< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 12 Ekim 2021; 20:31:46 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Audi Arıza ! SS'Lİ
-
-
Akü finito olabilir
Edit: Daha doğrusu yolcu olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 12 Ekim 2021; 20:49:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Aküden yapar egr den yapar kızdırma bujisinde yapar obd ye bağlamak lazım.
_____________________________ -
Aküde sorun yok gibi star stop devereye giriyor kendiliğinden herhangi bir ters durum yok,
Araci çalıştırırken yazılı uyarıyı verdi el freni ışığıda yanıp söndü ardından biraz sürüp aracı stop edip tekrsr çalıştirinca yazı gitti sadece sarı motor lambası yaniyor şuan
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Dediğim gibi obd ye bağlayarak net arızaya ulaşılabilir.
Hocam amcam da 3.0 tdi var 430 bin km de 2 defa bu arızayı yaşadık akü değişti düzeldi. Bende aküden olduğunu düşünüyorum. Arabayı biraz devirli sürer misiniz düzelebilir akü zayıflamışsa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankGallagherx -- 12 Ekim 2021; 23:16:48 >
konuya dsg'nin hormonlu versiyonu s-tronic patlamıştır diye girdim hayal kırıklığı ile dönüyorum şu an:(
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
1 - Akü
2 - Şanzıman
3 - Marj Motoru
4 - İnanmayacaksın ama elektrikli direksiyon kutusu
Donanımlarının kontrol edilmesi gerekiyor.
Arkadaşin dedigi gibi akü,şanziman olabilir.Akü ömrü bellidir bu tür araçlar da max 3/4 yildir.Aracin tüm fonksiyonlari akü üstüne bagli bi akü bulup dene diyixem ama pc baglayip hata kodlarini silmek lazim dilinden anliyan biri lazimyani
Hocam belki sizin sorununuzla alakasız ama, bir akrabamın Honda CRV aracında sürekli benzer sorunu yaşıyor. Ne zaman araca binerken Start-Stop kapalı kullansa 1-2 gün içinde Start-Stop arıza ışığı yakıyor, Start-stop açılmıyor vs vs sonra kendiliğinden geçiyor, sonra tekrar aynı döngü.
Bende aküden şüpleniniyorum üzerindeki akü yaklaşık 5 buçuk yıllık orjinal aküsü, cihaza bağlatıcam cihazda akü ile ilgili bilgi veriyormu bilmiyorum olmadı ayritten aküyü ölçtürücem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 13 Ekim 2021; 12:1:9 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sonradan aklıma geldi, klima bileşenlerini de test ettirin. İç hava sıcaklık sensörü de arızalıysa bu hatayı yapıyor. Öyle lanet bir arızadır ki bilmeyen ne anlar ne bulabilir ne tamir edebilir.
Birde akünün kutup başında genelde negatif polar da bir sensör bulunur bu sensör akünün iç direncini ve şarj miktarını hesaplar. Arıza tespitinde sadece ilgili menüde görünür. Şarj dinamosu devre dışı kaldığında akü lambasını yakar ama bu sensör çoğu zaman yakmaz. Çünkü gelen verinin teknisyen tarafından harici bir cihaz bağlanarak doğrulanması gerekir.
Bu arızayı ararken en başta aküye bakmak lazım ama aramalarda çıkarsa gören arkadaşlar faydalansın diye yazıyorum.
// Start Stop sistemi devreye girmeden önce. //
Aracın iç sıcaklığı istenilen düzeyde mi? (Klima ya sizin girdiğiniz dereceye ulaşmış mı ulaşmamış mı diye kontrol eder.) // Klima iç sıcaklık sensörü kontrolü.
Aracın akü gerilimi yeterli seviyede mi? (Tekrar marş yapabilmek için.) // Akü şarj ve iç direnç tespit sensörü kontrol edilmeli.
Direksiyonda keskin açı var mı? (Kavşakta olup olmadığınızı ve ani kalkış yapıp yapmayacağınızı anlamak için.) // Direksiyon kutusu ve direksiyon açı ölçer ilgili menülerden test edilmeli.
Araç eğimde mi? (Direksiyon sistemi ile benzer sebepler için.) // Şanzıman sitemi üzerinden gelen veriler ilgili menülerden eğim hesapları test edilmeli.
