Şimdi Ara

Ateistler bir şeye inanır mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
1
Favori
3.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yahu tartışsınlar birşey diyen yokta her seferinde konuyu dönüp dolaştırıp evrime getirmiyorlar mı ona bitiyorum neymiş efendim bir gün kanıtlsnırsa kafir oldum diyecek misin işim gücüm yok senin egonu tatmin edicem ben

Her konuya atlayıp böyle sulandırıyorlar ardından konular kapanıyor. Yahu banane senin evriminden maymunundan ortağının atasından git başka yerde anlat derdini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: teodosic17

Yahu tartışsınlar birşey diyen yokta her seferinde konuyu dönüp dolaştırıp evrime getirmiyorlar mı ona bitiyorum neymiş efendim bir gün kanıtlsnırsa kafir oldum diyecek misin işim gücüm yok senin egonu tatmin edicem ben

Her konuya atlayıp böyle sulandırıyorlar ardından konular kapanıyor. Yahu banane senin evriminden maymunundan ortağının atasından git başka yerde anlat derdini

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zirve011

quote:

Orijinalden alıntı: Crantola

İnandıkları hiçbir şey yok. Aşk, vefa gibi duygular, inançlar adına ne dersen de kümesimde ki tavukda da var.

Onlar genelde doğruluk ve gerçeklikle ilgilenir. Bu arada çölde ki kumların aniden oluşan bir rüzgar sonucunda düzeni kusursuz bir villaya dönüşmesini de çok gerçekçi bulurlar

Neyse, sonuç itibariyle sadece bilimsel (degisen) gerçeklere inanırlar.

Yetişkin bir ateist, atomun parçalanamayacağını yıllarca bilimsellik adina savunabilir.
    Ardından bir bilim adamı çıkar, 'öyle değilmiş pardon' der.

Yıllarca piyasada ilaç olarak kullanılan daha sonra zararlı oldugu tespit edilip toplatılan ilaçları bilimsellik adına savunabilir.

Yani ateizmin doğruları 'kendileri yerine düşünen' bilim adamlarının bugün için sunduğu reçeteleri 'gerçekmişçesine' hararetle savunup, yıllar sonra aksi yönde görüş bildirmektir.

o bahsettiğin tarafı güzel işte bilim gelişir değişir ama 1500 yıl önce gönderilen kitap gelişmez değişmez. ateist çağa göre fikir değiştirir dindarlar hep sabittir.

Nesi değişmeli mesela? Bir kutsal kitaptan ne tür bi değişiklik bekliyorsunuz?

1500 yıl önce indirilen Kur-an da, binlerce yıl önce gönderilen Peygamberlerin tebliğide hakkı yani Allah'a kulluğu emrediyordu.

Bir süre sonra inanmayın, gerek yok demesini mi bekliyordunuz?

Siz Kur-an'ı bilimin ansiklopedileriyle karıştırdınız sanırım. Değişimi yanlışlar doğurur. Allah'ın sözünde yanlışlık olmayacağı için binlerce yıl dahi geçse bir şey fark etmez.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

ateist yalnizca herhangi bir dine inanmayan, tanriya inanmayan kimseye denir. Bunun disinda ateist ile ilgili yapilan genellemelerin hepsi ici bos iddialar.

ateist bilime de inanmaz o zaman. içi boş bir genelleme bu çünkü size göre.

Tanrı yok, dinler yok. ok.

Gerisi? kafama göre knk bugün inanırım yarın inanmam belli olmaz yani bana bakma sen. Hiç olcam zaten boş ver.

