Şimdi Ara

## ATi RV770 Haziran'da, Nvidia 55nm G92 Hazırlıyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## ATi RV770 Haziran'da, Nvidia 55nm G92 Hazırlıyor ##

Grafik endüstrisinin iki devi AMD-ATi ve Nvidia arasındaki mücadele yılın ikinci çeyreğinde vites yükseltecek gibi görünüyor. AMD'nin Ocak ayında HD 3400 ve 3600 serisi ekran kartlarını ve çift grafik işlemcili Radeon HD 3870 X2 modelini kullanıma sunmasının ardından Nvidia geride bıraktığımız Şubat ayında GeForce 9600GT'yi anons etmişti. 18 Mart itibariyle çift grafik işlemcili GeForce 9800GX2 modelini ve takip eden haftada 9 serisi GeForce ailesinin iddialı modeli GeForce 9800GTX'i kullanıma sunacak olan Nvidia rakibi ATi'nin yeni grafik işlemci mimarisine geçiş yapmaya başlayacağı RV770 ile çok daha sağlam bir şekilde mücadele edebilmek için ciddi başarı kazanan GeForce 8 serisiyle birlikte GeForce 9 ailesinin üst modellerine de güç veren G92 gpu'su minyatürize etmeyi planlarken ve 55nm üretim teknolojisine geçmeye hazırlanıyor. Gelen bilgilere göre ATi cephesinde 55nm RV770 kendini ilk olarak dizüstü bilgisayar platformunda gösterecek gibi gözüküyor. Hatta bazı dizüstü bilgisayar üreticilerinin mobil RV770 örneklerini aldığı da iddia ediliyor. Nvidia 55nm üretim teknolojisi ile hazırlanan mobil G92'nin yanı sıra muhtemelen masaüstü için de 55nm G92 gpu'sunu üretecek. Tabi ATi'nin yaptığı gibi Nvidia da 55nm sürecine geçiş ile birlikte G92'ye yönelik olarak DirectX 10.1 desteği ve termal anlamda çeşitli optimizasyonları da gündeme taşıyabilir. Görünen o ki Haziran ayında Tayvan'da yapılacak olan Computex fuarı grafik endüstrisinde yaşanan rekabetin doruğa ulaşacağı son derece önemli bir etkinlik olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 11 Mart 2008; 20:58:08 >

• ne bu ya 4*** beklicekmiyim şimdi
  • Bekleyip göreceğiz...

Yalnız resim süpermiş.
  • acaba nereye kadar çok merak ediyorum..
  • Orjinalden alıntı: _VoRTeX_

Bekleyip göreceğiz...

Yalnız resim süpermiş.
    [/quote

güzel ne kelime olayı aynen yansıtmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hikmet_19 -- 11 Mart 2008; 21:13:21 >
  • aynen.

eskiden 1 yıl yeterdi yeni bi ekran kartı şimdi 3 ay yetmez oldu :S
    quote:

Orjinalden alıntı: cgnday

acaba nereye kadar çok merak ediyorum..
  • devam

arkasdaslar bunu sonu bitmez taaki kiyamete kadar buyuk olandan degil kendi kiyametimize kadar onlar cikaracak biz alacagiz onlar cikaracak biz alacagiz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1-resim muhtesem tamamıylen gercegi yansıtmakta :D
    2- cok cok güzel gelisme ama cok cok gec bir zaman
    3- hadi hayırlısı bombalar hazırlanıo hangisi önce patlıycak acaba acıkcası bu sene pc toplıycak olanlar mesela ben haziranda beni 1 sene götürcek bi kart almayı planlıorm bu herhalde ya 9600gt ki hem ucuz hem kaliteli 6 ay bile yetecektir 6 ay sonra yeni bi tane alınabilir yada 8800gts 512 amp yada 8800gt amp 512mb bunlarda 9-12 ay arası güzel götürür her ne kadar eski gibide görünsede hala kaliteli ve saglam kartlardır!

bu arada fx57 haber icin saol ve bisi sorcam bunlar acaba nvidia tastiklimi sonra hüsran olusuyorda bir de nie g92 yani g200len baslasın baslamısken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St Batuhan -- 11 Mart 2008; 21:17:25 >
  • Görülen o ki Ati çalışıyor Nvidia yemeği ısıtıp ısıstıp geri bize sunuyor,Nvidia hazırladığı mimariye değiştirecek gibi gözükmüyor başarılı olduğu mimaride küçük değişikliklerle geri bize pazarlıyor Ati RV770 le nvidia yı tekrar hezimete uğratacak gibi gözüküyor bakalım zaman neler getirecek
  • sonuna kadar 8800GTX hangi oyuna yetmiyorki ? teknolojiyi takip etsem çok para gider. para kazanmak kolay birşey değil. herşeyinde en iyisine sahip olmamak en iyi karar.
  • Yine mi G92 üstünde çalışıyor bunlar. 55nm G92'yi hangi kartta kullanacaklar, acaba 9800 serisi için yeni bir revizyon mu yayınlayacaklar? Var mı bununla ilgili bir bilgi?

Düzenleme: Bu arada arkadaşlar, o bombaları birbirlerine değil, bize atacaklar haberiniz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhantasli -- 11 Mart 2008; 21:27:44 >
  • Halen 7900Gs kullanıyorum.. Bunların hızına yetişilmiyor artık... Ekran kartları aldı başını gidiyor.. İşlemcilerde öyle.. Peki buna uygun tam anlamıyla çalışacak kaç tane program ve oyun yapılıyor veya yapıldı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnatolianWolves

Halen 7900Gs kullanıyorum.. Bunların hızına yetişilmiyor artık... Ekran kartları aldı başını gidiyor.. İşlemcilerde öyle.. Peki buna uygun tam anlamıyla çalışacak kaç tane program ve oyun yapılıyor veya yapıldı...

Valla oyun yapıldı crysis e hala yeterli bi kart yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: DoMinicSS

quote:

Orjinalden alıntı: AnatolianWolves

Halen 7900Gs kullanıyorum.. Bunların hızına yetişilmiyor artık... Ekran kartları aldı başını gidiyor.. İşlemcilerde öyle.. Peki buna uygun tam anlamıyla çalışacak kaç tane program ve oyun yapılıyor veya yapıldı...

Valla oyun yapıldı crysis e hala yeterli bi kart yok

crysis e yeterli kart yok derken ne bakımdan yeterlı kart yok ? 300 lıralık her kart catır catır oynatıyor crysis i ılla kı 16x aa acıp 2xxx cozunurlkte oynayacaksanız 3*4 kartı bırlestırın bu adamlar crysıs te soyle olsun crysıste boyle oynatsın dıye kart cıkartmıyor crysıs dısındakı her oyunda harıka sonuclar alınıyor oyunların %1 ı bıle crysıs motorunu kullanmıyor hatta crytek 2 motoruyla yapılan baska oyun bılmıyorum neden hala crysıs ı adam gıbı oynatacak oyun yok dedıgınızı anlamak imkansız bir oyun kart aldıracaksa o oyun unrealdır hep öyle olmustur

• nanometrik küçülmeyle büyük bir performans artışı beklemek hayalcilik olur. ancak termal anlamda ve maaliyet alanında getirileri elbetet olacaktır. eğer nvidia bu avantajla birlikte yeni tekonoljileri de haberde bahsedildiği gibi hayata geçirirse o zaman RV770 le ciddi bi rekabet olacaktır. şimdilik bişey söylemek için çok erken tabi ama ATi nin bu sefer dersine daha iyi çalıştığını düşünüyorum...
  • ati nin toparlanması güzel haber o kadar batıcak diye diye adamlara hırs yaptırdınız çıkarttırdınız yahu
  • YALNIZ RESME DİKKAT EDERSENİZ ATİNİN BOMBASININ FİTİLİ BİTMEK ÜZERE ELİNDE PATLAYA BİLİR...
  • 2008 ati yılı olabilir diye düşünüyorum sanki ati 1950 deki günlerine geri dönebilir
  • nvidea nın bombası uzaktan kumandalı galba üzerinde alıcı var
  • hummm.. 55nm geforce gpu... GT200... "düşn düşn ***tur işin"
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.