Şimdi Ara

Audio Technica ATH-CKS77X incelemem (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
10
Favori
21.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Italoman

    Siz cks77'nin cks90'a göre üstün olan yönlerini, cks77x'e göre üstün olan özellikler diye belirtmişsiniz. Özellikle cks77'de sahne 90'dan daha iyi. Bu forumda ilk cks77 kullanıcılarından biriyim.Tizler konusunda haklı olabilirsiniz ama cks90'da baslar uzuyordu.

    77x, 77'nin revize modeli. Ath bu konuda hata yapmaz. İzlenimleriniz alışkanlıktan olabilir, biraz daha bekleyin derim.

    Alışkanlıkla herhangi bir alakası yok hocam . Bu konuda amatör değilim , kesinlikle bir kulaklığa bağlı kalmış biriside değilim.

    westone um2 ' den tut, westone w3 , vibe 2 , sennheiser px100 , cx300 , cks90 ' a kadar bütün kulaklıklara sahip olmuş aylarca kullanmış birisiyim . Beats Solo , cx500 gibi kulaklıklarıda 1 ' er hafta kullandım . Iriver T10 ' dan tut , Vibez' e , Cowon D2'ye kadar birçok playerda alıp sattım .



    Kulağım beni yanıltmaz . Cks77x ' in , Cks90 ' dan ucuza satılmasına anlam veremediğimiz gibi , anlam veremediğimiz başka şeylerde çıkabilir ortaya . Burn-in süreci tamamlanmadanda kesin yargıda bulunmadım zaten . Daha kulaklığı kutudan çıkarır çıkarmaz , duyduklarım bu şekildeydi , aynı kötü izlenimleri cks90 'ı ilk açtığımdada yaşamıştım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 3 Eylül 2013; 22:21:56 >




  • Tabi ben şu an için ilk izlenim olarak yazdım bunları. Bunlara direk karar olarak bakmayın. Çünkü baslar o kadar çok salça durumdaki her yere adam gibi bir sahne hissedemedim ve detay yoksunluğu var diyebilirim ama bekleyeceğim ben daha toplamda 2 saat olmamıştır kullandığım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulaklık ilk dinlemelerde berbat diyebilirim ama sonradan düzgün bir hale geliyor.Şu an muhtemelen 6 saatten fazla bir dinleme süresi oldu benimkinin.Bu gidişle mükemmel olacak inşallah.

    Kılıfı cidden çok hoşuma gidiyor.Görünüm olarak da çok hoş.Audio technica akg gibi markalar varken beats almak da neyin nesi anlayamıyorum cidden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edvardo -- 4 Eylül 2013; 14:24:55 >
  • Benim aldığım ürünü bugün kargoya vermişler. Dediğim gibi 2 sene bilfiil cks70 kullanmış birisi olarak, bu kulaklık arap atı gibi. Sonradan açılıyor :)
  • Ath'nin ambalaj ve paketlemesi iyi değil. Ama o karton paketten tam bir canavar çıkıyor. Akg'nin de analitik ve kendine özgü bir sesi var. Beats yerine bu iki markayı tercih ederim.
  • Arkadaşlar 24 saat sonrasında kulaklığın biraz daha düzgün hale geldiğini söyleyebilirim .

    Ama kesinlikle cks90 , kulaklığın şu anki halinden daha iyi .


    Cks90 ile kıyaslandığında Basslar çok şiddetli ve bütün seslere karışıyor. Tizler geri planda kaldı , vokal sesindede doğallığı yakalayamadım . Cks90'da derinden diğer sesleri ezmeden vururdu İyi yönü olarak sanki tizler zamanla cks90'dan daha iyi olacak gibi , ekstra olarak cks90'da vokalle diğer sesler arasındaki perde bu kulaklıkta yok .


    Şu anki haliyle cx300 ile ufak kıyaslama yaptım . cx300 ' ü her açıdan geride bıraktı.


    Bugünde burn-in işlemine devam edeceğim . 40 saat kadar burn-in sonrası kesin sonuç yazacağım . 100-150 saate kadar burn-in işleminin devam ettiğini kulaklığın yavaş yavaş oturmaya başladığı söyleniyor .



    Burn-in sonrası Cks90 , cks99 , cks77 gibi kulaklıklardan daha iyi olsada , bu kulaklığa geçişe gerek olmadığını düşünüyorum . Seriler arası fazla fark yok .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 4 Eylül 2013; 17:43:40 >




  • Evet dostlarım 50 saatlik burn-in sürecini tamamladım.

    Bunun 25 saatinde ipad ile , 10 saatinde s2 ile 5 saatinde htc one ile geri kalanında ise asus n56vz ile nadasa bıraktım:)

    Kulaklık kıyaslamasını Htc One ile yapacağım . Amfi destekli olup , mp3 playerlarla yarışabilecek kulaklık çıkışına sahip .

    .........

