Şimdi Ara

Avisten Araç Kiralayacağım Yardımcı Olabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cümleten hayırlı kandiller. Haftaya pazar(16sı) için Avisten ekonomik sınıftan araç kiralamak istiyorum. Daha önce böyle bi tecrübem olmadı neye dikkat etmem gerekiyor. Ne yapmak lazım bir bilgim yok. Sisteme göre günlüğü 130 TL VW Polo var. Sitelerinde araç olmayabilir diyor muadili verilir gibi bir yazı var. Ben poloyu almak için önceden ödeme yapıp mı ayırtmam gerek nasıl olacak? Birde HGS ücreti falan onlar mı yüklüyor biz mi onu tam bilemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ağzı olan konuşuyor arkadaş. Bunların yan kuruluşu olan budget le ve avisle yıllardır çalışırım herhangi bir yıkama ücreti vs isteyen olmadı.

Gönül rahatlığıyla arabayı kirala işini gör depoyu doldur götür teslim et.

Hgs zaten araçlarda var sen kullandıktan sonra kredi kartından çekilen provizyondan tutar kesilir. Bu provizyon da eksik yakıt, hgs kullanımı, ufak tefek hasarlar, donanım kaybolması (çakmaklık vs) gibi güvence olarak alınır.

Kkb puanı 800 üzerinde olması yeterli.

Alkollü olmadigin sürece Arac her türlü kasko ve garanti altında.

Bayramda 2 tane araç kiraladım antalya bitlis gittim geldim. Giderken babam diyarbakır tarafında sabaha karşı ön tekeri kaldırıma vurdu mini kasko karşıladı herhangi bir sıkıntı olmadi.

Aldigin saatten 24 saat sonrası 1 gündür ve 1 saat geç teslim etme toleransı var.

Budget in vodafone a özel güzel kampanyası var tavsiye ederim.
  • 130+yakıt size ait. Polo’yu isteseniz de önceden ayırtamazsınız. Elindeki filoda o segmentte hangi seçenek varsa onu sunar. Siz hangisini isterseniz onu verir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • standart kira ücreti + yakıt + hgs + yıkama parası (en son 25 tl idi)

araçtaki darbelere bakın, varsa alırken sözleşmeye madde ekletin ve bolca fotoğraf çekin.
    kredi kartından provizyon alınıyor, korkmayın doğaldır.
    en son telefonda görüşürken istediğiniz aracı belirtin zaten var/yok onlar yönlendirirler.
    çoğu araç lastik havaları inik geliyor, kontrol edip gerekirse şişiriniz.
    boş depo teslim alıp, boş depo teslim etmeniz isteniyor araçta yakıt kalırsa bu parayı kiradan düşme hakkınız var.
    (yakıtınızı ona göre ayarlayın)
    hgs ücreti aracı siz teslim ederken tahsil ediliyor.
    yıkama parası da rüşvet gibi birşey sözleşmelerinde zaten öyle bir ücret yok, ödemezseniz belki sorun çıkmaz.
    kullanırken risk almayın; kaza yaparsanız maddi külfeti fazla olur. (serviste kaldığı süre kirası v.s.)
    kolay gelsin, kurumsal firmalardan şaşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-12B15DEEB

standart kira ücreti + yakıt + hgs + yıkama parası (en son 25 tl idi)

araçtaki darbelere bakın, varsa alırken sözleşmeye madde ekletin ve bolca fotoğraf çekin.
    kredi kartından provizyon alınıyor, korkmayın doğaldır.
    en son telefonda görüşürken istediğiniz aracı belirtin zaten var/yok onlar yönlendirirler.
    çoğu araç lastik havaları inik geliyor, kontrol edip gerekirse şişiriniz.
    boş depo teslim alıp, boş depo teslim etmeniz isteniyor araçta yakıt kalırsa bu parayı kiradan düşme hakkınız var.
    (yakıtınızı ona göre ayarlayın)
    hgs ücreti aracı siz teslim ederken tahsil ediliyor.
    yıkama parası da rüşvet gibi birşey sözleşmelerinde zaten öyle bir ücret yok, ödemezseniz belki sorun çıkmaz.
    kullanırken risk almayın; kaza yaparsanız maddi külfeti fazla olur. (serviste kaldığı süre kirası v.s.)
    kolay gelsin, kurumsal firmalardan şaşmayın.
    Evet hocam dediğin gibi o fotoğraf çekme olayını benimde aklımda vardı. Yıkama olayını saçma buldum ben biraz arabayı toza dumana boğsak anlarımda hemen hemen aldığım gibi vericem o yüzden yıkamam hiç. HGS içinde sanırım onların ki dolu oluyor teslim etmeye gittiğimde de ne kadarlık geçmişim görünüyor o şekikde ödüyorum. Sadece üstteki diğer arkadaşın dediği gibi ben istediğim aracı sanırım alamıyorum yani ayırtma falan yok. Ne varsa o. Oda biraz saçma geldi ya ekonomi sınıfında 3 araç var Clio Polo ve Linea gidipte lineayı vermesin yani bunu telefonda mı görüşmem gerek?

