etrafımdaki insanlara bakıyorum.din konusunda insanların kafası oldukça bulanık. çoğu kişi sözlü olarak ifade etmese bile -müslümanlık arapların dini banane ya araplardan -nerde okul okumamış cahil fakir varsa başıörtülü varsa hepsi dinci tayfa, ben ise akıl ve bilimden yanayım -dünyada araplar en geride kalmış pis halk. bizi de kandırmışlar. düşüncesi var. tamam da birader bu kandırma nasıl kandırma ki 1400 yıl boyunca herkes uyumuş?? şuan amerika ingiltere fransa italya nereye bakarsan bak hertarafta din var.onlarda mı uyuyor? yunanistanda her pazar ayin yapılıyor. bu ülkelerin içinde önde giden ülkelerde var fuhuş faiz kararsızlık karmaşa içinde yüzen ülkelerde var.eğer amerikan parasının üzerinde "in god we trust" yazıyorsa din konusunda biraz düşünmeniz şart. elinin tersiyle dini ittiğini sanarken ittiğin gerikalmışlık değil başka şeyler olabilir bu da toplumsal çürümeyi getirebilir.bu nedenle bu konunun ciddi olduğunu anlamanız gerek. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silence999 -- 23 Mayıs 2023; 8:22:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ateistlik deistlik ve din hakkında



-
-
Bakma birader sen karikateist sayfalarındaki karikatürlerle ateist olanlara dinler ülkelerin ve insanların temel yapı taşıdır. Dini olmayan ülkeler yok olmaya mahkumdur. En azından dini altyapısı olması elzemdir. Moğolistan Cengiz dönemindeki o olağanüstü dönemlerinden sonra bugün dünyada bir çoğu kişinin haritada gösteremeyecegi kadar bilinmez bir ülke olmasının sebebi Moğolların dini, ideolojik,uhrevi inançları olmadığı içindir. Vur kır yak yık üre çoğal sonra? Cengiz ölünce yıkılan bir devlet :). Moğolların o dönemlerde İslam'ı seçtiğini düşünsene hatta değil islam Hristiyanlık, Yahudilik gibi inançlara sahip olmuş olsalardı şuan ne durumda olurlardı hic düşündün mü? Kuvvetle muhtemel Çin seviyesinde bir devlet olurdu. Bugün bütün devletler dini altyapı ile ayakta durur. Büyük devletlere bakarsanız basit bir araştırmayla rahatça anlarsınız yazsam çok uzun gider vaktim yok :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
peki hocam protestanlığın yıl 1529 da Martin Luther ve Jean Calvin'in öncülüğünde uydurma bir din olması ve amerika ingiltere gibi bilimde teknolojide dünyanın en önde gelen ülkelerinin dininin bile uydurma yada insanlar tarafından değiştirilmiş din olabilmesi konusunda ne diyorsun? bu normal mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet akıl ve bilime inanan ateist olur gerici olan dinci olur , sen insanların adem ile cennetten dünyaya nereden olduğu bilinmeden spawn olduğuna inanırsın biz milyonlarca yıllık evrimle olduğuna inanırız
Bide benim anlamadığım bir konu var şimdi hz Muhammed eliyle ayı 2 ye bölüyordu ve bu sadece Arap kaynaklarında var yani dünyanın geri kalanına ay gözükmüyorda sadece arapların olduğu yerden bakınca mı ay gözüküyor ? Eğer öyle birşey olsaydı kaç tane medeniyetin kaynağına geçerdi bu denli bir olay
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yıl olmuş 2023 hayal bu yalanlara inananlar var asıl garip olan bu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir Peygamber birileriyle gemi inşa ediyor. Dünyadaki her hayvandan ikişer tanesi biniyor. Dünya su altında kalıyor. Sular inince Peygamber ve hayvanlar iniyor. Medeniyet devam ediyor.
Bunun gibi hikayelere inanabiliyorsan dindar olmanı öneririm. Ben inanamıyorum çünkü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Kardeş Allah'a inanıyormusun ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kim ben mi?
özet olarak Evet diyeyim.
yalnız ben hangi din olduğu farketmez tüm dine inananlara saygı duyuyorum. ister hristiyan ister müslüman olsun farketmez eğer bir dine inanıyorsa ve başka insana kötülük etmekten tanrı huzurunda çekiniyorsa ben ona insan derim. geri kalan bu ateist,deist,agnostik vs ler ise öylece takılan tiplemeler onlar doğru yola yönlendirilmeliler yoksa onlar ziyana uğrayacaklar.bir insanda tanrı korkusu yoksa sadece polis jandarma korkusu varsa, polis jandarmadan kurtulmanın yolunu bulduğunda hertürlü pisliği yapar onlar.
-
Yalan değil tamamen gerçek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aslında yazdığım yazıda sorunun cevabı da bulunuyor hocam Moğol örneğini onun için verdim. Herhangi bir dine mensup olduktan sonra muhtevası çok da mühim değil. Adamlar Hristiyanlığı benimsemiş onun içindeki bir mezhep olan Protestanlığı desteklese ne olur Ortodoks olsa Katolik olsa ne fark eder. Aynı bizdeki gibi. Müslümanlığı benimsedik itikadda Ehli sünnet mezhebini seçtik bunun içinden amelde Hanefîlik baz alınıyordu Hanefî yerine Caferi olsak Şafii olsak Hanbeli olsak da yine aynı Osmanlı olacaktık yine bugüne gelecektik ama İslam'a girmesek şuan orta asya bozkırlarında 10 milyon Türk olarak küçük bir beldede at koşturacaktik halâ tıpkı Moğollar gibi. Bizim durum daha sıkıntılı olurdu belki de doğu Türkistan daki kardeşlerimizle aynı kaderi yaşayacaktık.
Sorduğun soruda da bu var aslında.
Bu normal mi diye sormuşsun, şimdi ben sana soruyorum, bu normal değil mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet herkes bir şeye inaniyor. İnanmayan da inanmamaya inanıyor.
Sen sanırım böyle bir cevap istiyorsun fakat neden istediğini anlamadım.
Mitoloji ve son dini kitaplara göre Tanrı dünyayı sular altında bıraktı. Peygamber ve hayvanlar bundan gemi ile kurtuldu.
Başka önemli biri denizi ikiye yardı. Çünkü denizden geçememişti.
Başka peygamber musluktan şarap akıttı ve yaralıları dokunarak iyileştirdi.
Zeus ve Hades'in hikayelerine girmiyorum bile. Oraya giren çıkamaz.
Bu hikayeler bana göre gerçek değil. Eski tarihimizden gelen kültür olarak görüyorum. Kültür olarak saygı duyuyorum.
Sorunu cevaplamaya çalışayım. Amerika'nın dini lideri düne kadar evrim yalan. Eşcinseller hastaneye yatmalı diyordu. Şimdi evrim Tanrı'nın bir mucizesidir ve Tanrı eşcinseller dahil yarattığı her şeyi sever diyor.
Yani aslında din, din adamları ve siyasiler tarafından bir kez daha değiştiriliyor çünkü din bir düzen rahatlama aracı. Hem toplum hem siyasiler için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
din olmazsa hayatın çok da bir anlamı olmaz. Hayatın biyolojik olarak yegane iki amacı var; üremek ve hayatta kalmak.. insanlar hayatlarını bir şeye adamak istiyor, hayatlarının ontolojik bir anlamı olsun istiyorlar.
Not:Müslümanım.
-
Çok merak ediyorum Binbir çeşit haşere canlılarla Okynusta yaşayan canlılar geminin hangi kısmına yerleştirilmiş
Dinciler ayrıntıda gizlidir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 23 Mayıs 2023; 13:18:57 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
normal değil, bazı insanların dine müdahale etmesi normal değil. eğer tanrı tarafından gelen bir dinse dokunulmaması gerek. eğer değiştirme ihtiyacı duyuyorsan bu hatalı diyorsun öyle değiştiriyorsun.
protestanlık dininde faiz normal karşılandı ve böylece faiz sistemi tüm dünyaya uygulandı.
bizim kuran'da ise faiz kesinlikle haramdır.
gördüğün gibi insan müdahale etti ve tüm dünyanın sistemi faiz ve kağıt para sistemi oldu. kim emin olabilir şuan diğer dinlere de insanın müdahale etmediğini?kim hatırlıyor 600lü yıllarda nasıl bir ortam vardı? bellki ki dünyada ciddi bir karmaşa varmış,kız çocuklarını diri diri gömüyorlarmış falan. bu ortamda dini bir yasanın kesinlikle gerekli olduğunu düşünen bazı kesmin dini çıkarmadığını nerden bilelim?
burada önemli olan bence din gerçekten tanrı tarafından gönderildi mi gönderilmedi mi. konusu değil. bu konunun cevabını bulsak bile sonuç iyi yere gitmeyebilir.
önemli olan din kuralları bizim iyiliğimiz içinse onları uygulamak olabilir.
-
Doğruluk yanlışlık konusuna girmedik hocam etik veya değil ondan bahsetmiyoruz. Evet ben de değiştirildiğinin ve bunun yanlış olduğunun farkındayım fakat devleti değişmiş olmasına rağmen ayakta ve güçlü tutuyor. Çıkart bakalım Amerika'dan hristiyan dini ve kültürünü yerine ateist,deist kültür getir ne oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeryImportantPerson16 -- 23 Mayıs 2023; 13:41:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar din bir yoldur. Hepsinin vardığı yola bakarsanız aynı yere yani Tanrıya çıkar. Dünyada bu kadar farklı dinin olmasının sebebi farklı kültürler ve farklı koşullardır. İyi bir insan olmanız için bir dine ihtiyacınız yok. Vicdan her zaman için en iyi yardımcınızdır. Bir canlıya zarar verdiğinizde vicdan olarak rahatsız hissetmiyorsanız namaz kılıyor olmanız ve dini bütün bir insan olmanızın hiç bir önemi yok. Günümüzde de maalesef bu büyük bir sorun. İnsanlar sözde dindar namaz kılıyor ama kul hakkı yiyorlar. Haliyle insanlar dinden soğuyor ve bunların inandığı dine inanmıyorum diyor.
Tavsiyem araştırmanız. Eski dinleri ve dini kitapları. Yine göreceksiniz ki hepsi birbirinin kopyası kitaplar. Yani hepsi insan ürünü. Hepsi insanları kontrol altına alabilmek için yazılmış şeyler. Yine hepsinin ortak noktası Tanrı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X