|
Avrupa Birliği, şarj adaptörlerine yeni standartlar getiriyor
-
-
Birlik, sınırları içerisine; BİZ hariç herşeyi herkesi getirmekte haklı abi…. 🤣🤣🤣
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
PSN / XBOX / STEAM / YTUBE : ShinQda
en iyisi valla bi de en 67w şarj aletini ihtiyacı olmasa dahi zorunlu kılarsa tamamdır. hatta voltaj değerlerine bile karışsın malın biri voltaja biri ampere abanıyor dangalaak kapitallerin eline kalmamalı insanlar
-
Avrupa Birliği, önümüzdeki 10/100 yıllarda kurulmak zorunda kalınacak olan Dünya Birliği'nin Beta/Alfa versiyonu gibi.
Olur ya, herkes birbirini katlederse:
Tabi ki Final versiyonu çıkmayacak...
Herhangi bir üreticinin, daha fazla para kazanmak için kafasına göre tasarladığı şeylerin (neredeyse) bitecek olması. Güzel gelişme.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
valla süper bi olay, laptop, telefon, kulaklık hepsi aynı adaptörden şarj oluyor. monster laptoplarda da gelirse tam süper olacak 😀
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Korkma koç yetişir semadan yeterki sen ismail yürekli ol... -
Ortak şarj aletine daha fazla garanti ve sağlamlık da verilmesi gerek. Uyanık üreticiler onuda planlı eskitme ile yenisini satmaya çalışırlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
mendebur lemur bunu begendi evi tyoe c ile baştan güncelledim 2
_____________________________ -
Ab nin en çok bu özelliğini kıskanıyorum
Adamlarda her şey standart
Bizde her şey *saldım çayıra yan gel yatıra*
Sokaklar, dükkanlar, çarşılar her şey rasgele
Binalar rasgele
Kim ne tutturursa
Hiçbir şeyde standart yok
Adalette bile yok
Ahmet farklı Mehmete farklı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 19 Ekim 2025; 21:43:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
tras makinasini da kapsayacak mi acaba ? seyahat ederken büyük kolaylik olur.
-
AB olmasa en az 4-5 adaptör ile dolaşıyor olurduk.
-
Telefonlardaki şarj protokollerini standart tek tip haline getirmeli AB. PD, PPS, QC, WARP, SuperVOOC, FCP SCP. Elimde Realme 65W cihaz var uyumlu değil diye Honor cihazı yüksek hızlı şarj etmiyor böyle bir şey olabilir mi ya.
_____________________________ Devlet yararlı olanı yapmak için vardır, birey ise güzel olanı.
Ama, hiç mi günahı yok yönetmenin?
İyi ki, günah çıkartmak yok bizde,
Beklemekten, derman kalmazdı dizde. -
wok€ AB yi çok önemsiyorlar ya !
-
Çinlilerin de markaları için ortak bir standart koymaması, bu da bir fecaa yani. Ben de evde bir poco cihaz ve bir Samsung cihaz ve yine spigen adaptörle yüzleştim ilk bu farkların bu denli verimsizlik doğurduğunu. Özetle standart iyidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Asus K555UB Notebook, Grundig NB 1020 Netbook, Vestel Venüs e5, Alcatel 3088, Samsung Galaxy Pocket Neo, Xiaomi Mi Band 3, Xiaomi Mi Box S, LG 42LA613S Televizyon -
-
Kimse kutuya şarj aleti koymuyor ki. Bu standart hale gelse ne olur gelmese ne olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Temelde hepsi aynı, makyaj çekip yeni protokol yaptım diye geçiniyorlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Ölmek mi istiyorsun? Git o zaman at kendini denize. 5 saniye sonra hayatta kalmak için çırpındığını fark edeceksin. Sen kendini öldürmek istemiyorsun sen içindeki bir şeyleri öldürmek istiyorsun.
Morgan Freeman -
Gelir ama oyundayken type cden şarjla oynayamazsın muhtemelen.
Bende Asus Rog oyuncu laptopu var 2022 ya da 2023 üretimi.
280 Watt normal adaptörü var, onunla performans modunda kullanıyorum.
Ama bir de type-c power delivery soketi var, orası 100 watt a kadar güç girişi destekliyor.
Aynı laptop evde oyunda 280w ile kullanıyorum.
İş yerimde sessiz modda vs type-c şarj aletleriyle.
