Şimdi Ara

Ateist Aile Zorunlu Din Dersi Davasını Kazandı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
255
Cevap
1
Favori
4.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Din dersinde hinduizm, budizm gibi dinler de dahil edilerek objektif bir şekilde sadece veriler verilmeli. Tüm dinler tarafsız olarak ele alınmalı. Türkiyede din dersi böyle değil, küçücük çocuklara sure ezberletip duruyorlar.

Saydıklarınız birer inanış biçimi bir inancın din olması için semavete ermesi gerekir yoksa ritüellikten çıkmaz.Semavi dinler tabiki nesnel ve tarafsız olarak hep birlikte ele alınmalıdır.

Zaten dersin ismi Şer'i Şerif değil Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'dir.Lakin sizin dediğiniz şekli pek doğru değildir öyle olsa idi kurabiye canavarı da müfredata din olarak dahil edilebilirdi.

Onun dışında bir bireyin dinini ailesi seçemez bunun için ailenin yaptığı semavi dinlerce ortak günah ve insan hakları suçudur.Çocuk ritüelleri ve dinleri tanır akl'ı baliğ olunca inanışını seçer.

Yani ailenin yaptığı hem suç kendileri pek inanmasa da günah.

Kurabiye canavarını da anlatsınlar. Kurabiye canavarının nesi varmış?

Mesela ben çocuğuma Taoist felsefeden mutlaka bahsedeceğim.

Önerim sırf Türkiye için değil. Tüm dünya için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aile çok iyi yapmış. Emsal niteliğinde olursa var ya tadından yenmez. Eğitim-Sen de davaya destek vererek büyük bir adım atmış. Helal olsun.

Dürüst olmak gerekirse ben de çocuğumun din dersi almasını istemem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

quote:

Din dersinde hinduizm, budizm gibi dinler de dahil edilerek objektif bir şekilde sadece veriler verilmeli. Tüm dinler tarafsız olarak ele alınmalı. Türkiyede din dersi böyle değil, küçücük çocuklara sure ezberletip duruyorlar.

Saydıklarınız birer inanış biçimi bir inancın din olması için semavete ermesi gerekir yoksa ritüellikten çıkmaz.Semavi dinler tabiki nesnel ve tarafsız olarak hep birlikte ele alınmalıdır.

Zaten dersin ismi Şer'i Şerif değil Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'dir.Lakin sizin dediğiniz şekli pek doğru değildir öyle olsa idi kurabiye canavarı da müfredata din olarak dahil edilebilirdi.

Onun dışında bir bireyin dinini ailesi seçemez bunun için ailenin yaptığı semavi dinlerce ortak günah ve insan hakları suçudur.Çocuk ritüelleri ve dinleri tanır akl'ı baliğ olunca inanışını seçer.

Yani ailenin yaptığı hem suç kendileri pek inanmasa da günah.

Dersin adı o ama içeriğini hepimiz biliyoruz. Bu yüzden kimse kimseyi kandırmasın.

Kimsenin dinini ailesi seçmez bu hem suç hem günah demişsiniz ama eğer dünyadaki tüm dinleri anlatma gibi bir durum yoksa zaten seçmiş olunuyor. Aile ise hiçbir din seçmemiş, sadece bu derse girmesini istememiş. İleride çocuk bütün dinlere aynı mesafede olacağı için seçim yapmak isterse yapar. Türkiye'de yıllardır bütün çocuklar sünni müslümanmış gibi davranılıyor, yetiştiriliyor. Senin dediğine göre bu hem günah hem suç. Bu şekilde yetiştirilmesini istemeyenler olunca da izin vermiyorsunuz.

Bu zorunlu din dersi zaten darbe döneminin eseri. Seçmeli(zorunlu seçmeli değil) olabilir ama zorlamak olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Orijinalden alıntı: TEREROKA

Zorunlu din dersi saçmalığın daniskası. Dinciler (en azından biraz mantıklı olanlar) bile "dinde zorlama yoktur" derken devletin zorunlu din dersi dikte etmesi kabul edilemez.

