Şimdi Ara

Avatar İmax İzleyenler Yorumları alalım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
0
Favori
7.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • edit not onemli:` bugun imax 3d olarak afm istinye park'da izledim ve size tek bir sey soyleyecegim: imax'den uzak durun. niye?
    bir defa yatay polarizasyon insani cok kisitliyor ve zorluyor. kafanizi hicbir sart altinda egmemeniz, hareket ettirmemeniz gerekiyor (sebebini en asagida acikladim). ustune bir de afm istinye park'in lumenin bokunu cikartmasi neticesinde real d 3d ile karsilastirildiginda %40 parlaklikta izliyorsunuz filmi. renkler donuk ve soguk. real d 3d'de ortam can alici renklerle (sicak) doluyken imax 3d'de tozla kaplanmis gibiydi. filmin en buyuk kozlarindan birisi olan gorsellige cok buyuk sekte vuruyor bu da dogal olarak.

benim onerim bu filmi real d 3d veya xpand teknolojisi ile izlemeniz yonunde olacaktir. (h.ici bir de xpand teknolojisi ile izlemeye gayret edecegim, sayet orada herhangi bir handikap gorursem tekrar editlerim burayi).

bu yatay polarizasyon dedigim sey de soyle bir sorun olusuyor. gozlukleriniz daha dogrusu gozleriniz yatay pozisyonda durmadiginda goruntuyu sanki gozluksuz goruyor gibi oluyorsunuz. zira gozlerinizin gormesi gereken sagdan sola, soldan saga sekilde. gozlerinizi dik (kafanizi tam yatay pozisyonda) tutarsaniz bu defa gozlugu cikartsaniz, fark edeceksiniz ki gozluk takip takmamanizla arasinda hicbir farklilik yok. bu ciddi bir problem ve imax'in teknolojik eksikliginden kaynaklaniyor.
    zira yeni teknolojiler olarak sayilan xpand ve real d 3d'de yatay polarizasyon yerine, dairesel polarizasyon kullaniliyor. yani gozlerinizin acisi pek onem arz etmiyor. sadece bakis aciniz onemli. yani yukaridan asagi bakmanizla, arkaniza yaslanip asagidan yukari bakmaniz farkli derinlik hissi uyandiriyor ama imax'in aksine 3 boyut hissini tamamen ortadan kaldirmiyor. iste bu sebeplerden oturu *ben* imax 3d'yi tavsiye etmiyorum.

bir de ikinci defa izleyince fark ettim ki hikayenin duygusal yanlari cok zayif, ikinci de ucup gidiyor cogu sey. gozleriniz bile dolmuyor. bu pek iyiye isaret degil.

Alıntı

• ben gittim tek çıkara bileceğim anlam : AFM IMAX'İ BECEREMİYOR!

IMAX şirketinin itibarı afm yüzünden türkiyede batıyor imax dünyanın en iyi sinema teknolojisi ama TÜRKİYEDE REZALET!

Ne yapacak afm nin lisansınımı alacak başka şirketemi verecek ne yaparsa yapsın umrumda değil avrupada amerikada kristal netliğinde görüntü en gerçekçi imax 3d salonlarda izlerken türkiyede resmen rezalet

Buda DİVXPLANET'den alıntı

quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

IMAX denen sinema olayıyla bundan uzun yıllar önce Ankara GMall’da tesadüfen karşılaşmış ve kelimenin tam anlamıyla büyülenmiştim. klasik film formatı olan 35mm’nin tam 2 katı yani 70mm’lik filmlere özel kameralarla çekilen IMAX filmlerindeki derinlik, netlik ve detay zenginliği anlatılmaz ancak yaşanırdı. Ayrıca çoğu kimsenin yeni bir şey sandığının aksine 1950′lerden beri varolan 3-D sinemaya bambaşka bir anlam katıyordu IMAX… Katmanlı görüntülerden oluşan kabartma bir 3-D değil, gerçekten de perdeden dışarı çıkıp koltuğunuza kadar gelen vizyonlar oluşturma gücü vardı. Kocaman adamları bile oyuncak bulmuş çocuğa çevirip ağızları bir karış açık bırakan muhteşem bir deneyimdi.

Şimdiye kadar çevirilen IMAX filmleri daha çok bu teknolojinin gücünü sergilemeye yönelik 50-60 dakikalık kısa yapımlardı ve kendilerinin film olarak çok fazla değeri yoktu. İlk defa bu kadar başarılı bir yönetmenin bu kadar büyük bir filmini, tam 162 dakika boyunca o evrenin içine girerek izleme imkanına kavuşmuştuk. Ya da öyle sanıyorduk…

E-Kolay Sinemadan Hüseyin Ergin dostumuzun davetiyle çocuklar gibi şen ve şakrak bir şekilde yaşadığım yerden tam 160 km ötede bulunan İstinyepark AVM’sinde bulunan AFM sinemalarına doğru yola çıktım… Ergin’in sabah bir ara Google Talk üzerinden “3-D salonda yer bulamayabiliriz!” feryadı beni dünyanın sonunun geldiğine inandırsa da daha sonra kendisinden gelen “film tek salonda gösterilecekmiş, Hepimiz IMAX’liyiz” müjdesiyle 1. geleneksel Avatar Şenliklerine kaldığımız yerden devam edebildik.

