Şimdi Ara

Audio Technica ATH-CKS77X incelemem (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
10
Favori
21.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir noktaya değinmek isterim;

    MH750 modelinin ses basıncı düşüktür. CKS serileri, CX serileri vb.. gibi gümbür gümbür ses vermiyor. Bu durumda sibilance konusunda + sağlıyor. Bazı arkadaşlar 30TL'lik MH750 neymiş öyle diyebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aLieNWare1


    quote:

    Orijinalden alıntı: allpino

    quote:

    Orijinalden alıntı: aLieNWare1

    Hocam metal muzik dinlediniz mi hic kulaklikla merak ettim performansini. Metalde midleri ezmeyen bassin biraz daha on planda olmasini severim o yuzden aldim bunu. Ep630 faciaydi mesela bu konuda sizin gorusunuz ne

    Müzik ismini atın,yorumu mu söyleyim hocam.Daha iyi olur

    Farkli turklerde birkac temel sarki atiyim aklima gelenler

    Iron Maiden Rainmaker
    Epica Cry for the moon
    Megadeth take no prisoners
    Testament Powerslave
    Be'lakor Aspect

    Buraya yazdim ki eminim cogu arkadas merak ediyordur bu olayi. Simdiden tesekkurler

    Flaclarını sıraya dizdim hocam,biraz yavaş iniyor yarına inerse yazarım buraya




  • Sansa clip+ ile incelediklerim:

    Cry for the Moon (single version)-872kbps flac-Müzikteki arka plan ritmi,müzik çalarken kaybolup gitmiyor,hissettiriyor.Ritimin sonuna doğru hafiften ses inceldiği yer de parlama olup olmama arasında kaldım.O kısma aşırı takılıp kalmadığınız sürece rahatsız edici bir şey yok.Bunun yanında ses belirgin ve netti.Enstrumanlar net.Özellikle baştaki mırıldanmalar(yanlış ifade etti isem affola) kısmında sesin detayı çok iyi idi.Bazen sağdan-soldan erkek vokal sesleri geldiği zaman zaman müzikte herhangi bir ses kısılması v.s olmadan rahat bir şekilde duyabiliyorsun ve sahne ortamını hissediyorsun.Sibilance yok

    Be'Lakor ascept-320kbps mp3-
    Testament - Dark roots of Earth-1027kbps flac-


    Bu ikisini beraber inceliyorum; Enstrümanları çok rahat duyabiliyorsunuz.Sahne ortamını iyi hissettiriyor.Vokal ile enstrümanlar aynı planda.Yani genelde vokal ön planda olup enstrümanlar arkada kalıyor ya bunlarda beraberdi.Be'lakor haricinde sibilance duymadım,be'lakor da rahatsız etmiyecek şekilde oluyordu arada.

    Kalanlarını 24 bit oldukları için foobar+asio ile inceledim:

    Megadeth-take no prison:3.214kbps-flac-Yukarıda ki yazdıklarım ile hemen hemen aynı.Sibilance hissetmedim,bateri sesi çok detaylı ve güzeldi.

    Ironmaiden-rainmaker:3.461kbps-flac-Ne yalan söyleyim buda aynı şekildeMetal müzikten anlamıyorum.Yine de elimden geldiği kadarı ile farklarını yazmaya çalışacayım.Bunda vokal biraz daha geride idi.Hafiften parlamalar oldu gibi ama önemli bir şey değildi.

    Genel olarak yazacak olursam metal müziklerde vokallar ile enstrümanlar aynı seviyede ve enstrüman ayrımını çok iyi hissetmenizin yanında sahne ortamıda aynı şekilde kendini iyi bir şekilde belirgin ediyor.




