arkadaşlar artık aria dıye bırsey olmadıgına gore lutfen tartısmayın daha fazla
quote:
Orjinalden alıntı: alcilpolple
arkadaşlar artık aria dıye bırsey olmadıgına gore lutfen tartısmayın daha fazla
quote:
Orjinalden alıntı: s.volkan
Avea, `KimNerede?` servisi ile abonelerine, yakınlarının nerede olduklarını harita üzerinde görmelerini sağlayan hizmet sunmaya başladı.
Avea`dan yapılan yazılı açıklamada, katma değerli hizmetlerden biri olan söz konusu servisle, kurumsal abonelere sunulan mobil saha hizmetinden sonra bireysel abonelere yönelik de benzer uygulamanın başlatıldığı bildirildi.
CeBIT Bilişim Eurasia`da tanıtımı yapılan servis ile abonelerin, izin aldıkları yakınlarının nerede olduklarını harita üzerinde görebildiği, servisten yararlanmak için cep telefonu dışında ayrı bir cihaza ihtiyaç duyulmadığı kaydedildi.
Kişilerin konum bilgilerinin Avea`nın internet ve wap sitesinden görüntülenebildiği, ev, okul, iş gibi bölgelerin tanımlanabildiği belirtilen açıklamada, böylece abonelerin hem yakınlarının tanımlanan söz konusu bölgelerde olup olmadıklarını öğrenebildiği hem de bu bölgelere giriş ve çıkış bilgilerini cep telefonlarına SMS olarak alabildikleri bildirildi.
bu servisi nerden ve nasıl kullanacağız bir örnek verebilirmisiniz mümkünse resimlerle
beyler servis bulunduğu sokağa kadar gösteriyor bildiğim, cebitteki bilişim dergilerindeki haberleri okurken okudum. lostun ilk sezonunda sayidin adadaki frekansı bulmak için 3 verici ile bi verici alanı oluşturmaya çalışması gibi bir mantıkla çalışıyordur tahminen sistem. sayısal haberleşme dersi görmüş olan lisans öğrencileri az çok bunun yazılımla gerçekleştirilebileceğini bilirler... güzel servis bence, ama kız arakdaşım duymasın ve malesef kız arkadaşımdaki avea hat da benim üstüme, yani çaktırmadan servise üye olabilirim. paranoyak olmasam da, güzel geyik çıkar bundan yeri gelir.
quote:
Orjinalden alıntı: zurrani
beyler servis bulunduğu sokağa kadar gösteriyor bildiğim, cebitteki bilişim dergilerindeki haberleri okurken okudum. lostun ilk sezonunda sayidin adadaki frekansı bulmak için 3 verici ile bi verici alanı oluşturmaya çalışması gibi bir mantıkla çalışıyordur tahminen sistem. sayısal haberleşme dersi görmüş olan lisans öğrencileri az çok bunun yazılımla gerçekleştirilebileceğini bilirler... güzel servis bence, ama kız arakdaşım duymasın ve malesef kız arkadaşımdaki avea hat da benim üstüme, yani çaktırmadan servise üye olabilirim. paranoyak olmasam da, güzel geyik çıkar bundan yeri gelir.
HAYRINA Bi yararlanmaya başlasaydık
bahsettiğinizi gibi değil bildiğim kadarıyla sinyal aldığınız istasyonlardan aldığınız sinyalin gücüne göre birkaç baz istasyondan aldığı verileri kıyaslayarak tahmini bir yer belirliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: SinanBest
puff heee takip etçez. telefonu kapa pilide çıkar bakim nasıl takip ediyo
not: öyle santimi santimine hareket gösteren bi sistem değil.boşuna sevineyin. sadece telefon hangi baz istasyonuna bağlıysa o bölgede olduğunu gösteriyor. atıyorum bi semttesiniz oranın baz istasyonu bozuk diğer semtin kapsama alanına girseniz bu sistem sizi orda gösteriyor
sinyal gücü tek başına yeterli olmaz teknik olarak. çünkü sen bi binada olabilirsin, yada bazla aranda büyük bi bina olabilir sinyali engelleyecek. baz yakın olsa da çekim az olabilir. iletişim sinyalinin gidip gelme süresine bakılır, mili saniyeden bile az zaman farkları ölçülerek mesafe bulunabilir. yarasanın yön bulmak için gönderdiği ses dalgaları gibi. bu arada yarasa diyip geçmeyin, teknik olarak yarasanın tırnağına yaklaşabilen bi ultrasonik cihaz yapılamamış şu ana kadar
hocamız sahısal haberleşmenin %90ı yazılımdır derdi, ama güzel servis olacak. adamlar bişiler yapıyor, tebrik etmek lazım.
bu servis ne zaman çıkacaktı? sitesinde baktım, göremedim...
ben bu servisi cebitte denedim o yüzden basit diyip aşağılayan arkadaşlara şunu söyleyeceğim ki sistem o kadar da basit değil. mesela bir kaç kişi belirliyorsunuz takip etmek istediğiniz. aile üyelerinden iş yerinden falan. zaten şirketler ve okullar için geliştirilmiş bir sistem. iki türlü takip şekli var ya sms yolu ile ya da web üzerinden. başvuru yaptığınızda takip edeceğiniz kişilerin bulunmasını istediğiniz bölgeler belirliyorsunuz. sistem üzerinde kümeler oluşturuluyor. mesela kardeşiniz istediğiz bölge içerisindeyse, o kişi sizin belirtiğiniz küme içerisinde gözüküyor. değilse de o kümenin dışında gözüküyor. zaten avea'nın yaptığı birşeyi beğenseniz şaşarım. senelerdir turkcell avea'nın servislerini hacılayıp ilk o getirmiş gibi yutturuyo millete. biraz tarafsız olmaya davet ediyorum sizleri.
tamam da, ne zaman çıkacaktı bu servis, hatırlıyor musun tarihi? söyledi, unuttum ben
yaw bu servis ne zaman çıkacak? yok mu burda bir avea yetkilisi
quote:
Orjinalden alıntı: zurrani
yaw bu servis ne zaman çıkacak? yok mu burda bir avea yetkilisi