AVM’de Masis ve Kahramanlarsinemada.com’dan Hakan’la buluştuktan sonra neşe içinde salona girip, takanı 70′lerin çılgın teyzelerine benzeten beyaz çerçeveli gözlüklerimizi de alarak birer paket mısır bırakılmış koltuklarımıza gömüldük. Öncesinde LG’nin bir bayi sunumu olduğu için LG elemanları en iyi koltukları kapmıştı ne yazık ki… Bayimizden ısrarla istesek! belki o koltukları bize bırakırlardı ama denemedik bile… Biraz kenarda kaldığımız için hayıflansak da kimse IMAX keyfimize engel olamazdı… Ama oldular, hem de sinemanın bizzat işletmecileri yaptılar bunu…

Film başlar başlamaz perdeye düşen karanlık görüntünün birazdan düzeleceğini tahmin ediyordum ama öyle olmadı… Tam 162 dakika boyunca karanlık ve detay yoksunu bir filmi izledik durduk. Verdikleri çizik içinde ve yağlı gözlükleri silmeye çalışarak çare arasak da para etmedi. IMAX, IMAX diye gelip belki de memleketteki en berbat gösterim şekli ile Avatar’ı izlemeye çalışıyorduk. Devamlı sağa bakmaktan ağrıyan boynumuz bir yana, bu nasıl bir sinema işletmeciliği idi ki bu kadar kötü bir projeksiyonu (ben diyeyim 50, siz deyin 100 lümen) hem de çoğunluğu sinema bloglarından gelen insanlara gösterebildiler.

Soldaki olması gereken, sağdaki ise bizim seyrettiğimiz Avatar! (simüle edilmiştir.)

Film bittiğinde Masis ve Hakan filmden tatmin olmamıştı ama ben işin teknik kusurlarında takılı olduğum için filmin iyi olup olmadığını düşünmüyordum bile… Eve gelince ilk işim AFM’cilere mail atmak oldu ama tahmin edersiniz ki hiçbir geri dönüş olmadı. Yazımı oradan gelecek cevabın hatırına da ancak bu kadar bekletebildim. Bu arada bu sabah itibariyle IMAX’in Kanada’daki merkez yönetimine de bu kötü tecrübeyi raporladığımı bildirmek isterim. Umarım onlar ilgilenirler…

Uzun lafın kısası; Türkiye’de berbat bir sinema işletmeciliği var ve sözümona memleketin en iyi salonları sayılan AFM İstinyePark salonları da klasik Türk esnaf zihniyeti ile yönetiliyor. İnternetten takip edebildiğim kadarıyla biliyorum ki bir sonraki gün öğlen gösterimi de yarım kaldı ve insanlar filmin yarısını izleyip evlerine dönmek zorunda kaldı. İş bilet parası kesmeye ve salonda bir şeyler satmaya gelince burunlarından kıl aldırmayıp herşeyi profesyonellikle açıklamaya çalışan bu işletmelerin hiçbir standardı tutturamamaları ve yine de bu aymazlığa devam etmeleri sebebiyle “Film sinemada izlenir” mottosunu
    Türkiye’de film izlenecek sinema salonu yoktur“a çeviriyorum ve ayrıca Avatar’a henüz gitmemiş sinemaseverleri de şiddetle uyarıyorum AFM İstinyepark Salon 5.den uzak durun!

DİVXPLANET

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 21 Aralık 2009; 17:19:28 >

• ben ızledım fılm mukemmel ama afm zıctı bıraktı ...real3d ızleyecegım tadı damagımda kaldı fılmın..
  • Bende gidicektim ama yorumlara baktım hep olumsuz ama baya olumsuz. Belki burda aşırı beğenen çıkar diye konuyu açtım ama daha kimse çıkmadı. Sanırım gidip real 3d izlicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tim Robbins

Bende gidicektim ama yorumlara baktım hep olumsuz ama baya olumsuz. Belki burda aşırı beğenen çıkar diye konuyu açtım ama daha kimse çıkmadı. Sanırım gidip real 3d izlicem

Ha alıntıymış dediğin, bende sen diyorsun sandım. Neyse birileri çıkar beğenen...
  • Demek İmax konusunda Ankara daha önde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

Demek İmax konusunda Ankara daha önde...

hayır ikiside kötü zaten ankara ankamalla avatar girmiyor tek kopya imax filmi (gönderdiklerinede imax filmi denirse şüpheliyim) göndermişler onuda sadece istinye parka sokmuşlar.. ağız tadıyla IMAX LONDON'da izlemek vardı ama burası türkiye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Komedi Filmi Önerisi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yapmayın ya.. Bugün aldım bileti. Perşembe gidicem güya. Beğenen biri yok mu? Gözlük camları gerçekten o kdar kötü mü? Ben önceden 3d ye gitmemiştim. Direk Imax denicektim. Biri çıksın çok manyaktı desin!

