Şimdi Ara

Ateistler bir şeye inanır mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
1
Favori
3.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dünyanın diğer ülkelerindeki ateistler açık ve net olarak yaratıcıya inanmazlar
    ama bizdekileri ben dahi anladımsa ne olayım :)
    kimi der senin bahsettiğin şekilde olan yaratıcıya inanmıyorum ama bir yaratıcı olduğunu inkar etmiyorum (inanıyorum da demeyerek işi iyice sulandırır)
    kimisi sabah akşam sıkıştıkça Allah der ama sen söyleyince ,ağız alışkanlığı gibi ucube bir cümle kurar :)
    kimisi şükür der ,selamün aleyküm der , kimisi inşallah der
    büyük çoğunluğu ateist olduğunu anne babasından gizler
    bazıları ise inanıp inanmadığına dahi karar verememiştir
    özetle insan kafasındaki yaratıcı olgusunu hiçbir zaman atamadığı belli oluyor (bizdekilerin)
    tabi birde son zamanlarda inkarcılığı moda olarak görenlerde çoğaldı
    Allah'dan bir şeyler ister ,olmayınca küsüp ateist olmaya karar verir (bu şekilde olan çok kişi var)
  • Ateistlerin belki dini inançları yok ama duygusuz yada amaçsız insanlar değiller aksine bu hayattan başka bir hayat olmadığını düşündükleri için herşeye sımsıkı bağlanıyorlar yaşadıkları her anı değerlendirmek istiyorlar aşıkda olabiliyorlar oturup ağlıyabiliyorlar da Ateistleri duygusuz, amaçsız ve mutsuz insanlar gibi tanımlamak yanlış elbet böyle olanlarıda vardır ama gayet duygusal olanları mutlu olanları hayatta kendine amaç edinenleride yok değil.
  • Şu ateizmi bir türlü öğrenemediniz gitti. Sürekli bir genellemeler ve yaftalamalar.
     Ateistler bir şeye inanır mı?

https://educatheist.wordpress.com/2012/01/12/atheism-101-the-basics/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ateistliğin de kanunu kuralı çıkmış vay be :)
    deistler kendini ateist olarak kabul ediyor mu acaba ?

"Ateizm, tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançları ve dinleri reddeden; doğruluğuna inanılan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir felsefi düşünce akımıdır"

"Ateist, tarih boyunca insanların var olduğunu iddia ettiği tanrıların tamamını hayal ürünü addeden kişidir. Ateizm bir inanç değildir. Çoğu zaman yanlış ifade edildiği şekli ile (tanrıtanımaz kelimesinde olduğu gibi) Tanrı'yı inkar eden kişi değildir. Çünkü "inkar" varolan bir şeyin reddedilmesi anlamı taşır, oysa ateistlere göre herhangi bir tanrı var olmadığı için onun "inkar edilmesi" de yanlış bir terminolojik kullanım olacaktır."

"Deizm veya Yaradancılık, mantık ve doğal dünyaya dair gözlemlerin kaynağını oluşturduğu; dinsel bilgiye dolaysız biçimde sadece akıl yoluyla ulaşılabileceği ilkesini esas alan, bu sebeple vahiy ve esine dayalı tüm dinleri reddeden tek Tanrı inancıdır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 22 Mayıs 2016; 2:27:25 >

• çorbaya çevirmişler Allah'a inanıp peygambere inanmayanlar apayrı zaten. Allah bizi yarattı, ee? sonra unuttu peygamber falan yok
  • teodosic17 T kullanıcısına yanıt
    eskiden ne dedikleri anlaşılırdı ama şimdi şu musun desek yok ,bu musun desek yok
    bizde şaştık bu işe :)
  • O birazda ateistine bağlı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sivrisinek uzvu uretsin o bilim ve teknoloji. 1 cm3 bitki koku topragina 1 milyar katalizor bakteri yerlestirsin.

