Şimdi Ara

ATEİST ARKADASLARA BİR KAÇ SORU SORMAK İSTİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1- Çok sevdiğiniz bir akrabanız öldü ve cenazesine taziyelerinizi iletmeye gittiniz.herkes feryat figan ağlıyor. Ölen kişinin yakininin yanina gittiniz. ne diyorsunuz ? ( Başın sağolsun demek saçma adam orda hüngür hüngür ağlıyor başın saolsun demek küfür gibi olur. Hani 'giden gitti sana bişe olmasin dayı 'dercesine gibi )
    2- Bi konu hakkinda konuşurken karsi taraf size inanmadığı zaman onu dogru soylediginize nasil inandiriyosunuz ( yemin ederim, vallahi billahi vs)
    3- Yaşları +40 olan full erkek bir ortama girerken ne diyerek giriyorsunuz? ( selamun aleykum yerine ? /merhaba biraz abes kaçar ki merhaba kelimesi arapçadan geldi/ )
    4- "Bırak allahından bulsun" cümlesi yerine alternatifiniz nedir ?
    5- Biri sizin hayatınızı kurtarsa ya da bunun kadar önemli birşey yapsa ona nasıl teşekkür edersiniz ?
    6- Diyelimki ergen bir çocuksunuz ve gece uyurken karanlıktan çok korkuyosunuz . Evde de o gece tek başınıza kalmaniz gerekti. Yatmaya calisiyosunuz gözünüzü kapatınca bilincaltinizdaki yaratiklar gözünüzün önüne geliyo . Yorganı çekmişsiniz başınıza kadar sicaktan ölüyosunuz , bi bacağınızı dışarı çıkardınız ama sanki biri tutcakmiş gibi oluyo geri cekiosunuz içeri. Ne yaparsınız ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ateist olmak arapça kelimeleri kullanmamak anlamına gelmiyor. Yurt dışında bile ateistler dile geçtiği için şaşırmak anlamında falan 'jesus christ' derler. Bu kelimeleri kullanmak insanı inançlı yapmıyor.
    1. inançlı kimse içinde geçerli o zaman.
    4. Allahından bulsun cümlesini çok zararlı buluyorum. Böyle diyerek bir şey yapmamak çok yanlış.
    5. Dua etmekten fazlasını yaparım.
    6. Güzel şeyler düşünmeye çalışırım.
  • 1-hiçbir şey demem

2-bir olayı anlattıysam inanması için zorlayamam. Neden bu olayın olduğunu ve neden mümkün olduğunu anlatırdım.

3-iyi günler

4-"zaman içinde ne dediğimizi idrak edecektir"

5-hizmetlerimi ücretsiz sunardım

6-açarım ışığı uyumam

• Ulusal1923 U kullanıcısına yanıt
    Pas dediklerine ekliyim

4- Bırak uğraşmaya değmez

6- korkuyla yüzleşeceksin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- başın sağolsun mekanı cennet olsun diyorum.
    2- yemin etmeyi sevmem. müslümanken de sevmezdim. bana göre yemin ederek konuşan kişi çoğunlukla yalan söylüyordur.
    3- selamun aleyküm derim. bundan çekinmiyorum. ateistliği bozan bişey değil :)
    4- ne hali varsa görsün olabilir.
    5- rakı ısmarlarım
    6- yani illa dua et diyorsun. etmiyorum kardeşim. korkuyla yüzleşmeden korkuyu yenemezsin. çocukken de mesela korkularımın üstüne giderdim. yoksa paranoyaya dönüşür.
  • 1- Ya bir şey demem ya da Allah rahmet eylesin derim. Bunu söyleyince de dine geri dönmüş olmam. Karşımdaki yakınını kaybetmiş, hassas ve inanan biri. O durumda iken Yha ateistim allah filan dmem yha gibi havalara girmek sacma olur.

2- iyice anlatıyorum, ister inan ister inanma diyorum.

3- Selamın aleyküm diye girerim

4- Ne hali varsa görsün

5- Bilmem, ben de ona ihtiyacı olan bi konuda yardim ederim

6- Ateist bir insan zaten görünmeyen varlıklara inanmaz ki. Yatağının altında bir seyler olmadiğının farkındadır.

• 1. Basin sagolsun demek neden hakaret olsun ? Cenazelerde genelde böyle denilir, ne var bunda ? Evet yakin akrabalarimdan ölende oldu, Müslümanlar bile basiniz sagolsun diyordu.

2. Ben birsey söylersem bu genelde kanitlar üzeri veya akil ve mantik üzeri kurulu olur. Haa yanilabilirimde ozaman daha iyisini biliyorsa karsi taraf kanitlamak zorununda. Benim dedigim ama gercekse ve karsi taraf kabul etmiyorsa olayi biraz cekerim yani tekrar ve tekrar anlatirim fazlada ama uzatmam. Hala kabul etmiyorsa zekasina baglarim, susarim.

