Şimdi Ara

Ateistler bir şeye inanır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
1
Favori
3.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K A N U N İ

Giflerin bazen güldürsede bunu devamlı yaptığında insanları sıkıyor ve komikliği kalmıyor. Her dini bir mesajın altına aynı gifler olmuyor azizim.

Ama bu gif değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fasmodey

quote:

Giflerin bazen güldürsede bunu devamlı yaptığında insanları sıkıyor ve komikliği kalmıyor. Her dini bir mesajın altına aynı gifler olmuyor azizim.

Ama bu gif değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• K A N U N İ K kullanıcısına yanıt
    senin dusuncenle yola cikalim.

bir yanda milyonlarca insan tarafindan yuzyillarca okunan degismeyen kitap. bu insanlarin elinde yeterli bilgi var.

diger yanda elinde hic bir ipucu olmayan insanlar, en fazla binlerce kisi tarafindan biliniyor-calisiliyor.

olaya bak ki milyonlarca insan yuzyilarca okuduklarini hic bir sekilde anlayip farketmemis. hatta bir arpa boyu bile yol alamamis. ama elinde bu bilgilerden yoksun olanlar herseyi aciklamabaslamis. ilginctir ki bu hic birsey uretmeyen milyonlar, yuzyillarca okuyup farketmedikleri seyi aniden bir kac kelime oyunu yaparak aaa bakin bizde yaziyormus diyor.

ne dusunursun?

ben sana ihtimalleri soyleyeyim.

-bu milyonlar, binlerce yildir okuduklarini anlamayacak kadar aptal,
    -bu milyonlarin okudugu kitapta oyle birsey yok.

hangisi sence?
  • quote:

quote:

Ama bu gif değil.

Ateistler bir şeye inanır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

senin dusuncenle yola cikalim.

bir yanda milyonlarca insan tarafindan yuzyillarca okunan degismeyen kitap. bu insanlarin elinde yeterli bilgi var.

diger yanda elinde hic bir ipucu olmayan insanlar, en fazla binlerce kisi tarafindan biliniyor-calisiliyor.

olaya bak ki milyonlarca insan yuzyilarca okuduklarini hic bir sekilde anlayip farketmemis. hatta bir arpa boyu bile yol alamamis. ama elinde bu bilgilerden yoksun olanlar herseyi aciklamabaslamis. ilginctir ki bu hic birsey uretmeyen milyonlar, yuzyillarca okuyup farketmedikleri seyi aniden bir kac kelime oyunu yaparak aaa bakin bizde yaziyormus diyor.

ne dusunursun?

ben sana ihtimalleri soyleyeyim.

-bu milyonlar, binlerce yildir okuduklarini anlamayacak kadar aptal,
    -bu milyonlarin okudugu kitapta oyle birsey yok.

hangisi sence?

İkiside değil.

Bahsi geçen manalar, alenen apaçık bir şekilde değil, onu okuyup bilimsel çalışma yapmaya uygun değil, bir bilim kitabı değil.

Evren genişliyor. Bunu yakın zamanda buldular değilmi. Ayette diyorki, "Biz göğü büyük bir kudretle yarattık ve biz genişletenleriz."..Evren genişliyor demiyor. Bunu daha önce ,"genişlik sahibiyiz" diye yorumlamışlar. Ama şimdi evreni genişletiyoruz manasını çıkarıyorlar. İkiside kurana aykırı değil. Kelime oyunuda yok. Hatta ikinci yorum, kelime kelime çevirdiğinizde çok daha anlamlı oluyor.

Genelde bu şekilde oluyor bu işler.

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

quote:

Ama bu gif değil.

İşte bu güldürdü.

yahu nasil degil?

milyonlarca hatta milyarlarca insanin bir tanesi bile cikip ne diyor bu diyerek arastirma geregi duymamis mi? elinde o kadar veri varken nasil olmus da bu kadar geri kalmislar?

mesela goreceksin, bir kac yila evrim kuranda yaziyormus diyecekler. oysa bugunun islam alimlerinin cogu evrime siddetle karsi cikiyor. bakalim o zaman ne bahane bulacaksiniz
  • quote:

yahu nasil degil?

milyonlarca hatta milyarlarca insanin bir tanesi bile cikip ne diyor bu diyerek arastirma geregi duymamis mi? elinde o kadar veri varken nasil olmus da bu kadar geri kalmislar?

mesela goreceksin, bir kac yila evrim kuranda yaziyormus diyecekler. oysa bugunun islam alimlerinin cogu evrime siddetle karsi cikiyor. bakalim o zaman ne bahane bulacaksiniz

Bilimsel çalışmaya uygun şekilde yazdığı kanaatinde değilim.

Ayetin yorumu kesinlikle budur da diyemem. Daha önce farklı yorumlanmışlar, buda bir gerçek. Şimdikilerde böyle yorumluyor.

