Şimdi Ara

Biosa bulaşan virüsleri temizlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biosa bulaşan virüsleri nasıl temizleriz?Bildiginiz program varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi majest1xc -- 14 Ağustos 2009; 18:22:10 >

• Yazılabilir özelliğe sahip bütün belleklere virüs bulaşır. Bios'ta yazılabilir bir bellek olduğu için virüs bulaşma ihtimali vardır.
    Gelelim temizleme işine.
    Bios'tan virüsü temizlemek istiyorsanız programa gerek yok. İlk olarak bios pilinizi çıkarın ve 3-4 dk bekleyin. Tabi bunu yaparken bilgisayarınızın elektrikle herhangi bir bağlantısı kalmasın.
    Bu yaptığınız pil çıkarma olayı ile bios'unuzu sıfırlamış oluyorsunuz. Ve anakartınızın modeline göre internetten bios'unuzu update edin.
    Tüm bunları yaptıktan sonra işi daha sağlama almak içinde dos ortamında çalışabilen antivirüs programları yardımıyla bir defa bilgisayarınızı taratın.En sonunda göreceksiniz ki ortada virüs felan kalmamış.

Not: Baştaki ufak bilgi çok önemlidir

• En basit yöntemi ve etkili olan bios sıfırlamak anakart üzerindeki pili çıkar ve pile en yakın olan cmos clear jumperını çıkar (çıkardığın zaman bilgisyara elektrik vermeyebilir) biraz bekle daha sonra da geri tak jumperi sonrada pili tak çalıştır daha sonra biosa gir tarih saat ayarlarını yap...
  • tmm teşekkürler bios pilini çıkarıp takınca bios u uptade etmek gereklimidir yoksa update edilmiş şekildemi fabrika ayarlarına dönmüş olur?
  • bios pilini çıkarıp takınca bios u uptade etmek gereklimidir?
  • ww
    quote:

Orijinalden alıntı: majest1xc

bios pilini çıkarıp takınca bios u uptade etmek gereklimidir?

bios pilini çıkarıp takarsan fabrika çıkışı ayarlarda oluyor.Tavsiyem update etmelisin
  • bios pilini çıkarıp yarım saat sonra taktım sorun halloldu update etmeye gerek kalmadı teşekkürler herkese.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usbden bulaşan trojen
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biosa virus bulaşabileceği fikrine nerden kapıldınız merak ediyorum şayet bios çökmesi vb. sorun yaşadıysanız muhtemel bu win altı biosa oynayan bir zararlının işidir eskilerden çernobil virüsünün olduğu gibi yeni varyasyonlarıda çıkmıştır kimbilir.

Kimi bioslar kendi üzerilerinden yazma korumasına sahiptir şayet böyle bir sekme varsa etkinleştirin kafanız rahat olsun.
  • Evet Bios a virüs bulastıgını nasıl anladıgını ben de merak ettım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.