Şimdi Ara

autorun virüsü silinmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar benim sorunum baş belası autorun virüsü ile ilgili forumda ne kadar çözüm yolu varsa denedim.Siliniyor tekrar geliyor işe yaramıyor. combo fix de siliyor geri kalıyor eksra bunlarla temizleme yaptıktan sonra güncel karspeky internet securitylede tarama yapıyorum ayarları en üst seviyeye getirip derinsel tarama yapıyorum buluyor karspeky programlara dosyalara bulaşmışsıada buluyor siliyor.1 gün geçmiyor aradan tekrar çıkıyor.Bildiğim bütün virüs programlarını en güncel versiyonlarınla tarama yaptım silinmiyor.Evde ne kadar depolama cihazı,harddisk,usb varsa bilgisayara bağlı hepsinde antivirüs programları buluyor siliyor bir vakit geçiyor geri geliyor.Geri gediği zamanda yanında bir sürü virüs kopyalayıp getiriyor.Tek sistemin olduğu harddiski takıp kuruyorum antivirüsü güncelliyorum.Tek tek harddiskleri taratıp sildiriyorum geri 1 gün sonra yine geliyor.Artık pes dedim belki yeni silme yöntemi vardır diye sormak istedim. Lütfen forum sayfalarını gösterip kesin çözüm demeyin çünkü forumdakileride denedim googleye yazıp her türlü silme programını indirdim denedim silinmiyor.Yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

bu arada işletim sistemim
    windows 7 ultimate 64 bit

autorun virüsünün içeriği ;mtKCaj
    [AutoRun]
    ;BbjitXekp bWUs HDqOO QssTXmGjw
    mKCVyfsdxT ;wklglpWyow rbVbwqqRtaax
    sHell\explorE\comMaNd=svkv.exe ;ICBeLgbaW aKoowSMwQfifwvfl
    opEn=svkv.exe ;uAEIpimlxriF RYvppl ewXTVWalUOP
    VLvvc
    sHElL\OpEn\DefauLt=1
    SHElL\oPEn\ComMand=svkv.exe
    ;UTMO khHuPvXdkpV
    SheLL\AUTopLAY\commanD=svkv.exe buda yaydığı virüsler
    hneno.exe
    jfey.exe
    pbiqmc.exe
    awhpc.exe
    launchbo.exe plyym.exe
    srxlp.exe
    xisxi.pif
    srxlp.pif
    etygu.exe
    $rbaıcl7.exe $rdlqysk.exe
    BbjitXekp.exe
    svkv.exe
    uAEIpimlxriF.pif
    tüm antivirüsler siliyor geri geliyor tüm
    antivirüsler dedigim hepsini aynı anda kurmuyorum zaten kurmaya izin
    vermez.Teker teker kurup
    güncelliyorum sonra taratıyorum
    buluyorlar siliyorlar bir müddet sonra
    geri geliyorlar. İnterneti kesip
    tarıyorum yine aynısı oluyor. Dosyalara bulaştı diyeceksiniz
    antivirüsler bulaşanlarıda siliyor. Az
    kaldı delirecem 1 aydır bunlarug0 raşıyorum. Harddiskleri tümden
    sıfırlasam önemli verilerim var olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzbk -- 3 Nisan 2012; 8:48:29 >

• Tarama yaparken internetini kapat
  • quote:

Orijinalden alıntı: busvas

Tarama yaparken internetini kapat

her türlü denedim kardeşim 1 ay dır her türlü denemediğim yol yordam kalmadı
  • autorun in virus olduğunu nasıl anladin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ns.xombe

autorun in virus olduğunu nasıl anladin

çünkü silindiğinde kendisyle birlikte başka virüslü dosya kopyalayıp getiriyor. Örneğin oem.pif , njbk.inf vb bu gibi saçma saçma virüs yayıyor. Antivirüf programlarıda virüs uyarısı veriyor ayrıca. Birde geldiği zaman gizli dosyalar kayboluyor. regeditten bile aktif hale getirsem kendisi yine gizlileri göstermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzbk -- 2 Nisan 2012; 15:40:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzbk

quote:

çünkü silindiğinde kendisyle birlikte başka virüslü dosya kopyalayıp getiriyor. Örneğin oem.pif , njbk.inf vb bu gibi saçma saçma virüs yayıyor. Antivirüf programlarıda virüs uyarısı veriyor ayrıca. Birde geldiği zaman gizli dosyalar kayboluyor. regeditten bile aktif hale getirsem kendisi yine gizlileri göstermiyor

yazı uzun atlamis olabilirim format atmismiydin

• quote:

quote:

quote:

temizledikten sonra attım ama yine gizli dosyalar pasifdi aktif ettim otomatik yine pasifleşti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Chrome.exe virüsü
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • autorun.ini dosyasının içindekini kopyalayıp buraya yapıştırırmısın.
  • şimdi iş yerindeyim akşam eve gidince bakarım kardeşim Silip geri geldiğinde bir exe, pif değişik uzantılı dosya kopyalayıp geri geliyor

bu forumdaki tüm yöntemleri denedim drakula yla da taradım sildim. sonra bu virüsü silebilen küçük programları denedim hiçbiri etki yapmıyor. hani düz programları çalıştıran autorun dosyası olsa onu bende biliyorum.O virüs değil ama bu nalet silindimi kendisiyle birlikte eksra virüs taşıyan dosya getiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzbk -- 2 Nisan 2012; 16:59:29 >
  • Kardeşim sen bir at hele içindekileri bakalım nelermiş.Acaba virüs mü.yoksa başka birşey mi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

temizledikten sonra attım ama yine gizli dosyalar pasifdi aktif ettim otomatik yine pasifleşti.

tüm hdd e (C D E) attigin halde gecmediyse virus olmayabilir. usb disk secury diye kucuk bi programin autoruni kapatma ozelligi var bi dene istersen

• yok denedim her türlü yolu onuda denedim o hiç bişey bulmuyor.Zaten autorun eskiden usbyi açtıktan sonra bulaşırdı şimdi usbyi taktın denetleyici tanıdıktan sonra kendini c nin içine kopyalıyor. Aslında bu virüs bana tahminimce usbimde silinmemesi gereken program vardı ozaman kapatmıştım demekki usbimde virüs kendini kapalı zamanında klonlamış.
    akşam eve gidince içeriği yayınlarım evdeki bilgisayarda var burdaki bilgisayarda yok.
  • quote:

Kardeşim sen bir at hele içindekileri bakalım nelermiş.Acaba virüs mü.yoksa başka birşey mi.

autorun virüsünün içeriği

;mtKCaj
    [AutoRun]
    ;BbjitXekp bWUs HDqOO QssTXmGjw mKCVyfsdxT

;wklglpWyow rbVbwqqRtaax
    sHell\explorE\comMaNd=svkv.exe

;ICBeLgbaW aKoowSMwQfifwvfl
    opEn=svkv.exe

;uAEIpimlxriF RYvppl ewXTVWalUOP VLvvc
    sHElL\OpEn\DefauLt=1
    ;UTMO khHuPvXdkpV
    SheLL\AUTopLAY\commanD=svkv.exe

buda yaydığı virüsler
    hneno.exe
    jfey.exe
    pbiqmc.exe
    awhpc.exe
    launchbo.exe
    plyym.exe
    srxlp.exe
    xisxi.pif
    srxlp.pif
    etygu.exe
    $rbaıcl7.exe
    $rdlqysk.exe
    BbjitXekp.exe
    svkv.exe
    uAEIpimlxriF.pif
    tüm antivirüsler siliyor geri geliyor tüm antivirüsler dedigim hepsini aynı anda kurmuyorum zaten kurmaya izin vermez.Teker teker kurup güncelliyorum sonra taratıyorum buluyorlar siliyorlar bir müddet sonra geri geliyorlar. İnterneti kesip tarıyorum yine aynısı oluyor. Dosyalara bulaştı diyeceksiniz antivirüsler bulaşanlarıda siliyor. Az kaldı delirecem 1 aydır bunlara ugraşıyorum. Harddiskleri tümden sıfırlasam önemli verilerim var olmaz.