  • Cevap icin sagolun hocam.cidden aciklayici olmus. Genelde soyledigim sarkilar enstrumantel ozelligi yuksek sarkilar yorumlar tatmin edici

    1 hafta oldu artik kargolasalar keske benimkini de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahne konusunda keşke CKS99 ile karşılaştırabilseydik. CKS99 modelini kısa süre önce elimden çıkardım.

    zira, sahne olarak pek farkları yoksa CKS99'un yerine tercih edilebilecek daha ucuz fiyatlı bir ürün olmuş diyebiliriz.
  • Selamlar, ben de sizleri elimden geldiğince bilgilendireyim bu konuda.

    ebay den cks77x satin aldim, ankaradayim, ems ile 4 gunde elime ulasti. ems dahil 100$ odedim, gumruk sikintisi hic olmadi. sabah geldi, 4-5 saattir cesitli muziklerle burn-in yapmaya calisiyorum.

    cok erken olsa da izlenimleri aktarayim. bastan soyliyim teknik terimlere hakim degilim sadece muzik kulagim iyidir. bundan once cx200 kullanirdim. bass tutkunuyum. cx 200 e gore bir miktar karsilastirmaya calisacagim. iphone 4 ve hp beats audio ile dinledim simdiye dek.

    oncelikle bass gercekten cok on planda, bunun icin kasilmis belli. hemen her muzige bass sokuyor. basslar uzun ve oldukca temiz ve suphesiz cok derin gorunuyor. ancak vokal agirlikli parcalara da bass sokuyor ve vokal biraz geride kaliyor. ornegin bir kings of convenience sarkisi icin ideal bir kulaklik olmadigi asikar. cunku parlamalar mevcut ve burn in gecip gecmeyeceğinden emin değilim. bu biraz rahatsız edici olabiliyor. ama bass vurgulu parcalardan gercekten cok buyuk zevk aliyorsunuz. özellikle dubstep dinlemek çok büyük bir keyif. zaten kulaklık da bass ağırlıklı parçalarda başarı vaad ediyor, bu fiyata hepsini mükemmel bir şekilde bir arada bulmak biraz hayal perestlik olurdu.

    ses kalitesinin de cx 200 e nazaran cok daha ust duzey oldugunu soyleyebilirim, enstrumanlarin tumu ayirt edilebiliyor ama yine tekrarlayacagim bass a vurgu cok fazla. hatta yuksek sese aliskin oldugum icin bass biraz basimi agritti diyebilirim, artik 6 seviyelerine cektim. bu duzeyde dahi yuksek bir sesi var.

    kutudan 3 boyut earpieces cikiyor. ayrica guzel de bir tasima kabi. japon satici kucuk de bir hediye koymus, nazik insanlar:)

    izolasyon mukemmel, dikkatli olun disardan hicbir sey duymuyorsunuz, disariya da ses vermiyor. ayrica kulakligin surtunmesinden oturu falan hic rahatsiz olmuyorsunuz.

    sekli cok guzel, goz alici bir kulaklik. daha simdiden birkac kisi sordu bile. ancak biraz buyuk, kulaginizin bir miktar disina tasiyor ama kulaklik gelistirilirken boyle bir eksi kacinilmaz olmus sanirim. ergonomik yapisi ile de uzun sure kulakta kalabiliyor, agri yapmiyor.

    acikcasi dedigim gibi cok teknik bilgi veremiyorum ama bass tutkunlarina odedikleri paranin hakkini verecek gibi gorunuyor daha burn-in olmadan. 200 saat kadar sonra gerek olursa eklenti de yaparim.




  • Bas tutkunu olduğunuz halde baslar size fazla gelmişse, demek ki bu kulaklık tam bir bas canavarı. Tiz ve midlerdeki parlamalar geçti mi geçen sürede?
  • açıkcası geçen süre içerisinde baslara alıştım ben de. başka bir kulaklık taktığımda o zevki artık alamıyorum. baslar gerçekten harika. sürekli olarak açık tutmadığım için burn-in sürecini hızlı bir şekilde göremiyoruz ancak belki psikolojik belki de gerçekten, parlamaların bir miktar azaldığını hissediyorum.
  • Çok çok sevdiğim cks90 ' ımı bugün itibariyle yolculuk esnasında kaybettim

    Htc One ' ın yanında gelen kulaklıklarda tatmin edici düzeyde ama cks90 ' daki rahatlığı bir türlü bulamadım . Cks77x almak farz oldu sanırım bana



    ebayda 100 dolar civarlarında. Arkadaş 75 dolara almış . Bende aynı yerden sipariş geçmeyi düşünüyorum .
  • CKS 90 a kıyasla nasıl acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murat_5320

    CKS 90 a kıyasla nasıl acaba ?