• Önce şunu bir netleştirelim Avis marka model garantisi vermez ödeme yapsanız bile size x aracı ayırdık diye bir olayı yoktur. Siz ofise gittiğiniz anda araç müsaitliği doğrultusunda işlem yapılır. Yani özetle rezervasyonlar markaya değil gruba yapılır hangi araç varsa o verilir.

Hopiyle %30 indirimli araç kiralayabilirsiniz araştırın derim. ( Kampanya bitmediyse )

500TL kendinize ait üzerinde sizin adınızın yazdığı Kredi kartından provizyon bedeli alınır.

Findeks puan sorgulaması yapılır minimum 800-900 puan istenir. Kriterler karşılanmazsa araç verilmez kira bedeli iade edilmez buna dikkat edin.

Sizden kaynaklanan herhangi bir sorunda aracı ön ödemeli rezervasyonla aldıysanız en ufak problemde araç vermeme haklarına sahipler. Bu durumda kira ücretinizde yanar ve iadesi yoktur. O yüzden ofis ödemeli olarak gidin. Hopiyle %30 indirimli rezervasyon yaparsanız ofis ödemelide ön ödemeli rezervasyonda aynı fiyattır.

Yıkama ücreti diye bir olay yoktur. Avisten 40'ın üzerinde kiralamam var bugüne kadar böyle bir talepleri olmadı. Bunu yazan arkadaş büyük ihtimalle Avis'in kendi ofisinden değilde bayiilik verdiği bir yerden kiralamıştır.

Depo full verilir full alınır. Eksik olması durumunda yakıt bedeli ( Güncel yakıt kuru + kdvsi ) ve hizmet bedeli 30TL + kdv tahsil edilir.

HGS her araçlarında vardır siz normal şekilde kullanın. Kiralama sonrasında kartınızdan ücreti çekilir.

Aracın eziği çiziğine dikkat. Aracı teslim almadan ve teslim formunu imzalamadan önce en az araç etrafında 3 kez dönün gerekirse altına eğilin bakın. En çok hasarlar ekonomik araç grubunda olur.

Kafam rahat olsun derseniz maksimum güvence gibi bir adı vardı onu satın alın 40-50TL günlük ücreti var. 2000TL'ye kadar olan hasarları raporsuz olarak yapılıyor.

Ceza yerseniz yediğiniz kadar tutar + 20TL hizmet bedeli + kdv tahsil edilir. ( cezanın indirimli bedeli tahsil edilmez. )

Hasar durumunda en ufak hasarda bile polis çağırıp rapor tutturuyorsunuz. O raporla aracı teslim ediyorsunuz sizden hiç bir ücret talep edemezler. Yukarıda ki arkadaş yattı parası falan demiş öyle bir olay yok. Prosedürlere uyduğunuz sürece hiç bir ücret talep edemezler.