Çoğu usta ve kullanıcı araç arıza tespit cihazlarının bağlandığı anda her hatayı şak diye gösterdiğini ve göstereceğini zanneder. Halbuki direk gösterebildikleri iki şey vardır.
1 - Can Bus hattı üzerinde haberleşmelerin olup olmadığı. // Örneğin iç aydınlatma modülüne ulaşılamıyor C0001 hatası gibi. (Kod sallamadır.)
2 - Daha önceden beynin içinde bulunan gömülü yazılıma kodlanmış hatalar. // Sensör aralık değeri yanlış gibi.
Bu sebeplerden dolayı yukarıda yazdığım gibi verilerin okunması yorumlanması ve aracın iletişim diyagramında muhtemel aksaklıklar düşünülerek hareket edilmelidir. Yoksa arıza çözülmez.
Start Stop sistemi bu verilere ihtiyaç duyduğu için herhangi birinin aksaklığında fonksiyon devre dışı kalır. Bir düşününce klima ile Start Stop ne alaka diyorsunuz değil mi? Demeyin. Volkswagen aracın arka tekerlerinin dönüp dönmediği verisiyle yürüyen aracı iki farklı haritayla çalıştırdı. Oradan pay biçin. Düzgün teşhis yapabilecek gerekli ekipman ve tecrübeye sahip ustaları tercih edin.
Hayırlı günler dilerim.
Cihaza bağlandı araç oksijen sensörü arıza'sı veriyor denildi arızayı sildi şuan 1 saat'dir kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yok tekrarlar ise bidaha baktırıcam
Keşke şu söylediklerini harfiyen hakkıyla yapabilicek temiz birnusta bulabilsem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 13 Ekim 2021; 14:10:25 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O tür araçlardan birine sahibim,akü 6 senelik hala takır takır çalışıyor. 3/4 sene olayı çok eskidendi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 15 Ekim 2021; 3:12:57 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
istanbuldaysan youtube kanalinda izledigim ramazan usta formenmotors adli kanal var izliyenilirsin
-
Hele birde allah vermeye motor tsi ise commandx gelir damlar birazdan "yok tsi benzin uretiyor" filan troller
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ ...Muhacirizz... -
Alakası yok demek yerine bunlar da olabilir deseydin daha mantıklı olabilirdi. Zaten mesajımı dikkatli okursan bunları bunları kullanıyor bunlardan olabilir demiştim. Oda cevaben motor arıza kısmında oksijen sensörü arızası verdiğini, sildiğinde düzeldiğini yazmıştı.
Senin söylediğin arızalar 50 dolarlık delphi çakması arıza tespit cihazlarında da çıkıyor zaten onları fark edemeyen usta dükkanı kapatsın.
Elbette dediğin verileri de kapsıyor sistem fonksiyonu ama bak tekrar ediyorum ben ustanın fark etmekte zorlanacağı şeyleri yazdım. Senin dediklerini fark edemeyen dükkanı kapatsın diye de tekrar ediyorum.
Seni severdim bak mesajlarını okumayı falan. Ama üslubun beni rahatsız etti.
"Bir tek şu think of idea" özel hayatında sen insanlardan şu bu diye mi bahsediyorsun?
Her neyse.
Tekrar ediyorum ben kolay fark edemeyeceklerini yazdım. Senin dediklerini fark edemeyen ustayım da demesin arabadan anlıyorum da demesin. Zaten arkadaş demiş sadece oksijen sensörü arızası vardı sildim düzeldi şimdilik bir şey yok değil diye. Ayrıca mesajda da belirttim seninkiyle alakası yoktur ama aramalarda önüne çıkan arkadaşlar görsün diye yazıyorum diye.
Peki kim aratacak bu problemi? Ben söyleyeyim sana o basit cihazlarla basit hataları görüp düzelten ama yine de sonuç alamayan insanlar aratacak.
Yapmayın yani abi yapmayın. Şurada insanlara yardım etmekten fikir beyan etmek hoşlanıyorum on senelik üyeyim bin mesajı daha geçenlerde geçtim. Yazmak için yazmayın lütfen.
Dediklerimi de test etmek istiyorsan direksiyon kutusunun fişini çek, iç ısı sensörünün fişini çek, şanzıman verilerini gir erişimi engelle.