    Cks77 cks90dan ustun bir kulaklik olarak biliniyor. 77x zaten daha iyi oluyor bu durumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aLieNWare1


    quote:

    Orijinalden alıntı: Murat_5320

    CKS 90 a kıyasla nasıl acaba ?

    Cks77 cks90dan ustun bir kulaklik olarak biliniyor. 77x zaten daha iyi oluyor bu durumda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_5320 -- 4 Eylül 2013; 2:48:38 >
  • CKS77 daha dengeli sesiyle cks90 dan üstün görülür. Bu durumda 77X de daha üstündür.
  • Arkadaslar, arkadasimda cks77 vardi bozuktu yaptirmis kendisi benim 77x ise bugun istanbula varmis. Geldiginde ikisinin arasindaki farki birkac kisi birlikte ölçmeye calisicaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edvardo -- 26 Ağustos 2013; 17:11:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aLieNWare1

    Arkadaslar, arkadasimda cks77 vardi bozuktu yaptirmis kendisi benim 77x ise bugun istanbula varmis. Geldiginde ikisinin arasindaki farki birkac kisi birlikte ölçmeye calisicaz.

    Sabırsızlıkla bekliyoruz :)
  • Umarım düzgün yaptırılmıştır. Farkları detaylı aktarabilirseniz çok iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kulaklığın iyice burn-in olmasını bekleyin.Ben kulaklıktan şuan,ilk geldiğine göre kat kat daha memnunum.Buna kulağın alışması da dahil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aLieNWare1

    Arkadaslar, arkadasimda cks77 vardi bozuktu yaptirmis kendisi benim 77x ise bugun istanbula varmis. Geldiginde ikisinin arasindaki farki birkac kisi birlikte ölçmeye calisicaz.

    Beklemedeyiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murat_5320

    quote:

    Orijinalden alıntı: aLieNWare1


    quote:

    Orijinalden alıntı: Murat_5320

    CKS 90 a kıyasla nasıl acaba ?

    Cks77 cks90dan ustun bir kulaklik olarak biliniyor. 77x zaten daha iyi oluyor bu durumda

    Valla hocam CKS77 daha yeni nesil bir kulaklık olmasına rağmen ben cks90 ı daha üstün duydum.
    Uzun bir süre cks70 ve son olarak cks90 kullandım. Şimdi cks77x almaya karar verdim ama cks90 ı aratmasından korkuyorum açıkcası :)

    Cks90 ' ı kaybetmiştim . cks77x ' in 4 gün önce cdjapan'dan sipariş geçtim .

    1 haftaya kadar gelir sanırım .


    cks90 çok iyi bir kulaklık ama eksisi olarak

    -Tipi kötüydü

    -Hafifte olsa sesle enstrümanlar arasında bir perde vardı hissedilen .

    -Tizler biraz arka planda kalıyordu .


    Bunlar düzeltilmişse , muhteşem bir kulaklık olur diye düşünüyorum .




  • Kulakligim geldi arkadaslar parketlemede falan cidden cok iyiler. En az ebay vs. Gibi kaliteli bir site bence. Arayuzleri biraz guven verici durmuyor ama guvenebilirsiniz. Ayrica bu konuda bana yardimci olan allpinoya buradan tesekkur ediyim sagolsun o olmasa almaya cesaret edemezdim baya bilgi verdi ilk yurtdisi alisverisim oldu.

    Ses hakkinda diyecegim kulaklik burn in ile cok etkileniyor cidden fark hissediliyor yani allpinonun hissettigi sey psikolojik degil emin olun.Daha genis bir incelemeyi bir sure sonra yapicam. cks77 ile olan karsilastirma da okul acildiktan sonra yapabilirim ancak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.