Ben inançlı bir insanım,alevi ateist vs değilim ama okullarda zorunlu din dersinin kaldırılmasından yanayım ben de.
    Ha bu konuda bıkbıkbık ötüp laiklikden,insan inanç ve hürriyetlerinden dem vurup din dersi kalksın derken aynı zamanda sırf dini inancı yüzünden başını örten kızkardeşlerimize negatif ayrımcılık yapan yavşaklardan da değilim onu belirteyim.

Evet zorunlu din dersi kalkmalı ama inkilap tarihi de kalkmalı.
    Senin ateist oğlun din dersini görmek istemiyorsa ben de kabul etmediğim inkılapların tarihini görmek istemiyorum açıkcası.
    Yani banane fotür getirildiyse öğrenmek istemiyorum.Çocuğumun da öğrenmesini istemiyorum.

Olur mu?

Alevi,ateist ne alaka? Aleviler inançsız mı oluyor hepsi?

• quote:

Orijinalden alıntı: asau

Gören de zanneder ki okullarda İslam dini eğitimi veriliyor zanneder. Hepimiz okul okuyoruz. Kaç kişi okulda dinden bir halt öğrendi, ne bileyim, Kuran öğrendi, namaz kılmayı öğrendi. Din dersi beleş not alınan en kıytırık derstir. Liselerde din dersinin hiç bir somut yararı yoktur. Tıpkı yabancı dil okuduğumuzu sandığımız gibi. İngilizce okuyoruz güya, lise bitirip de bir İngilize kendini tanıyabilen kaç insan vardır? Somut olarak bir işe yaramayan dersler üzerinden sevinmeyi veya nefret çözümleri üretmeyi bırakın.

Bu ülkede dinini öğrenmek isteyen zaten en iyi şekilde öğreniyor. Liselerde din dersi olsa ne olur, olmasa ne olur. Lüzumsuz gereksiz tartışmalar.

İstediğiniz kadar yırtının, din eğitimini engelleyemezsiniz; bu ülkede her yıl milyonlarca çocuk din eğitimi alıyor, milyonlarca aile her yıl çocuğuna çeşitli eğitim kurumları yoluyla din eğitimi aldırıyor. Bu ülkede her yıl, yaz tatilinde bile en az 2 ay olmak üzere 7 milyon çocuk din eğitimi alıyor. Ortaöğretimdeki din dersi bu eğitimlerin yanında solda sıfır kalır. Bu ülkede din eğitimi adeta bir tusunamı dalgası gibi her yeri sarmış. Bu dalganın önünde durmaya çalışan ezilir, yok olur. Çekilin aradan, telef olmayın!!!

konu da bu zaten isteyen alır istemeyen almaz zorla dayatamazsın. Laik bir ülkedesin istediğin dini seç yaşa başka inanışlara saygı duymak zorundasın duymam dersen saygıda bekleme kimseden

• quote:

Orijinalden alıntı: 0ptimistSoul

Siz rahat olun elbet ki islam dini galip gelecektir, her ne kadar karşı ciksanizda. Ahirette burda yazdıklarınızın hesabını da alırsınız.

Arkadaşlar sizler nasıl bir kafa yapısına sahipsiniz? Nasıl böyle yetiştiriliyorsunuz? Tüm insanlar Müslüman olmak zorunda mı? Kimin hangi dine inandığı veya inanmadığı sizin yorum yapabileceğiniz bir şey değil. Kime karşı nasıl bir galibiyetten bahsediyorsunuz?

İnsanlar din dersi almak istemiyorum dediği anda konu kapanmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEREROKA -- 19 Mart 2016; 8:20:27 >
  • Tüm dinler tarafsız olarak anlatılmalı derken? Şaka falan mı yapıyorsunuz?

Öyle bir şey yapamazsınız yapılamaz da. Eee ama din dersi demesini biliyorlar diyebilirsiniz. E kardeşim tamam herkes Müslüman değil,onlar almasın bu dersi zorunda değiller. Bak haklı çıkmışlar.

