Şimdi Ara

Audi Arıza ! SS'Lİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
5.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki medeni insanın tartışmasından böyle güzel bir sonuç çıkar helal olsun ikinizede,

Baya detaylıca yazmışsınız fakat ariza kodlarına vs. tam hakim olamadım o anda Ümraniye Erbaşlar servisinde bakıldı ama beni tatmin etmedi zaten,

Yarın için öğleden öncede Doğuş oto maslak ile görüşüp ücretsiz tespiti yapabileceklerini söylediler öbür audimin bakımlarını doğuştan yapardım önceki aracıma 8 yıl bindik bakım dışında şanzıman ve bir depo tepe kilidi bozuldu sorunsuz uyguna hallettiler bu yeni audi ise yeni aldığım için son bakımı dışarıda yapılmıştı bende dışarıda yaparım artık işlerini diye düşündüm ama sanayiyi tekrar görünce kalite vs. Bu tarz durumlarda tespit için doğuşu tercih edicem muhtamelen.

En azından güncelleme vs. var ise onlari yaptırım ekstra dedikleri gibi kesin oksijen sensörü bozuk ise bocsh marka kısa olanı benim araca uygulamak için kablo vs kesilip aktarılacak dedinildi 710 lira istedi sanayideki parçacıdan ama zaten aracada kısa geliyor bakarım duruma göre 300-400 liralik fark varsa orada malzeme işçilik garantili temiz temiz yaptırım

Yarin serviste veya çıktıktan sonra durumdan haber ederim sizleride ilginiz yazdıklarınız için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 15 Ekim 2021; 16:56:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Serviste bakıldı araca buradada partikül filtresi arızası denildi dpf jenarasyonu yapılacak geçmez ise arıza aranıcak denildi jenerasyon içinde 1.500 lira civarı ödeme çıkabilir denildi

Dpf arızası verdi demek tamam rejenerasyon yaptırınds 1.500 de çokmuş hocam rejenerasyonu dışarda vag cihazı olan herhangi bir yerde tetikler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt
    Deneme yanılmayla iş yapıyorlarsa sanayiden ne farkı kaldı koskoca doğuş otonun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 16 Ekim 2021; 12:51:25 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Sarı motor lambası dün tekrar yanmaya başladı

Sensörde sorun yok dpf arızası denildi, jenarasyon yapılınca geçerse sıkıntı yok geçmez ise arıza aranıcak denildi ama 1.500 lira bencede çok hocam bakıcam mak 200-300 liralık bir işlem diye düşünüyorum .

Görseldeki arıza yazısıda dpf sorunundan dolayı star-stop devre dışı kalıyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 16 Ekim 2021; 12:55:46 >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Dışarıda jenarasyonu yaptırıp kullanmayı düşünüyorum tekrar sorun çıkmazsa tamam ama devam ederse saniyedemi doğuştamı sorunu aramalayım bilemiyorum hocam kafam karıştı iyice

AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Doğuş oto sanayidende kötü hocam bilmiyolar çok ciddiyim. Ben doğuş otonun "bilmiyoruz, bakılcak" ; "ondan değildir o arızadan dolayı sanmıyorum" gibi gibi dedikleri bir çok şeyi sanayide şipşak hallettirmiştim zamanında. Belki benim gittiklerim bilmiyodur ama dışarda çok daha çözümcü ustalar var o kesin

• Hocam pm atamıyorum burdan alıntılayım dedim.

Sizin araçda lambda sensörü arızası var sanırım arızayı sildiğiniz halde geri geliyor değil mi bi süre sonra ?

Peki hocam egzozunuzun görüntüsü ne durumda ? Gaza yüklendiğinizde kara duman atıyor mu akşamları bunu arka arabanın farlarından gözlemlediniz mi ? Şuan egzozunuzun resmini atmanızı istesem müsait bi zamanda çerçevesi kapkaramı benimki gibi merak ettim.

Benimde lambda sensörüm arızalıda çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 27 Ekim 2021; 23:22:5 >
    Bende size yazacaktım aklimdaydınız rejenerasyon yaptık başlangıç ve sonlara doğru çektiğim resimleri ekledim arıza kaydını sildik 2 gün sonra tekrar arıza ışığı yaktı bu sefer eski kodlar ile ilgili bir arıza değilde sizin geçen erimiş olan parça vardı onları kontrol edin test edin basınçlı hava uygulayın borular acıkmı diye uyarı verdi usta ikisinide söküp hortumlarida sensörleri kontrol etti bir sıkıntı görünmedi