Tamam tamam haklisin :)

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Şu tavırlarınız yok mu ateist olunca ücretsiz dlc olarak veriyorlar hepinize

• quote:

Şu tavırlarınız yok mu ateist olunca ücretsiz dlc olarak veriyorlar hepinize

İçi boş konuşmussun, neyi eleştirdiğin bile belli değil. Hakettiği cevap da buydu, sorry.
    Ayrıca "tavirlariniz" diye bir sey yok, ayni sekilde inananan ya da inanmayan kimseleri oyle her konuda genelleyemezsin. Boyle yaparak Muslumanlar hakkinda yapilan tum sacma sapan genellemeleri de savunmak zorunda kalirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

quote:

Orijinalden alıntı: hawk1903

Bilim din değildir kardeş. Bilim sürekli gelişiyor, din gibi olduğu yerde saymıyor. Ayrıca içinde kafa kesme, kadın dövme gibi şeyler de barındırmıyor ;)

Nüans farkı var orda zaten.Bilim'i din haline getiren sizler için söylenmiş bir söz öbeğidir "Bilim Dini". Bilim yerin de saymıyor ama bunu bir din gibi benimseyen insanlar yerinde saymaktan öteye gidemiyor.Birileri araştırıyor birileri onu kullanarak guard alıyor..

Kardeş ben bilim insanı değilim ki bilim üreteyim. Guard alma konusunda haklısın, bilimle dinlerin yobazlığına karşı guard alıyoruz. Din insanların uzuvlarını keserken bilim yapay uzuv yapıyor. Bilim insanlığı yaşatmaya çabalıyor, din ise inanç meselesi için insanları öldürmeyi emrediyor. Yani tabiki bilimin tarafında olup dinlere karşı guard alacam.

• quote:

quote:

quote:

Bilim din değildir kardeş. Bilim sürekli gelişiyor, din gibi olduğu yerde saymıyor. Ayrıca içinde kafa kesme, kadın dövme gibi şeyler de barındırmıyor ;)

Nüans farkı var orda zaten.Bilim'i din haline getiren sizler için söylenmiş bir söz öbeğidir "Bilim Dini". Bilim yerin de saymıyor ama bunu bir din gibi benimseyen insanlar yerinde saymaktan öteye gidemiyor.Birileri araştırıyor birileri onu kullanarak guard alıyor..

Kardeş ben bilim insanı değilim ki bilim üreteyim. Guard alma konusunda haklısın, bilimle dinlerin yobazlığına karşı guard alıyoruz. Din insanların uzuvlarını keserken bilim yapay uzuv yapıyor. Bilim insanlığı yaşatmaya çabalıyor, din ise inanç meselesi için insanları öldürmeyi emrediyor. Yani tabiki bilimin tarafında olup dinlere karşı guard alacam.

Merhaba hawk.

İkisi çok farklı şeyler arkadaşım. Bilimle teolojiyi karşılaştırmak doğru olmaz, aynı kategoride değiller. Bilimle dine karşı guard almak çok saçma, felsefeyle guard al madem illa guard alacaksan, fakat gerek yok bu işlere.

• K A N U N İ K kullanıcısına yanıt
    Mrb mr kanuni. Teknoloji dediğin şey nasıl gelişiyor? Bilim gelişiyor, yeni keşifler ve sonucunda teknoloji gelişiyor. Felsefe dediğin şey de aslında bilimle taban tabana zıt değildir. Hatta çok eskiden bilim ve felsefe ayrı değildi. Zamanla bilimsel yöntemler, araçlar geliştikçe bilim felsefeden ayrılmış. Fakat felsefeyi de yanlış yorumluyorlar. Felsefe de aslında temelsiz önerileri reddeder. Bu konu ile ilgili olarak şunu okumanı öneririm.
  • Kitabın yanlış olma ihtimali yok yani veya değişime ihtiyacı yok?

• quote:

quote:

quote:

İnandıkları hiçbir şey yok. Aşk, vefa gibi duygular, inançlar adına ne dersen de kümesimde ki tavukda da var.

Onlar genelde doğruluk ve gerçeklikle ilgilenir. Bu arada çölde ki kumların aniden oluşan bir rüzgar sonucunda düzeni kusursuz bir villaya dönüşmesini de çok gerçekçi bulurlar

Neyse, sonuç itibariyle sadece bilimsel (degisen) gerçeklere inanırlar.