Kırdıysam da tekrar özür dilerim amacım seni yaralamak değil örnek vermekti. Teşbihte hata olmaz derler.
Düzenleme sonrası :
Şunu da ekleyeyim, zaten görüp muayene etmediğin, fiziksel olarak kontrol etmediğin bir aracın arıza tespitini nokta atışı yapman imkansız.
Bak sana bir örnek vereyim adamın arabasının yakıt göstergesi çalışmıyor. Sanayide sırasıyla.
1 - Şamandıra ve pompa komple değiştiriliyor.
2 - Gösterge tamire gönderiliyor.
3 - Gösterge yenisiyle değiştiriliyor.
Sorun ne çıktı biliyor musun?
Aracın torpido gözünün arkasında bulunan gövde beynine arka depodan gelen kablo demetinin toprak bağlantı pabucu oksit yapmış. Beyinle haberleşemiyor. İki sök tak bir zımpara bingo! Yakıt göstergesi geldi. Adamın harcadığı para 7000 TL.
Bunu neden yazdım? Dene yanıl değil teşhis lazım ve bazen gözünün önünde ki aracı bile tamir edemezsin. Ben tavsiye yazarken nokta atışı bunlardır demiyorum bunlar da olabilir diyorum ve burayı bir kütüphane gibi gördüğüm için veri biriksin arayan bakan görsün istiyorum. Çünkü çözemeyen adam arayışa başlar.
Ama tek sana yada direk sana demiyorum millet yazıyor nokta atışı kesin budur. Tamam abi bu.
Arkadaşlar cinlerle haberleşiyor her halde onları tespite yolluyor PC başından.
Birde en nefret ettiğim senin yaptığın gibi bu yanlış bak doğrusu bu kesin düzelecek diye yazanlar. Birde üslubun ofsayt.
Bak durmadan konu açıyorsun şunu yaptım bunu yaptım şöyle yaptım böyle yaptım diye bende zevkle takip ediyordum ama üslubun beni kızdırmadı bile üzdü gerçekten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi think of idea -- 15 Ekim 2021; 9:6:26 >_____________________________
-
Öncelikle alakası yok diyeceğim tabikide çünkü adamı yanlış yönlendirmenizle gereksiz yönlendirmenizle arızayı başka yerde arayacağım diye zahmetemi girsin sizin yüzünüzden bu 1
hem mesajımı tam okumadın sanırım adama zaten şu şu maddeler yoksa zaten mesajımı hiç aldırma benim yaşadığım sorundan farklı demişim
Daha sonra demişsinki senin dediğin arızalar 50 liralık delphi cihazlardada çıkıyor. Buna iyi güldüm. Sence ben ordan bakınca odis veya bosch dışında bi bilgisayara bağlayıpta o ustadan bilgi alıcak kadar ve ona işlem yaptıracak kadar enayi miyim ? Bu arabaların bakım bilgilerini odisten başka hiçbi cihaz bile sıfırlayamıyor. Adamla aynı arabaya sahibim ve neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum bu 2
3 üncü olarak ise bende 10 yıldır forumda yazıyorum ediyorum kimlere rahatsız olduğumu kimlere üzüldüğümü buraya yazsam önce sen forumu bırakıp giderdin "bu insanlara nasıl katlandın" diye. Ben burda ne üslupları "tabiri caizse tınlamadım"da halen burdayım. Ben seni tanımıyorum etmiyorum uzaktan görsem "bu arkadaş kim, şu arkadaş kim" diye sorarım önce gayet doğal. Burdan parmakla gösteremeyeceğine göre şu veya bu der insan. Hem nickin sadece bi kelime. "Şu" demesem sanki cümle içinde ingilizce bi kelime kullanmışım gibi seni belirtttiğimi belkide çoğu anlamayacaktı
Ben kesin düzelecek diye mesajımın hiçbir yerinde belirtmedim. Tekrar diyorum adama soru sorarak gitmişim zaten sorularının cevabı hepsi hayırsa benim mesajını es geç demişim. Ben sanayinin "inşallah, bakalım, olur hallederiz, ya onda sorun var yada bunda" gibi sorunumu çözeceği garanti olmayan şeyleri duymaktan sıkıldım ve ben sıkıcı olan şeyleri kendimde barındırmam.