Kiyamete kadar yapilamayacak maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

dünyanın diğer ülkelerindeki ateistler açık ve net olarak yaratıcıya inanmazlar
    kimi der senin bahsettiğin şekilde olan yaratıcıya inanmıyorum ama bir yaratıcı olduğunu inkar etmiyorum (inanıyorum da demeyerek işi iyice sulandırır)
    kimisi sabah akşam sıkıştıkça Allah der ama sen söyleyince ,ağız alışkanlığı gibi ucube bir cümle kurar :)
    özetle insan kafasındaki yaratıcı olgusunu hiçbir zaman atamadığı belli oluyor (bizdekilerin)
    Allah'dan bir şeyler ister ,olmayınca küsüp ateist olmaya karar verir (bu şekilde olan çok kişi var)

ateist deist agnostik gibi bir çok kavram vardır dine inanmayan herkesi ateist sanman senin cahilliğin. bir kişi agnostik olursa tanrı var mı yok mu bilemeyiz der ve ateist değildir. deist olan dinler yalan ama tanrı var der bu da ateist değildir. allahtan bir şey isteyip alamayan ateist oluyor diyorsun da zenginler genelde dinsiz olurken süriyeliler ve fakirler dindar oluyor nedense. türkiyede ki dindarların çoğuda kot pantolon gibi batıdan gelme kıyafetleri giyer sünnet kıyafetler dururken ve dizide ki ahlaksızlıkları zevkle izler. s.a demek toplumun bir parçasıdır bu toplumda yaşayanlar ister istemez toplumun bir parçası oluyor ne yani kendilerini mi dışlasınlar toplumdan. birisine s.a desen sana merhaba dese küfür etmiş gibi bakarsın ama. ateist olduğunu gizleme sebepleri belki de ailesini üzmemek olabilir mi ?

• quote:

eskiden ne dedikleri anlaşılırdı ama şimdi şu musun desek yok ,bu musun desek yok

bu bilgisizlikle ne olduklarını anlayamamanız doğal aslında karışık bir şey de değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Bir sivrisinek uzvu uretsin o bilim ve teknoloji. 1 cm3 bitki koku topragina 1 milyar katalizor bakteri yerlestirsin.

Kiyamete kadar yapilamayacak maalesef.

geleceği görme yeteneğini ne zaman kazandın. 700 yılında birine interneti anlatsan sana ne derdi acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zirve011

quote:

ateist deist agnostik gibi bir çok kavram vardır dine inanmayan herkesi ateist sanman senin cahilliğin. bir kişi agnostik olursa tanrı var mı yok mu bilemeyiz der ve ateist değildir. deist olan dinler yalan ama tanrı var der bu da ateist değildir. allahtan bir şey isteyip alamayan ateist oluyor diyorsun da zenginler genelde dinsiz olurken süriyeliler ve fakirler dindar oluyor nedense. türkiyede ki dindarların çoğuda kot pantolon gibi batıdan gelme kıyafetleri giyer sünnet kıyafetler dururken ve dizide ki ahlaksızlıkları zevkle izler. s.a demek toplumun bir parçasıdır bu toplumda yaşayanlar ister istemez toplumun bir parçası oluyor ne yani kendilerini mi dışlasınlar toplumdan. birisine s.a desen sana merhaba dese küfür etmiş gibi bakarsın ama. ateist olduğunu gizleme sebepleri belki de ailesini üzmemek olabilir mi ?

adam yukarıda şema dahi vermiş asıl okumayan sensin
    sonra bana ne kavramlardan ?
    inanıyorsan inanıyorsundur ,inamıyorsan inamıyorsundur
    eveleyip gevelemenin ne anlamı var ?
    diğer söylediklerin zaten saçma örnekler

• quote:

quote:

bu bilgisizlikle ne olduklarını anlayamamanız doğal aslında karışık bir şey de değil.

sen çok bilgilisin ya hepimize yetmez mi ?
    nesini anlayacakmışım ?
    sen daha kendin karar verememişsen ben ne yapayım ?
    inanıyormuş gibi ,inanmamak nasıl oluyormuş ?
    öyle dini bir kavram mı var ?
    işinize geldi mi Kuran'dan ayetler getirip dalga geçersiniz ama kendiniz eleştiriyi dahi kabul edemiyorsunuz
    yok öyle bir dünya
    kendi inandığım dini bırakıp saçma şeyleri mi araştıracağım ?
    dinde sadece inanma yada inanmama vardır ,sen ister kabul et ister etme

• quote:

quote:

quote:

adam yukarıda şema dahi vermiş asıl okumayan sensin
    sonra bana ne kavramlardan ?
    inanıyorsan inanıyorsundur ,inamıyorsan inamıyorsundur
    eveleyip gevelemenin ne anlamı var ?
    diğer söylediklerin zaten saçma örnekler

ya sen umursamaya bilirsin de umursamayıp öğrenmeyip bilmeden etmeden dalga geçmek niye. inancıma saygı duy dalga geçme diye gezinirsin milletin inancıyla dalga geçersin. islama göre sadece inanan yada inanmayan var ama millet sen gibi islama göre yaşamıyor islamı mitoloji olarak görüyor islamın dedikleri bu kişileri bağlamıyor herkes inancını netleştiriyor, isim koyuyor.

