Şimdi Ara

ATATÜRK ve türk milleti, TEK KELİME YORUM YOK (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
662
Cevap
4
Favori
31.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cabriyo

Atatütk Tayyip Erdoğan Ecevit hangisi olursa olsun bu ülkenin liderleridir. beğensemde beğenmesemde durumu böyle kabul ederim.

sömürge taktiği şudur: bir ülkede taraflar oluşturulur ve bu taraflar birbirinden o kadar nefret ederlerki amaçları ülke menfaati değil artık karşı tarafı ezmek olsun ordan sonrası kolay iç savaş çıkınca her iki tarafada yardım et sonra hangi taraf kazanırsa o taraf artık sana borçlanmış ve ülke sana bağlanmış olacaktır. liderleri doğruyu yanlışı kendi içimizde tartışalım tamam. ancak sadece bize yakın bir lider başa geçecek diye dış ülkelere kendi ülkemizi satmayalım.

İşte tam bu dediginizin 14 yıldır bizzat birinci elden uygulayan bir hukumet var. Adamlar 14 yılda ülkeyi karpuz gibi ikiye böldü, Atatürk heykelleri indiriliyor, Bu ülkenin kurucu babası ve 2 numaralı adamı ayyaş ilan ediliyor, kızlı erkekli oturmak namus sorunu oluyor, metroda opusenler uyariliyor, ramazanda sigra icip yemek yiyenler dovuluyor, tecavuzculer elini kolunu salliyor, evledirilip hapisten cikartiriliyor, Lozan gibi dünyayı masaya oturttugumuz bi antlasma razı gelinmiş bir antlasma diye lanse ediloyor. Siz 14 yıllık iktidarınizda 1 tane uluslar arasi antlasma soyleyin batiyla imzaladiniz bize pozitif bi katkisi olmus veya o masadan kazanan taraf olarak ayrilmis olalim. Lan sokakta dolasmaya korktugumuz latin amerika ulkeleri bile vizeyi kaldirmisken AB ile siz bırakın AB ye girmeyi bi vize muafiyeti bile basaramadınız 14 yıllık iktidarinizda. 14 yılda kıbrıs sorununu çozemediginiz gibi kıbrıs sularındaki dogal gazı israillin ve rumların çıkartmasıni seyrediyoruz şuan. Resmen Turbeyi kaçırıp suriyedeki ülke topraklarımızı terk ettiniz. Resmen 90 tane vatandasimizin musulda rehin alinmasina izin verdiniz ve bu surecte isid bizim dusmanimiz degil dedi donemin basbakani. Siz bu ulkenin itibarini 5 paralik ettiniz. Bunda 10 yil once Turkiye denince ortadogudaki tum ulkeler hizaya cekilirdi, bi çekinirlerdi, şimdi kıytirik irak bile bize kafa tutar olmuş siz neden bahsediyosunuz?

