Şimdi Ara

uzun video (yenilendi)eklendi...Ati HD 4870 ile Batman physx Show (opencl+stream)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
5.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forumda zaten konusu var biraz da kasarak ati hd 4870'de physx'i performanslı bir şekilde çalıştırmayı başardım
    ve bunu sizlerle paylaşmak istedim ati ekran kartı sahibi olup da physx çalıştırmak isteyen sorun yaşayan herkese yarıdmcı olmak için bu konuyu açtım
    yanlız nvidia da ki kadar stabil çalışmıyor physx zannediyorum driver ve stream güncellemeleri ile bayağı performanslı hale gelecektir.

buyrun işte oyun içi video
    1280x1024 full +physx normal

Görmek için tıklayın(iyi kalite)-28.10.2009/00:46 güncellendi

Youtube açamayınlar buraya tıklasın (diğer link daha net)-28.10.2009/00:46 güncellendi

Batman Arkham Asylum:
    Ayarlar
     uzun video (yenilendi)eklendi...Ati HD 4870 ile Batman physx Show (opencl+stream)

ve oyun içi görüntüler

bu örümcek ağları rüzgarda sallanıyordu physx kapalı iken sabitti :)

tek sayfada görmek isterseniz
    http://img11.imageshack.us/gal.php?g=shippingpcbmgame2009102w.jpg

ve 1920x1440 çözünürlükte ssler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 28 Ekim 2009; 1:24:14 >

• teşekkurler paylaşım için
  • sağol dostum
    uğraşıpta yapamadım diyenler varsa onlara yardımcı olmak için açtım topiği zaten:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 27 Ekim 2009; 15:20:07 >
  • Physx'in çalıştığına dair bir fotoğraf göremedim, kağıt parçalarının üstünden geçince havalanıyorlar mı?
  • hocam zaten o sisler physx'in çalıştığını gösteriyor physx kapalıyken sis duman hiçbirşey yok
    birde batman sis içinden geçerken o sisin dağılmasını görmek gerçekten hoş :)
    bakim örümcek ağı,tuğla felan bulursam onlarıda koyarım
    frapsla video alayım dedim ama boyutu çok yüksek çıkıyor şöyle varmı tavsiye edeceğiniz oyun kayıt programı nete
    atabileceğimiz.
    quote:

Orijinalden alıntı: hserdark

Physx'in çalıştığına dair bir fotoğraf göremedim, kağıt parçalarının üstünden geçince havalanıyorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 27 Ekim 2009; 15:23:19 >
  • Evet sisi görmek physx delaleti imiş.
    http://www.youtube.com/watch?v=luSAnouAFJs

Bunu physx'i işlemciye yaptırarak yapıyorsunuz galiba.
  • o tamam olmus calısmıs fps iyi hardware enabled etmıssın süper olmus demek oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şuanki phsx kadar güzel değil görüntüler fazla parlak eski sürüm galiba bu physx

AMA ŞUNU EKLEMEDEN EDEMİYCEM

Ula siz değilmiydiniz psyhx gereksiz saçma sapan bişey diyen boş teknoloji diye şimdi çalışıncamı kıymete bindi Resmen çamur attığını ortaya çıktı bu uygulamayla bşirlikte
  • yaw kardeş ;
    ben son kullanıcıyım ati kartım varsa physx çalışıyorsa kötü birşeymi ben hiçbir zaman physx gereksiz demedim
    ayrıca bundan önce 8800 gts 512 mb kullanıyordum,ondan önce hd 4890 vardı ,ondan öncede 9800 gt amp ve 9600 gt daha öncesini saysam 20 tane
    kart çıkar lütfen bu konuyu ati-nvidia muhabbetine çevirmeyelim ikisinden de onlarca kart kullandım
    benim için önemli olan ati physx çalıştırmaktı çalışıyor işte çatır çatırda çalışıyor
    not:benim physx sistem software eskiydi belki ondandır son sürümünü nvidia sitesinden indirir koyarım:)
    böylelikle ati kartta physx in son sürümünü de görmüş olursun:)
    birde zaten bunlar stream ve opencl beta paketleri ile olan physx biraz geliştirsinler sen bide o zaman gör hele:)

quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

Şuanki phsx kadar güzel değil görüntüler fazla parlak eski sürüm galiba bu physx

Ula siz değilmiydiniz psyhx gereksiz saçma sapan bişey diyen boş teknoloji diye şimdi çalışıncamı kıymete bindi Resmen çamur attığını ortaya çıktı bu uygulamayla bşirlikte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 27 Ekim 2009; 15:55:30 >

• tebrik ediyorum güzel olmuş çalıştıramayn arkadaşlar için daha detaylı açıklarsanız daha iyi olur

bazılarıda hır gür çıkartmaya çalışıyor neyse daha fazla yorum yapmıyacağım bu konuda...
  • işlemci yapsa bu hesaplamaları bu kadar yüksek fps ler olmazdı hocam
    arada kasılıyor ama daha da iyi olacak
    quote:

Orijinalden alıntı: hserdark

Evet sisi görmek physx delaleti imiş.
    http://www.youtube.com/watch?v=luSAnouAFJs

Bunu physx'i işlemciye yaptırarak yapıyorsunuz galiba.
  • hocam özellikle böyle ss açtım millet biraz çalışmaz yalan vs vs desin diye onlara göstermek için sonra
    dediğim gibi bilgim yettiğince hertürlü yardımı yaparım kullanmak isteyenlere

not:şu anda beta sürümler olduğu için stabil sürümlerde daha da performanslı hatta physx efektlerinde nvidia dan daha performanslı
    çalışan ati kartlar göreceğimizi zannediyorum:) yinede bazı yerlerde physx performans kaybı yaratabiliyor tabi

quote:

Orijinalden alıntı: genelkurmay89

tebrik ediyorum güzel olmuş çalıştıramayn arkadaşlar için daha detaylı açıklarsanız daha iyi olur

bazılarıda hır gür çıkartmaya çalışıyor neyse daha fazla yorum yapmıyacağım bu konuda...

• Phsyx in gereksizliğinden ziyade belli kartlarda çalışması için engellemenin yapılması bizim için sorundu.
    Nvidia bu özellik için estra ücret talep etmesi son kullanıcı için bir eksidir. (İllaki destekli bir Nvidia kartı alacaksınız)
    Open CL ve Stream ile yazılımsal engelin kaldırılması son kullanıcı için iyi bir gelişmedir.
    Hiç bir özelliği çalışmasa dahi sistemdeki kasılmaları gidermesi bile bir gelişmedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

Şuanki phsx kadar güzel değil görüntüler fazla parlak eski sürüm galiba bu physx

insanlar genelde sacma sapan boş teknoloji gereksiz demiyor. o efektler icin kaybedilen okadar yuksek fps in gereksiz oldugunu soyluyor.gtx260 kimi yerlerde 30 dan fazla fps kaybediyordu. hatta bu nedenle evga yeni kart cikartiyor 2 gpu lu biri fizik işlemleri icin
  • evet şu anda çok çok stabil olduğunu söyleyemem (ama çok kötü de değil) ama ileriye dönük nvidia kartlara kafa tutabilecek hale
    geleceğini düşünüyorum zaten buradaki olay ati-nividia olayı değil bir firmanın tekelinden kullanıcıların kurtarılması
    hepimiz biliyoruz ki ne ati ne nvidia ne amd nede intel rakiplerinde olamayan teknoloji kullanmaya başladıklarında
    son kullanıcıya hiçbir şekilde acımazlar
  • @cobi yardımlarınla pyhsx'i çalıştırmayı başarabildim çok sağol.Fakat tek sorun bende diğerleri gibi fps dengesiz değil direk yerde sürünüyor :) Yani önceden 62 fps ile oynadığım oyun sadece pyhsx açınca 10-11 fps'e düşüyor.

• ekran kartın ne hocam ?
    ayrıca kenar yumuşatma ayarında dil dosyası oturmamış orada programın kodları çıkmış sanki bir hata var oyunda ,driverda veya opencl de
    kullandığın paketleri yazarmısın işletim sisteminle birlikte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 27 Ekim 2009; 16:17:47 >
  • physx neden abartiliyor ki bu kadar.Nvıdıa kartim var.Physx kapali durumda.batmande fps yi cok dusuruyor diye kapatiyorum zaten.(gtx 295).2-3 effect gorucez diye oyun zevkinin icine edilmesine degermi
  • maksat ati kartta açmak ve belli bir performansta çalışmasını sağlamaktı zaten hocam
    8800 gts 512 kullanırken physx açınca mirors edge de nasıl süründüğünü oyunun biliyorum
    o yüzden sanırım bu teknolojinin de biraz daha oturması da gerekli
  • quote:

ekran kartın ne hocam ?
    ayrıca kenar yumuşatma ayarında dil dosyası oturmamış orada programın kodları çıkmış sanki bir hata var oyunda ,driverda veya opencl de
    kullandığın paketleri yazarmısın işletim sisteminle birlikte

Kullandığım kart HD5870,işletim sistemi win7 X64 rtm, oyunu netten indirdim.%15'e kadar gelmiştim fakat menüde yazılar düzgün çıkıyordu.Biraz önce patch v 1.1 yükledim ve crack'i değiştirdim.Evet bir gariplik var,mesela önceden hiç olmayan şey; oyundan çıkarken "windows çalışmayı durdurdu" diye hata veriyor.

Driver ise Ati 9.10 üzerine beta driver ve sdk kurulu aynen forumda anlatıldığı gibi kurdum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.