Son olarak konularımı o kadar severek takip ediyorsun sağol eyvallah ama ben senin varlığını neden hissedemiyorum ? Bilgin olduğunu düşündüğün konularıma yazıyorsun bilmediklerine yazmıyorsun sanırım öyleyse tamam ama neden hissettiriyorsun eksikliğini ? Ben şu arabaya 14 aydır biniyorum ve arızasız sıkıntısız bindiğim tek 1 ay oldu. 13 ay boyunca hep bişeyiyle uğraşıp durdum. Uğraşa uğraşa artık cihazı alıp herşeyi kendim yapacak hale geldim. Ve sanada kocaman eyvallah ki şuan senin şu mesajını yutkuna yutkuna okudum ağlamamak için 5 dal sigara bu mesajı yazarken gitti. Halen gözlerim doldu dolacak işime odaklanamıyorum yani şu bu diye hitap etmemden üslubumdan rahatsız olacak kadar alıngan bi yapın olduğunu bilmiyodum. Ben aksine üslubumun fazla iyi olduğunu eleştirip insanlara karşı ezik olduğumu düşünürdüm hep.
Özür dilerim bi dahakine dikkat edicem ama beni yalnız bırakın olur mu ? Ne sigarayı bırakabiliyorum ne arabadan başka bişeyle uğraşabiliyorum kendime asla bakamıyorum bir sürü özel çaresizliğim var çözüm bulamıyorum kafayı sıyırdım doktor bi yardım et desem seansını 400 liradan aşağı açan psikolog bile yok. Siz gelip benim burda şu bu diye hitap etmemden dolayı destan yazıp. Vurun beyfendi vurun zaten hayat geçirdikçe geçiriyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ AMD Ryzen 7 5800X3D • Msi RTX 3080 Suprim X 10G • Msi B550 Tomahawk • G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) • DeepCool LS520 WH 240MM • WD Black SN770 1Tb Gen4 • WD Blue SN570 1Tb Gen3 • Samsung 870 Evo 1Tb • Samsung 860 Evo 500Gb • Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum • CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz • Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
-
1 - Adamı nasıl yanlış yönlendirdim orasını sök burasını mı sök demişim? Zaten ustaya gittiğinde senin dediklerine bakar en aptalı bile, sonra birde aküye bakar olmadı bunlara bak okuyanda faydalansın diye yazdım. Beni yönlendirmem ile adam paramı harcadı?
2 - Senin süper veya über arıza cihazları bağlatman beni ilgilendirmez ben o cihazlarda da çıkıyor dedim. Sen onlara bağlıyorsun demedim.
3 - Mesajımı alıntı yapabilirdin ve ayrıca yine şu bu denmez. Kısa boylu arkadaş, gözlüklü arkadaş, kırmızı montlu adam gibi bin türlü tabir kullanabilirsin. Senin dediğin şu bu lafı cisimleri tanımlamak için kullanılır.
Gerisini yazmadan önce mesajını tekrar okudum. Evet alınganlık yaptım ama sinir oldum ve sadece düşüncelerimi dile getirmek istediğimi belirterek yazdım mesajımı. Seni kırmak gibi bir amacım olmadığını da söyledim.
Bir şey yazmak istemiyorum inan. Arabayı satmanı şiddet ile tavsiye ederim halen dikiş tutmuyorsa. Ben aynısında iki tane aldım sattım. Yeniyken ayrı bir dünya ama eskisi çekilmiyor.
Yani neyse boş ver takma kafana. Psikolog değilim ama sohbet etmek istersen istediğin zaman özel mesaj atabilirsin. Yalnız bırakmıyoruz yani seni. Burası her isteyenin üye olabildiği bir platform olduğu için çoğunluk olan ayılar bizi de yozlaştırıp buluttan nem kapmamıza sebep oluyor her halde. Bence senin sert ve umursamaz tavrınla benim yüksek dozdaki hassasiyetim bunun kanıtı.
Lütfen şimdi sigaranı söndür. Cama çık derin bir nefes al ve tüm bunların önemsiz olduğunu tekrar hatırlat kendine. Aile ve kendi öz refahın için işine dört kolla sarılman gerektiğini hatırla ve işine bak.
Hepimiz hep buralardayız zaten. Yine konuşuruz.