• Hocam illa Avisten kiralacaksanız bilemem amam eğer bulunduğunuz şehirde Central varsa kesinlikle oradan kiralayın, öyle foto moto çekmenize de gerek kalmaz. Hem bildiğim kadarıyla fiyatlar 1 tık daha uygun Avisten. Belki 10 defa kiralamam olmuştur oradan uzun ve kısa süreli hiç bir problem yaşamadım, şiddetle tavsiye ederim.
  • Ben yurt disinda ve icinde hep avisten kiralarim, musteriyi uzen sıkan bir firma değildir. Çizikleri umursamiyorlar. Siz araci alirken vuruğu varmi diye bakin ve binin gidin. Strese girmeye gerek yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kkb puanın 1500 altındaysa araç vermezler. Kredi kartından önce kkb puanına bakıyorlar artık
    Ful sigorta yaptır. , cam çatladi, far kırıldı vsvs gibi şeylerde para vermezdim.
    Kaza yaptın belli bir ücret altındaysa cebinden verirsin. Ful sigorta da ödemezsin.
    Aracı teslim alirken, merdiven altı yer olmadığı için çizigi vurugu varsa zaten sana söylerler. Koltuk kumaslarina bak sigara yanığı vsvs bazen onlarinda gözünden kaçıyor faturayı sana keserler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 7 Mart 2019; 10:26:14 >
  • Cümleten hayırlı kandiller. Haftaya pazar(16sı) için Avisten ekonomik sınıftan araç kiralamak istiyorum. Daha önce böyle bi tecrübem olmadı neye dikkat etmem gerekiyor. Ne yapmak lazım bir bilgim yok. Sisteme göre günlüğü 130 TL VW Polo var. Sitelerinde araç olmayabilir diyor muadili verilir gibi bir yazı var. Ben poloyu almak için önceden ödeme yapıp mı ayırtmam gerek nasıl olacak? Birde HGS ücreti falan onlar mı yüklüyor biz mi onu tam bilemedim

-Kendi adına olacak bir kredi kartı , limiti en az 500 tl olan
    - En az 2 yıllık ehliyet
    - Avis'i bilmem ama , kimi firmalar artık kredi notuna da bakıyor senin
    -Polo yoksa bile ona yakın muadil araç verirler, hyundai i20 , clio, pejo 208 gibi ... Ama yine de arayıp ayırtabilirsin aracı, en az 1 gün önceden.
    - Kartından 300-500 arası depozito çekilir. Herhangi bir trafik cezası, HGS-OGS ödemesi, kaza durumlarında, o depozito kullanılır. Gerekirse daha fazlasını da kartından çeker. Ama HGS'leri hemen tahsil edip , kartına yatırırlar depozitodan kesip.
    - Aracı alırken , sağına soluna, jantlara, yedek lastiğe, yangın tüpüne falan dikkat edin. Teslim ederken de öyle edin
    -Aracı teslim ederken , çok kirlenmişse yıkayın, çünkü kontrol edip alıyorlar çizik vuruk var mı diye, araç kirli ise, onlar yıkayıp öyle bakalım diyorlar, seni orda çok bekletirler. Onun dışında yıkama zorunluluğun yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ağzı olan konuşuyor arkadaş. Bunların yan kuruluşu olan budget le ve avisle yıllardır çalışırım herhangi bir yıkama ücreti vs isteyen olmadı.

Gönül rahatlığıyla arabayı kirala işini gör depoyu doldur götür teslim et.

Hgs zaten araçlarda var sen kullandıktan sonra kredi kartından çekilen provizyondan tutar kesilir. Bu provizyon da eksik yakıt, hgs kullanımı, ufak tefek hasarlar, donanım kaybolması (çakmaklık vs) gibi güvence olarak alınır.

Kkb puanı 800 üzerinde olması yeterli.

Alkollü olmadigin sürece Arac her türlü kasko ve garanti altında.

Bayramda 2 tane araç kiraladım antalya bitlis gittim geldim. Giderken babam diyarbakır tarafında sabaha karşı ön tekeri kaldırıma vurdu mini kasko karşıladı herhangi bir sıkıntı olmadi.

Aldigin saatten 24 saat sonrası 1 gündür ve 1 saat geç teslim etme toleransı var.

Budget in vodafone a özel güzel kampanyası var tavsiye ederim.

• Central i tavsiye ederim. Gayet hızlılar ve en uygun fiyatı veriyorlar. Geçen haftasonu esenboğadan günlüğü 95tlye dizel clio kiraladım. Aracı teslim saatinde 2 saate kadar esneklik de uyguluyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EzoBride kullanıcısına yanıt
    son ana kadar modeli bilemezsiniz orası biraz sıkıntı, telefonda şu aracı hazırlıyoruz v.s. dediklerinde ısrarla model belirtirseniz belki faydası olur.
    (Ekimde clio 1.5 dci istemiştim corsa 1.4 at verdiler)
    forumdaki cahillere de bakmayın, biz aracı temiz teslim ettik siz kirlettiniz diyip temizlik parası isteyebilirler.
    (vermeme hakkınız var)
  • yıkama parası nedir yaw ? ilk defa duyuyorum

avis garenta budget falan araç kiralardım bir yıl öncesine kadar. bir keresinde otobanda hız yapınca ön kaput ucu kelebek sinek leşleriyle dolmuştu, baya kirliydi. sorun etmediler, soru bile sormadılar ne oldu diye, daha kirli pislik içinde getirip bırakan vardı aracı, ne temizlik ne yıkama ne parası hiç lafını bile etmeden teslim alıyorlardı aracı.

mini hasar sigortası yapıyordum ben alırken, ful sigprta pahalı geliyor, mini günlük 13-15 liraydı o zamanlar.
  • Avisi bilmem bir kez budgettan araç kiraladım uzun dönem için.