3. Türkce dilinin 40% civari Arapca ile tecavüz edilmis, Arap kültürü ile tecavüz edilmis bizim Türk kültürümüz. Arap kelimelerde malesef cogu zaman kacis yok.

4. Bir inanmayan icin bu cümleye altarnatif yok, kullanmam

5. Bilmiyorum. Büyük ihtimal kanki oluruz onunla birsey icmeye, yemeye falan gideriz, zor günlerinde yardimci olurum falan.

6. Cocukken hepimiz bundan gecmedik mi ? Özelikle abimiz bizi sacma masallar ile bilerek korkutacak kadar it köpek olduklarinda tekrar yorganin altina cekiyordum, bir noktadan sonra zaten nasil olsa uyup kaliyordum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Telefon tavsiyesi ve bir kaç soru
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1- Nur içinde yatsın.

2- Karşıdaki kişinin bana inanıp inanmamasına genel olarak pek önem vermem ama bazen "vallahi, billahi" dediğim doğrudur.

3- Berber veya esnaf lokantalarına girersem Selamun aleyküm derim. Daha elit bir mekanda ise merhaba demeyi tercih ederim.

4- Gereksiz bir soru.

5- Onu Nusret'e götürürdüm ve birlikte güzel bir ziyafet çekerdik. Oradan da bar veya pavyona gider, sabaha kadar eğlenirdik. Ardından çıkışta telefon numarasını alır, arkadaşlık kurardım.

6- Bu dediğin bazen hala oluyor. Hatta gece yatmadan önce bilinç altı ve görsel hafızamdaki hayali varlıkların rüyama girecek olmasından korkarım. Daha önce olmuştu ve baya korkmuştum ama bunların benim hayal dünyamın bir ürünü olduğunu bildiğim için eskisi kadar fazla korktuğumu söyleyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mebasta -- 12 Ağustos 2017; 19:29:55 >

• kültür ve din ayrımını yapamazsan böyle şeylerle çelişkiye düşersin. bu yanlışı ateistler de yapıyor en çok da dindarlar ateistleri eleştirirken yapıyor. bizler ateistiz diye uzaydan gelmedik türkiye'ye, elbette türk-islam senteziyle büyüdük bu kültüre sahibiz.

allaha inanmam ama birisi ölünce allah rahmet eylesin derim/denir. bu bir çelişki midir? hayır kültürel bir kuraldır. kişi ister ateist olsun ister zeusa tapsın; her halukarda kültürel normları uygular.

ateist kişi yeri gelince müslüman babasının arkasından mevlüt okutmayı da bilmelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

kültür ve din ayrımını yapamazsan böyle şeylerle çelişkiye düşersin. bu yanlışı ateistler de yapıyor en çok da dindarlar ateistleri eleştirirken yapıyor. bizler ateistiz diye uzaydan gelmedik türkiye'ye, elbette türk-islam senteziyle büyüdük bu kültüre sahibiz.

allaha inanmam ama birisi ölünce allah rahmet eylesin derim/denir. bu bir çelişki midir? hayır kültürel bir kuraldır. kişi ister ateist olsun ister zeusa tapsın; her halukarda kültürel normları uygular.

ateist kişi yeri gelince müslüman babasının arkasından mevlüt okutmayı da bilmelidir.

İşte öğrenmek ve anlamak istediğim şey buydu. Gerçekten çok enteresan ve sabır gerektiren bir hayat olmalı.madem öyle Allah(!) yardımcınız olsun :)

Cevabın için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: OCA

quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

kültür ve din ayrımını yapamazsan böyle şeylerle çelişkiye düşersin. bu yanlışı ateistler de yapıyor en çok da dindarlar ateistleri eleştirirken yapıyor. bizler ateistiz diye uzaydan gelmedik türkiye'ye, elbette türk-islam senteziyle büyüdük bu kültüre sahibiz.

İşte öğrenmek ve anlamak istediğim şey buydu. Gerçekten çok enteresan ve sabır gerektiren bir hayat olmalı.madem öyle Allah(!) yardımcınız olsun :)

Cevabın için teşekkürler

Enteresan da değil, sabır gerektiren bir şey de değil. Bunlar kültürel kodlar. Yaşadığın toplumun kültürel kodlarını kullanırsın, cenaze namazı da kıl istersen Hiçbiri sabır gerektirmez.
    İslam'ın içinde yaşamak daha enteresan ve sabır işi :))

• Ateist degilim ama asiri sacma bir konu actiginin farkina varmalisin. Birisi musluman arkadaslara sorularim var diye konu acsa etmedigi kufur kalmayacak olan güruh ateistlere yuklenme hakkini İslam'da mi bulmus?

• Ayrica birkaç diye yazilir ayri yazilmaz

• şaka falan mı bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.