Şimdi Ara

audigy value mi sb live 7.1 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
9.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar. Yeni aldığım hoparlör seti için ses kartı almayı düşünüyorum. Yeni konu açmıycaktım ana sayfada benzer bi konu vardı ama o konu kilitlenmiş galiba. Neyse, Seçenekler şunlar:

1- CREATIVE SB. AUDIGY VALUE 7.1 24 BIT (34 usd-gold pc)- yalnız bu audio 2 değil sadece audio galiba. Aralarında fark var mı onu da bilmiyorum gerçi ama....

2- Creative live value 7.1 digital (32 usd-veribilişim)

Sizce hangi kartı almam doğru olur? Hoparlör setim logitech X-530.

LÜTFEN, audio2 zs al diye yorum yazmayın. Forumu çok inceledim. Bu kartın üstünlüklerinin farkındayım. Ama şu an bütçem o kartı almaya müsait değil. Ayırabileceğim maksimum para 50 ytl. Zaten hoparlörleri de biraz kendimi kasarak aldım.
    Ayriyetten bu iki karttan birini alırsam şu an kullandığım anakartın (MSI K8N neo2 platinium) onboard ses kartından (realtek 97) daha kaliteli ses alabilir miyim?
    Amacım fazla ses almak değil, kaliteli ses almak.
    Son olarak forumda çok methedilen x-530 un baslarını ben pek beğenemedim nedense. Çok dağınık baslar. Sert değil. Bası biraz açınca voynk voynk yapmaya başlıyo. Bu iki karttan birini alırsam basın kalitesinde artış olur mu? ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• aarkdaşım audio 2 değil.. Audigy 2

neyse.. CREATIVE SB. AUDIGY VALUE 7.1 24 BIT al.. 2 dolar için fazlasıyla değerr
  • Pardon yazarken gördüm. Düzeltçektim unutmuşum düzeltmeyi. Bu audigy value ve audigy2 value ayrı kartlar galiba di mi?
    bi de creative in sitesinde live value için eax desteği var diyo, ötekisinin yok heralde ki onda öyle bişey demiyo?
  • audigy 1 ler ve Audigy 2 ler arasında fark var ciddi şekilde.. Audigy1 den Audigy 2 ye geçenler hissedilir derece fark old. sölüyolar.. yani evet ayrı kartlar..

bu arada bu bahsettiğimz kartlarıj hepsinde EAX desteği var AMA!! bu EAXlar eski yeni gibi değişebilio.. SB live lerde EAX 2.0 falan oludou sanırım.. Audigy 1-2 lerde EAX 3 ve EAX 4 oluyo.. X-fi lardada EAX 5.0 oluyo ..(hatırladığım kadarıyla )

yani her kartta yeni bi EAX sürümü işte.. aralarında da farklar baya var diyolar genelde.
  • Creative audigy value alıyorum o zaman. Yarın vericem siparişi. Başka önerisi olan varsa önerilere açığım arkadaşlar.
    Darkchild teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nizambaba

Creative audigy value alıyorum o zaman. Yarın vericem siparişi. Başka önerisi olan varsa önerilere açığım arkadaşlar.
    Darkchild teşekkürler.

ya ben de bi zamanlar zs nin fiyatını cok yuksek bulup audigy 2 value almıştım ..
    çok memnunum .. özellikle onboard dan sonra..
  • quote:

Orjinalden alıntı: atoprak

quote:

Creative audigy value alıyorum o zaman. Yarın vericem siparişi. Başka önerisi olan varsa önerilere açığım arkadaşlar.
    Darkchild teşekkürler.

ya ben de bi zamanlar zs nin fiyatını cok yuksek bulup audigy 2 value almıştım ..

ama benim almayı düşündüğüm kart audigy 2 value değil audigy value...
    Acaba ben de memnun olur muyum?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Creative 4.1 kurulum
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Darkchild teşekkürler.

muhtemelen olursun ..

yani buna burdan karar veremeyiz..
    burda senin ne beklediginde önemli..
    ama eger onboard üzerine bişey alıyosan kesin memnun olursun ...

• Audigy 2 value al audigy value dedikleri audigy 1 oluyor onun için audigy2 value al fiyatı da kdv dahil 100 ytl civarıdır
    quote:

quote:

quote:

Darkchild teşekkürler.

• Value olarak tabii ki @amac22 arkadaşımızın da dediği gibi aslında Audigy 2 value alınması en güzeli olacaktır ancak onun parası daha çok tabii.
    Ancak Audigy 1 Value da olsa Audigy serisi olduğu için her zaman Live serisinden bir gömlek daha üstün olacaktır.
    Yani ben de Audigy 1 Value seçeneğini öneririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Value olarak tabii ki @amac22 arkadaşımızın da dediği gibi aslında Audigy 2 value alınması en güzeli olacaktır ancak onun parası daha çok tabii.
    Ancak Audigy 1 Value da olsa Audigy serisi olduğu için her zaman Live serisinden bir gömlek daha üstün olacaktır.
    Yani ben de Audigy 1 Value seçeneğini öneririm.