"siz aldığınız tarihte km sınırı yoktu keyfini çıkartın aracın." dediler. Ben de 2-3000 km kadar yol yaptım.

En ucuz araç dizel manuel clio görünüyordu, bunu rezerve ettim.

"efendim manuel clio kalmamış, otomatiklerde özel bir indirim yapalım size." dediler, manuelden daha ucuza 5000kmde dizel otomatik clio verdiler.

Kgs ogs rahat rahat geçebilirsiniz provizyondaki ücretten keseriz dediler.

Yıkama parası nedir bilmiyorum kimse bahsetmedi de almadı da.

Aracı full depo alıp full depo teslim edersiniz dediler, full aldım ve verdim.

Aracın frenlerinden ıslık sesi geliyordu, aradım böyle böyle dedim. 5000kmde araç, normaldir ama içinize sinmediyse İzmirdeki şubemize bırakın aracı farklı bir araç versinler dediler.

Genel olarak budgettan fazlasıyla memnun kalmıştım ben.

• enterprise daha iyi bu konuda. tt ile %50 indirim yapıyorlar. Kiraladığım sınıfında 1 yada 2 üstünü verdiler hep fark istemeden, yaz dönemlerinde yaptım hep.
    Depoyu full alır full verirsiniz. hgs bloke konulan kredi kartından otomatik düşülüp, 1 ay içinde kalan tutar provizyondan düşer.
    Yıkama vs hiç birşey yapmanıza gerek yok internette ne ödediyseniz ekstra birşey almazlar.
    ek : alırken mini hasar yada lastik, cam, far sigortası yaptırın başınız ağrımasın diye. 10-15 tl gibi bir fark çıkar günlük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan2142 -- 7 Mart 2019; 15:27:59 >
  • Vodafone RED üyesi iseniz Budget güzel indirim yapıyor haberiniz olsun.
  • Öncelikle şunu bilin, resimde polo var diye poloyu kiralamıyorsunuz. Evet stoklarında polo olabilir ama ellerinde varsa alırsınız, bunun haricinde eşdegerindeki arabalar verilir.
    Stoklarında Eş deger araba yok diyelim. Fiyat farkı almadan size bir üst segment araba verilir,

Atıyorum ellerinde hiç mi araba yok size lüx sınıfı verirler.
    Fiyatları araştırın kredi kartı kampanyası , turkcel vadafone kampanyası gibi kampaya bulup kiralayın.

Türktelekomun kampanyası devam ediyormu bilmiyorum
    Enterprise avis ile denk firma %50 indirimle alabiliyorsunuz.
    Vadafone budge avisle kardes firma max 3 günlüğne %50 indirim.

Avisin yapıkredi kart avantajı var , bende platinum var %35
    Cristal bi alabilsem süper olur %40 bu kart herkesde yok.

Avis için şunu söyleyebilirim net %40 ın üstünde kesinlikle indirim sağlayan bir kampanaya bulamazsın.

Avis tercih edeceksen, bir kampanyadan yararlanmak istiyorsan internet üzerinden arac kiralama müşteri hizmetlerini arayarak kirala.
    O anda ücret ödememe gerek yok, o fiyattan anlaşma devam ediyor. Arada sıra takip et fiyatta indirim oldugunda hemen arayarak güncelle.
    Mesela ben 200 liradan kiraladım 3 ay öncesnden devamlı takip ettim indirim yaptımı yapacakmı 140 liraya düştü...

Arac tesliminde görevli her yerine bakıyor ama kesinlikle sende bakmalısın. 2. El arac alıyor gibi
    Göçük varsa göster, boya atması varda göster, ufak çizik varsa göster.
    İç döşemede birsey varsa göster, camlarda birsey varsa göster, direksiyon konsolları incele. Gördüklerini hepsini göster kagıda işaretleme yapıyor...