• quote:

quote:

quote:

nesini anlayacakmışım ?
    işinize geldi mi Kuran'dan ayetler getirip dalga geçersiniz ama kendiniz eleştiriyi dahi kabul edemiyorsunuz
    yok öyle bir dünya

aslında var ilahiyatçı biri ben öyleyim diyordu o inancın adını söylemişti de unuttum. allaha inanıyorum diyor ama olmaya da bilir keyfi inanıyorum diyordu.

• zirve011 kullanıcısına yanıt
    benim inancıma siz çok saygı duyuyor olsanız ikide bir ayet getirip dalga geçmezsiniz
    hatta bir arkadaşınız saygı duymak zorunda değilim diye yırtınıyordu
    sizin İslama duymadığınız saygıyı, ben sizin bana saçma gelen düşüncelerinize niye saygı duyayım ?
    beni kabul etmeyeni benim de onları kabul etmeme hakkım yok mu ?
    benim dinimle dalga geçenlerle ,benim dalga geçme hakkım yok mu ?
    benim dinime saygı duymayanlara ,benim de onların inançlarına saygı duymama hakkım yok mu ?

sizin adaletiniz bu mu ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

nesini anlayacakmışım ?
    yok öyle bir dünya

aslında var ilahiyatçı biri ben öyleyim diyordu o inancın adını söylemişti de unuttum. allaha inanıyorum diyor ama olmaya da bilir keyfi inanıyorum diyordu.

ilahiyatçı olup olmaması dini ilgilendirmiyor
    ilahiyatçı demek dinin mucidi mi oluyor ?
    içlerinde binbir çeşit düşünceye sahip insanlar var
    insanlar istedikleri gibi düşünebilirler ama dini karalayıp ,kendileri sözleriyle komik duruma düşüyorlarsa
    bizde güleriz
    sizin peygamberin hayatını getirip gülüp dalga geçmeniz çok normal de ,bizim birilerin komik bulmamız mı anormal ?
    her şeyden önce insaf ve vicdan lazım

• quote:

benim inancıma siz çok saygı duyuyor olsanız ikide bir ayet getirip dalga geçmezsiniz
    hatta bir arkadaşınız saygı duymak zorunda değilim diye yırtınıyordu
    sizin İslama duymadığınız saygıyı, ben sizin bana saçma gelen düşüncelerinize niye saygı duyayım ?
    beni kabul etmeyeni benim de onları kabul etmeme hakkım yok mu ?
    benim dinimle dalga geçenlerle ,benim dalga geçme hakkım yok mu ?
    benim dinime saygı duymayanlara ,benim de onların inançlarına saygı duymama hakkım yok mu ?

sizin adaletiniz bu mu ?

ben seni inancıma saygı duy diyen tayfadansın sandım eğer o tayfadan değilsen istediğin kadar dalga geç. takıldığım nokta inancıma saygı duy deyip başkalarının inancına laf atma olayı ama sen onlar saygı duymuyor bende duymam diyorsun ki mantıklı.

• zirve011 kullanıcısına yanıt
    ben iki tarafında birbirine saygı duyması gerektiğini söylemiştim
    ama inançsız olduğunu söyleyen kişiler kabul etmediler ve o iş bitti
    ama her insan farklı düşüncede oluyor ve bu durumda bir standart uygulayamıyoruz
    bu bölümde çok saygılı fikirlerini söyleyenler oluyor ve bizde mümkün olduğunca ona saygılı davranmaya çalışıyoruz
    ama bazıları var ki ben saygı falan duyamam diyor ve ipler kopuyor
  • quote:

ben iki tarafında birbirine saygı duyması gerektiğini söylemiştim
    ama inançsız olduğunu söyleyen kişiler kabul etmediler ve o iş bitti
    ama her insan farklı düşüncede oluyor ve bu durumda bir standart uygulayamıyoruz
    bu bölümde çok saygılı fikirlerini söyleyenler oluyor ve bizde mümkün olduğunca ona saygılı davranmaya çalışıyoruz
    ama bazıları var ki ben saygı falan duyamam diyor ve ipler kopuyor

saygının sınırı ne inanmıyorum demek bile büyük saygısızlık zaten peygambere direk yalancı demiş oluyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.