Şimdi Ara

aurisin yan ayna sinyal camı kırıldı...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün otoparktaki acele hareketlerimden dolayı , boşu boşuna sol yan aynanın sinyal camını çatlattım, yetkili servise sordum, 140 tl dedi minnacık plastiğe,

Acaba basit bir şekilde bulunup değişebilecek birşey midir diye bir sormak istedim size, Teşekkürler

Not: Acele işe şeytan karışıyor --bu kesin

Toyota da parçada baya pahalıymış galiba

• Çıkmacılara bakacaksın.
  • Belkide maliyeti 2-3TL olan bir parça...
    Geçmiş olsun ben olsam çatlağa japon sürüp devam ederdim.
  • ufak bir kısmı döküldü , yoksa kalsın öyle, su girmemesi için değiştiricez,

yanlız bişey farkettim toyota da acımıyor

adamlar para kazanmak istiyor, komple far 300 tl minik parça 140 tl yapacak bişey yok

neyse saolun ,
  • Arabalar saat gibi çalışıyor. En ufak arıza yok. Servislerde bunca çalışan var. Açığı parça fiyatından kapatıyorlar..SOL vites topuzu 95 lira diyorlar.. En çok 15 liralık bir şey..Çıkmacılar da onlara bakıp şişiriyorlar...HAŞAT kazalı arabayı sigortadan 3000 LİRAYA AL . PARÇALA 8.000 LİRAYA SAT...Vergi yok. Hiç bir şey yok. Bir dükkan aylık 700 lira kira...Her ay 2 - 3 araba gelse yeter....Durum böyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 25 Mayıs 2011; 12:09:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wreith

ufak bir kısmı döküldü , yoksa kalsın öyle, su girmemesi için değiştiricez,

yanlız bişey farkettim toyota da acımıyor

adamlar para kazanmak istiyor, komple far 300 tl minik parça 140 tl yapacak bişey yok

neyse saolun ,

güncelleme:

aynı parçayı sordum 160 TL dediler, siz nasıl çözdünüz acaba? Ben tamir ettirmeyi düşünüyorum.

2. güncelleme: parçayı şaşmazda 20 TL'ye yaptırdım, söküp takma için 10 TL de elektrikçiye gitti, maliyet 30 TL. Üçgen şeklinde parça eklemişler kırık yere, bir de alevle işlem yaptıkları için biraz matlaşmış. Onun haricinde dış yüzeyi pürüzsüz, işlem yapıldığı belli oluyor ama çalışmasına engel değil bence problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borisgrey -- 12 Aralık 2012; 14:26:26 >

• Şeffaf silikon alın. Dayanın gitsin..Değişmek gerekiyorsa tamamını değişip çıkan parçaları sah. com. da satın..Parmak kadar plastik 160 lira yuhhhh..Onun maliyeti 50 kuruş..Plastik enjeksiyon makinasında polikarbonattan , pet şişe hurdasından, şeffaf plastikten üç çeşit basılabiliyor.Çelik kalıbı 6 bin liraya yapılır..Yapılan masraf tek tük satışla çıkmaz..Tanesi 10 Liradan 750 adet satılsa hammadde, baskı, kalıp masrafı çıkartır. Sonraki baskılar kazancı olur..Türkiye için cazip değil....... TOYOTA JAPAN dan daha az akıllı değiliz ancak büyük ölçekli pazarlara yapılan üretim kazandırıyor.. MADEM BU KONUYA GELDİK...Corolla sol arabanın ABS den üretilmiş kromajlı vites topuzu 115 Lira + KDV şimdi bunu gerçek paslanmaz inox olarak üretip ışıl ışıl sağlam taş gibi piyasaya kdv dahil 50 Liradan vermeyi düşündüm..Ne soyulur, ne kromajı dökülür, nede bir şey olur..kullandıkça daha güzel ışıldar..Gerçek inox olacak. ABS üzeri krom kaplama değil.. Üretime geçmek için yapılacak masraf ve kaç adet satılır ? Onu bilmeden yapılacak masraf risk oluyor..Türkiyede 2002 - 2007 arası kaç adet Corolla sol satıldı diye defalarca TOYOTA ya yazdım, cevap bile vermediler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 6 Kasım 2012; 9:10:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arka Cam Resistans Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Yan Ayna Camı Düşmek Üzere
    15 yıl önce açıldı
    arka cam rezinstansı bozuk!!!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhabalar,

Kazlıçeşme istasyon isparkında bizim aynanın sinyal kapağını kırmışlar maalesef.
    Sadece sinyal kapağını daha önce bulan oldu mu veya çıkmacıdan bulmak gerekiyorsa hangi otosanayiye gitmek gerekir. bilenler cevap yazabilirse çok makbule geçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kildiran K kullanıcısına yanıt
    Gecen sene ben de degistirdim. Mercimek tanesi kadar bir delik vardi satin aldigimda, yazin cok onemsememistim ama arabayi yikatinca ici buhar yapiyordu. seffaf silikon ile deligi kapatmistim.ama cok iyi kapatamamisim demek ki cok yagmur yaginca bugu yapiyordu sinyal. Muayeneye gittim gecemedim meger calismiyormus sinyal. Gitmeden kontrol etmistim farlari sinyalleri ama aynalara bakmak aklima gelmemis. Kartal oto sanayide sadece cikma toyota parcalari satan bi adam vardi ondan 60 tl'ye almistim, servis sanki 135 demisti o zaman. Kendim degismistim oldukca basit degismesi. Bu sinyal lambalari led lamba ve icinde 2x3cm buyuklugunde bi devre var o oksitlenmisti benimkinde. Benim tavsiyem icine su girmeyecek sekilde bi tamir varsa yaptirin yok olmuyorsa cikmacidan alabilirsiniz parçayı. Bi jak var zaten montaji kolay. Bi de tornavida lazim. Yapamam diyorsan bi elektrikcide taktirirsin.

Edit: araç 2012 auris 1.4d4 multimode

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canbex -- 30 Aralık 2016; 0:53:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkürler Veysel bey.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.