Aracı teslim ettiğinde, polis araması gibi saglam inceliyor.
    İlk inceleme ile son inceleme arası cok fark var.

Videoda alabilirsin kesintisiz şekilde.
    Bir arkadasın basına gelmişti farklı firma veya galeri döşemede sigara yanıgı olmuş. Adam videoya çekmiş
    Vay burda yanık yırtık yoktu :) adam videoyu izletmiş tamam sıkıntı yok :)

Sen eşegini sağlam kazıga bagla. Video cek
    Full depo alıp veriyorsun. Ben aracı fulleyip üzerine 40-50 km yapıp veriyorum sıkıntı yok.

Kasko yaptırıp yaptırmamak sana kalmış ama avisin kaskosu farklı kasko. 2 bin tlye kadar karşılıyor :)
    Üstünü sen tamamlıyorsun.
    Ben yaptırmadan kullandım, 2 binin üstü zaten ciddi kaza
    6 bini veren 2 binide verir gözüyle bakıyorum.

Avisde km sınırı yok, diger firmaları incele.

• quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

Öncelikle şunu bilin, resimde polo var diye poloyu kiralamıyorsunuz. Evet stoklarında polo olabilir ama ellerinde varsa alırsınız, bunun haricinde eşdegerindeki arabalar verilir.
    Stoklarında Eş deger araba yok diyelim. Fiyat farkı almadan size bir üst segment araba verilir,

Atıyorum ellerinde hiç mi araba yok size lüx sınıfı verirler.
    Fiyatları araştırın kredi kartı kampanyası , turkcel vadafone kampanyası gibi kampaya bulup kiralayın.

Türktelekomun kampanyası devam ediyormu bilmiyorum
    Enterprise avis ile denk firma %50 indirimle alabiliyorsunuz.
    Vadafone budge avisle kardes firma max 3 günlüğne %50 indirim.

Avisin yapıkredi kart avantajı var , bende platinum var %35
    Cristal bi alabilsem süper olur %40 bu kart herkesde yok.

Avis için şunu söyleyebilirim net %40 ın üstünde kesinlikle indirim sağlayan bir kampanaya bulamazsın.

Avis tercih edeceksen, bir kampanyadan yararlanmak istiyorsan internet üzerinden arac kiralama müşteri hizmetlerini arayarak kirala.
    O anda ücret ödememe gerek yok, o fiyattan anlaşma devam ediyor. Arada sıra takip et fiyatta indirim oldugunda hemen arayarak güncelle.
    Mesela ben 200 liradan kiraladım 3 ay öncesnden devamlı takip ettim indirim yaptımı yapacakmı 140 liraya düştü...

Arac tesliminde görevli her yerine bakıyor ama kesinlikle sende bakmalısın. 2. El arac alıyor gibi
    Göçük varsa göster, boya atması varda göster, ufak çizik varsa göster.
    İç döşemede birsey varsa göster, camlarda birsey varsa göster, direksiyon konsolları incele. Gördüklerini hepsini göster kagıda işaretleme yapıyor...

Aracı teslim ettiğinde, polis araması gibi saglam inceliyor.
    İlk inceleme ile son inceleme arası cok fark var.

Videoda alabilirsin kesintisiz şekilde.
    Bir arkadasın basına gelmişti farklı firma veya galeri döşemede sigara yanıgı olmuş. Adam videoya çekmiş
    Vay burda yanık yırtık yoktu :) adam videoyu izletmiş tamam sıkıntı yok :)

Sen eşegini sağlam kazıga bagla. Video cek
    Full depo alıp veriyorsun. Ben aracı fulleyip üzerine 40-50 km yapıp veriyorum sıkıntı yok.

Kasko yaptırıp yaptırmamak sana kalmış ama avisin kaskosu farklı kasko. 2 bin tlye kadar karşılıyor :)
    Üstünü sen tamamlıyorsun.
    Ben yaptırmadan kullandım, 2 binin üstü zaten ciddi kaza
    6 bini veren 2 binide verir gözüyle bakıyorum.

Avisde km sınırı yok, diger firmaları incele.
    Yardımcı olup mesaj atan herkese çok teşekkür ederim. Central'dan kiraladım 155 TL araç + Mini sigorta aldım (+25 TL) 180 TL ye kiraladım. Haftaya 17 sinde sabah 6 da teslim alıcam aracı. Video çekmek benimde aklımda var. Her yeri videoya alır öyle çıkarım yola

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.