Yüzbaşı
21 Haziran 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 45 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba arkadaşlar.

Bulaşık makinesi alacağım, fakat kararsız kaldım.

Üst seviye ve bir çok foksiyonu olan bir ankastre Electrolux makine mi alayım, yoksa üzerine 2.000 TL civarı ekleyip daha az özellikli, giriş seviyesi bir Miele mi alayım.

Maddi olarak ikisini de alabilirim ama hem daha çok para verip hem de daha az özellikli bir makine alıp almama konusunda kararsızım.

Yardımcı olabilirseiz sevinirim.
Merhaba Arkadaşlar,

AUDI A3 aracım 50.00 KM'de. Son 1 haftadır atart-stop sistemi ile kırmızı ışıkta stop ettikten sonra gaza dokununca ilk defada çalışmamaya başladı. Ateşleme yapıyor sanki ama çalışmıyor. Tekrar gaza basınca bu sefer çalışıyor.

Bu durum her zaman olmuyor, her 10 stopta bir defa diyebiliriz.

Bugün farklı durum oluştu, ikincide de çalışmadı ve start-stop devre dışı kaldı işareti çıktı. Sonrasında vitesi başlangıç konumuna alıp kontaktla tekrar çalıştırmak zorunda kaldım. Bu durumda beni endişelendirdi.

Servise gideceğim tabii ki ama öncesinde sizin de fikrinizi almak istedim servis tarafından öpülmemek için.

Neden olabilir, bir fikri olan var mı?
Merhaba Arkadaşlar,

2 gündür aracımın fıskiyesi çalışmıyor.

En son su deposunu doldurduğumda önceden normal su olduğu için ancak yarım litre antifrizli su koyabilmiştim. Bu yüzden donduğunu düşünüyorum. Fıskiye motorunun sesi de gelmiyor bu arada.

Acaba fıskiye memelerini sıcak su ile ısıtsam düzelir mi sizce, ya da bunun bir zararı olur mu?
Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. Fikrinizi belirtirseniz çok sevinirim.

İhtiyaçlarımı yazmaya çalıştım:

• En fazla 80.000 TL'ye çıkabiliyorum (edit: bazı araçlar için bu sınırı aşabilirim).
  • Aracın otomatik olması lazım.
  • Önceki aracım bolca yolda kaldığından arıza yapma ihtimali düşük bir araç arıyorum, güvenilirlik (reliability) önemli.
  • Yakıt herkes gibi benim için de önemli.
  • 4 kişilik bir aileyiz, çocuklar da olduğundan bagaj ihtiyacımız var. Bu yüzden sedan tercih ediyorum.
  • Arabayı genel olarak sakin kullanmayı tercih ediyorum.
  • Yıllık yaptığım yol 15.000 KM (önce 18.000 yazmıştım ama yanlışmış, 4 yılda 60.000 yapmışım)
  • Bu yolun 10.000 KM'si şehiriçi, 5.000 KM'si şehirlerarası gibi.

Benim tespit ettiğim adaylar şunlar, tabi siz başka araçlar da önerebilirsiniz, listeyi güncellerim:

İlk adaylarım:

• Audi A3 Sedan 1.4 TFSI S-tronic Power AT (86.000 TL)
  • Mazda 3 Sedan 1.5 Power AT (72.000 TL)
  • Skoda Octavia 1.6 TDI Elegance DSG (78.400 TL)
  • Seat Leon 1.6 TDI Style Start&Stop DSG (68.000 TL)
  • Opel Astra Sedan 1.4 Cosmo Active Select (71.080 TL)
  • Toyota Corolla 1.4 D-4D Advance MultiMode (75.500 TL)
  • Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S (73.410 TL)

Diğer adaylar:

• Seat Toledo 1.6 TDI Style DSG (64.400 TL)
  • Seat Toledo 1.4 TSI Style DSG (58.4000 TL)
  • Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S (73.400 TL)
  • Volkswagen Jetta 1.2 TSI Comfortline DSG (66.400 TL)
  • Volkswagen Jetta 1.4 TSI Highline DSG (74.400 TL)
  • Volkswagen Jetta 1.6 TDI Trendline DSG (77.500 TL)

Elediklerim ve sebepleri:

• Honda Civic (yakıt)
  • Mitsubishi Lancer (yakıt)
  • Citroen (eski arabam, beni çok üzdü)
  • Alfa Romeo Giulietta (bagajı bize göre küçük olmasa bunu düşünürdüm)
  • Skoda Octavia 1.4 TSI Elegance DSG (74.400 TL) (bayide hazır yok, 2 ay sonraya atıyorlar)
  • Skoda Octavia 1.2 TSI Optimal DSG (62.900 TL) (bayide hazır yok, 2 ay sonraya atıyorlar)
  • Seat Leon 1.2 TSI Style Start&Stop DSG (57.400 TL) (bayide hazır yok, 2 ay sonraya atıyorlar)
Arkadaşlar yeni aldığım iPhone 4 şarj aletinin orijinal olup olmadığı konusunda şüphelerim var.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Araştırdığım kadarıyla orijinalinde şöyle yazıyormuş:

"Designed by Apple in California Model A1300

input 100-240 v 50/69 Hz 0.15A

Output 5V --- 1A Made in China Flextronics "

Örnek orijinal şarj başlığı fotoğrafı:

Benim aldığımda şöyle yazıyor:

" input 100-240 v 50/69 Hz 0.15A

Output 5V --- 1A Made in China "

Benim aldığımın fotoğrafı:

Bir de orijinal kablo ve kulaklığı anlamanın bir yolu var mı?
Hepsiburada.com'da hediye ceki kullanacagim icin fiyatlari yukaridaki gibi yazdim.

Navigasyon cihazı almayı düşünüyorum, biraz araştırma yaptım.

Next'in işlemcisi hızlı ve primo 1.2 var, Telefunken'in malzemesi güzel, Navitech'i begenenler de az degil.

Next'te 3 yıl güncelleme, diğerlerinde ömür boyu. Bence 3 yıllık güncelleme yeterli şu an için.

Next'te bluetooth yok. Gerçi benim için çok da gerekli değil.

Siz hangisini tavsiye edersiniz?
8 GB RAM, I7 740QM işlemci olursa iyi olur :)

ASUS vardı ama hiç bir yerde stokta görünmüyor.
Merhaba Arkadaşlar,

Citroen C4 1.6 SXPK araca LPG taktıracağız. Landi Renzo veya BRC düşünüyoruz. Denizli'de LPG dönüşümü için usta ve/veya marka önerisi olan var mı? C4'e LPG taktırıp memnun olan varsa hangi marka LPG taktırmış acaba? Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar,

Kardeşime otomatik bir araç almayı düşünüyoruz da, bir araç denk geldi. Citroen C4 SXPK otomatik, 2005 Model, 65.000 KM, 21.500 TL, 2 parça boyalı (bir kapı ve bagaj kapağı), araba temiz, değişeni yok. Sizce bu araç alınır mı? Bugün karar vermezsek araç kaçıyor.
Jazz Joy I-Shift 33500, Yaris 1.33 MM 29600, Seat 1.6 DSG 31000, Polo 1.4 DSG 35000

Arkadaşlar ikinci el araç aramaktan gına geldi, 0 araç almaya karar verdim.

Otomatik vites düşünüyoruz, acemi şöfürüz, kullanımı rahat olsun istiyoruz.

3 kişilik bir aileyiz, genç anne-baba ve 3 yaşında çocuk olmak üzere :)

Araç şehir içinde kullanılacak, belki yılda 1-2 defa şehir dışına çıkarız.

Jazz'ın vitesi I-Shift olmasa Jazz alacaktım kesin, iyi de bir indirim aldim arkadaştan ama yarı otomatikler hoşuma gitmiyor. Okuduğum yorumlarda tam otomatiğe ya da DSG'ye göre bozulma şansının daha yüksek, konforunun daha düşük olduğu yönünde.

Yaris'in de fiyatı uygun ama bagajının küçük olması biraz düşündürüyor. Bir de oto koltuğu koyunca arka taraf çok mu dar kalacak, kullananlar ne diyor?

Yakıt tüketiminde Jazz'in ününü duydum olumlu yönde, Yaris de zaten 1.33 motor az yakar, Ibiza ve Polo'nun da DSG olmasına güveniyorum.

Birçok kişi Polo diyecek biliyorum ama Yaris ile Polo arasında 5.000 TL'den fazla fark var, buna değecek mi bilmiyorum.

Ibiza'nın donanımı zayıf kalıyor, yan hava yastıkları yok mesela güvenlik açısından ama DSG vitesli en ucuz araba.

Anlayacağınız kararsız kalmış. Firmalar da her zamanki gibi bir sonraki ay (Temmuz) fiyatlar artacak, acele edin diyorlar. Doğruluk payı var mıdır?

Yaris bizim bütçemize en uygun araç ama otomatik vitesi nasıldır, kullananlar, bilenler var mı? 3 kişilik bir aileye küçük mü gelir, yoksa idare eder mi?

Bu arada başka araç önerisi olan var mı? Mesela Opel Corsa 111. yıl tam otomatik 1.4 benzinli için 32.000 fiyat almıştım ama 29.600'lük Yaris'i tercih ederim diye listeye koymadım. Siz Corsa'yı tercih eder miydiniz? Mitsubishi Colt da alınası bir araba eşimi ikna edemedim, hoşuna gitmiyormuş Colt'lar :)

Yorumlar için şimdiden teşekkürler, karar vermemde etkili olacakları kesin.

Edit: Yanlışlıkla Jazz Joy yerine Jazz Fun yazmışım, düzelttim :)
Edit: Alttaki mesajlarımdan birindeki tabloyu ekledim.
Edit: Seat fiyatı güncellendi.
Hakkında
Forum İkinci El İmzası:
Referanslarım (satış yaptıklarım): yaSiN_AMD, _FaCeS_ , wenigma, nokiaman
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 696
İkinci El Bölümü Mesajları: 61
Konularının görüntülenme sayısı: 8.921 (Bu ay: 161)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 31 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.