Yani önceki gibi lambda sensörü arızası vermiyor egr hattını kontrol edin temizleyin değiştirin tarzi uyarı veriyor usta söküp kontrol etmek lazım dedi şuan bu şekil daha söktürmedim

Duman konusunda en ufak sıradaşı bir duman yok egsoz kafaları içleri satın aldığım zamanki gibi yaklaşık 35 bin km önce nasilsa öyle temiz bir şekilde duruyor nasıl bir yol izlicem şuan kararsızım Audi Arıza ! SS'Lİ Audi Arıza ! SS'Lİ

Rejenasyondan önceki arıza kodları bu şekildi Audi Arıza ! SS'Lİ

2 gün önce arıza koduna tekrar baktığımızda bu iki arıza kodunu vermiyor farkli bir kod veriyor ama resmini çekemedim yukarıda bahsettiğim gibi durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 27 Ekim 2021; 23:42:42 >

Hocam inanmıyorummmm ikimizinde arızası aynııı ya bu kadar olur ya

Audi Arıza ! SS'Lİ

Audi Arıza ! SS'Lİ

Şuan yeni arıza veren koduda çekseniz süper olurdu. Ben sevinsem mi üzülsem mi bilemedim çünkü birebir aynı arızalarımız var ikimizin ve sizin o 2 arızadan kurtulup başka arıza açmasına ne diyeceğimi bilemedim. Benim derdim şuan bu 2 arıza

Lambda sensörünü değiştirmeden ve rejenerasyon yaptırdınız sorun çözüldü yani en azından o 2 arıza gitti dimi ?

En son gittiğimde fafkli arıza kodu verdi dediklerimi yaptıktan sonra dün birdaha yandı bu sefer hangi arıza kodu vericek bilmiyorum ama belirsizlik ve adam akılli usta bulamam morel bozuyor bakan ustaların tavrından anladığım kadarıyla zerre fikirleri yok napicaz bilemiyorum

Sensörü testinjn yapıldığını izledim bir iki video'da bununla iligili fikrin varmi bu yolumu izlesek ben manifolda kadar egsoz sistemini söktürüp temizletip üzerindeki sensörleri bu yöntem ile test etmeyi düşünüyorum ama nasil olur bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 28 Ekim 2021; 17:36:31 >
    Ben sensörleri aldım bugün. Şu eriyen fark basınç sensörüyle lambda sensörünü

Benim izleyecek yolum şu;

Sensörler takıldıktan sonra cihazdan ayarlamasını yapıcam
    Rejenerasyon yapıcam
    Ve dpf yi yeniden tanımlıycam.

Bakalım bende nasıl sonuçlanıcak. Şu p2002 hatasına sebep olan şey yurtdışında egr soğutucusunun
    tıkanmasıda sebep oluyormuş ki ben onu temizlettim. P2002 hatası yaşayanlar egr soğutucusunu temizletince geçmiş.

Egr soğutucusu şu arkadaş olur kendileri;

Audi Arıza ! SS'Lİ
    Audi Arıza ! SS'Lİ
    Audi Arıza ! SS'Lİ

hocam motorlarımız bile aynı CNHA

Siz yaptırın bakalım sonuç ne olucak bende bir daha cihaza bağlatıp arıza kodunun resmini çekip eklicem bakalim ayni kod ise söktürüp bakıcaz artık

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,aynen o araç

Cikardiklari faturaya da katlanilcak artik yapcak bisey yok... Herseyin bir bedeli var.

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Servis 1.500 liraya rejenerasyon yapıcaz ardından geçmez ise arızayı aramaya devam edicez dedi 150 liraya Rejenasyonu yaptık geçmedi açıkçası 10 kati fiyata denk geliyor güzel bir usta bulabilirsem servislik birşey de kalmaz aslında

Dışarda bi vag ustasına adblueyu 30 saniyede tanımlattım ücret ödemedim ve arıza 150 km sonra geçti

Ben asıl o ikimizinde arızaları aynı dedim ya hocam o 2 arıza gittikten sonra verdiği arızanın açıklamasını ve kodunu bilsem ona göre hareket edicem. Siz P2002 ve P2237 kodlarından kurtulmuşsunuz benimde arızam o 2 si zaten.

Siz benden 1 adım öndesiniz ama yeni arızanızı inanın o kadar merak ediyorum ki

Bu aralar yoğunuz ailecek ikinci bir araç aldım kocaeliye günlük gidip geliyorum şuanlık audi sadece akşamları Kadıköye gidip geliyor bakalım firsat bulursam önümüzdeki hafta içi baktırıp yazıcam sizede mutlaka desteğiniz gerekiyor 🙂

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.