Yetişkin bir ateist, atomun parçalanamayacağını yıllarca bilimsellik adina savunabilir.
    Ardından bir bilim adamı çıkar, 'öyle değilmiş pardon' der.

Yıllarca piyasada ilaç olarak kullanılan daha sonra zararlı oldugu tespit edilip toplatılan ilaçları bilimsellik adına savunabilir.

Yani ateizmin doğruları 'kendileri yerine düşünen' bilim adamlarının bugün için sunduğu reçeteleri 'gerçekmişçesine' hararetle savunup, yıllar sonra aksi yönde görüş bildirmektir.

o bahsettiğin tarafı güzel işte bilim gelişir değişir ama 1500 yıl önce gönderilen kitap gelişmez değişmez. ateist çağa göre fikir değiştirir dindarlar hep sabittir.

Nesi değişmeli mesela? Bir kutsal kitaptan ne tür bi değişiklik bekliyorsunuz?

1500 yıl önce indirilen Kur-an da, binlerce yıl önce gönderilen Peygamberlerin tebliğide hakkı yani Allah'a kulluğu emrediyordu.

Bir süre sonra inanmayın, gerek yok demesini mi bekliyordunuz?

Siz Kur-an'ı bilimin ansiklopedileriyle karıştırdınız sanırım. Değişimi yanlışlar doğurur. Allah'ın sözünde yanlışlık olmayacağı için binlerce yıl dahi geçse bir şey fark etmez.

yok mesela upgrade gelip köleliği yasaklasa fena olmaz o zamanlar kölelik normal olduğu için gerek yoktu ama şimdi en dinci bile köleliğe saçmalık gözüyle bakıyor.

• teodosic17 T kullanıcısına yanıt
    Kafa bu kadar işte. Uçan balık falan. Ara Tur ne desen. Boğa kafalı dana gözlü eşşek kuyruklu kurbağa der. Beyin bedava diye hor kullanmanıza gerek yok abicim. Kullanabiliyorsun kabul ettim gene iyisin.

• quote:

quote:

quote:

Yani diyorsun ki benim meziyetim yok.Birileri bir sey der ben kabul ederim.Yok din oldurur bilim yasatir,yok din keser bilim yapar gibi beylik laflar ediyorsun ama Dunyadan haberin yok.
    Biliminde insanlarin elinde siyasi emeller ugruna sekil alabiliyor.30 yil once Afrika da ortaya cikan Ebola virusune karsi neden bir ilac uretilmedi? Virus son yillarda Avrupa ve Abd topraklarina girdikten sonra BM neden mali kaynaklari arttirarak ilaclar konusunda yardim etti? Din,dil,millet gibi sosyolojik kavramlar da insanlarin siyasi emellerine gore kullanilabilir.Bunun yaninda ceza huku elbette vardir.Nasil ki bugun ABD'de insanlar asılıyorsa oyle cezalar vardir.Demek ki insanlarin oldurulmesinde MEDENI,CAGDAS hukukta yer aliyor.Bugun nasil ki Ozgecan aslan olayindan sonra hadim,asmak veya bilimum ceza sistemleri konusuluyorsa bunlar hukuk sisteminde vardir.Sapla samani karistirmamak gerek..

• Ateistler genel olarak tanrıyı ret etme durumu içinde değiller.Tanrının var olduğunu dinlerin var olduğunu ancak bunların sadece kötülük ve felakete yol açtığını öne sürüp dinleri ve tanrıyı beğenmeme tavrı içindeler.Yoksa inanmadığın olmadığını düşündüğün şeye bu kadar kin kusmazsın.
  • Ateistlerde bir şeye inanır. Çünkü, ateistler "tanrı yoktur" derler. Yani bir yargıya varırlar. Bir yargıya varma inanç gerektirir. Açıklamak gerekirse:

Herhangi bir varsayım kendisi dışında ki bir şey ile doğrulanabilir. Yani A varsayımı için Byi, Byi doğrulamak için de Cyi kullanırız. Bu ne demektir? Herşey kendisi dışında ki bir şey ile doğrulandığından bir sonsuz doğrulama zincirini içine düşer ve hiçbir yargıya varamayız. Ancak yargıya varmadan yaşanmadığından ötürü bir referans noktası uydururuz ve sonsuz doğrulama zincirini atlatırız.

