleri bu zamanlarda atıldı diyorum. Yaşanmazsa zaten önermenin mantığı yok.

Teknik olarak bakarsak nükleer kullanmadan bir savaş olsa eskisi gibi bir mantıkla iş yapılsa ruslar avrupayı yer bitirir. Bunu demek Ruslar Avrupayı işgal edecek demek değil. Avrupada birkaç ülke hariç tamamı ordu asker vs harcamlarını kısmıştı. Şimdi silahlanmaya ve ordularını işe yarar hale getirmeye bakıyorlar.

• Rusyayı gözünde çok büyütüyorsun, girdi de noldu hani, 3 günde çıkacağız diyorlardı saplandı, kaldı Ukrayna da..kaldı ki Ukraynaya yaptığını diğerlerine de yapamaz..Ukraynayı kendi toprağı sanıyor çünkü hala.. bugünkü dünya düzeninde herkes birbirine muhtaç, bunu anlamak lazım..noldu Avrupaya kestin de gazı,buğdayı.senin de içeride ekonomin bitik..hiçbir şey satamıyorsun ambargodan, halkın mutsuz, diktatörlükle yönetiyorsun vs..vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 1 Temmuz 2022; 10:55:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stones kullanıcısına yanıt

Kuzey afrika ülkeleri, yazın gidilecek en son ülkeler arasındadır; yoksa cayır cayır yanarsın  

• SiNaPSiS kullanıcısına yanıt
    Evet sömürdüğü, soyduğu, aç bırakıp ölüme terk ettiği insanlar ortada. Onların adaleti sadece kendi ırkına. Çaldıkları kaynaklar bittiğinde göreceğiz Avrupa Birliğini.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amma çok AB övücü var ya, çok şaşırtıcı. Onların adaleti, hakları sadece kendi çıkarlarına göredir. Sen onların aleyhine olacak ama doğru bir şeyi savun bakalım ne oluyor. Rusya’yı kesinlikle desteklemiyorum fakat Rus halkına yaptıkları haksızlıklar kesinlikle kabul edilemez.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elin oğlu çığır açar bizdeki .....

• uskumru kullanıcısına yanıt

İnsan kendi ailesini korumadan başkalarını korusa ne fayda eder. Bugün bizler 10 milyondan fazla mülteciyi ve diğer milletleri besliyoruz. İstediğin böyle bir dünya ise emin ol Türkiye 1000 kere ekonomik krize girer 1000 kere bata AB bir kez krize girmez.

Kaldı ki dünyada kayda değer ne kadar bilimsel ve kültürel gelişme varsa bunların sahipleri Avrupalılardır. Artık kokuşmuş osmanlıcılığı bırakın.

• batkent B kullanıcısına yanıt

bunun sebebi eu icerisinde de var olan ekonomik dengesizlik sebepli olusan fiyat farkliliklarindan kullanicilarin fayda saglamamasi. ornegin yunanistan'dan aldiginiz mobil paketin aynisini bati veya kuzey avrupa'da 2 kati fiyatina alirsiniz. dolayisiyla bir danimarkali kendisi daimi olarak yunanistan hatti kullanmasin diye avrupa birligi icerisindeki roaming hakki adil kullanim regulasyonu ile de baglanmistir. fair usage policy olarak bulabilirsiniz.

• Nasıl bir mantığın var senin. Rusya aleyhine Çin aleyhine Türkiye aleyhine haklı da olsan bir tutum sergile bakalım ne yapıyorlar. Sen kalkıp Avrupa kendi çıkarını koruyor diyorsun ne yapacaktı adamlar.

Bizim istediğimiz devletimizin de kendi çıkarlarını koruması.

Al sana güncel örnek. Avrupada bir sürü bölücü terör örgütü yandaşı var adamlar onları besliyor. Neden çünkü işlerine geliyor. Bizim ülkemizde de bir sürü Suriye devletince terörist ilan edilen adam var biz de bunları besliyoruz. Çünkü çıkarımız bu. Burada eşitiz.

Adamlar onları beslerke kendi vatandaşarını ezmiyor hor görmüyor. Biz beslerken kendi vatandaşarımıza daha aşağı şekilde davranıp, dışardan gelenlere yüksek imkanlar sağlıyoruz.

Şimdi hangi devlet daha yaşanılır.

• Sömürmek kelimesinin manasını öğren ve biraz tarih oku lütfen, sonra tartışalım. Ben diğer ülkelerin kaynaklarını çalmalarından bahsediyorum. He üretime gelince haklısın, iyi üretiyorlar. Ancak çaldıkları kaynakların sağladığı sermaye ile bu işe girdiklerini de unutma. Ülkemizin insanlarından örnek vereyim; Kaçakçılık, uyuşturucu ticaretinden kazandıkları ile emlak, inşaat sektörüne giren ve başarılı olan bir çok kişi tanıyorum. Bu meşru mu?

