Şimdi Ara

AUDI A3 stop sonrası tekrar çalışma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    AUDI A3 aracım 50.00 KM'de. Son 1 haftadır atart-stop sistemi ile kırmızı ışıkta stop ettikten sonra gaza dokununca ilk defada çalışmamaya başladı. Ateşleme yapıyor sanki ama çalışmıyor. Tekrar gaza basınca bu sefer çalışıyor.

    Bu durum her zaman olmuyor, her 10 stopta bir defa diyebiliriz.

    Bugün farklı durum oluştu, ikincide de çalışmadı ve start-stop devre dışı kaldı işareti çıktı. Sonrasında vitesi başlangıç konumuna alıp kontaktla tekrar çalıştırmak zorunda kaldım. Bu durumda beni endişelendirdi.

    Servise gideceğim tabii ki ama öncesinde sizin de fikrinizi almak istedim servis tarafından öpülmemek için.

    Neden olabilir, bir fikri olan var mı?



  • sanki stop/start aküsü zayıflamış gibi. normalde belli bir kapasitenin altına düştüğünde stop/start'ın devreye girip stop etmemesi gerekiyor. sistemin devre dışı kalmasına neden olan bir çok algoritmadan biridir akü zayıflaması. doayısıyla normalde, akü yeniden start yapamayacağı durumda ise stop da etmez. ama belki sınırda bir yerlerde ise tam olarak durumu kavrayamamış olabilir. velhasılı akü, ihtimallerden biri...
  • Aynı sorun bende de vardı aynı araçta. Arabam 4 yaşında. Aküsü hiç değişmemişti. Sık sık start stop sonrası çalışmıyor bazen de ilk marşta zor çalışıyordu. Akü zayıfken start-stopun zaten devreden çıkması lazım diyerek sorunu başka yerde arıyordum hep. Ancak durum öyle değilmiş tam olarak.

    Geçenlerde park halinde radyo dinleyip arabanın aküsü arabayı çalıştırmayacak hale gelince Varta marka AGM akü aldım. Zaten fabrika çıkışı da Varta üretimi idi.

    Aküyü değiştirince tüm sıkıntı ortadan kalktı. Hem ilk marşta hem de start stop sonrası rahatlıkla çalışıyor araç. Arızayı başka yerde arayıp moralinizi bozmayın. Aküyü orijinaliyle değiştirin yalnız. AGM olmayan akülerde yine aynı problem yaşarsınız.
  • Arkadaşlar konuyla ilgili özelden soru gelince buraya da yazayım dedim.


    Aküyü değiştirince benim arabamdaki start/stop sorunu da düzeldi.

  • start stop ile ilgili sorunlar %90 akü kaynaklıdır..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.