    Kıyaslamalar cks90 ile yapılacak , madde madde geçeceğim. Bir cx300 ' le kıyaslanamayacak derecede iyi kulaklık .

    Sibilance

    - Maalesef bu kulaklıkta sibilance sorunu mevcut . Zamanla gidermi bilemem ama cks90 ' da aynı şarkıda olmayan tısssss sesi bu kulaklıkta özellikle çok kısık seste dinlerken hissediliyor . Rahatsız edici boyutlarda değil .


    Tizler

    - Bu konuda cks90 ' dan daha iyi olduğu aşikar . Cks90 da biraz daha geri planda kalırdı , bunda tizler ayarında gözüküyor şu anda . İlk zamanlar bazı şarkılarda çok keskin gelmişti , Şu an kesinlikle ayarında .


    Basslar

    - Bass yapısı cks90'a göre farklı . Cks90 ' da basslar için ayrı bir sürücü var ve tek başına başka yerde hareket ediyor gibiydi . Bunda bütün seslere etki ediyor , woofer etkisi yapıp genele yayılıyor . Bu iyimi kötümü karar veremedim çünkü bunu yaparken diğer seslerin önüne geçebiliyor gibi geldi . Ama özellikle yoğun bass altında müzik dinlemeyi sevenlerin hoşuna gidebilir. Rock tarzı yada dinlendirici slow müzik dinlemek isteyenleri rahatsız edebilir . Bazı slow larda ufak basslarda bile agresif bass çıkabiliyor . Bunun önüne kulaklık pedini biraz öne alarak geçtim , bass yoğunluğu azaldı . Şu an gerçekten güzel ayarda duruyor. ( Bu kulaklıklarda pedi 2 farklı konumda oturtabiliyorsunuz )


    Midler

    - Bu konuda cks90 ile ciddi bir fark sezemedim . Başarılı duruyor

    Vokal sesi

    - Cks90 da vokal sesi ile diğer sesler arasında hafiften bir perde vardı sanki . Bunu çoğu kullanıcı farkedebiliyordu. Bu kulaklıkta o perde kalkmış . Cks90'da biraz boğuk vokal sesine sahiptik .


    Sahne derinliği

    - İki kulaklıkta sahne derinliği konusunda çok başarılı . Özellikle cks77x ' de pedi öndeki çizginin konumuna getirince , sahne derinliği , bass gibi konular çok iyi ayarda oluyor . Cks90 ' da pedi aynı konuma getirince basslarda kayıp yaşanıyordu .

    Kulağa oturma , izolasyon , kablo kalitesi vb. konular

    Kulağa oturma olarak kesinlikle cks90 daha iyi . Yapıları benzesede , cks77x ' in uzayan yapısı ve arkasında metal tabaka biraz ağırlık yaratmış . Cks90 gibi kulakta varlığını unutmak biraz daha zor oluyor . Kablo kalitesi ve sağlamlık olarak cks77x bir adım önde . Tip olarak ise kesinlikle cks77x daha iyi . İzolasyon olarak ikiside sizi üzmeyecek seviyede , herhangi bir fark sezemedim .


    SONUÇ : İki kulaklıkta birbirini aratmaz . Cks90'dan cks77x'e geçişe gerek olmadığını düşünüyorum . Ama kulaklık alınacaksa cks90 ' dan daha iyi bir kulaklık olmuş. Zamanla daha iyiye gidecektir .

    Yurtdışından 150-200 Lira arası bir fiyata aldığınızı düşünürsek , gerçek anlamda f/p kulaklığı . Türkiye'de 500 liralara satılan kulaklıklara taş çıkartır .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 5 Eylül 2013; 18:06:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreFB1907
    .

    İnceleme için teşekkürler.Bu arada bassların diğer sesleri ezmesi konusunda pek katılıyorum diyemem.Belki kulak aşinalığından olabilir ama şuana kadar(ilk aldığım zamanları saymaz isek)basslar yüzünden duyamadığım bir yer olduğunu hatırlamıyorum.Yine de 1-1,5 hafta sonra bakın bi nasıl oluyor kulaklık :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allpino -- 5 Eylül 2013; 18:38:58 >
  • Arkadaslar ben bu pedleri geriye aldim kulaklik level atlari resmen bu kadar fark edecegini sanmazdim Oneri icin tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle elinize sağlık. İncelemenizde dikkatimi çeken iki şey oldu. Tizlerinin cks90'dan daha iyi olduğu. Zira cks77'nin incelemesinde, cks90'un tizlerinin daha başarılı olduğu, 77'nin ise metalik olduğu söylenmişti. Bu çok önemli bir artı.