Nedense ekonomi ne zaman kotuye gitse veri hesaplama yontemi guncellestirilip bi 2 3 bin dolar kisi basi milli gelirimiz arttiriliyor sonra da deniyorr ki 2002 de kisi basi gelir bu kadar di bu kadar yaptik. Lan algi operasyonuyla ulke yonetiyo adamlar sizin alginiz zayif diye, her duydugunuzla alginizi sekillendiriosunuz diye bunun ceremesini biz mi cekmek zorundayiz. Kafaniz calismiosa gecersiniz oturursunuz bi koseye, kafasi calisan bi ton adam var bu ulkede oyle bi yonetiriz ki bu ulkeyi aklınız şaşar. Çanakkalede, kurtuluş savaşında nası mal gibi kaldıysa batı yine aynı mallıkla baka kalırlar hayran hayran. Bu milletin üstün yetenekli ve zeki insanları var ama oyle insanlar yonetiyoki bu ulkeyi bombok durumdayiz suan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besttrr -- 25 Aralık 2016; 0:18:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlamadığım şey neden devlet yönetiminin islami şekillere göre olması savunuluyor.Yani bende kendimi bildim bileli müslümanım ve bu dini kendim seçtim inanmak istediğim için inanıyorum ama gidipte birileri bak müslümanım bak namaz kılıyorum bak camiye gidiyorum falan demiyorum yada inanmayan birilerini azarlamıyor onlara kötü gözle bakmıyorum kafirler ölsün demiyorum. Bu söylediklerimi yapmamamım sebebi inandığım dinde böyle bişeyin olmaması ben müslümanım çünkü öyle olmak istiyorum namaz kılıyorsam huzur bulduğum için kılıyorum ibadetleri kendim için yapıyorum insanlara iyi davranıyorum çünkü dinim böyle söylüyor yaratılmış herşeyi saygı ve sevgi duymaya çalışıyorum çünkü onları yaratanı seviyor ona inanıyorum.İnandığım bu dinde cennet ve cehennem kavramları var ama bana cennete gitmek için islam devletinde yaşamam islamı dayatmam gerektiği söylenmiyor ben başkalarını cennete götüremeyeceğim gibi başkalarıda beni cehenneme götüremeyecek inandığım din başkalarının özgürlüklerini kısıtlamam onlara hakaret etmem saldırmam gerektiğini söylemiyor aksine bunları yaparsam cezalandırılacağımı söylüyor.Ama burada yazılanları okuyunca sanki ben başka bişeye inanıyormuşum gibi hissediyorum yani burda islamı savunanlarla benim dinim aynı din değilmi aynı yaratıcıya aynı peygambere aynı kitap a inanmıyormuyuz?

• Shredded kullanıcısına yanıt
    Yav he he klavye bebişi he coni amcalarinada sira geldi sahiplerinede sira gelecek suriyede irak da bu siyonist soysuzlarinin kovanina comak soktukya sesi sekülerciler den cikiyor afkursanizda klavyeyi parcalasanda.işiniz bitti bu millet fişinizi cekti türk Islamin. Sancaktari ezelde kiyamete kadarda ilelebet de böyle olacak germany bebişi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gogolag90

Westworld denen kişiyi egm sitesinden Atatürk'e hakaret gerekçesiyle ekran görüntüleriyle ihbar ettim arkadaşlar. Herkes de aynısını yapsın.

üniversitede hdp li tanıdığım bir çocuk var, çocuk türkiye ye düşman ama atatürk ü ve chp yi çok seviyor. nasıl oluyor bu iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulan64ude -- 25 Aralık 2016; 0:55:54 >
  • Nasıl tüymüş helal ulan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DürümYiyenSolucan -- 25 Aralık 2016; 0:56:40 >
  • Çabuk galeyana geliyorsunuz gençler.
    Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.

• quote:

Orijinalden alıntı: alican88

quote:

Orijinalden alıntı: Sgt_caphta4

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Neo

Adam son 100 yılın tartışmasız en iyi lideri. 1 alanda değil bir çok alanda deha. e aptal değil yani. müslüman olmasını mı bekliyordun ?

Başımızdaki müslümanlarıda görüyoruz. hırsızlar.

Çok merak ediyorum müsadenle sen müslümanmısın?

hocam neden tamamen musluman olan ve kuruldugundan beri muslumanligi secmis ve seriatla yonetilen bir ulkede yasamayi tercih etmiyorsunuzda muslumanligi bu ulkede yaymak istiyosunuz?

Ahahahahaj EXCUISME???? Müslümanlığı yaymak bu ülkede hımmm peki sen o küçük beyninle neden tamamı kafir olan bir ülkede yaşamak yerine tamamı müslüman %1 azınlık kafir oda fatih sağolsun fetihde ayasofyadaki hristiyanları (dedelerini) öldürmediği bu ülkede yaşıyorsun???

beyinsiz velet once adam ol duzgun cevap ver..ben TURKUM..benim tarihim 5000 yillik gokturklerden geliyor..arap fetisizmi yapma burda!! benim ulkemde benim topraklarimda kime kafir diyorsun!! tutturmussunuz bir osmanlicik muslumanlicilik pesinden surukleniyosunuz..benim tarihim 1500 yillik degil evlat 5000 yillik!! kutabe bin muslim ve haccac bedevilerinin turkleri katledip zorla musluman yapan insanlardan mi belledin bizi!!! benim ulkemde benim topraklarimda Yuce TURK milletinin sanki inanci yokmus gibi araplastirmaya calistiklari dinimi kabul ettireceksin bize..BURASİ TURKİYE CUMHURİYETİ BİZDE TURKUZ..