• quote:

quote:

Kardeşim sen bir at hele içindekileri bakalım nelermiş.Acaba virüs mü.yoksa başka birşey mi.

autorun virüsünün içeriği

;mtKCaj
    [AutoRun]
    ;BbjitXekp bWUs HDqOO QssTXmGjw mKCVyfsdxT

;wklglpWyow rbVbwqqRtaax
    sHell\explorE\comMaNd=svkv.exe

;ICBeLgbaW aKoowSMwQfifwvfl
    opEn=svkv.exe

;uAEIpimlxriF RYvppl ewXTVWalUOP VLvvc
    sHElL\OpEn\DefauLt=1
    ;UTMO khHuPvXdkpV
    SheLL\AUTopLAY\commanD=svkv.exe

buda yaydığı virüsler
    hneno.exe
    jfey.exe
    pbiqmc.exe
    awhpc.exe
    launchbo.exe
    plyym.exe
    srxlp.exe
    xisxi.pif
    srxlp.pif
    etygu.exe
    $rbaıcl7.exe
    $rdlqysk.exe
    BbjitXekp.exe
    svkv.exe
    uAEIpimlxriF.pif
    tüm antivirüsler siliyor geri geliyor tüm antivirüsler dedigim hepsini aynı anda kurmuyorum zaten kurmaya izin vermez.Teker teker kurup güncelliyorum sonra taratıyorum buluyorlar siliyorlar bir müddet sonra geri geliyorlar. İnterneti kesip tarıyorum yine aynısı oluyor. Dosyalara bulaştı diyeceksiniz antivirüsler bulaşanlarıda siliyor. Az kaldı delirecem 1 aydır bunlara ugraşıyorum. Harddiskleri tümden sıfırlasam önemli verilerim var olmaz.

Kardeşim senin güvendiğin dosyaların birtanesinden virüs var.Ama hangisinde.Sen zaten siliyor desende o silmiyor demekki.Yada virüs prgramının bulamadığı birşey var.

• harici hdd varsa aile fotoğrofları videolar filmleri filan at içine proğramları filan sil. hdd de autorun olmadığından emin ol, sonra kaspersky yüklü başka bir pc ye tak ve tam tarama yaptır. winrarı aç hdd dizinini kontrol et içinde autorun.inf veya exe ler varmı diye yoksa pcne komple format at ve herşeyden önce antivirüs ve usb disk securty kur ve proğramlar ve driverler dahil herşeyi sıfırdan indir. bu şekilde büyük ihtimal kurtulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baveran -- 3 Nisan 2012; 11:07:14 >
  • Wİndows ortamında Autorun ile coğalan virüsler için en mantıklı çözüm antivürs programlarının live cd lerini kullanmak ve cd ile makinayı açıp tarama yapmaktır. Kaspersky dan tutun Avast'a kadar hemen hemen tüm antivürs programlarının kurtarma cd leri mevcuttur. Hiçbiri yoksa gene Hiren BOOT Cd ile boot edip mini windows xp yi seçerseniz acılacak olan işletim sisteminde hiran menüde bir sürü antivürüs programları var. Autorunlar aktif olamadığı için hepsinin canına okurlar. Artık windowsunuzu açtığınızda muhtemel dosya bulunamadı hataları alacaksınız.(virüslerin en yüklemeye girdikleri registerlerden dolayı) e artık bundan sonra sı kolay
  • kaspersky rescue disk`in kalip dosyasini cd`ye yazin cd`den baslatin linux tabanli windiws`u hic acmadan tarama yapin ayrica hijackthis ile tarama yapip log dosyasini paylasirmisiniz
  • bi deneyim0bakıyım0isallah0kurtulurum. Acaba diyorum dükkanda win0xp kurup harddiskleri teker teker mi taratsam. Arkadaşlar yardım icin teşekkür0ediyorum0karspekiynin kalıbını0cıkarıym bide öyle deneyim
  • Güvenli modda combofix ile taramayı denediniz mi?
  • http://forum.donanimhaber.com/m_40344056/tm.htm
    bu sayfayı mutlaka incelemelisin.yarbay 666 konuyu derinden halletmiş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.