Ben bir 11. Sınıf öğrencisi olarak,din dersini okul müfredatında doğru bulmuyorum.

Avrupa'da her ülkede olmasa bile,bu vardır. Din dersi görülür. Fakat öyle dinlerin hepsi anlatılmaz.

Sizin derdiniz de zaten din dersiyle değil ki. Din dersi hocaları ile.

Eee tabi ki de haklısınız. Fakat benim karşılaştığım hocalar genelde iyi çıktı çok şükür.

Zaten şöyle bir durum var. Okullarda binbir tane gereksiz hocalar var. Kusura bakmayın ama gidip de ilk olarak din dersi hocalarına laf atmayın. İlk önce diğer hocalarla işlerini halletsinler. Adam akıllı öğretmenler gelsin. İsterse din dersinde sizin dediğiniz hocalar olsun. Din dersini dinleyen bile yok ki. He arada bir süre ezberlettiler diye savaş çıkartmayın. E abi adam müslüman öğrense canı mı çıkacak?

Gelip burada Islam'ı kötüleyerek elinize ancak hiç bir şey geçmez. Sadece kendinizi bir şey sanırsınız.

Aslında en büyük suç İslam alemi olarak bizde. Orta doğuya bakıyorsun. Herkes birbirine girmiş. Ülkede mezhep çatışmaları.

Gerçi ülkemizde de sağcı solcu var. Onlarda bir ayrı dert. Şimdi de ateist teist kavgası var. Allah sonumuzu hayır eylesin. Ne diyeyim yani.

Gerçi burada Allah kelimesini söyledikçe tüyleri diken diken olanlar vardır.

• -TheDoctor- kullanıcısına yanıt
    Onu arkadaşları korkutuyor. Hocaların işi gücü yok cin peri mi anlatacak.

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Hocam siz o hocaları ciddiye alıyor musunuz?

Ben çok şükür öyle hocalarla hiç karşılmadım. Karşılaşacak olduğumu da artık sanmıyorum.

Zira karşılaştığım çoğu hoca. Sorgulayabilirsiniz böyle böyle dini öğrendiniz cevabını söyledi.

E kaç tane din hocasıyla karşılaştınız,veya kaç tane imamla oturup konuştunuz hiç bilmiyorum. Fakat böyle bir şekilde genelleme yapmanızı pek hoş bulmuyorum.

Dediğiniz hocalar maalesef var,hani yok demiyorum. Fakat hepsi de dediğiniz gibi değil.

Bence bizim sorunumuz, ilk önce din dersinin kaldırılması olmamalı. Ondan ziyade ilk önce eğitim sisteminde ki büyük açıklar kapatılsın. Zaten dershaneler kapatıldı. Ee okuldaki açıklar nasıl kapatılacak? Hiç harekete geçilmedi. Hani FATİH projesi. Eee tabi bu siyasi proje idi. Unutuldu gitti. Olan paralara oldu.

Zaten ne oluyorsa şu para yüzünden oluyor. Orta Doğu para hırsı yüzünden savaşta. Ülke para hırsı yüzünden sağcı solcu kavgası.

Öyle vatan derdi falan kalmadı. Bütün mesele para...

• quote:

best comment ever

• Dinimi hiçbir zaman OKULDA öğrenmedim ..Çocukken Her yaz gittiğim camideki Kuran kursundan öğrendim dinimi..Ama okulda verilen din eğitiminden hiçbir şey alamadım çünkü bir şey öğretmek için değil de kendi yapacakları sınava hazırlamak gibi bir şeydi

Ben din dersinin okulda ZORUNLU olarak verilmesine karşıyım Dinini öğrenmek isteyen gitsin camide kilisede hahamda öğrensin

Şimdi bi de arapça dersi gelecekmiş ne güzelllll Yıllarca ingilizce öğretemeyen bir sistem arapçayı nasıl öğretecek neyse ya bakalımm...

