Şimdi Ara

Ateistler bir şeye inanır mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
1
Favori
3.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Varsa bir meziyetim göster bilelim.Oturduğun yerden herkes sallar.Ne yapıyorsun, ne tür projelerin var, hangi bilimsel veya teknolojik çalışmalardasın, hayatın da hiç laboratuvarda çalıştın mı? Öyle kuru sıkı " bilim tokop odoyom bon" demeyle olmaz bu işler.

Bilim kötü amaçla kullanılır ama din kötü amaçla kullanılmaz he.Zoruna mı gitti gerçekleri duymak.Yok din öldürür bilim yaşatır,yok çağdışı,yok bilmem ne.Bazı şeyleri ayırt edemeyecek kapasitede değilsen ortaya çıkma.
    Duyar kasmakmış pehh.Önce evinden sonra ülkenden dışarı çıkta biraz temiz oksijen al.Bi bak hele Dünya nereye gidiyor insanlar neler yaşıyor.Afrika'da yaşayan toplumların çoğunluğu Hristiyanlığı temsil ediyor.Afrika-müslüman durumuna değindim mi ben? İşte sizin sinapslar da işlemler bu kadar. BM kendisi diyor ki biz yeterince önem vermedik oraya, yoksa hastalık bu durum da olmazdı diye yani İNSANLIĞI konuşuyorum ben beyimiz gelmiş Müslüman,duyar abidik gubidik laflar ediyor.
    Şu forum da yaşadığınız din-siyaset kafasından çıkın da bakın hele neler var.
    Bir dini inanca sahip olupta Dünya'da bir çok çalışmaya imza atmış insanlar var.Projeler dini inanca göre değil verilere göre yapılır.İnançlar ile Bilim ayrı alanlar da ilerler.Sizin gibi Bilim yobazları ise kendi inançsızlığının acziyeti ile Bilimi kullanır.İnsanların dinlerine bilim yobazlığı ile saldırarak bilimsel çalışmaların dışına iterler.Daha sonra bilim sizin dininiz bla bla diye yazar çizerler.
    Neyse velhasıl kelam varsa yaptığın bir şey konuş yoksa laf ile peynir gemisi yürümüyor.

• zirve011 kullanıcısına yanıt
    Kur-an da ki kölelik kavramını iyi anlamak lazım.

Şu anda maaşlı olarak çalışan işçilerle Kur-an'ın köle tanımı aynıdır. Köle deyince aklınıza zincir, boynunda ip gollum falan mı geliyor anlamadım ki.

Kur-an köleliği yasaklamamış ama sistemi düzenlemiş. Sana köle al iyidir hoştur mu diyor?

Din mantık işi değildir. Dinde mantık aramaya çalışan genellikle bocalar. Şu sözle noktalıyım.

Din akıl ve mantık işi olsaydı, mestin üstünü değil altını meshederdik. / Hz. Ali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dumprep D kullanıcısına yanıt
    İndiği günden bu güne kadar değişmedi, kıyamete kadar da değişmeyecek. İnsanların keyfine göre inmedi o kitap.

Hiç şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız. / Hicr 9

• Peki önceki kitapları neden koruyamamışlar?

• koruyamamışlar?

Son kitap olmadıkları için.
  • Hoşlarına gitmeyen felsefi konulara atlayıp, sulandırıp kapattırmayı çok seven ateist tayfa bu konuya da görüldüğü üzere musallat oldu. İlk başta konuya evrimi durduk yere musallat edip Müslümanları sorgulamaya başladılar. Ardından da Kur-an şuna uymuyor buna uymuyor diye çirkefliğin dibine vurdular.
  • Cevabınız için teşekkürler

• Cevap vermek ne kadar mantıklı bu kafadaki birine ama neyse;
    Öncelikle tavuk kümesindeki tavuğun vefası bellidir.Ne kadar düşünebiliyor ki kendi fikirleri olsun?
    Yani dalga gelicem diye suyunu çıkarıyorsunuz ilginç gerçekten.
    Tabikide insani duyguları yaşıyoruz, belkide inananlardan daha yoğun yaşıyoruz.
    Aşk, sevgi, şefkat, sadakat gibi olguların din ile ne alakası var?
    Öte yandan kum taneleri "kusursuz" villa oluşturura inanırlar gibi bi saçma sapan, kör cahil, okumamış insanlar gibi basma kalıp cümleyi böyle bir ortamda kullanmak sizin bu konuda ki seviyenizi gösterir.
    Hiçbirşey kusursuz değildir.kusursuz olsaydık hastalıktan kırılmazdık dönem dönem en basitinden.
    Penisilin i bulamasaydık ne olurdu sizce? Dua eder kurtulmayı beklerdiniz anca.
    Herneyse evrime yaptığınız o süper göndermeyi ele alacak olursak, milyarlarca yıl içindeki değişimden bahsediyoruz.
    Biraz adaptasyon bilsen, az biraz evrim hakkında birşeyler okumuş olsan böyle kendini komik düşürücü cümle kurmasın.
    Abiyogenezden başlamanı tavsiye ederim, olmadı ordan öğrendiklerini, kitabında ararsın genelde yapılan bu çünkü.
    Onun haricinde, zamanında dünya düz diyenlerin şuan evrim yok diyenlerden farkı yok.
    Koskoca kitap dünyanın şekli hakkında en ufak kesin bilgi vermemiş.
    Anca yer gök arası bilmem ne zırvalamış durmuş.
    Ne kanıtlanabilirliği var yahu din kitaplarının?
    Adam gelmiş evrime laf atıyor ama nuh gemisine inanıyor.
    Adem ile havvaya inanıyor.
    Asanın yılana dönüşmesine, ayın 2 ye yarılmasına, miraca çıkmaya inanıyor.
    Dönde bi önce inandığın şeyleri temellendir ne sorsak kitapta yazıyordan öteye gidemezsiniz.
    Asla bilimsel yaklaşıma sahip olamazsınız.
    Sizin yaklaşımınızdan anca "papaz eriğini imam eriğine çevirme" gibi komik saçmalıklar çıkar.
    Ateist birisi bilime inanır.
    Bugün doğru Bildiklerimiz yanlış olabilir.
    Bundanda gocunmaz.
    Sizin gibi herşeyi çok biliyorum, ne gerek var kitapta herşey yazıyor havasında olmaz.
    Ve siz herşeyi öteki dünyanız için yaparken, başınıza gelen olumsuzluklarda öteki dünyadan ve tanrıdan medet umarken, ateist her koşulda beyniyledir ve eylemlerini yaparken sizin gibi olmayan şeylerden medet ummaz.
    Neyse odur.
    O sebeple karşılaşılan zorluklara sizden daha iyi çözümler bulduğumuz kesin.
    Siz şükür edin önünüze bir kap yemek geliyor, sizin çobanlarınızda kepçeyle kazan karıştırıyor.
    Neyse gereksiz uzattım, nasıl olsa benim kalp gözüm kapalı, hidayete ermem için temenniler sıralarsın, ya da inandığın kitap gibi hiçbir suçum yok iken, cayır cayır yapacağımı söylersin.
    Bundan 500-600 sene öncede kafamı keserdin işte, sizde de gelişme var aslında, yakında helal ateşi falan bulursunuz

• Ryan Oreily kullanıcısına yanıt
    Sen uğraşıp parmaklarını yormuşsun ben o zahmete bile girmeyeceğim merak etme

Yazdığım yazıyı tasdik ederken çirkefleşmek büyük başarı. Ne yazdıysam bilim hakkında harfiyen kabul etmiş ama benim inancıma da giydirmiş. Yok o çamur atılacak bir şekilde tabi

Kur-an'ın bir köşesinde sanki meydan larousse ibaresi varda beyimiz bilimle olan ilişkisini sorguluyor. Bunun adı inanç, bilimsel yahut mantıksal bir çerçeveye oturtulması gerekmez. Çok uzaksın çok

Neyse genelleme yapmıyorum bu sefer. İçinizde gerçekten zeki insanlar var ortalamayı baya düşürmüşsün.

edit: şimdi ben Kur-an bilim kitabı değildir dedim diye bilimsel hiçbir veriyi içermediği düşünürsün

''İnkâr edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı?''

Sen, bu su götürmez gerçeği 1400 yıl önce bir beşerin yazdığına inanmaya devam et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordinas -- 21 Mayıs 2016; 18:50:25 >

• Demişler ki; Feminizm kocayı buluncaya, Kominizm parayı buluncaya, Ateizm uçak sallanıncaya kadardır.

• Kusura bakma bilimle çelişiyor din.
    Ortalamayı düşüren belli.
    Anca böyle anlaşılıyor sizinle ne yapalım.

Sonrada ateistler dinime laf attı bilmem ne, sen kümesteki hayvandan farkın yok dersen böyle saçmalıklarını yüzüne vururum.
    Ha boşa yazdığımı biliyorum zaten, nasıl olsa kitabın benim hakkımda kararımı vermiş, senin irdeleyip laf söylemeye hakkın yok.
    Otur beddua et, ya da Allah yolumu hidayete çevirsin falan filan
    Ben sırf inanmadığım için yanacaksam, o tanrıyı bi sorgulamanız lazım.
    Ama gerek yok yav yazıyor herşey.
    Özellikle kadınların konumunu, peygamberin evine girip çıkma kuralları falan mükemmel.

Bilimle çelişen tek bir ayet göstersene öyle boş lafla peynir gemisi yürümüyor.

Beginner seviyesinde bir ateist dağlar sabit, yürüyor ayetleriyle gelir. Bakalım sen ne ile geleceksin
  • Adem ile havva yeterli gerisine gerek yok.
    Bu arada 2 kere kuranı bitirdim, arada bi açar yine okurum.
    Tabi sen inanmazsın buna çünkü inançsızım
    Sayfa numaralarını 2yle çarp 3 le böl atom sayısını bul sen hadi eyvallah

Bak eyvallah dedim kendimle nasılda çekiliyorum ben ya tüh

Yine hüsran
  • Sizin seviyenize çıkamıyorum ne yapayım anca bu kadar:(
    Üzgünüm

istersen 50 kere oku ne bekliyorsun yani he bu adam 50 kere okumuş okuduğu için ateist olmuş bunu mu diyelim yani Oluşturmak istediğin algıyı yiyim senin ben. hepiniz okumuş etmiş adamlarsınız zaten
  • teodosic17 T kullanıcısına yanıt
    Afiyet olsun
    Algı işi sizden sorulur estağfurullah

• quote:

Orijinalden alıntı: hawk1903

Bilimsel temeli olmayan hiç bir şeye inanmam. Mesela evrim teorisinin bilimsel temeli var, buna inanıyorum ve henüz küçük bir kısmının keşfedildiğini düşünüyorum. Evrenin çok gizemli olduğuna inanıyorum. Farklı yaşam boyutları olduğuna inanıyorum ki bunu da bilimsel temeli var. Yıldız tozu olduğumuza inanıyorum, bu da bilimsel.

Yukarıda arkadaşın belirttiği gibi bilim bir şeyi ispatlarsa ona inanırım. Sonuçta bilim yaşamın ve evrenin sırlarını çözmeye çalışıyor. Yeni şeyler çıkabilir. Düşüncelerim değişebilir. Çok şükür dindarlar gibi sabit fikirli değilim(bak mesela burada çok şükür dediğim için müslüman mısın da öyle diyorsun diyenler çıkar oysa bilmezler ki şükretmek dinler icat olmadan önce vardı.)

Bilimsel temeli olmayan hiç bir şeye inanmaman gerektiğinin bilimsel temeli nedir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Kimsenin seni yerdiği yok. Bir iddian varsa argümanını sunacaksın. Yoksa boş konuşmayacaksın güzel kardeşim.

Adem ile Havva yeterliymiş. Ya okuduğunu anlamıyorsun yada sağlam rol yapıp ateist tribünlerine oynuyorsun.

Bana bilimin kanıtladığı bir veri getir. Ve bu ayette tam tersi yazıyor de bugün ateist olacağım.

Bir tek siz okuyorsunuz zaten anasını satayım.
  • Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    Burada meziyet mi yarıştırıyoruz? Ayrıca bon bolomo tokop edoyorom fln demedim. Bilimsel çalışmam da var demedim. Neden beni öne sürüyorsunki, ezik misin?

Din kötü amaçla kullanılmazmış ahahaha buna kargalar güler be! Tecavüz, cinayet, hırsızlık hmm daha sayayım mı, mesela pedofillik. Daha yeni ensar vakfında ikinci çocuk tecavüzü vakası yaşandı. Eee onlar dini kullanmıyor dimi? İşinize gelince öyle dersiniz.

Diğer zırvalarını okuyacak zamanım yok, beni de bir daha alıntılama.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.