_____________________________ Laptop: Asus ROG Strix G513QY Ryzen 5900HX, 6800M, 1 TB, 2K 165HzKasa:MSI MAG Vampiric 100R || PSU:High Power 750W 80 Bronze ||Anakart:MSI B450-A Proİşlemci: AMD Ryzen 5 2600 ||Ram : Corsair Vengeance 2x8 16 Gb 3200 Mhz ||Depolama: Sandisk 1 TB Nvme - Seagate Barracuda 2 TB - Seagate Barracuda 1TBEkran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT OC -
Kutudan şarj aletini çıkaranlar bu standartları getirenlerin ta kendisi. İnsanlar şarj cihazı stoklamaya başladı. Oysa aldığın cihazın yanında gelen şarj adaptörü, cihazı satarken yanında verilirdi. Şimdi ya stok yapıyor, ya da ayrı satıyorlar. Ondan sonra "AB olmasa zibilyon tane adaptör ile gezerdik" safsataları... Yüksek hızlı şarj üretenlere laf edip, milleti hala 20-30w'a mahkum edenlere gıkınız çıkmıyor. Geçiniz bunları.
-
Duvar adaptörü ile çalışan tüm cihazlar diyor yani AC voltajı DC'ye çeviren. Bu durumda damacana pompası adaptöründen traş makinasına kadar hepsini kapsar. Örnek olarak şunu yazmış dökümanda "diş fırçası"
"They supply electricity to electronic and electric end-devices such as laptops, smartphones, wireless routers and electric toothbrushes."
Ayrıca diğer kanun şunu dikte ediyor..
AB'nin Ortak Şarj Cihazı Direktifi (cihazlarda USB-C şarj portu bulunması), Ekim 2022'de AB Konseyi tarafından onaylandı. 28 Aralık 2024 tarihinden itibaren, AB'de satılan cep telefonları, tabletler, dijital kameralar, kulaklıklar, mikrofonlu kulaklıklar, video oyun konsolları, taşınabilir hoparlörler, e-okuyucular, klavyeler, fareler, taşınabilir navigasyon sistemleri ve kulak içi kulaklıklar için geçerli olacak. 28 Nisan 2026 tarihinden itibaren ise dizüstü bilgisayarlar için geçerli olacak.
-
USB c standarti gelirken , bu da gelmeliydi. Biraz gecikmiş bir hamle , type C dışında giriş i olan cihazlara şarj aleti ararken zorluk yaşıyorus
|
Ab nin en çok bu özelliğini kıskanıyorum
Adamlarda her şey standart Bizde her şey *saldım çayıra yan gel yatıra* Sokaklar, dükkanlar, çarşılar her şey rasgele Binalar rasgele Kim ne tutturursa Hiçbir şeyde standart yok Adalette bile yok Ahmet farklı Mehmete farklı |
|
AB olmasa en az 4-5 adaptör ile dolaşıyor olurduk.
|
|
valla süper bi olay, laptop, telefon, kulaklık hepsi aynı adaptörden şarj oluyor. monster laptoplarda da gelirse tam süper olacak 😀
|
|
en iyisi valla bi de en 67w şarj aletini ihtiyacı olmasa dahi zorunlu kılarsa tamamdır. hatta voltaj değerlerine bile karışsın malın biri voltaja biri ampere abanıyor dangalaak kapitallerin eline kalmamalı insanlar
|
|
Telefonlardaki şarj protokollerini standart tek tip haline getirmeli AB. PD, PPS, QC, WARP, SuperVOOC, FCP SCP. Elimde Realme 65W cihaz var uyumlu değil diye Honor cihazı yüksek hızlı şarj etmiyor böyle bir şey olabilir mi ya. |
![]() şu tornavidalara da standart getirseler. Bunun gibi daha bir sürü çeşit var. Benim bilgisayardakini bulamadfım daha |
|
Aslında USB 2.0 kabloların da artık tamamen yasaklanması gerekiyor. DATA kablolarının hepsinin en az USB 3.2 desteklemesi lazım. Hızlar artıyor ama kablo karmaşası almış başını gidiyor. Millet bilmiyor da ne kullandığını. Her kablo kutusu üstünde hızlarının da yazması gerekiyor. Her kabloya hızlı şarj yazılmaması gerkiyor vs vs vs.. Mesela iki ucu type-c olan bütün kablolar usb 3.0 3.2 standartını karşılamalı. Görüntü aktarıp aktarmaması sadece seçenek olarak sunulmalı. Bir sürü çöp var piyasada. Telefon kutularından bile type-c 2.0 çıkıyor. Adam telefonu yedekleyecek ne yavaş atıyor yaa diyor. Bilmiyor ki kablosu 2.0 aslında. |
|
bu biraz da seçim kaygısından kaynaklanıyor olabilir mi? batı düzeni kurmuş, kuralları belirlemiş kim gelirse gelsin değiştirmiyor bizde öyle mi? her yeni gelen ilk iş arpayı doldurmak için kanun değiştiriyor
|
|
AB adamdır. Onlar sayesinde bizde bircok seyi onların standartında duzgun bir sekilde kullanabiliyoruz. Darısı standartı olmayan daha diger bircok seyin basına.
|
Benzer içerikler
- apple maps android
- whatsapp kendine mesaj atma
- cihetten gönderi çıkarıldı
- anonim story izleme
- snapchat toplu arkadaş silme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt