Şimdi Ara

Audio Technica ATH-CKS77X incelemem (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
10
Favori
22.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CX400 modelindende üstündür bence. Kulaklık zevk meselesi olduğu için, karşı çıkan arkadaşlar olabilir.

@Feather
  • Evet arkadaşlar aldığım zamandan beri ara ara burnin sonucu kulaklık normal sesine oturmaya başladı diyebilirim.Şuan itibari ile oldukça memnunum.Orkestra sesleri özellikle çok güzel oluyor,dubstep dinlerken basslarına değinmiyorum bile bazen.Şuan tek sorunum rock dinlerken arada duyduğum parlamalar Sibilancelar.Umarım bunlar gün geçtikçe burn-in ler ile geçer.Gerçi bahsettiğim bu parlamalar çok olmuyor.Ama nedense favori grubum olan Les Friction'un şarkılarında gereğinden fazla duymaya başladım.24 bitlik flaclarında bile duyuyorum.Sanırım grubun kaydediş biçiminden dolayı

Bu arada order received yaziyor birkac gundur. Hazirlaniyor gibi bir sey yazmasi gerekiyor mu yoksa direkt hazilaniyor demek mi bu?Biran once gelsin artik. Elimde philipsin 10 liralik kulakligi var. Ankaranin otobuslerinin motor sesi malum, muzik dinletmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Order received>payment finalized>in shipping progress>shipped

Ben paypal ile ödediğim için direk payment finalizeddan başlamıştı.Onun geçmeside 2-3 gün sürmüştü.Biraz sabırlı olmalısın.Zaten kargo çok sürmüyor.
    Mobil sitesinde order received yazıyordu bilgisayardan girdim payment finalized olmuş garip ben de paypal ile yaptım.

Kulaklık gördüğüm kadarıyla 77'den büyük. Özellikle sürücü arkasındaki kabin. 77'nin sahnesi bir bas kulaklıktan beklenmeyecek kadar genişti, ki bu da öyle. Sahne derinliği elektronik müzik için gerekli değil diyorum ben. gr06'da derinlik var da ne oluyor, elektronik müziğe gitmiyor ki...

En büyük beklentim baslara hiç dokunulmasın, tiz ve yüksek midlerde metalikleşme giderilsin idi, ki burn inden sonra gördüğüm kadarıyla bunu az çok başarmışlar. 77'deki bas yoğunlu korunuyorsa bence kafadan alınacak bir kulaklık. Keşke kıyaslama şansı olsaydı...

Bu arada burn in sürecini bence doğal kullanımla dinleyerek aşın, sürücüler zarar görmesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: gardanadam

ATH kulaklıklardan nefret ediyorum kulaklığı nereden aldınız sıfır olarak ?

Nefret ediyorsunuz ama yine de kafa karıştırıyor meret değil mi:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Italoman

quote:

ATH kulaklıklardan nefret ediyorum kulaklığı nereden aldınız sıfır olarak ?

Nefret ediyorsunuz ama yine de kafa karıştırıyor meret değil mi:)

aynen kulaklığın görüntüsü hoş fakat sesini beğenmiyorum..
  • CKS serileri dubstep müzik türüne gerçekten çok iyi gidiyordu. Shure se-215 mid ağırlıklı olduğu için pek iyi gitmiyor. Ama cks serisinde metalik mid sorunu var. Bir türlü gideremediler. 77x 'i metalimsilik yönünden merak ediyorum. Belki birazcık giderilmiştir.

Burn-in konusunda yüksek model amfilere bağlanıp uzun süre açılırsa zarar görebilir.
  • Aslında Ankara'nın merkezinde bir dükkan/kişi varsa bu kulaklıkları denemiş ve bilgili biri gidip karşılaştırabilme olanağım olabilir.Özellikle bir dükkan v.s varsa aramızdan ya da tekno-fi'den birinin olabilir ama zannetmiyorum

Ama şöyle bir şey var bu kulaklıkta burn-in acayip fark ediyor.Hem fiziksel hem psikolojik.Benim bu profesyonel ilk kulaklık deneyimim oldu.Biliyorum kademe kademe çıkıp arada ki değişimlerin farkını hissetmek öneriliyor ama ben başlangıcımı bu kulaklık ile yapmak istedim.Tabi bundan dolayı,özellikle Philips SHE 3590,SS Siberia gibi kulaklıklardan sonra kulaklarım hemen alışamadı.Fiziksel bakımından ise,her saniyesini yalayıp yuttuğum bir şarkı vardı.İlk taktığım zaman sesin biraz boğuk ve çoğu yerlerde parlama-çınlama oluyordu.Burn-in den sonra bu olaylar %90 gitti.Arada bir oluyor tabi,ama sibilanceda ki gibi seste distortion olmuyor.Daha çok çınlama/parlama arası.Bu dediğim olay ise tamamiyle şarkının kayıt şekline bakıyor.Öyle ki bazı şarkılarda şarkıcı,yüksek ses geçip ne kadar bağırırsa bağırsın bir şey olmazken,bazılarında oluyor.İki müzikte flac formatında.Bunu test etmek için Oguzhan hocama atmıştım örnek bir şarkı.

Ben aldığımdan bu yana arada geceleri,araları öğlenleri normal sesinden hafiten biraz daha yüksek olcak şekilde 1 saatlik dubstep compilationı bitince tekrar edicek şekilde bırakıyorum.Amfi filan kullanmıyorum sansa clip+ normal ile.

Kulaklığın şimdi ki durumundan çok memnunum.Müzik anlayışım değişti diyebilirim.Özellikle orkestrayı dinlemek çok zevk veriyor.Dubsteplerde kopuyorsunuz zatenBu saatten sonra burn-in yapmıcak artık,dinliyerek olsun.Sesler yeteri kadar oturdu.Mid-tiz keskinliği baya bi azaldı.Daha iyi anlatmak isterdim ama nasıl yaparım hiç bir fikrim yok.Kısacası gözünüzü kapattığınız zaman şarkıyı hissediyorsunuz.İşin en güzel tarafı enstruman ayrımı çok iyi.Özellikle Dream Theater dinlerken duraklara ulaşıyor bu olay.

Bir ay içinde tekrardan bu konuya mini bir inceleme yapmayı planlıyorum.Özellikle belirttiğim bazı şarkı türlerinde olan parlamaların gideceği yönünde umudum var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allpino -- 18 Ağustos 2013; 20:28:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: allpino

Aslında Ankara'nın merkezinde bir dükkan/kişi varsa bu kulaklıkları denemiş ve bilgili biri gidip karşılaştırabilme olanağım olabilir.Özellikle bir dükkan v.s varsa aramızdan ya da tekno-fi'den birinin olabilir ama zannetmiyorum

Ama şöyle bir şey var bu kulaklıkta burn-in acayip fark ediyor.Hem fiziksel hem psikolojik.Benim bu profesyonel ilk kulaklık deneyimim oldu.Biliyorum kademe kademe çıkıp arada ki değişimlerin farkını hissetmek öneriliyor ama ben başlangıcımı bu kulaklık ile yapmak istedim.Tabi bundan dolayı,özellikle Philips SHE 3590,SS Siberia gibi kulaklıklardan sonra kulaklarım hemen alışamadı.Fiziksel bakımından ise,her saniyesini yalayıp yuttuğum bir şarkı vardı.İlk taktığım zaman sesin biraz boğuk ve çoğu yerlerde parlama-çınlama oluyordu.Burn-in den sonra bu olaylar %90 gitti.Arada bir oluyor tabi,ama sibilanceda ki gibi seste distortion olmuyor.Daha çok çınlama/parlama arası.Bu dediğim olay ise tamamiyle şarkının kayıt şekline bakıyor.Öyle ki bazı şarkılarda şarkıcı,yüksek ses geçip ne kadar bağırırsa bağırsın bir şey olmazken,bazılarında oluyor.İki müzikte flac formatında.Bunu test etmek için Oguzhan hocama atmıştım örnek bir şarkı.

Ben aldığımdan bu yana arada geceleri,araları öğlenleri normal sesinden hafiten biraz daha yüksek olcak şekilde 1 saatlik dubstep compilationı bitince tekrar edicek şekilde bırakıyorum.Amfi filan kullanmıyorum sansa clip+ normal ile.

Kulaklığın şimdi ki durumundan çok memnunum.Müzik anlayışım değişti diyebilirim.Özellikle orkestrayı dinlemek çok zevk veriyor.Dubsteplerde kopuyorsunuz zatenBu saatten sonra burn-in yapmıcak artık,dinliyerek olsun.Sesler yeteri kadar oturdu.Mid-tiz keskinliği baya bi azaldı.Daha iyi anlatmak isterdim ama nasıl yaparım hiç bir fikrim yok.Kısacası gözünüzü kapattığınız zaman şarkıyı hissediyorsunuz.İşin en güzel tarafı enstruman ayrımı çok iyi.Özellikle Dream Theater dinlerken duraklara ulaşıyor bu olay.

