Şimdi Ara

audigy value mi sb live 7.1 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
0
Favori
9.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gittigidiyor'da cevap vermiştim..kartı benim sattığımın sanırım farkına varmadın :)

faturalı alacaksın..karta bakacaksın ve deneyeceksin..deneme imkanın yoksa bir sorun olup olmadığını anlayamazsın, düzgün birisinden alırsan zaten problem olmaz..ikinci el'in o kadar riski tabi olacak.

O kadar şüpheci de olma, bir sürü kişi bundan çok daha üstün ürünleri satıyorlar çeşitli sebepleri olabilir..
    o fiyata en iyisi audigy 2zs, ama piyasada ki en iyi kart değil..x-fi diye creative'in bir üst modeli'de var (benim satma nedenim de x-fi almış olmam) ..binlerce dolara da ses kartları var.

Sonuçta kart iyi, ne beklediğine bağlı bu tip şeyler aslında daha çok, burda övülen herkesin çok sevdiği donanımların hiç tatmin etmeyeceği, bir sürü de kişi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shebumi -- 15 Şubat 2006 10:15:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: shebumi

gittigidiyor'da cevap vermiştim..kartı benim sattığımın sanırım farkına varmadın :)

faturalı alacaksın..karta bakacaksın ve deneyeceksin..deneme imkanın yoksa bir sorun olup olmadığını anlayamazsın, düzgün birisinden alırsan zaten problem olmaz..ikinci el'in o kadar riski tabi olacak.

O kadar şüpheci de olma, bir sürü kişi bundan çok daha üstün ürünleri satıyorlar çeşitli sebepleri olabilir..
    o fiyata en iyisi audigy 2zs, ama piyasada ki en iyi kart değil..x-fi diye creative'in bir üst modeli'de var (benim satma nedenim de x-fi almış olmam) ..binlerce dolara da ses kartları var.

Sonuçta kart iyi, ne beklediğine bağlı bu tip şeyler aslında daha çok, burda övülen herkesin çok sevdiği donanımların hiç tatmin etmeyeceği, bir sürü de kişi var.

Eyvah
    Valla sen olduğunun farkında değilim. E peki o zaman. Faturalı olabilir tamam da, garanti kapsamına girmeyen bi arızası olabilir, o yüzden de satıyo olabilir satan kişi (üzerine alınma, yani herhangi birinin sattığını düşün. Böyle bi seçenek yok mu?) ve ben de bu kart olayından çok çok iyi anlamadığım için farkına varamayabilirim. Ya da ben deneyip anlayana kadar onay vermiş olmam gerekebilir. O yüzden soruyorum.
    Olaydan pek anlamadığım için soruyorum, mesela kartın modlanması vs sonucu bi özelliği kullanılamaz durumda olamaz mı? Benim bunu farketmem uzun zaman alır böyle bişey varsa.

Vay be, dünya küçükmüş derlerdi de inanmazdım...

• nizambaba, gittigidiyor'dan ne alırsan al, ürünü çalıştırmadan, kontrol etmeden asla onay verme..hatta ben kendim teslim alırsam kargocunun önünde açıp bakıyorum. (bence sen 3-4 kez kontrol etmeden vermezsin zaten ). Ebay'de kötü bir şey başımıza gelmişti..
    Bir kez başıma geldi ama kargoda da sorun olabiliyor..ürün hasar görebiliyor fakat dediğim gibi o kadar riski var, göze alacaksın yada sıfır alacaksın. Çok işkilleniyorsan forum'da ikinci elde satanlar oluyor, referans verebilecek güvenilir birisinden elden teslim alırsın..yada hiç kasmaz gider bütçene göre sıfır ürün alırsın.

şimdi farkettim, ürüne teklif veren arkadaşta bu forumdan..biraz arttırın da ısınalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shebumi -- 15 Şubat 2006 11:05:27 >

• quote:

nizambaba, gittigidiyor'dan ne alırsan al, ürünü çalıştırmadan, kontrol etmeden asla onay verme..hatta ben kendim teslim alırsam kargocunun önünde açıp bakıyorum. (bence sen 3-4 kez kontrol etmeden vermezsin zaten ). Ebay'de kötü bir şey başımıza gelmişti..
    Bir kez başıma geldi ama kargoda da sorun olabiliyor..ürün hasar görebiliyor fakat dediğim gibi o kadar riski var, göze alacaksın yada sıfır alacaksın. Çok işkilleniyorsan forum'da ikinci elde satanlar oluyor, referans verebilecek güvenilir birisinden elden teslim alırsın..yada hiç kasmaz gider bütçene göre sıfır ürün alırsın.

şimdi farkettim, ürüne teklif veren arkadaşta bu forumdan..biraz arttırın da ısınalım

tüh ya ne güzel düne kadar teklif veren yoktu.
    ben de sotede bekliyodum.
    Valla dediğim gibi ben artıramıycam ne yazık ki.Zaten kendimi kasa kasa bi hal oldum. Kusura bakma. Keşke alabilsem ama, para yok işte şu anda.
    Kargoda oluşabilecek riskler ayrı bi konu da, önceki mesajda yazdığım gibi problemler olamaz mı? Daha sonra denk getirip de bi şekilde 2. el alırsam diye soruyorum.

