Şimdi Ara

Atomdan daha başka yapılar var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yani, şimdi atom altı parçacıklar var ya, bu parçacıklar, birleşip atomdan daha başka, bildiğimiz elementlerle tamamen alakasız bir yapı biçimi oluşturabilir miydi? Yani çekirdeği olmayacak, elektron vs olmayacak. Böyle başka çeşitli fiziksel yapılar var mıdır evrende? Veya mümkün müdür?

• bilimfili.com
    Hadronlar, baryonlar, mezonlar
    https://bilimfili.com/hiperfizik/hbase/particles/hadron.html

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var
    Mezon
    Modern fiziği inceleyebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Raistlin_Majere_ -- 23 Ocak 2019; 0:20:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2018 yapımı Ant-Man ve Wasp adlı filmi izlemeni öneririm. Atom altı parçacıktan da küçük hale gelip zamansız ve mekansız bir ortamda saf enerji olarak mahsur kalıyordu kahramanlardan biri. Bilimsel olarak doğru mu bilmiyorum ama filmde güzel işlenmiş.
  • bence her zaman daha küçük bir yapı olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

https://bilimfili.com/hiperfizik/hbase/particles/hadron.html
    Omisis046

O bir aynştayn.

• Bir zamanlar cern deneğimi ne vardı. Deney için dünyanın parası yatırıldı sonuçlarını gözlemlerini tabiki paylaşacak değiller.

Anti madde diye neyüdüğü belli olmayan şeyleri açıklıyorlardı.

Atomdan daha küçük üç tane bir şey var bunlar yerlerini değiştirince farklı bir atomun parçasını oluşturuyordu,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir zamanlar simyacılar uranyumun kurşuna dönüştüğünü görünce , başka maddeleri altına dönüştürmeye çalışmılar. Atomun parçalarını kullanarak yeni madde oluşturma işi daha önce yapılmış 102 107 nötronlu atom yapılmış , nitrojen bombası oluşrun reaksiyon patlamayı başlatmak için son kabuğuna proton eklenmiş bir otam oluşturulmuş.

İnsan hiç bir şeyi bozmadan tartamaz ölçemez. Bozulması için dokunması bile yeterli olur. quantum fiziğinde ışık dalga şeklinde hareket ederken , bir kişi bunu izlediğinde sadece bakmasıyla tanecik şeklinde davranmaya başlıyor. Bazı hassas incelemeler her defasında farklı sonuçlar alınıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

2018 yapımı Ant-Man ve Wasp adlı filmi izlemeni öneririm. Atom altı parçacıktan da küçük hale gelip zamansız ve mekansız bir ortamda saf enerji olarak mahsur kalıyordu kahramanlardan biri. Bilimsel olarak doğru mu bilmiyorum ama filmde güzel işlenmiş.
    o filmin konusu omuydu ben sinema çekimi izledim internetten hiç öyle şeyler görmedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    quote:

nitrojen bombası oluşrun

Araba lastiğinde patlatmışlar sonra hocam. Her yer jant kapağı olmuş.

• dostum sicim teorisini araştırmanı öneririm. Evrendeki herşeyin sicim denilen ipliğe benzeyen titreşen yapılardan oluştuğunu söylüyor bu teori.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemXx -- 24 Ocak 2019; 12:14:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.