Aristoteles referans noktası olarak mantığı kurmuştu. Mantı sayesinde bir varsayımı doğrulayıp bir yargıya varabilirsin. Peki mantığın doğru olduğunu nereden biliyorsun? Aslında, bilmiyorsun. Doğru olduğuna iman ediyorsun. Çünkü mantığında yani referans noktasının da doğruluğunu sorgulamaya başladığında yine bir sonsuz doğrulama zincirinin içine düşersin. Bundan ötürü referans noktasına iman edersin.

Lafı çok uzattım. Bir yargıya varmak için inanç gereklidir. Hatta temelsiz bir inanç. Ve ateistlerde "tanrı yoktur" diyerek bir yargıya varırlar. Kendi referans noktaları her ne ise ona iman ederler.

"Temellendirilmiş inancın temelinde temellendirilmemiş inanç yatar" -Ludwig Wittgenstein

• quote:

Öyle bir şey olmayacak portakal bey.

Evrim yalanına inanarak kendini motive edebilirsin. Ne bileyim uçan balıklar falan kulağa baya hoş geliyor.

Yada onu boş ver, al eline bir kazma git ara tür bulmaya çalış. Kazmaya ihtiyacın olacağını da sanmıyorum ama neyse.

Birkaç mealci kafa var piyasada. Kur-an evrimi reddetmez diyen. Onlara nemalanın siz eğer böyle bir şey olursa gelecekte, onların tayfasından çıkacaktır. Bizim duruşumuz belli pirimatlarla işimiz yok

Asıl siz 50 yıl sonra evrim çürürse (ki bazı bilim adamlarına göre şu an bile çürük bir portakaldan farksızdır kendisi) hangi şempanzeye sığınacaksınız onu düşünün.

Yada bunları da düşünme Düşünmek size göre değil. Ölünce hiç olacaksın, ha maymundan gelmişiz, ha topraktan. Ne fark eder? Sen hiç olmayacak mısın sana göre? Bunların bir önemi olmaması lazım senin için. Fazla takma kafana

Jeoyu da ekliyim mesaja oda aynı yolun yolcusu sonuçta bi ara evrim kanıtlanırsa şunu diycen mi bunu diycen mi yimin et yimin et diye dolanıyordu ortalıkta yine dönüp dolaşıp konuyu aynı yere getirmişler

Başka tutunacak dal yok tabi

1500 yıl önce Kur-an indirilmiş hadi oradan doğru değil, milyonlarca yıl önce olan değişimler gerçek. aslan suya atlamış, eee? balina olmuş işte knk bak bunun dişi ona benziyor bizde tırnak var görüyon mu knk bunlar zamanında hayatta kalalım diye vardı ve değişime uğramadı hala var al sana kanıt

Aynen qnq evrim tam olarak böyle işliyor. xD Aslan denize atlıyor yunus oluyor. xD Böyle devam qnq.

Ayrıca ateistlerin din tartışması ile insanların Star Wars, Lord of the Rings gibi fantastik evrenleri tartışması farksız. Bir şeye inanmıyorsun diye tartışamazsın gibi komik bir argüment olamaz.