Alakası yok demek yerine bunlar da olabilir deseydin daha mantıklı olabilirdi. Zaten mesajımı dikkatli okursan bunları bunları kullanıyor bunlardan olabilir demiştim. Oda cevaben motor arıza kısmında oksijen sensörü arızası verdiğini, sildiğinde düzeldiğini yazmıştı. Senin söylediğin arızalar 50 dolarlık delphi çakması arıza tespit cihazlarında da çıkıyor zaten onları fark edemeyen usta dükkanı kapatsın. Elbette dediğin verileri de kapsıyor sistem fonksiyonu ama bak tekrar ediyorum ben ustanın fark etmekte zorlanacağı şeyleri yazdım. Senin dediklerini fark edemeyen dükkanı kapatsın diye de tekrar ediyorum. Seni severdim bak mesajlarını okumayı falan. Ama üslubun beni rahatsız etti. "Bir tek şu think of idea" özel hayatında sen insanlardan şu bu diye mi bahsediyorsun? Her neyse. Tekrar ediyorum ben kolay fark edemeyeceklerini yazdım. Senin dediklerini fark edemeyen ustayım da demesin arabadan anlıyorum da demesin. Zaten arkadaş demiş sadece oksijen sensörü arızası vardı sildim düzeldi şimdilik bir şey yok değil diye. Ayrıca mesajda da belirttim seninkiyle alakası yoktur ama aramalarda önüne çıkan arkadaşlar görsün diye yazıyorum diye. Peki kim aratacak bu problemi? Ben söyleyeyim sana o basit cihazlarla basit hataları görüp düzelten ama yine de sonuç alamayan insanlar aratacak. Yapmayın yani abi yapmayın. Şurada insanlara yardım etmekten fikir beyan etmek hoşlanıyorum on senelik üyeyim bin mesajı daha geçenlerde geçtim. Yazmak için yazmayın lütfen. Dediklerimi de test etmek istiyorsan direksiyon kutusunun fişini çek, iç ısı sensörünün fişini çek, şanzıman verilerini gir erişimi engelle. Kırdıysam da tekrar özür dilerim amacım seni yaralamak değil örnek vermekti. Teşbihte hata olmaz derler. Düzenleme sonrası : Şunu da ekleyeyim, zaten görüp muayene etmediğin, fiziksel olarak kontrol etmediğin bir aracın arıza tespitini nokta atışı yapman imkansız. Bak sana bir örnek vereyim adamın arabasının yakıt göstergesi çalışmıyor. Sanayide sırasıyla. 1 - Şamandıra ve pompa komple değiştiriliyor. 2 - Gösterge tamire gönderiliyor. 3 - Gösterge yenisiyle değiştiriliyor. Sorun ne çıktı biliyor musun? Aracın torpido gözünün arkasında bulunan gövde beynine arka depodan gelen kablo demetinin toprak bağlantı pabucu oksit yapmış. Beyinle haberleşemiyor. İki sök tak bir zımpara bingo! Yakıt göstergesi geldi. Adamın harcadığı para 7000 TL. Bunu neden yazdım? Dene yanıl değil teşhis lazım ve bazen gözünün önünde ki aracı bile tamir edemezsin. Ben tavsiye yazarken nokta atışı bunlardır demiyorum bunlar da olabilir diyorum ve burayı bir kütüphane gibi gördüğüm için veri biriksin arayan bakan görsün istiyorum. Çünkü çözemeyen adam arayışa başlar. Ama tek sana yada direk sana demiyorum millet yazıyor nokta atışı kesin budur. Tamam abi bu. Arkadaşlar cinlerle haberleşiyor her halde onları tespite yolluyor PC başından. Birde en nefret ettiğim senin yaptığın gibi bu yanlış bak doğrusu bu kesin düzelecek diye yazanlar. Birde üslubun ofsayt. Bak durmadan konu açıyorsun şunu yaptım bunu yaptım şöyle yaptım böyle yaptım diye bende zevkle takip ediyordum ama üslubun beni kızdırmadı bile üzdü gerçekten. |
Benzer içerikler
- jeep compass yorum
- shell saf su
- peugeot 508 alınır mı
- antalya ankara en kısa yol tarifi
- conta yanık testi
- kia ev5
- atto 3
- fiat 600 hybrid fiyat listesi
- c4 citroen 2025
- çiftçiye ötv siz araç
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt