Şimdi Ara

Avensis neden tutulmuyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
3
Favori
24.581
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toyotanın marka algısı yerinde.Az önce fiyatlara baktım fiyatlar da normal.Hatta giriş paket dizeli passattan daha ucuz mesela.Servis ağları da geniş.Motorların yakıt ekonomileri kağıt üzerinde iyi, 1.6 valvematic lpg ile oldukça uyumlu, dizelinin performansı sınıfına göre biraz geride kalıyor tek gördüğüm eksiği bu.Sizce neden az satılıyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Toyota Avensis Neden Tutulmuyor?

Toyota Avensis, orta boy bir aile sedanı olarak 1997-2018 yılları arasında üretilen bir otomobil modelidir. Modelin ilk nesli Avrupa pazarına yönelik olarak geliştirilmiş ve başarılı bir satış grafiği yakalamıştır. Ancak sonraki nesillerde satışlar düşüş göstermiş ve Toyota Avensis, tutulan bir model olmaktan çıkmıştır.

Avensis Neden Tutulmuyor?

Toyota Avensis'in tutulmamasında etkili olan çeşitli faktörler vardır:

• Yoğun Rekabet: Avensis, Volkswagen Passat, Ford Mondeo ve Opel Insignia gibi birçok güçlü rakiple rekabet etmektedir. Bu rakipler, daha modern tasarımlar, gelişmiş teknolojiler ve daha iyi pazarlama stratejileri ile öne çıkmaktadır.
    • Kronik Sorunlar: Bazı Toyota Avensis modelleri, özellikle T27 nesli, kronik sorunlarla gündeme gelmiştir. Bu sorunlar arasında yağ yakma, partikül filtresi arızası ve şanzıman sorunları yer almaktadır. Bu sorunlar, tüketici güvenini zedelemiş ve Avensis'in itibarını olumsuz etkilemiştir.
    • Eskiyen Tasarım: Toyota Avensis'in tasarımı, özellikle son nesillerinde, rakiplerine kıyasla eski kalmıştır. Modern ve şık bir görünüme sahip olmayan Avensis, tüketicilerin ilgisini çekememektedir.
    • Pazarlama Stratejisi Eksikliği: Toyota, Avensis için etkili bir pazarlama stratejisi oluşturamıyor. Modelin güçlü yönleri yeterince vurgulanmamakta ve rakiplerden farklılaşması sağlanamamaktadır.

Tutulan Avensis Modeli

Avensis'in ilk nesli (1997-2003), Avrupa pazarında en çok tutulan modeli olmuştur. Bu modelin başarısı, sağlam yapısı, güvenilirliği ve geniş iç mekanı gibi özelliklerine bağlanmaktadır.

Avensis Ne Demek?

"Avensis" adı, Latince "ileri" anlamına gelen "avante" kelimesinden türetilmiştir. Bu isim, modelin modern ve ilerici karakterini yansıtmak üzere seçilmiştir.

Sonuç

Toyota Avensis, yoğun rekabet, kronik sorunlar, eskiyen tasarım ve pazarlama stratejisi eksikliği gibi faktörler nedeniyle tutulmamaktadır. İlk nesli başarılı olsa da, sonraki nesiller tüketici beklentilerini karşılayamamış ve satışları düşmüştür. Toyota, Avensis'i yeniden canlandırmak istiyorsa, bu faktörleri ele alması ve modeli rakiplerinden farklılaştırması gerekmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • belki güleceksiniz ama sunroof opsiyonu yok.o yüzden almak üzereyken vazgeçmiştim..
    ---------
    birde Camry gibi bir araç olunca sallamıyor Toyota. Abd pazarı daha önemli ,avrupaya göre Toyota için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yozcaliskan -- 26 Şubat 2017; 19:29:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasayı çekmiyor

• D segmentinde sorulması gereken soru Avensis, Mondeo, 508, Talisman, Insignia (içlerinde en iyisi bu, kasa değişeceği için f/p) neden tutulmuyor olmalı. Ya da neden Passat bu kadar çok satıyor? D segmentine çıkan direkt Passat alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 26 Şubat 2017; 17:22:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yozcaliskan kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam ufak bir detay ama önemli, ben o kadar para versem ben de isterim cam tavan olmasını.Gerçi millet corollayı da bolca alıyor cam tavansız sunroofsuz

@BekiRoRo

Söylediğim gibi hocam 1.6 benzinlisinin performansı fena değil dizeli vw'ye göre biraz geride kalıyor performans olarak 0-100'de aralarında 0.4 sn gibi bir fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-32D849E1C -- 26 Şubat 2017; 17:24:5 >
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Çok satmasının sebebi bildiğiniz üzere algı.Herkes passatı premium araç yerine koyur öve öve bitiremiyor.En azından benim çevremde gördüğüm bu.Hadi pugu citroeni insigniayı geçtim, marka algısındandır pugun sorunlarıdır insignianın çok yakmasıdır vs.Insignianın az sattığı söylenemez gerçi rakamları bilmiyorum ama 1 avensis gördüysem 10 insignia görüyorum.

Ama toyotada hem imaj oturmuş, avensisin fiyat konusunda bir dezavantajı yok, performansı tatminkar yani sınıfındaki araçlarla başabaş denilebilir aşırıbeslemeli olan diğer araçları saymazsak, e yakıtı da normal ama gel gör ki piyasada pek yok.

• çünkü bu sınıfta passat var , ve passatta her keseye göre arac var ,geniş motor gamı ,
    manuel , otomatık seçenekleri , v.s
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    S80 neden tutulmuyor??
    11 yıl önce açıldı
    Chery Neden Tutulmuyor ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çünkü Passat var. Başka açıklaması yok.
  • 2. el korkusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

Kasayı çekmiyor

1.6 132hp motor var nereye çekmiyor?

En önemlisi yedek parçası çok pahalı, iki fara 5.500 TL fiyat istiyorlar.Taşa vurup radyatör yamulttum 2.500 TL masraf çıktı.2007 Avensis.

Sunroof opsiyonu yok, Station Wagon alırsanız cam tavan opsiyonu mevcut.Sedan karoser de sunroof/cam tavan yok.

Arka havalandırma ızgarası yok.

Son modele kadar Dizel Avensis sadece 2000cc hacim ile sunuluyordu,şimdi bmw ile geliştirilen motor da ne yazıkki rakiplerine göre biraz zayıf.

Dizel otomatik yok. 1.6 benzinli otomatik de yok. Otomatik alabilmek için 1800 veya 2000 cc benzinli avensis almanız gerekiyor. Bu da extra vergi demek. Rakipleri burada da önüne geçiyor.

Bir sürü avensis kullandım, 2003-2015 arasında üretilen avensislerin hepsini kullandım.5 gün kadar da yeni avensisi kullandım. Muhteşem araba ama bu saydığım dezavantajlar yüzüne TR de piyasa edinmesi çok zor.

• trktlh kullanıcısına yanıt
    En büyük faktör dizel otomatik olmaması sanırım.Sunroof ya da cam tavan isteyenler de bu seçeneği eliyor büyük ihtimal.

Şirketleri anlamak güç, bu halkın 1.6 dizel/otm sevdasını biliyorlar, ford da böyle toyota da böyle ısrarla bazı araçlara sunmuyorlar.

• Çünkü rahat batıyor bizim insanımıza .Araçta sorun olacak ki adrenalin heyrcan olsun .Avensiz sorunsuz sıkıntısız araç.Kim napsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Çünkü rahat batıyor bizim insanımıza .Araçta sorun olacak ki adrenalin heyrcan olsun .Avensiz sorunsuz sıkıntısız araç.Kim napsın.

Müthiş yorum hocam. Haklısın. 20131.6 Valve matic Avensis de kullandım. Şimdi de 1,6 Dizel Avensis var. 2016 model. Mis. Sıfır sıkıntı.
  • Avensis in tutmamasının en büyük nedeni araçın tasarımı... Ben böyle leş bir tasarım görmedim Türk milletine uymayan bir tasarımı var asıl nedeni bu.D sınıfında kalitesiyle tasarımıyla performansıyla en f/p araç talismandır ayrıca bir kaç yıla Talisman passatı tahtından indirecek o zamanı bekleyin.

• Bu segmentte mondeo bile tutunamıyor ne avensisi
  • çünkü 10 senedir aynı kasa, makyajlayıp makyajlayıp piyasaya sürüyorlar.

yeni kasa çıktığında üzerinde downsizing turbo motor ve şimdiki dizel motorla gelirse satabilir

ama eskimiş kasaya kimse +100 bin vermez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 26 Şubat 2017; 19:55:35 >
  • Hocam yakıt tüketimi durumu nasıl ? Fabrika verileriyle uyuşuyor mu ?

• Donald Draper kullanıcısına yanıt
    Vw grubu da öyle hocam ama satışlar ortada

• Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    normal. mk1 mk2 efsaneydi. sonra gelenler aynı başarıyı gösteremedi. özellikle mk2 mondeo bugün bile görüntüsüyle güncel arabalar gibi.
  • Araç gerçekten sorunsuz ve bence tasarımı o kadar da kötü değil T27 kasa için. Motorda 1.6 atmosferik gayet iyi çekiyor ama performans beklemek zaten haksızlık olur kasa itibari ile. Tüketim 8 lt. Son derece de konforlu bir araç.

Tutmamasının nedenini cehalete ve diğer rakiplerin dizel otomatik gibi bol motor/şanzıman kombinasyonlarına bağlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 26 Şubat 2017; 20:14:49 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.