Bir ay içinde tekrardan bu konuya mini bir inceleme yapmayı planlıyorum.Özellikle belirttiğim bazı şarkı türlerinde olan parlamaların gideceği yönünde umudum var.
    Acaba bu kulaklık rock ve slow şarkılara da gider mi? Yoksa elektronik şarkılara mı daha uygun? Şarkıları dinlerken bas ağırlıklı değilde basların kendisini hissettirmesini istiyorum ve v-sonic gr06 ile bunun arasında kaldım. Ne dersiniz?

• İncelemeyi yeniledim arkadaşlar

@Stumaster; Açıkçası bende 7/24 DnB dinlemiyorum.Belirttiğim gibi basslar mid-tizleri ezmiyor.Yani düzgün bas duyacaksınız diye ses boğuk gelmiyor.Rock ve slowa uygun olduğunu düşünüyorum.Hatta çoğu şarkı türü için uygun.Sadece performansını en iyi bass yoğunluklu şarkılarda alırsınız.
    Samsung 500GB 970EVO SSDCOOLER MASTER MasterBox TD500 Mesh(White)XPG CORE REACTOR 750W 80+Gold
    Noctua NH-U12SNoctua NF-A14 PWM x2/Noctua NF-S12A PWM x1▼Asus TUF VG259QM 1ms 280Hz x2▼
    Beyerdynamic DT 990 Premium 250Ω▼Audio-Technica ATH-M50xiPhone 13 Pro Max 128GB SilverSteam
  • quote:

Linki konunun altında verdim.Farklı renk seçenekleri var,yine aynı siteden bakabilirsin.

Biraz daha burn-in'den sonra sesler iyice oturmaya başladı.Yarın bitmiş haliyle edit çekicem sanırım tekrardan,evrim geçirdi kulaklık

hocam kulaklık burn-in olmuştur umarım nasıl sesde değişiklik oldu mu hissedilecek şekilde ?

quote:

Linki konunun altında verdim.Farklı renk seçenekleri var,yine aynı siteden bakabilirsin.

Biraz daha burn-in'den sonra sesler iyice oturmaya başladı.Yarın bitmiş haliyle edit çekicem sanırım tekrardan,evrim geçirdi kulaklık

hocam kulaklık burn-in olmuştur umarım nasıl sesde değişiklik oldu mu hissedilecek şekilde ?

Evet hocam,incelemeyi de yeniledim zaten

İncelemeyi yeniledim arkadaşlar

@Stumaster; Açıkçası bende 7/24 DnB dinlemiyorum.Belirttiğim gibi basslar mid-tizleri ezmiyor.Yani düzgün bas duyacaksınız diye ses boğuk gelmiyor.Rock ve slowa uygun olduğunu düşünüyorum.Hatta çoğu şarkı türü için uygun.Sadece performansını en iyi bass yoğunluklu şarkılarda alırsınız.

Peki teşekkür ederim. Bende o zaman şansımı deneyeyim bu kulaklıkta

• Hocam metal muzik dinlediniz mi hic kulaklikla merak ettim performansini. Metalde midleri ezmeyen bassin biraz daha on planda olmasini severim o yuzden aldim bunu. Ep630 faciaydi mesela bu konuda sizin gorusunuz ne

Orijinalden alıntı: aLieNWare1

Hocam metal muzik dinlediniz mi hic kulaklikla merak ettim performansini. Metalde midleri ezmeyen bassin biraz daha on planda olmasini severim o yuzden aldim bunu. Ep630 faciaydi mesela bu konuda sizin gorusunuz ne

Müzik ismini atın,yorumu mu söyleyim hocam.Daha iyi olur

quote:

Orijinalden alıntı: aLieNWare1

Hocam metal muzik dinlediniz mi hic kulaklikla merak ettim performansini. Metalde midleri ezmeyen bassin biraz daha on planda olmasini severim o yuzden aldim bunu. Ep630 faciaydi mesela bu konuda sizin gorusunuz ne

Müzik ismini atın,yorumu mu söyleyim hocam.Daha iyi olur

Farkli turklerde birkac temel sarki atiyim aklima gelenler

Iron Maiden Rainmaker
    Epica Cry for the moon
    Megadeth take no prisoners
    Testament Powerslave
    Be'lakor Aspect

Buraya yazdim ki eminim cogu arkadas merak ediyordur bu olayi. Simdiden tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.