Okumanı tavsiye ederim tabi okumaya vakti olmayacak kadar z kuşağı değilsen :)
    https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1319995

z kuşağı değilim harf versek a kuşağı bile sayılırım ancak sen kendi dediğin şeyin bağlamını kaçırıyorsun. Avrupalılar sadece sömürdükleri için bu durumda değiller. Para çok şeydir insan gücü çok şeydir ancak bunlar yetmez. yetseydi tarih boyunca osmanlının da içinde olduğu bir çok devlet kendi durumlarına nazaran sömürü yapıyordu.

Mesela şunu diyorum; Osmanlı ya da Bizans ya da Emeviler herhangi antik bir güç bulunduğu toprakların petrolünü sömürebilirm miydi? Ellerindeki imkanlar ile yüksek derece yer altı madenlerini sömürebilir miydi. Hayır. Sömürgecilik akıl ve zeka ister.

Adamlar buharlı makineleri bulmuş sanayileşmiş o yüzden ham maddeye ihtiyacı var. Ondan önce böyle bir şeye ihtiyaç yok. Tek sömürülecek şey belki egemenlik altına aldığın devletlerden askerler çıkarmaki devşirmek ya da vergiye bağlamak. Ne yapabilirsin daha fazla.

Yer altı kaynakları hadi burayı kazalım çıksın demekle çıkmıyor. Ardında bir coğrafik ve jeolojik bilgi birikimine ihtiyaç var. 1000-1500 sene araplar Türkler ve diğerleri zengin petrol atın bakır ve hatta kömür madenleri üzerinde otururken neden bunu keşfedemediler.

Olayı aksettirebiliyor muyum. İngilizlerin içinden çıkan dahiler osmanlıdan çıksaydı osmanlı petrolleri sömürmeyecek miydi?

Biraz mantıklı konuşalım. Osmanlı sömürgeci diyemeyiz, değildir de diyemeyiz çünkü o vakit 8osmanlı güçlüyken) böyle bir jargon yok.

Sen saraydan çıkmazken adamlar gemilere atlayıp Amerikayı keşfediyor. Sonra tüm bu çabaları göstermiş adamların başarılarını sömürgeci olmalarına bağlıyorsun.

• Katılmıyorum, hangi kriterlere göre insanlığın tepe noktasının AB olduğunu düşünüyorsunuz?

İnsalığın tepe noktası son yüz yıldır ABD'dir, AB ülkeleri ise ABD'nin uydu devletleridir.

Ayrıca hiçbir ülke saf ve temiz değilir, dışarıdan şirin gözüken ülkelerin politikaları bir o kadar da vahşidir.

• Brotha B kullanıcısına yanıt

Amerika aslı itibari ile kurucu değerleri ile Avrupalı göçmenler tarafından oluşturulmuş bir yapı. Çekirdek Avrupadan.

Olmazdı ama mesela Avrupalılar değil de Ruslar Çinliler Araplar ya da Türkler o zamanki güçleriyle vs Amerikayi keşfedip kurmuş olsaydı Amerika bugünkü Amerika olmazdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • righteous@ kullanıcısına yanıt

Dostum asıl sen Rusya' yı gözünde küçültüyorsun. Unutmayalım Dünya tarihi rakiplerini küçümseyenlerin hezimetleri ile dolu.

Üç günde çıkacağız söylemine inanan varsa askeri nizamlardan haberi olduğundan şüpheliyim. Ayrıca saplanıp kalma neye göre kime göre?

Birde şöyle düşün cia ve mi6 'dan gelen sınırsız istihbarat ve kesintisiz lojistik desteğe rağmen adamlar kayıp vererek ilerlemeye devam ediyorlar.

İstihbarat kesilirse tüm ülkenin düşmesi en fazla 20 gün 1 ayı bulur.

Ekonomik açıdan Rusya kadar diğer Avrupa ülkeleri de zor durumda en son bazı Avrupa ülkelerinin akaryakıta sübvansiyon verdiğini okumuştum ne kadar doğru yanlış bilmiyorum.

Ambargo konusuna gelecek olursak çokta önemli bir konu değil çünkü Rusların Avrupa'ya enerjiden başka sattığı bir şey yok gibi. Ama Avrupalıların Rusya'ya sattığı bir çok şey var.

Unutmayalım ambargolar yapılana değil yapana kaybettirir. En güzel örneklerinden biride kendi ülkemiz. :) Kötü komşu ev sahibi yaptırır hesabı.

