Şimdi Ara

Aux girişinden telefon görüşmesi yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
16.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabamda aux girisi var ve telefonumdaki muzikleri gayet guzel bir sekilde calabiliyorum.

Gecenlerde arac telefonu olup olamayacagini denedim ve telefonun konusmayi arac kolonlarina verdigini gordum, ancak mikrofon olarak hala telefonun mikrofonunu kullaniyordu, ve park halinde iken konusmada sorun olmasa da hareket halinde iken karsi taraf benim dediklerimi iyi anlayamadigini soyluyor.

Acaba ben telefon jak girisine 2 li jak cogaltici taksam, bir ucunu aux sistemine baglasam, obur ucunu ise mikrofonlu kulakliga hatta mikrofona taksam, sonra kulakligi kafalik seviyesine baglasam sesi arac kolonlarina verip, sesi de kulakliktaki mikrofondan alir mi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son paragrafı biraz daha açık yazabilir misiniz, 3 defa okudum 3 ünde de farklı anlamlar çıkardım kafam karıştı.
  • Bence sikinti olur. Hoporlorden cikan sesi mikrofon tekrar alir ve resonansa neden olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: pi10

Son paragrafı biraz daha açık yazabilir misiniz, 3 defa okudum 3 ünde de farklı anlamlar çıkardım kafam karıştı.

Telefonun jak girisini cogaltsam yani 2 giris yapsam yapsam, bir girisi arabaya baglasam, oburunu de mikrofonlu kulakliga baglasam, kulakligi da yuz seviyesine yakin bir yere baglasam sesimi daha iyi almaz mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Bence sikinti olur. Hoporlorden cikan sesi mikrofon tekrar alir ve resonansa neden olur.

Normal arac sistemlerinde neden bu olmuyor?

• Hocam linkteki gibi bir urun almaniz daha uygun olur.

Ses cikisini aux girisine, mikrofon girisine mikrofonlu kulaklik takmaniz halinde istediginiz olur. Yalniz kullanacaginizi mikrofonun jackinin TRS baglantiya sahip olmasi gerek. Kulaklikli mikrofon olmaz yani (TRRS baglanti oldugu icin).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdem09 -- 8 Mart 2014; 21:09:52 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Bence sikinti olur. Hoporlorden cikan sesi mikrofon tekrar alir ve resonansa neden olur.

Normal arac sistemlerinde neden bu olmuyor?

Belirlli bir lokasyona ve belirli bir mesafeden belirli dogrultudan gelen sesleri almak uzere gelistirilmis mikrofonlar kullaniliyor.ve haberlesmeyi bluetooth uzerinden yapiyor.

Aracin aux girisi bir aygittan cikan sesleri arabaya verebilir lakin arabanin icindeki sesi tutup cihaza verebilecegini dusunmuyorum. Siz aux girisi kullanarak arabanin radyosundaki sesi telefondan calabiliyorsaniz sikinti olmaz diye dusunuyorum.

Ama mikrofonu harican telefona baglarsaniz ise yarayabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdem09

Hocam linkteki gibi bir urun almaniz daha uygun olur.

Ses cikisini aux girisine, mikrofon girisine mikrofonlu kulaklik takmaniz halinde istediginiz olur. Yalniz kullanacaginizi mikrofonun jackinin TRS baglantiya sahip olmasi gerek. Kulaklikli mikrofon olmaz yani (TRRS baglanti oldugu icin).

Peki ben simdi e bay daki urunu alsam, kulaklik cikisi ile arabanin aux girisine baglanti yapsam, obur cikis ile de vatandan aldigim herhangi bir mikrofonu taksam olur yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: pi10

Son paragrafı biraz daha açık yazabilir misiniz, 3 defa okudum 3 ünde de farklı anlamlar çıkardım kafam karıştı.

Telefonun jak girisini cogaltsam yani 2 giris yapsam yapsam, bir girisi arabaya baglasam, oburunu de mikrofonlu kulakliga baglasam, kulakligi da yuz seviyesine yakin bir yere baglasam sesimi daha iyi almaz mi?

Malesef olmaz teknik olarak 2 farklı yerden ses çıkmış olacak ayırt etmek sizin elinizdekilerle mümkün değil. Ama ben telefonun içinden mikrofon girişi için ayrı hoparlör için ayrı tek tek kablo bağlarım derseniz olur. Diğerini iptal edersiniz kullanırsınız ama bir şeyi yapmak için diğerini iptal etmek bence mantıklı olmaz.

Edit: Link verilmiş o cisim saydıklarımı halleder, fiyatıda uygun açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pi10 -- 8 Mart 2014; 22:46:14 >

• Burada bütün işi telefonunuz yapıyor aslında...dediğinizi yapmanız bir şeyi değiştirmeyecektir maalesef.Sistem telefonunuzu mikrofonsuz bir kulaklıkla kullanınca nasıl işliyorsa öyle işleyecektir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide ben deneyim yarın şu auxu

• Aracımda alpine teyp var tel iphone aux kablosu alsam hem müzik hrm konuşmayı halledebilirmiyim

• bluetooth Kulaklık bağla telefona sorun çözülebilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.