• 3 yıl sonra bilmemne ayetinin 3. Kelimesinin sonundaki virgül aslında arapçada Pomçik anlamına geliyor o yüzden Islam 1500 yıl önce evrim var demiş zaten demenizi iple çekiyorum. Iste o gün bu hayattan aldigim haz son noktasına ulaşacak. O günden sonra bir daha hayattan keyif alabilir miyim bilmiyorum ama bence değer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

3 yıl sonra bilmemne ayetinin 3. Kelimesinin sonundaki virgül aslında arapçada Pomçik anlamına geliyor o yüzden Islam 1500 yıl önce evrim var demiş zaten demenizi iple çekiyorum. Iste o gün bu hayattan aldigim haz son noktasına ulaşacak. O günden sonra bir daha hayattan keyif alabilir miyim bilmiyorum ama bence değer.

Mutlu oluyorsan benim için hiçbir sorun yok lokomotif. Ne güzel işte.

• Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    Jeopol kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey olmayacak portakal bey.

Evrim yalanına inanarak kendini motive edebilirsin. Ne bileyim uçan balıklar falan kulağa baya hoş geliyor.

Yada onu boş ver, al eline bir kazma git ara tür bulmaya çalış. Kazmaya ihtiyacın olacağını da sanmıyorum ama neyse.

Birkaç mealci kafa var piyasada. Kur-an evrimi reddetmez diyen. Onlara nemalanın siz eğer böyle bir şey olursa gelecekte, onların tayfasından çıkacaktır. Bizim duruşumuz belli pirimatlarla işimiz yok

Asıl siz 50 yıl sonra evrim çürürse (ki bazı bilim adamlarına göre şu an bile çürük bir portakaldan farksızdır kendisi) hangi şempanzeye sığınacaksınız onu düşünün.

Yada bunları da düşünme Düşünmek size göre değil. Ölünce hiç olacaksın, ha maymundan gelmişiz, ha topraktan. Ne fark eder? Sen hiç olmayacak mısın sana göre? Bunların bir önemi olmaması lazım senin için. Fazla takma kafana

Jeoyu da ekliyim mesaja oda aynı yolun yolcusu sonuçta bi ara evrim kanıtlanırsa şunu diycen mi bunu diycen mi yimin et yimin et diye dolanıyordu ortalıkta yine dönüp dolaşıp konuyu aynı yere getirmişler

Başka tutunacak dal yok tabi

1500 yıl önce Kur-an indirilmiş hadi oradan doğru değil, milyonlarca yıl önce olan değişimler gerçek. aslan suya atlamış, eee? balina olmuş işte knk bak bunun dişi ona benziyor bizde tırnak var görüyon mu knk bunlar zamanında hayatta kalalım diye vardı ve değişime uğramadı hala var al sana kanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teodosic17 -- 21 Mayıs 2016; 2:40:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

ateist yalnizca herhangi bir dine inanmayan, tanriya inanmayan kimseye denir. Bunun disinda ateist ile ilgili yapilan genellemelerin hepsi ici bos iddialar.

ateist bilime de inanmaz o zaman. içi boş bir genelleme bu çünkü size göre.

Tanrı yok, dinler yok. ok.

Gerisi? kafama göre knk bugün inanırım yarın inanmam belli olmaz yani bana bakma sen. Hiç olcam zaten boş ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teodosic17

Öyle bir şey olmayacak portakal bey.

Evrim yalanına inanarak kendini motive edebilirsin. Ne bileyim uçan balıklar falan kulağa baya hoş geliyor.

Yada onu boş ver, al eline bir kazma git ara tür bulmaya çalış. Kazmaya ihtiyacın olacağını da sanmıyorum ama neyse.

Birkaç mealci kafa var piyasada. Kur-an evrimi reddetmez diyen. Onlara nemalanın siz eğer böyle bir şey olursa gelecekte, onların tayfasından çıkacaktır. Bizim duruşumuz belli pirimatlarla işimiz yok

Asıl siz 50 yıl sonra evrim çürürse (ki bazı bilim adamlarına göre şu an bile çürük bir portakaldan farksızdır kendisi) hangi şempanzeye sığınacaksınız onu düşünün.

Yada bunları da düşünme Düşünmek size göre değil. Ölünce hiç olacaksın, ha maymundan gelmişiz, ha topraktan. Ne fark eder? Sen hiç olmayacak mısın sana göre? Bunların bir önemi olmaması lazım senin için. Fazla takma kafana

Jeoyu da ekliyim mesaja oda aynı yolun yolcusu sonuçta bi ara evrim kanıtlanırsa şunu diycen mi bunu diycen mi yimin et yimin et diye dolanıyordu ortalıkta yine dönüp dolaşıp konuyu aynı yere getirmişler

Başka tutunacak dal yok tabi

1500 yıl önce Kur-an indirilmiş hadi oradan doğru değil, milyonlarca yıl önce olan değişimler gerçek. aslan suya atlamış, eee? balina olmuş işte knk bak bunun dişi ona benziyor bizde tırnak var görüyon mu knk bunlar zamanında hayatta kalalım diye vardı ve değişime uğramadı hala var al sana kanıt

Merhaba kardeşim.