AİLEYİ TEBRİK EDERİM...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramiz Karaeski

quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Orijinalden alıntı: TEREROKA

Zorunlu din dersi saçmalığın daniskası. Dinciler (en azından biraz mantıklı olanlar) bile "dinde zorlama yoktur" derken devletin zorunlu din dersi dikte etmesi kabul edilemez.

Ben inançlı bir insanım,alevi ateist vs değilim ama okullarda zorunlu din dersinin kaldırılmasından yanayım ben de.
    Ha bu konuda bıkbıkbık ötüp laiklikden,insan inanç ve hürriyetlerinden dem vurup din dersi kalksın derken aynı zamanda sırf dini inancı yüzünden başını örten kızkardeşlerimize negatif ayrımcılık yapan yavşaklardan da değilim onu belirteyim.

Evet zorunlu din dersi kalkmalı ama inkilap tarihi de kalkmalı.
    Senin ateist oğlun din dersini görmek istemiyorsa ben de kabul etmediğim inkılapların tarihini görmek istemiyorum açıkcası.
    Yani banane fotür getirildiyse öğrenmek istemiyorum.Çocuğumun da öğrenmesini istemiyorum.

Olur mu?

Alevi,ateist ne alaka? Aleviler inançsız mı oluyor hepsi?

tabii değil.konuda taraf olarak aleviler ateistler yazılmış,o yüzden örnek olarak yazdım.

• hayalimdeki aile, hele birde küçücük çocukları cehennemle korkutmuyorlar mı en deli olduğum şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sherlock Holmes

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Din dersinin kimseye zararı yok. Bazı kekolar marjinal olma adına saçmalıyorlar.

Zaten adı bile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.

dedi müslüman beyin. 4276 tane din ve meshep arasından neden sadece islamı görüyoruz bu derste ? hadi islamı görüyoruz konuyu objektif ele alıp, dini anlatmıyorlar da. zorla sure ezberletiyorlar, cehennemde şöyle böyle olursunuz diyorlar vs.

din kültürü ve ahlak bilgisi adı altında incili öğrenelim ? kimseye zararı yok.

Bütün dinler hakkında bilgiler var.

İslam zaten ülkenin bir anlamda resmi dini. Bundan dolayı daha fazla anlatılması normal.

İngiltere yada Fransa'da da Hrıstiyanlık anlatılıyor daha çok.

Ki zaten Din Kültürü dersinde Kuran falan öğretilmiyor. Daha çok tarihçe gibi bir ders.

İyi ahlak anlatılıyor.

Açıkçası kimseye zararı falan yok.

Zaten ortaokul seviyesinde bu ders başlıyor. Yanı 6-7 yaşında başlamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: delgado.11

quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

Bu ulkeyi din kurtaracakben olsam cocugumu cemaate sokarim din somurusu yaptirir sonra paraya para demem

Turkiyede dinciysen para sende

yannış türkiyeyi din kurtaracak ama paralel cemaatçiler değil imann kurtaracak imaaann! iman olmassa ezan dinerse türkiye diye bişey kalmaz

Bilgi çağında cahil kalmakta bir tercihdir

• Sin dersinin zorunlu olması da, ilkouldan sonra okula gitmenin zorunlu olması da saçmalaık zaten. Aileyi de kararı veren mahkemeyi de tebrik ederim.
  • quote:

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratdem88

Vay be geldiğimiz noktaya bak. Oruç tutmayanlara kötü gozle bakılan ülkeden, Allah' a inanmayanlarin çıkıp gogusunu gere gere mahkemeye dava açabileceği bir yer olduk.

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buubling -- 19 Mart 2016; 19:47:24 >
  • Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    Müslüman bir ülkede sure öğretiyorlar diye ayaklanın birde.Kendini entel olarak gören bir kesim ben ateistim diyemediği için ne gerek var,özgür ülkeyiz falan gibi bahanelerin arkasına sığınıyolar.Ayrıca en son din dersini alalı uzun bir süre olmuş sanırım.Din dersi kitaplarını incelerseniz saydığınız dinler hakkında yeteri kadar bilgi olduğunu görürsünüz.Liseli değilim 24 yaşındayım onuda belirteyim.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.