    İkincisi ise 77Xin daha yoğun basları olduğu halde vokalde 90'a göre daha iyi olması ki bu da önemli bir artı bence. Ben de büyük ihtimal alacağım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Italoman kullanıcısına yanıt
    Hocam kulaklık cks90'dan daha iyi , bu konuda şüpheniz olmasın . Sesler iyice oturduğunda dahada güzel olacak diye düşünüyorum.

    cks90'daki en önemli sorunum vokal sesindeki perde hissiydi, seste boğukluk havası veriyordu . Bunun gitmiş olması bile benim için yeterli .
  • Benimde yaklaşık bi kaç saat oldu kullanım sürem. Baslar bayağı toparlandı artık her yere bulaşmıyor bas ama yinede ağırlık basta. Tizler biraz daha törpülendi ama hala sert arada bi şarkının beklemediğiniz yerinde sibilance yapabiliyor. Mid ve vokal için şu an perde altında diyebilirim. Hem yazılanlara göre hem de deneyimlerime göre sesin oturması için daha var ama iyi gidiyor şu an için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stumaster

    Benimde yaklaşık bi kaç saat oldu kullanım sürem. Baslar bayağı toparlandı artık her yere bulaşmıyor bas ama yinede ağırlık basta. Tizler biraz daha törpülendi ama hala sert arada bi şarkının beklemediğiniz yerinde sibilance yapabiliyor. Mid ve vokal için şu an perde altında diyebilirim. Hem yazılanlara göre hem de deneyimlerime göre sesin oturması için daha var ama iyi gidiyor şu an için.

    Pedleri bir kademe öne çekin bass yoğunluğunu azaltmak için .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreFB1907

    quote:

    Orijinalden alıntı: Stumaster

    Benimde yaklaşık bi kaç saat oldu kullanım sürem. Baslar bayağı toparlandı artık her yere bulaşmıyor bas ama yinede ağırlık basta. Tizler biraz daha törpülendi ama hala sert arada bi şarkının beklemediğiniz yerinde sibilance yapabiliyor. Mid ve vokal için şu an perde altında diyebilirim. Hem yazılanlara göre hem de deneyimlerime göre sesin oturması için daha var ama iyi gidiyor şu an için.

    Pedleri bir kademe öne çekin bass yoğunluğunu azaltmak için .

    Bende onu soracaktım o seçenek ne işe yarıyor diye ama şu an hareketli şarkılarda güzel o yüzden bir süre ellemem sanırım.

    Birde kabloda mikrofonik etki fazla dikkat etmek gerekiyor bazen.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stumaster

    quote:

    Orijinalden alıntı: EmreFB1907

    quote:

    Orijinalden alıntı: Stumaster

    Benimde yaklaşık bi kaç saat oldu kullanım sürem. Baslar bayağı toparlandı artık her yere bulaşmıyor bas ama yinede ağırlık basta. Tizler biraz daha törpülendi ama hala sert arada bi şarkının beklemediğiniz yerinde sibilance yapabiliyor. Mid ve vokal için şu an perde altında diyebilirim. Hem yazılanlara göre hem de deneyimlerime göre sesin oturması için daha var ama iyi gidiyor şu an için.

    Pedleri bir kademe öne çekin bass yoğunluğunu azaltmak için .

    Bende onu soracaktım o seçenek ne işe yarıyor diye ama şu an hareketli şarkılarda güzel o yüzden bir süre ellemem sanırım.

    Birde kabloda mikrofonik etki fazla dikkat etmek gerekiyor bazen.

    Zor bi iş değil . İçerdeki bass yoğunluğunu , kafa şişiriciliği azaltıyor sadece . Daha dengeli oluyor kulaklık.

    Basitçe göstermek gerekirse ,

     Audio Technica ATH-CKS77X incelemem


    Ucundaki siyah padleri üstteki gibi sonuna kadar ittirmeyinde , alttaki gibi biraz boşluk bırakın. Zaten orada bi çizgi göreceksiniz , o çizgiye dayayacaksınız. 2 kademeli yani . O şekilde deneyebilirsiniz .

     Audio Technica ATH-CKS77X incelemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 5 Eylül 2013; 23:03:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreFB1907


    Tamamdır teşekkür ederim. Bu arada siyahıda bir asil duruyormuş.
  • Stumaster kullanıcısına yanıt
    Onlar cks77x değil hocam 77x daha martta çıktı . Dolayısıyla resim bulmak çok zor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreFB1907

    Onlar cks77x değil hocam 77x daha martta çıktı . Dolayısıyla resim bulmak çok zor

    Bende sizinkiler zannettim. Ama cks77 ile cks77x aynı duruyor?
  • Ya yok, resimdekiler 77 değil, cks90, arkadaş silikonların pozisyonlarını göstermek için ekledi. Tüm cks'lerde aynı silikonların duruşu...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan cx200 kullaniyorum ve yetersiz geliyor. Bazı şarkılarda bass cok az geliyor ve değiştirmeye karar verdim. En iyi seçenek cks77x gibi geldi sizinde fikirlerinizi almak isterim. Mesela David Guetta'nın She Wolf şarkısında nasıl bir performans sergiliyor. Birde yurtdışından getirtmek güvenlimidir? Biraz fazla soru sordum kusura bakmayın teşekkürler şimdiden :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.