• olabilir, mesela kartın giriş/çıkışlarından birisi çalışmıyor yada gürültüye sebep veriyor olabilir..ama dediğim gibi o kadar risk olacak..güvenilir birisinden aldıkça problemin olsa da halledersin.

Sen kasma kendini yaw, paran neye yetiyorsa onu al, için rahat etsin..ölüm kalım durumu da yok ortada.
  • Eyvallah dostum. Son olarak audigy value alırsam (2 olanı değil, normal olanı)
    Kolonlardan çıkan seste bi kalite artışı olur mu? Realtek97 alc850 ye yani 7.1 onboard ses kartıma göre?
  • olur tabiki, kolonların ne ?
  • Msi K8N SLI Platinum anakartım vardı. Live 24bit ses vardı üzerinde. ALC8x lerle arasında çok fark var bence. Kulaklarıma güveniyorum çünkü.
    Buradaki test beni destekliyor.http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2538&p=14
    Bu yüzden 5.1 live bile fark yaratır diye düşünüyorum.
  • quote:

olur tabiki, kolonların ne ?

Kolonlar Logitech x-530

Bazı arkadaşlar bişey fark etmez boşuna alma bence demişler de o yüzden tereddütte kaldım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: asprin

Msi K8N SLI Platinum anakartım vardı. Live 24bit ses vardı üzerinde. ALC8x lerle arasında çok fark var bence. Kulaklarıma güveniyorum çünkü.
    Buradaki test beni destekliyor.http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2538&p=14

Kardeş kulaklarınla duyduğun sesle bu testin ne alakası var allah aşkına?
    Test'de adamlar "cpu utilization" yani cpu'ya yüklenmeyi test etmiş.Yani ses kalitesiyle uzaktan yakından alakası yok testin.Kaldı ki onboard kartların daha fazla cpu kullanması günümüzün işlemcileri için çok bişey ifade etmiyor,yani sen doom3'ü ha 60 fps'de oynamışın ha 65 ne fark eder.

• Speaker'ların da fena değil, dandik kolonların varsa zaten boşuna zs falan bakma diyecektim...

Eder yaw, o/b ile audigy bir olur mu..daha önce de dediğim gibi ne kadar fark edeceği yada ne kadar memnun kalacağın sana kalmış ama mutlaka farkeder...
  • işlemci kullanımı ses kalitesini etkiler. Ne kadar çok işlemci kullanıyorsa o kadar çok etkilenir. Sen bilgisayarda başka işlerle uğraşırken ses de bozulmalar olur. Yani ne kadar az işlemci kullanıyorsa o kadar iyidir. Ama sadece ses kalitesini bu etkilemez tabiki. Testlerin devamını gelecekte yayınlayacaklarını söylüyorlar.

İkinci test.
    http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2538&p=14
    Yazıda ses kalitesini direk etkileyen codec ve hardware audio chip için yapıldığını söylüyor.

Günümüzde o kadar önemli değilse neden teste koymuşlar? Anakartlar yeni değil mi?
    quote:

Orjinalden alıntı: rextr

quote:

Orjinalden alıntı: asprin

Msi K8N SLI Platinum anakartım vardı. Live 24bit ses vardı üzerinde. ALC8x lerle arasında çok fark var bence. Kulaklarıma güveniyorum çünkü.

Kardeş kulaklarınla duyduğun sesle bu testin ne alakası var allah aşkına?
    Test'de adamlar "cpu utilization" yani cpu'ya yüklenmeyi test etmiş.Yani ses kalitesiyle uzaktan yakından alakası yok testin.Kaldı ki onboard kartların daha fazla cpu kullanması günümüzün işlemcileri için çok bişey ifade etmiyor,yani sen doom3'ü ha 60 fps'de oynamışın ha 65 ne fark eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asprin -- 15 Şubat 2006 13:59:23 >

• Tamam veriyorum o zaman siparişi şimdi.

Teşekkürler.
  • Su resmi olmayan ve audigy value 7.1 denen kartlardan var bilgisayarcilarda bunlar LS mi oluyor eger LS degilse bunlara mod yapabiliyormuyuz a2 ve a4pro modlari.
  • Creative in kendi sitesinde audigy value nın resmi var.
  • ARKADAŞLAR

AUDİGY VALUE YU ALIYORUM YARIN.

Alma diyen varsa bu akşam görüşünü belirtsin, yoksa alıyorum bak yarın.
    Aldığıma değer inşallah. Seste iyileşme olması için alıyorum.

Eğer bi itirazı olan varsa ya şimdi konuşsun, ya da sonsuza kadar sussun.

• quote:

Orjinalden alıntı: nizambaba

Creative in kendi sitesinde audigy value nın resmi var.

http://www.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=205&product=14189

audigy value resmi
  • Aldiktan sonra a2zs ye ve a4pro ya modlarmisin eger modlaniyorsa bende audigy value alacam.
  • audigy4 ile audigy2zs arasında ne kadr fark varki?hemen hemen aynı yazılımı kullanıolar
    quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

Aldiktan sonra a2zs ye ve a4pro ya modlarmisin eger modlaniyorsa bende audigy value alacam.
  • bende onu dedimya 2sinden biri olsa yeter ama ikisinede modlanmiyorsa benim isime yaramaz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.