Özlettin kendini yahu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

Orijinalden alıntı: zirve011

quote:

Orijinalden alıntı: Crantola

İnandıkları hiçbir şey yok. Aşk, vefa gibi duygular, inançlar adına ne dersen de kümesimde ki tavukda da var.

Onlar genelde doğruluk ve gerçeklikle ilgilenir. Bu arada çölde ki kumların aniden oluşan bir rüzgar sonucunda düzeni kusursuz bir villaya dönüşmesini de çok gerçekçi bulurlar

Neyse, sonuç itibariyle sadece bilimsel (degisen) gerçeklere inanırlar.

Yetişkin bir ateist, atomun parçalanamayacağını yıllarca bilimsellik adina savunabilir.
    Ardından bir bilim adamı çıkar, 'öyle değilmiş pardon' der.

Yıllarca piyasada ilaç olarak kullanılan daha sonra zararlı oldugu tespit edilip toplatılan ilaçları bilimsellik adına savunabilir.

Yani ateizmin doğruları 'kendileri yerine düşünen' bilim adamlarının bugün için sunduğu reçeteleri 'gerçekmişçesine' hararetle savunup, yıllar sonra aksi yönde görüş bildirmektir.

o bahsettiğin tarafı güzel işte bilim gelişir değişir ama 1500 yıl önce gönderilen kitap gelişmez değişmez. ateist çağa göre fikir değiştirir dindarlar hep sabittir.

Sen öyle san. 1400 sene önce Kuranı Kerim ve hadislerde söylenen şeyleri daha yeni yeni buluyorsunuz. Zaten Kuranı Kerim tüm zamanlar boyunca gelişmiş durumda. Herhangi bir değişime gerek duymuyor.

• teodosic17 T kullanıcısına yanıt
    gel ayni seyi sana da sorayim. daha bugune kadar dinine guvenen musluman cikmadi

senden su cumleyi onaylayip aynen buraya yazmani istiyorum.

eger birgun evrim rededilemeyecek bir duruma gelirse ve o zamanlar islam alimleri "aa bakin su ayet evrimi anlatiyormus" derlerse, evrimi ve dolayisi ile kurani rededdigim icin kafir oldugumu beyan ediyorum

simdi senin soylediklerine bakilirsa bu yazilanin olmasi imkansiz birsey. hemen hemen mardinsporun seneye superlige cikmasi ile esdeger gibi. yani bu cumleyi onaylamaktan birsey kaybetmezsin. Ama eger onaylamazsan senin kurana ve dine karsi olan bir supheye sahip oldugunu, ve evrime inandigini kabul edecegiz.

cevabini heyecan ile bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 20 Mayıs 2016; 20:33:12 >

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Şüphe mi zerre kadar şüphesi olan Müslüman olamaz zaten merak etme sen şüphecilik sizin işiniz ya varsa yada ya yoksalarla uğraşmıyoruz biz

Yahu jeo sen bunu bana sordun zaten bende seni hiç sallamadım unuttun mu bunu copy paste yapıp kimi neyi neden tatmin edeyim?

Namazı eda etmeye kalktım kalkmışken konuya uğrayıp boş geçmeyelim dedim. Selamlar.

• teodosic17 T kullanıcısına yanıt
    yani kurana ve dinine guvenmedigini bir kez daha belli ediyorsun.

zira ortada iki ihtimal var. evet veya hayir. bizler evet derken sizler hayir diyorsunuz. ancak hayir dedigini beyan et dedigimizde lafi dolandirmayi seciyorsunuz.

ilk once suphelerini yok et. yoksa evrimi kabul ettigin gun gibi acik olacaktir.
  • quote:

senin yazdigin gibi 1400 sene once kuran ve hadislerle soylenen seyler olsaydi bugun islam cografyasi marsa cikmis olmasi gerekirdi. ama pislik icinde yasiyorlar. yapilan ancak kelimeleri oraya buraya cekip aaa bakin 1400 yil once soylenmis demektir.

''...O, akıllarını kullanmayanları rezilliğe mahkum eder.'' (Yunus 100)

Bugün Müslümanlar hak ettikleri şekilde yaşıyorlar. Bunun için başkalarında suç aramaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teodosic17

Namazı eda etmeye kalktım kalkmışken konuya uğrayıp boş geçmeyelim dedim. Selamlar.

Allah kabul etsin kanka.

İşte bizim hayatımız huzur. Günde 5 vakit yaratıcıya secde edip huzur buluyoruz.

Bunlarda hala vardı yoktu diye tartışadursun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.