Bazı şeyleri analiz ederken tek yönden değil, olayı tüm taraflarından ele almamız gereklidir diye düşünüyorum. :)

• Lacano kullanıcısına yanıt
    Üç günde çıkarızı savaşın başında kendileri söylüyordu zaten..,adamlar kayıp vererek ilerliyor diyorsun da, dikkat edersen Ukrayna'nın,Rusya'nın aksine düzenli bir ordusu da yok..hatta batıdan gönderilen teknolojik silahları bile eğitimleri olmadığı için kullanamıyorlar..ancak buna rağmen Rusya'yı başarılı mı görüyorsun hâlâ? Ayrıca konuyu nasıl takip ediyorsun, anlayamadım.. Putin,Ukrayna cephesinin başındaki komutanları bile görevden aldı..sence başarılı oldukları için mi görevden alındılar o zaman?
    Avrupa da bazı ülkelerin akaryakıtı sübvanse ettiği doğru ancak ilk mesajımda söylediğim gibi,çok kutuplu dünyada artık herkes birbirine muhtaç..Rusya için ambargo önemli değil diye birşey yok.o senin görüşün..öyle olmasa Putin ambargoların kaldırılmasını istemezdi Macron'dan..mesele eğer, kendi kendine yetmekse, tabiki Rusya kendi ektiğini yer yıllarca..ancak elindeki gazı,petrolü ,buğdayı satamadıktan sonra ne yapabilirsin? Bence de çok yönlü analiz etmek lazım konuları:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 2 Temmuz 2022; 18:27:34 >

• hemen gidelim 5000 euro bulabilirsek tabii

• ne safı ne temizi, sen avrupaya gitmek isteyen liselilerden misin kardaş, git de gör temizliğin masumluğun terranesini, ne insanlar var yaf, yoruma bak, gel de kafayı yeme,  

• righteous@ kullanıcısına yanıt

Dostum politik söylemlerin bir çoğu gerçekle bağdaşmayan şeyler zaten, o yüzden inananlar derken herkesi işin içine kattım.

Bir ülke ordusundan bahsediyorsan o düzenli bir ordudur. Eğitim konusunda Rus ordusundan eksikleri vardır yoktur tartışılır.

Başarılı olduklarını düşünüyorum çünkü istihbarat konusunda cia ve mi6 (dünyadaki en iyi ve korkulan teşkilatlardır) gibi teşkilatlara karşı mücadele veriyorlar.

Herhangi bir askere gidip sorsanız bir orduda yada savaştaki en önemli ve kritik şey nedir diye alacağınız cevap lojistik ve istihbarattır.

Görevden alma konusuna gelecek olursak dediğim gibi politik manevralar. :)

Çok kutuplu Dünya diye bir şey yok dostum (en azından şimdilik) onu tesis etme çabaları var. Bu dünyada herkes birbirine muhtaç kelimelerine belirli oranda katılmakla beraber Ruslar için pekte geçerli bir şey değil çünkü Bolşevik devriminden beridir yaklaşık 100 yıldır adamlar ambargo altındalar, o yüzden onlar için önemli değil dedim. Hatta kimin söylediğini hatırlamıyorum ancak "rusları dünyaya entegre edebilmek için çok uğraştık" diyen bir zat vardı. :)

Ayrıca elindekini satmak konusuna gelecek olursak şu an temel gıda maddelerinin satılması konusunda adamlar hevesli değil, çünkü Dünyayı yakın zamanda bir kıtlık tehlikesi bekliyor yavaş yavaş 'da geliyor zaten. Ayrıca petrol konusuna gelecek olursak SS kanunu gereği mecbur alacaklar . Şu an alternatifler değerlendiriliyor ancak elindeki rezev ile onu çıkarmak ve nakletmek çok farklı şeyler.

Amerikan başkanı biz size satarız dedi müsterih olun dedi mesela. Yanlış hatırlamıyorsam Rusya'dan Avrupaya 3 tane boru hattı var adamlar 3 tane boru hattından nakledilen şeyi gemilerle nakletmekten bahsediyor. 

• Tomcruise55555 T kullanıcısına yanıt

Ergenliği bırakalı çok oldu. Ömrü yarıladık. Ne demek istediğini daha açarsan belki konuşabiliriz.

Bugün yolsuzluk, yoksulluk, rüşvet, hırsızlık, adam kayırma, ihaleye fesat katma vb ahlaksızlıklarda Avrupada başı çekiyoruz. Yetmiyor 3. sayfa haberlerinde rekorlar kırıyoruz. Ben bunları kıyasladim. Kendi düşüncelerin varsa açıkla bilelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Her ülke birbirinden bir şey çalıyor. Şu anki sistem bu malesef. Sırtlan nasıl aslanın yemeğini çalıyor şu anki homo sapiens de başka sapienslerin kaynaklarını çalıyor. İnsan tarihi, savaşlar, buluşlar hepsi bundan ibaret. Ben daha çok kendi halkına huzur veren kararlar açısından böyle yazdım. Bir kaç kodaman şirketin değil de halkın istediğinin olabildiği bir ‘demokrasi’ye övgüde bulundum. Amerikaya bak, bize bak, güya demokrasi ve halk iradesi ama onlarca yıldır hep zengin bir kaç şirketin çıkarlarına göre yaşayıp gidiyoruz işte…

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.