Şimdi Ara

Audi A4 Drive Select, 5000K sis uygulaması, 14-pin Xenon fiş yenileme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
2
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Audi A4 aracım için bu ay sırasıyla bazı uygulamalar ve retrofit yaptırdım sırasıyla yapım aşamalarını ve tecrübelerimi aktarıyım. Daha sonrasında maliyetlere geçeceğim. Sırasıyla;

1) Far temizliği ve sis farları taş izi giderme
    2) Drive select, hareket halinde video izleme, ayak aydınlatma ve navigasyon kodlama
    3) 5000K Sis uygulaması

Far ve sis temizliği
    Aracımın özellikle sağ farı daha önceden açıldığını biliyordum ve merceğin kirli olduğu belli oluyordu. Sol farım sağ farıma göre daha şiddetli vuruyordu ve sis farlarımda uzun yol kullanımından dolayı çokça taş işi vardı. Bunun için farcıya götürdüm. Önceki halini gösterebileceğim fotoğraf bulamadım ama örnek açısından kirli bir mercek koyacağım. Sağ taraf böyleydi. Kaynak: İlk 2 fotoğraf için google

Sol mercek buna göre daha az kirliydi ama ikiside sonuç olarak kmnin verdiği kirlilik vardı. Temizlik sonrası iki mercekte bu hali aldı.

FAR VE SİS TEMİZLİĞİ SONRASI

Sabah 9 gibi temizliğe girdi öğlen 2-3 gibi teslim aldım ve montaj yapıldı.

Drive select ve diğer uygulamalar
    Aracımda drive select açık değildi ve bu kodlamayla açtırabilen bir fonksiyondu. Ayrıca ek olarak konsol bölgesinde bol tuş ve doluluk seven birisi olduğum için sürüş modlarını tuşla değiştirebileceğim bir tesisatta kuruldu. Bunun için işin piri ve ehli, Audilerden kitap gibi anlayan bir tanıdığa gittim. Bunun öncesinde doğuş otodan drive select tuşlu olan butonu aldım. Görseller aşağıdadır

Hem car menüsünden joistick ile kontrol edebiliyorum hem de car menüsünü açmama gerek kalmadan direk butona basarak sırasıyla geçiş yapabiliyorum.

Daha sonrasında hareket halinde video izleme, ayak aydınlatmaları ve navigasyon açıldı. Fakat bunlar için elimde bir görsel yok malesef. Merak edenler olursa fotoğraf çekerim yarın

5000K sis farı uygulaması
    Sis farları için kesinlikle sarıyı savunuyorum fakat görselliğe daha fazla önem verdiğim için ve yaşadığım yerde sis neredeyse hiç olmadığı için hemde sis farları çok uyguna geldiği için kendim uygulama yaptım. Daha sonrasında sis farlarının yüksekliğinide ayarladım ve işlem tamamdı. Sis farı için Photon marka tercih ettim. Aynı ürün Philipste 3 katı fiyat olunca Photondan yana kullandım. LED sis farı bilerek kullanmadım çünkü haddinden fazla parlıyor ve göz aldığını düşünüyorum. Sis farı sadece olması gereken parlaklıkta olmalı bence ve "H8" ampül tipine sadık kalarak orjinal bir 5000K montajı yaptım

Montaj için önce sis farı kapağını çıkarıyosunuz. Trim sökücüyle çok kolay tırnaklarından ayırdım ve sis farını tutan 3 adet Torx 25 vida vardı onlarıda söktükten sonra fişinden ayırıp montaja geçtim. Sis farları öncesi ve sonrası olarak fotoğrafları aşağıya ekliyorum.

Görüldüğü üzere sarı bu konuda daha iyi. Fakat aradaki aydınlatma performansını çok kayıp olarak görmüyorum.

14-Pin Xenon fişi
    Burda da aracın önceki sahibinden kaynaklı fişin dış koruması tamamen kırıktı ve kablolardan 1 tanesinin bakır teli gözüküyordu. Kullanımı sorun teşkil etmiyordu ama sağlıklı bi kullanım değildi. Kırık dişin ucunu koyuyorum

Uygulamayı oto elektrikçim yaptı. Karşılığı olan tüm kabloları sıyırıp karga burunla kesip yeni kabloya boğum yaptı ve boğum noktalarına koruma plastikleri ekledi. Çakmak ateşiylede bu plastikleri eritir gibi boğumlara yapıştırdı. Yeni siyah bantlama yaptı üzerine ve işlem tamamdı. Bunların hepsini farı çıkarmadan yaptı

Maliyetlere geçelim
    Far ve sis temizliği sökme takma herşeyiyle: 1400₺
    Photon Sis farı: kargo dahil 150₺
    Drive select butonu, navigasyon, hareket halinde video, aydınlatma, tesisat ve buton maliyetiyle: 2750₺
    14-pin xenon kablo ve montajı: parça 150₺, işçilik 100₺ toplam 250₺

Kısacası bunların hepsi bana 4500₺ ye mal oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam hayırlı olsun öncelikle. Sizle bir süre önce far ve ampul mevzusu için konuşmuştuk hatırlarsanız. Far ampüllerini değiştirmiş miydiniz yoksa konuştuğumuzdaki ampüller mi var şu an? Daha beyaz duruyor o yüzden sordum.

• BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Hocam o konuyu nasıl çözdüm inanamazsınız ya sonunda o bahsettiğimiz farlara kavuştum. Konuşmuştuk hatırlıyorum nasıl olduğunu anlatıyım şaşırırsınız.

Bende osramın orjinal 4300kları vardı biliyosunuz ve gerçekten sarımsıydı. Önceki sol xenon farımı özlemiştim. Mecbur sol xenon geçen sene yanınca çift değiştirmiştim ve olan olmuştu. Hatta sizin insigniadaki 4300kları istemiştim ne güzel gözüküyor diye

Önce çareyi 6000K da aradım hocam ve 6000k alıyodum az kala. Sonra 6000k olanlarında o istediğim rengi vermediğini gördüm. Daha sonra philipsin 4300ksını almalıyız diye konuşmuştuk evet ve o philipsi buldum hocam ama sahtemi gerçekmi bilemem

vag yedek parçacısına ve bu sefer parça numarası verdim. "Bana 4300k orjinal philips ver" demedim. Parça numarasını söyledim ve bana vag grubunun orjinal parça yazılı kutusundan verdi. Normalde bu kutudan çıkan farlar çok yüksek ihtimalle sahte çıkıyor.

sahte veya orjinal bilemem ama aldım geçtim. Önce 1 tane aldım gittim kaportacımın orda montaj yaptım farları bi yaktım ve osramın 4300k sı ile bunun arasında dağlar kadar fark oldu bi anda hem ilk yanarken hem de ısınırken. Aha bu benim istediğim far dedim ve gittim öbürünüde aldım. Çünkü ikiside yanınca biri o maviliği verirken diğeri sarımsı yandı. Isındıklarında bile o maviliği korudu.

Hocam 620₺ verdim tanesine. Önce birini aldım montajladım ve hemen gittim diğerinide aldım. Şimdi size attığım fotoğrafı buraya da atıyorum.

Osramlarım 2. ve 3. Sıradaki gibi yanıyorken şimdi ilk sıradaki philipsle aynı aydınlatıyor. O arka etiketi sarı olanlar nimet anlayacağınız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 22 Ekim 2022; 5:15:49 >

• bayağı uğraşmışsın hocam.Aynı araca sahibim 2015. drive select modları nasıl gerçekten değişiyor mu konfor vs yoksa direksiyon yumusaklıgı mı mevzu..

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun gayet güzel duruyor. Çubuğu da mavi tam aradıgımız gibi
    Yalnız bunları internette bile bulamamıştım siz iyi denk getirmişsiniz.

Benim philips kesin sahteydi ama attıgım videoyu hatırlarsanız aydınlatması çok iyiydi. Üstelik sağ taraftaki de neredeyse hiç aydınlatmıyordu.
    Konuştuğumuz vakit sağ ampul gidici demiştim, öyle de oldu bir süre sonra hiç yanmamaya başladı. Haliyle diğeri tek basına işe yaramıyor. Benim farcı idarelik 2 tane çıkma orijinal osram 4300 verdi. Onların da ömrü bitmek üzere sanırım. Ufaktan renkte morarma baslamıs ve cılız aydınlatıyor. Haftaiçi farcıya photon marka ampulleri denemek için gideceğim. Beğenirsem alırım, beğenmezsem philips bulmasını isteyecegim.

• BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Ben photonu yerli marka sanıyordum meğerse halis mulis alman firmasıymış tabi ki photonda deneyin hocam ben sislerimden memnunum şuan da tam xenonumla aynı rengi veriyor. ama şunu anladım ki arka etiketi sarılı olan philipsler sahte midir orjinal midir anlamam onu bulduğum gibi takarım vallaha Tam istediğim rengi onlar veriyor gerçekten.

Sizin bana attığınız philipsleri hatırlıyorum orda çubuk daha maviydi sizin. benimkinden bile mavi aydınlatır yanyana koysak. Gitmelerine üzüldüm.

Yalnız far temizliğiyle ilgili tek şikayetim şu aslında. 1400₺ evet ama siyah contaları güzel yedirmemişler biraz kalburüstü basmışlar ve far camlarının çiziklerini tam giderememişler. Ha çok sorun değil aydınlatmada sıkıntı yok ama parasına göre işçilik yaptığını söyleyebilirim. Başka yerde 2500-3000₺ Fiyat istemişlerdi çünkü

• Bonus: Krom pedal takımı montajı yapıldı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    f30 far üzerindeki led kodlama?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.