Mitolojiye inanmıyorum ama okuması zevkli, tartışması eğlenceli diye bilgi sahibiyim. Ee, İslam da Arap Mitolojisi olunca...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fasmodey -- 21 Mayıs 2016; 23:38:16 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yani diyorsun ki benim meziyetim yok.Birileri bir sey der ben kabul ederim.Yok din oldurur bilim yasatir,yok din keser bilim yapar gibi beylik laflar ediyorsun ama Dunyadan haberin yok.
    Biliminde insanlarin elinde siyasi emeller ugruna sekil alabiliyor.30 yil once Afrika da ortaya cikan Ebola virusune karsi neden bir ilac uretilmedi? Virus son yillarda Avrupa ve Abd topraklarina girdikten sonra BM neden mali kaynaklari arttirarak ilaclar konusunda yardim etti? Din,dil,millet gibi sosyolojik kavramlar da insanlarin siyasi emellerine gore kullanilabilir.Bunun yaninda ceza huku elbette vardir.Nasil ki bugun ABD'de insanlar asılıyorsa oyle cezalar vardir.Demek ki insanlarin oldurulmesinde MEDENI,CAGDAS hukukta yer aliyor.Bugun nasil ki Ozgecan aslan olayindan sonra hadim,asmak veya bilimum ceza sistemleri konusuluyorsa bunlar hukuk sisteminde vardir.Sapla samani karistirmamak gerek..

Bana laf edene bak sen? Birileri bir şey der ben kabul edermişim meziyetim yokmuş

Önce bi adam ol konuştuğun laflara dikkat et

Sen 1400 yıl önce yazılmış günümüz şartlarına uymayan dogmalara tapıyorsun bana mı diyorsun birilerinin dediğini kabul ediyorsun diye?

Bilim kötü amaçlı kullanılamaz diyen mi var? İşiniz gücünüz duyar anasını satayım! Hep ağlayın. Gevurlar şöyle kötü müslümanlar eziliyor bilmem ne! Neden eziliyor sanıyorsun acaba? Gelişmemişlik! İşte senin gibi sabit kafalar yüzünden! Afrika üzerinden duyar kasarsınız ama oraya da en çok yardımı yapan sizin gevur dediğiniz insanlar.

Dünyada sadece müslümanlar yaşasaydı şu an ne araba ne uçak ne tren hiç bir şey icat edilmemiş olurdu ata binerdik. Tabi sizin için önemi yok bilimin gelişmesinin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

Ateistler genel olarak tanrıyı ret etme durumu içinde değiller.Tanrının var olduğunu dinlerin var olduğunu ancak bunların sadece kötülük ve felakete yol açtığını öne sürüp dinleri ve tanrıyı beğenmeme tavrı içindeler.Yoksa inanmadığın olmadığını düşündüğün şeye bu kadar kin kusmazsın.

inanmıyorlar ama senin tanrı dediğin şeye düşmanlar çünkü o tanrı fikrinin insanlar tarafından oluşturulduğuna inanıp o fikre düşman oluyorlar.
  • quote:

quote:

Ateistler genel olarak tanrıyı ret etme durumu içinde değiller.Tanrının var olduğunu dinlerin var olduğunu ancak bunların sadece kötülük ve felakete yol açtığını öne sürüp dinleri ve tanrıyı beğenmeme tavrı içindeler.Yoksa inanmadığın olmadığını düşündüğün şeye bu kadar kin kusmazsın.

inanmıyorlar ama senin tanrı dediğin şeye düşmanlar çünkü o tanrı fikrinin insanlar tarafından oluşturulduğuna inanıp o fikre düşman oluyorlar.

İyide o zaman niye tanrı şöyle böyle inananlar şöyle böyle diye savunuluyor ateizm.Tanrı bugün acı çeken insanlara yardım etmedi bugün allahu akbar diye bağırarak kafa kesildi.Tamamen din ve tanrıyı kötüleme çabalaması ret etme değil.

• quote:

quote:

quote:

İyide o zaman niye tanrı şöyle böyle inananlar şöyle böyle diye savunuluyor ateizm.Tanrı bugün acı çeken insanlara yardım etmedi bugün allahu akbar diye bağırarak kafa kesildi.Tamamen din ve tanrıyı kötüleme çabalaması ret etme değil.

tanrıyı kötü göstererek olmadığını kanıtlıyorlar çünkü tanrı iyi olmalı, iyiliği kötülüğü yaratıp niye kötü tarafı seçsin tanrı kendi seçtiği tarafı iyilik yapardı.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.