Wolverine makul mantıklı cevabın için sağol dostum. Alacağım ses kartının modeli belli oldu sayılır. Yarın siparişi veriyorum. Kartı alınca da görüşlerimi eklerim bu sayfaya. Umarım aldığıma değer.
    Seste bi iyileşme olur diyosunuz yani de mi?
  • realtek alc 850 de dinledim audigy value da,bana kalırsa 50 milyon fark vermeye deymez.Onboard kartlar son yıllarda çok ilerlediler,hatta eax 1.0 ve 2.0 destekliyorlar.realtek'in arkasında 6 çıkış var, audigy'de 4.Bunlar çok önemli şeyler deil belki ama onboard diye bir kenera atmayın.Ancak zs ile aralarında fark vardır tabiki ciddi olarak.
    Daha fazla bilgi için..
    http://www.realtek.com.tw/products/products1-2.aspx?modelid=2003101
  • live24bit 7.1 EAX3 destekliyor Call of Duty 2 de ses EAX3 olarak ayarlanabiliyor.
  • Farkı hissetmek için Audigy2 zs lazım,parana yazık bence...
  • audigy 1 ile de hisseder çok kasmadan bence.. ama paraya kıyıp Audigy 2 zs almaya her zaman değer bencew..

audigy 1 e ayar çekerse güzelce.. o da olur bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 14 Şubat 2006 22:59:41 >
  • audigy alırsan fark hissedersin hissetmemen elde deil yani.Ses daha berrak cıkar.

su an butcene gore audigy value alınabilecek en iyi ses kartıdır.Rahatlıkla alabilirsin.

zaten ses konusunda Wolverine hocamızın soyledigi her seyi guvenerek alabilirsin.Yani ondan onay cıktıysa sorun yok demektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: simonee

audigy alırsan fark hissedersin hissetmemen elde deil yani.Ses daha berrak cıkar.

su an butcene gore audigy value alınabilecek en iyi ses kartıdır.Rahatlıkla alabilirsin.

zaten ses konusunda Wolverine hocamızın soyledigi her seyi guvenerek alabilirsin.Yani ondan onay cıktıysa sorun yok demektir

Valla ben de wolverine in mesajından sonra kesin kararımı vermiştim, hatta şimdi siparişi vermek üzereydim. Ama @xaeroxx arkadaş ın mesajından sonra biraz terddütte kaldım. Sonuçta o da hem realtek alc850 hem de audigy dinlediğini söylüyor. Onun da görüşlerini dikkate almak lazım bence. Kararsız kaldım şimdi.
    Bi ara 2. el audigy2 zs görmüştüm 85 liraya. Biraz kasarsam onu alabilirim. Ama baya kasmam lazım. Çünkü audigy'yi taksitle alcaktım. Ayda 5 ytl gibi bi fiyat vercektim. Şimdi zs yi alırsam direk 85 lirayı vermem lazım.
    şimdi ben o ikinci el zs yi almak istesem nelerine dikkat etmem lazım aldıktan sonra? Yani bi problemi olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Bi de bozuk ya da problemli kart almayalım sonra.

• @Nizambaba

85'e alabileceğini sanmam, umarım yani
    ama belli de olmaz.. bildiğim kadarıyla gittigidiyor'da da taksit var :)
    Sen yine bildiğini yap, ama audigy2zs o kartların hiç birisi ile kıyaslanmaz..bence arada ciddi fiyat farkı olmadığı halde performans olarak çok fark var..
    tabi sıfır ürün alırsan 2 yıl garantisi olacak. Bence taksitli alacaksan sıfır audigy2zs bile alabilirsin..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: simonee

audigy alırsan fark hissedersin hissetmemen elde deil yani.Ses daha berrak cıkar.

Valla ben de wolverine in mesajından sonra kesin kararımı vermiştim, hatta şimdi siparişi vermek üzereydim. Ama @xaeroxx arkadaş ın mesajından sonra biraz terddütte kaldım. Sonuçta o da hem realtek alc850 hem de audigy dinlediğini söylüyor. Onun da görüşlerini dikkate almak lazım bence. Kararsız kaldım şimdi.
    Bi ara 2. el audigy2 zs görmüştüm 85 liraya. Biraz kasarsam onu alabilirim. Ama baya kasmam lazım. Çünkü audigy'yi taksitle alcaktım. Ayda 5 ytl gibi bi fiyat vercektim. Şimdi zs yi alırsam direk 85 lirayı vermem lazım.
    şimdi ben o ikinci el zs yi almak istesem nelerine dikkat etmem lazım aldıktan sonra? Yani bi problemi olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Bi de bozuk ya da problemli kart almayalım sonra.

Ben onboard relatek ile (şu anda kullandıgım anakartın 7.1 ses kartı), Audigy 2 Value arasındaki farkı cok rahat anladım .. ve dinleyenlerde anladı ...
    inspire lar sanki bir gömlek daha iyi bi hoparlormus gibi çalışmaya başladı ..

anlaşılıyo yani...

• quote:

Orjinalden alıntı: shebumi

@Nizambaba

85'e alabileceğini sanmam, umarım yani
    ama belli de olmaz.. bildiğim kadarıyla gittigidiyor'da da taksit var :)
    Sen yine bildiğini yap, ama audigy2zs o kartların hiç birisi ile kıyaslanmaz..bence arada ciddi fiyat farkı olmadığı halde performans olarak çok fark var..
    tabi sıfır ürün alırsan 2 yıl garantisi olacak. Bence taksitli alacaksan sıfır audigy2zs bile alabilirsin..

Tamam. Diyelim ki aldım ikinci elini bi şakilde. Kartta bi problem olup olmadığını nasıl anlarım? nelere dikkat etmem gerekir? Bu modlama falan olayları sırasında karta bişey olmuş olabilir mi.
    Yani şimdi şöyle düşünmek lazım. Herkes burda audigy2 zs diye ortalığı yandırıyo, adam öteki tarafta ikinci elini satıyo. Neden satsın ki durduk yere? Madem bu kadar iyi bi kart?..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.