Şimdi Ara

atom bombasında kaç tane, kaç kilo atom var?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
7.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • v2 peki atom bombasındaki atomlar mesela kapta mı?yani dediğin gibiyse dünyada atom kalmayaana kadar her şey bomlardı.yani mesela 10 kilo atomu kaba mı koyuyolar onun için.10 kilodan fazlası patlamıyo yani?nasıl kontrol ediliyor hayret.atom bu yani sonuçta.kilo kilo ayıklayamazsında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: V2

Basitçe anlatmak gerekirse. atom bombası aslında tetikleyicidir. Yanı bombanın dışındaki çevredeki atomlarıda bomba haline getirir. Bombanın içindekiler Zincirleme reaksiyon için gerekli ön koşulları sağlar. Hidrojen bombasıda bu mantık fakat başladımı her şey bitene kadar devam ediyor.Hidrojen bombası atılırsa dünya biter.

Hidrojen bombası zaten defalarca atılmış, denenmiştir. Dünya bitti mi? Sanmıyorum...

100 kg gibi rakamlar uydurmadır, fazladır. Nagazaki'ye atılan Fat Boy isimli atom bombası, yalnızca 4.6 kg idi.
    Lakin 21 kilotonluk TNT etkisi yaratmıştır.

• quote:

Basitçe anlatmak gerekirse. atom bombası aslında tetikleyicidir. Yanı bombanın dışındaki çevredeki atomlarıda bomba haline getirir. Bombanın içindekiler Zincirleme reaksiyon için gerekli ön koşulları sağlar. Hidrojen bombasıda bu mantık fakat başladımı her şey bitene kadar devam ediyor.Hidrojen bombası atılırsa dünya biter.

2 Kere Atılmış..
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoderWriter

quote:

2 Kere Atılmış..

şimdi sonsuz bir tepkime olması için belli bir miktar hidrojen bombası patlatılması gerekir. Eğer bu koşulları sağlayacak kadar büyük bir bomba değilse tepkime kısa sürer.

Örneğin güneş deki patlamalar hidrojen bombası şeklindeki zincirleme patlamalardır. O yüzden sürekli devam ediyor.

• atomun ölçü birimi Kg cinsinden değildir... mesela içindeki uranyum miktarınını kg cinsinden değerlendirebilirsin soruna gelince...atom bombasının içindeki uranyumda 1 atom vardır evet yanlış duymadın bir atom bu atomun reaksiyona uğruyarak patlamasıyla ....gerçekleşir o büyük yıkım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haşin_ErKeK -- 7 Şubat 2009; 20:23:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pretender

Arkadaşım şu telefonu aç ; çık matrixten adamı hasta etme.

ı hakettin
  • quote:

Orjinalden alıntı: YoungAnıL

quote:

Arkadaşım şu telefonu aç ; çık matrixten adamı hasta etme.

ı hakettin

yazık la

•  atom bombasında kaç tane, kaç kilo atom var??

• Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombasında 6 gr uranyum kullanılmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Self Control

atom bombasında kaç tane, kaç kilo atom var??

sagdaki rus sistemi ile calisiyor :)

en iyisi hidrojen yani guclusu
    ama ben yikmam sadece temizlik yapicam , askerimi atese atamam dersen (ornek pkklilar) dusman uzerinde notron kullanabilirsin . yikmaz sadece oldurur . beyin kanamalari yapar genelde . o yuzden kisiler pek bisey anlamadan geberirler . aslinda pkk kamplarinda kullanicaksin . birbirlerine i$iya i$iya oldurucekler ...

• quote:

Hiroşimaya atılan bombada 100 kg uranyum olduğunu biliyorum. Yanlışsam düzeltin. Patlama şöyle oluyor. Kitaptaki tanımını söyleyeyim.
    Bir uranyuma bir nötron gönderiliyor. Bu nötron atoma parçalıyor bunun sonucu 2 nötron açığa çıkıyor. Sonra bu nötronlar öbür atomlara çarpıyor. 2 nin kuvvetleri şeklinde parçalanıyor. Her parçalanışta eneji çıkıyor. Böyle böyle zincirleme reaksiyon sonucu oluşuyor.

evet benim evde ürettiğim bombaların da çalışma prensibi böyle.
    aynen katılıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: The After Toucher

Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombasında 6 gr uranyum kullanılmış.

6gr uranyum kullandıklarından mı usa nın elindeki uranyumlar yetmedide hitlerin norveçteki,avusturya,paris ve berlindeki mahsenlerindeki uranyumları ele geçirip kullandılar??
  • quote:

Orjinalden alıntı: TARIK0980

quote:

6gr uranyum kullandıklarından mı usa nın elindeki uranyumlar yetmedide hitlerin norveçteki,avusturya,paris ve berlindeki mahsenlerindeki uranyumları ele geçirip kullandılar??

evet birde bu var.madem o kadar az kullanılıyor.uluslararası terör, kimyasal silah gibi plütonyum gibi şeyler 1er gram mı kaçırılıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: nevarbe

quote:

Orjinalden alıntı: TARIK0980

quote:

evet birde bu var.madem o kadar az kullanılıyor.uluslararası terör, kimyasal silah gibi plütonyum gibi şeyler 1er gram mı kaçırılıyor?

adamlar su an laboratuar ortamında uretiyor onun 1 gramını zaten onemli olan çok ve en değerlisini almak

• doğada bulunan uranyum u-235 tir. Atom bombası yapabilmek için U-236 elde etmek gerekir yani uranyumu zenginleştirmek.
    İranın bu günlerde uğraştığı iş bu.
    DİYE BİLİYORUM
  • quote:

Orjinalden alıntı: :::KR@L:::

doğada bulunan uranyum u-235 tir. Atom bombası yapabilmek için U-236 elde etmek gerekir yani uranyumu zenginleştirmek.
    İranın bu günlerde uğraştığı iş bu.
    DİYE BİLİYORUM

Bildiğim kadarıyla doğada bulunan Uranyumun yaklaşık %99 u U238dir...
  • 1- Hidrojen bombası denen nesne atom bombasıdır. Ya da "Termonükleer Atom Bombası" olarakta geçer.
    2- Nötron bombası olarak adlandırılan silah ya henüz yoktur ya da henüz savaş alanında kullanılmamıştır (şahsi fikrim olmadığı yönündedir).
    3- Evet, ilk dönem inşa edilen atom bombalarında kilolarca uranyum kullanılmıştır. Bunun sebebi o zaman ki saflaştırma işlemlerinin ve patlatma yöntemlerinin ilkelliğidir. İlk atom bombalarında uranyum hızlı bir biçimde kurşun levhaya çarptırılarak patlatılıyordu. Bu silahlarda kalkan ve uranyum çekirdeğini korumak için "ağır su" olarak tabir edilen bir madde kullanılıyordu. Ağır su konusunda oldukça cahilim, wikipedia diyorum o yüzden.
    Yeni silahlarda ise, uranyum çekirdiği çok daha saf. Ayrıca patlatma metodu olarak "çökertme" yöntemi tercih ediliyor. Şöyle ki, uranyum çekirdeğinin etrafı patlayıcılarla çevreleniyor. Yani dünya gibi düşünün, çekirdek var, çevresi patlayıcı ile çevrili. Bu patlayıcılar belli bir düzende patlatılarak (tabii saniyenin 10000/1 zaman aralıkları ile) uranyum çekirdeğinin olduğundan daha küçük bir hacme sıkıştırmaya zorlanır. Neticede uranyum süper kütlesine ulaşınca, taşıdığı yüksek enerji sebebi ile kararlılığını yitirir ve enerjisini serbest bırakır.

* Yukarda resimle verilmiş gerçi ama, yazdım bu kadar, silmek istemiyorum.

Patlatma yöntem ve sonuçları farklı olsada, bütün patlayıcıların olayı taşıdıkları enerjiyi bir kerede kontrolsüz olarak bırakmalarıdır. Nükleer patlamaların sembolü olan "mantar bulutunun" sebebi ise patlamanın gücü değil, oluşan yüksek sıcaklıktır. Aniden ısınan hava yükselmeye başlar, yükseldikçe soğuyan havanın bir kısmı merkezden uzaklaşarak mantar görünümü oluşur. Nükleer silahların tahribatının "daha etkili" olması için zeminde değil, yerden 100-200 metre yukarıda patlatılması esastır.

Nükleer santrallerde kullanılan uranyum'un, silahlarda kullanılanlar kadar saf olmasına gerek yoktur.

Keşke bu silahlar olmasaydı da, onlar hakkında bunları hiç bilmeseydim...

• benim bildigim atom bombasının icinde cok az miktarda uranyum oldugu icindeki uranyum veya plutonyum bir tetikleyici cevredeki diger metallerle reaksiyona giriyor sonucta inanılmaz boyutta bir enerji acıga cıkıyor
  • benim bildiğim simdiye kadar yapılmıs en buyuk bomba ruslara ait adı tsar

http://nuclearweaponarchive.org/Russia/TsarBomba.html
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tsar_Bomba
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.