Nerden girdim bu konuya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

Demek İmax konusunda Ankara daha önde...

hayır ikiside kötü zaten ankara ankamalla avatar girmiyor tek kopya imax filmi (gönderdiklerinede imax filmi denirse şüpheliyim) göndermişler onuda sadece istinye parka sokmuşlar.. ağız tadıyla IMAX LONDON'da izlemek vardı ama burası türkiye

Artık kısmet hocam, bir gün nasipse.

• tim robins sakın imax izleme direk iyi bir salonda tam ortada reald 3d izle.

ben bluepoera güvendim. günüm rezil oldu. kusura bakma ama, bluepower kardeşim., filmden geldiğinde imaxa gidin demişdin.

ayrıca benim seansımda olmıcak akşilikler oldu. ve müdür beyin söledikleri ilginçdi. imax merkezden türkçe altyazı göndermemişler ve bizim kiler kendi çabaları ile altyazıyı eklemiş. yani imax merkezde hatalı. zaten balık baştan kokar. neden cinebonuslarda kalite her yerde aynı? hangi reald 3d salona giderseniz gidin değişmiyor.
    ben genel olarak imaxı suçlu ve kötü buluyorum.
  • İmax geleceğin teknolojisi.
    Sinema salonundaki aksaklıklardan dolayı hemen kesip atmak bence doğru değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

tim robins sakın imax izleme direk iyi bir salonda tam ortada reald 3d izle.

ben bluepoera güvendim. günüm rezil oldu. kusura bakma ama, bluepower kardeşim., filmden geldiğinde imaxa gidin demişdin.

ayrıca benim seansımda olmıcak akşilikler oldu. ve müdür beyin söledikleri ilginçdi. imax merkezden türkçe altyazı göndermemişler ve bizim kiler kendi çabaları ile altyazıyı eklemiş. yani imax merkezde hatalı. zaten balık baştan kokar. neden cinebonuslarda kalite her yerde aynı? hangi reald 3d salona giderseniz gidin değişmiyor.

Hayır IMAX İçin yeni çıkan gelişmiş çoğu imax salonunda bulunan 3D IMAX ALTYAZI PROJEKTÖRÜ var almamışlardır kesin öyle demişlerdir,

AVATARA ÖZEL BİR DURUM DEĞİLKİ BU 2006 DAN BERİ NEDENSE KENDİLERİ 2D ALTYAZI KOYUYOR taaa ne zaman beowulf'dada bunun aynısı vardı hadi altyazı projektörü alacaklar hadi al aldılar hiçte almadılar alacaklarıda yok

• dostum. altyazı imax altyazı projektörünü alıp almamayı afm ye bırakanlar utansın. bu işin standardı olmalı. orası bir imax salonu ise ve imax filmler sadece ingilizce konuşulan ülkelerde yayınlanmıyorda. af edersin imax projektörünü satan kişi altyazısınıda vermeleri.

yalnız ingilizce altyazıların 3d ile uyumlu olması olayın imax altyazı projektörü gerektirdiği fikrini çürütüyor.
  • quote:

dostum. altyazı imax altyazı projektörünü alıp almamayı afm ye bırakanlar utansın. bu işin standardı olmalı. orası bir imax salonu ise ve imax filmler sadece ingilizce konuşulan ülkelerde yayınlanmıyorda. af edersin imax projektörünü satan kişi altyazısınıda vermeleri.

yalnız ingilizce altyazıların 3d ile uyumlu olması olayın imax altyazı projektörü gerektirdiği fikrini çürütüyor.

O ingilizce altyazılar filmin içinde var türkçe altyazı ise ayrı bir 3d altyazı projektöründen yansıtılmak zorunda
  • quote:

tim robins sakın imax izleme direk iyi bir salonda tam ortada reald 3d izle.

bu yazıda spoiler gördüm ben. yani imax' a adapte olanların okumaması gerekir bu yazıyı..

tavsiye için teşekkürler..

• ben ankara'dayım. cinebonuslarda real 3d var, ankamall'de de xpand 3d varmış. şimdi bunların hangisine gitmeli. valla gitmeyi istiyorum eşimle ama karar veremedim. bi de en önemlisi hangisi daha az göz yorar çünkü ikimizin de gözler bozuk
  • 13 sene once izledigim 3d diildiyse hic 3d film seyretmedim :) IMAX guzel geldi tek kotu yani altyazinin 2d olmasiydi
  • bende imaxa gidemediğim için üzülüyodum
  • Real 3D nerede var arkadaşlar İstanbul / [ ANADOLU ] Yakasında ? , İstinye parka gitmek istiyordum ama bu laflarınızdan sonra vazgeçtim doğrusu .
  • Filmi bugün istinye park da imax olarak izledim. Film konusuyla efektleriyle muhteşemdi ama bazı aksaklıklr vardı ses sisteminin yetersiz olması alt yazıların rahatlıkla okunamaması gibi...
    Ayrıca gözlükleri kontrol etmek gerekiyor bazıları çok çizik ve yağ içinde buda filmn bulanık görülmesine neden oluyor.
    Ben herşeye rağmen çok beğendim imax'i tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.