Bildirim
atom bombasında kaç tane, kaç kilo atom var??
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Hiroşimaya atılan bombada 100 kg uranyum olduğunu biliyorum. Yanlışsam düzeltin. Patlama şöyle oluyor. Kitaptaki tanımını söyleyeyim.
Bir uranyuma bir nötron gönderiliyor. Bu nötron atoma parçalıyor bunun sonucu 2 nötron açığa çıkıyor. Sonra bu nötronlar öbür atomlara çarpıyor. 2 nin kuvvetleri şeklinde parçalanıyor. Her parçalanışta eneji çıkıyor. Böyle böyle zincirleme reaksiyon sonucu oluşuyor.
Ek bilgi :
http://tr.wikipedia.org/wiki/Atom_bombas%C4%B1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pretender -- 7 Şubat 2009; 18:51:13 > -
atomu oluşturan çekirdeğin ekseni gözümüzde madde olarak görünür. maddeyi gören gözümüzdür. maddenin varolduğunu kimse kanıtlayamaz.
Eğer bir topa görüyor ve ona vuruyorsak bu onun varolduğu anlamına gelmez. bu gözümüzle gördüğümüz maddenin doku sinirlerimizle algılanması olur. -
ek olarak bi kilo soğan koyuyoalr -
quote:
Orjinalden alıntı: SonOfPatriot
atomu oluşturan çekirdeğin ekseni gözümüzde madde olarak görünür. maddeyi gören gözümüzdür. maddenin varolduğunu kimse kanıtlayamaz.
Eğer bir topa görüyor ve ona vuruyorsak bu onun varolduğu anlamına gelmez. bu gözümüzle gördüğümüz maddenin doku sinirlerimizle algılanması olur.
sonuç olarak atom bombasıda yok -
>>pretender sağol.
>>sonofpatriot geçen gün seni yüzünden ceza aldım ama 4 gün giremedim foruma.yeterince gerçekti bence.o yüzden bi cevap vermeyim
100 kilo çokmuş yalnız.1 tane atomdan nasıl bi şey çıkar acaba.en az iki tane mi atom lazım illa.var evde bi tane atom, eğer oluyosa deneyecem yok olmuyosa ikinci atomu bulmam lazım.yani yumurta gibi iki atomu kafa kafa tokuşturunca mı atom bombası oluyo illa -
quote:
Orjinalden alıntı: dmc 12
quote:
Eğer bir topa görüyor ve ona vuruyorsak bu onun varolduğu anlamına gelmez. bu gözümüzle gördüğümüz maddenin doku sinirlerimizle algılanması olur.
sonuç olarak atom bombasıda yok
atomda yok
-
quote:
Eğer bir topu görüyor ve ona vuruyorsak bu onun varolduğu anlamına gelmez. bu gözümüzle gördüğümüz maddenin doku sinirlerimizle algılanması olur.
Hocam Konu Dışına Çıkmayalım LütfenNeo Top Mop
-
quote:
Hepimiz kap içinde bir beyiniz . Bunu mudur yani? -
quote:
Orjinalden alıntı: Ertungaa
quote:
Eğer bir topu görüyor ve ona vuruyorsak bu onun varolduğu anlamına gelmez. bu gözümüzle gördüğümüz maddenin doku sinirlerimizle algılanması olur.
Peh peh aslında yok yani orda doku sinirlerine birşey değmeden nasil algiliyor onlar...
Mermi yiyincede beyin izin verior yani organlarin delinmesine..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Google- -- 7 Şubat 2009; 19:03:26 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: :::KR@L:::
quote:
quote:
atomda yok
aynı şekilde duyduklarımız içinde geçerli.
mesela şuan kendi kendize konuşuyor olma ihtimaliniz var.
-
quote:
Orjinalden alıntı: nevarbe
>>pretender sağol.
>>sonofpatriot geçen gün seni yüzünden ceza aldım ama 4 gün giremedim foruma.yeterince gerçekti bence.o yüzden bi cevap vermeyim
100 kilo çokmuş yalnız.1 tane atomdan nasıl bi şey çıkar acaba.en az iki tane mi atom lazım illa.var evde bi tane atom, eğer oluyosa deneyecem yok olmuyosa ikinci atomu bulmam lazım.yani yumurta gibi iki atomu kafa kafa tokuşturunca mı atom bombası oluyo illa
bunu bende merak ediyorum
-
quote:
Orjinalden alıntı: Manisali45
quote:
quote:
Topu kafana attilar mi peki ne oluyor dokunma sinirlerin aslında uyarılmıyo ama uyarilmis gibi mi oluyor.
-
Arkadaşım şu telefonu aç ; çık matrixten adamı hasta etme. -
quote:
Orjinalden alıntı: Pretender
Hiroşimaya atılan bombada 100 kg uranyum olduğunu biliyorum. Yanlışsam düzeltin. Patlama şöyle oluyor. Kitaptaki tanımını söyleyeyim.
Bir uranyuma bir nötron gönderiliyor. Bu nötron atoma parçalıyor bunun sonucu 2 nötron açığa çıkıyor. Sonra bu nötronlar öbür atomlara çarpıyor. 2 nin kuvvetleri şeklinde parçalanıyor. Her parçalanışta eneji çıkıyor. Böyle böyle zincirleme reaksiyon sonucu oluşuyor.
Ek bilgi :
evet dogru ama o notron atomun cekirdegini ikiye ayirinca cok buyuk bir isi ve aciga cikiyor. Nukleer santrallerdede oyle oluyor.
-
quote:
Orjinalden alıntı: gadgetfurky
quote:
Orjinalden alıntı: Pretender
Ek bilgi :
evet dogru ama o notron atomun cekirdegini ikiye ayirinca cok buyuk bir isi ve aciga cikiyor. Nukleer santrallerdede oyle oluyor.
Nükleer santraldeki reaksiyon ile bombadaki reaksiyon aynı. Ama santraldeki reaksiyonu kontrol altında tutuyorlar.
-
quote:
Orjinalden alıntı: Manisali45
quote:
quote:
Peh peh aslında yok yani orda doku sinirlerine birşey değmeden nasil algiliyor onlar...
Mermi yiyincede beyin izin verior yani organlarin delinmesine..
atomdan bahsediyoruz bu durumda doku sinirleride olmazdı. doku sinirleri derken duygulardan bahsettim, gözler ve bedeni bir bütün düşün. mermiye izin vermemize gelince eğer bunu kontrol edebilsekdik bu konu hakkında varsayım yapıyor olmazdık. ölüpte geri gelen biri görmediğimiz için gerçekle olan ilişkimiz hakkında sadece yorum yapabiliriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonOfPatriot -- 6 Şubat 2009; 19:18:30 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: :::KR@L:::
quote:
quote:
atomda yok
aslında bizde yokuz zaten
-
napmısınız siz yaa okudum okudum okudum ve hicbsi anlamadım -
Basitçe anlatmak gerekirse. atom bombası aslında tetikleyicidir. Yanı bombanın dışındaki çevredeki atomlarıda bomba haline getirir. Bombanın içindekiler Zincirleme reaksiyon için gerekli ön koşulları sağlar. Hidrojen bombasıda bu mantık fakat başladımı her şey bitene kadar devam ediyor.Hidrojen bombası atılırsa dünya biter.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 7 Şubat 2009; 19:54:27 >
Benzer içerikler
- vücudumuzdaki damarlar dünyayı kaç kez çevirir
- lindt çikolata helal mi
- 18 yaşına girince haklar
- yanlışlıkla 2 tane tansiyon ilacı içmek
- meresa antidepresan mı
- bim para sayma makinesi markası
- sodyum iyon batarya
- exxen de neler var
- telegram indirim
- huawei boykot mu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X