Klavyen baya bişi yazmış ama bir müslümanım yazamamışsın biliyorum azınlıksınız ama yapacak bişey yok türkler zorlamı müslüman oldu git bak bakalım cahil evladım bnm bütün dedelerim türk ve müslüman seninkiler arada kaynamış olsa gerek burası islam devleti sen anlasanda anlamasanda azınlıksınız oğlum anlayın artık sonunuz geldi

yunanlilar da boyle diyordu velet :) bizim yurdumuzda bize azinlik diyor bak hele gevsege :) burasi turklerin yurdu evladim dedenide al git burdan..sizin gibi genclere uzuluyorum..ne tarih biliyosunuz ne birsey..arap sevicisiniz ama dedigim gibi burasi biz turklerin evladim..azinlik bizler degiliz daha oncede yurdumuzu almaya calisan ingiliz yunan seviciler oldu ve gereken yapildi..olurda arap seviciler birsey yapmaya kalkarsa gene gereken yapilir..burayi suriye ile Yuce TURK Milletini de suriyelilerle,araplarla ayni kefeye koyma.. :)

Oğlum cahilliğin hardcorluğunu yaşıyorsun osmanlı devletinin dili dini nedir bi söylesene ha türkiye 1923 te yeni bir kıtada kurulmadı ise türklük kelimesini ağzına dahi alma dedelerime hakaret olur bizim tarihimizde senin gibilerin sonu belli arablaştırma dediğin şey osmanlının büyük bir imparatorluk olmasında kaynaklı hani coğrafya geniş ya bnm peygamberim araptır müslüman olan herkez bnm kardeşimdir sen kalkıpta öyle kafana göre konuşamazsın önce git soyunu öğren öyle gel karşıma

ulan harbiden cahilmissin be hala osmanli diyor yahu..be guzel evladim senin soyun sayet TURK isen ne osmanli be evladim?? osmanli tabiki turk devleti idi ama nezaman?? 600 yil once..bende sana diyorumki birak osmanliciligi falan ozune don senin tarihin 1500 yillik degil 5000 yillik cocugum..bak simdi GOKTURK ler diyecegim sana..birak fatihi ahmeti mehmeti..bilge kagan,kultikin,bumin kagan diyorum sana.. o donem ne islami ne muslumanligi..o donem inanc yokmuydu guzel evladim..samanizm vardi goktengri vardi..yani ozaman da tek tanri vardi ve ona inanilirdi..islamdi muslumanlikti bunlardan cok sonra getirildi araplar tarafindan..senin zaten bir inancin vardi ne diye arap seviciligi yapiyorsun..simdi otur internetten surekli oyun oynayacagina "Kutabe bin muslim" ve "haccac" bu iki yavsagi arastir bakayim turklere ne yapmislar nicin yapmislar??

ben senin dini degerlerine saygisizlik etmiyorum guzel evladim arap seviciligi yapma diyorum..senin irkin tarihin bu araplardan cok daha eski diyorum..sen hala osmanli diyorsun..osmanli doneminde kaybedilen topraklar kadar hicbir turk irki toprak kaybetmedi diyorum..senin atalarim dedigin uckuruna ve tahtina duskun padisahlarin yuzunden yikildi osmanli diyorum..ben sana 5000 yillik tarihin ve dunyaya hukmetmis bir irkin var diyorum sen hala 1000 yillik muslumanlik 600 yillik osmanlidan bahsediyosun be guzel evladim..

Ayrica Tanri ne diyor?ben helak olmus toplumlara peygamber gonderdim diyor..sen Turksun sana gelen giden birsey varmi??yok..birak helak olan araplar dusunsun guze kardesim :)

kanka filmin ismi ne harbiden bravo senin dinin sana benim dinim bana sen inanmışşın bir hayale nedesek boş inşallah müslüman olursun bir ara ayasofyaya gitte o sövdüğün imparatorluğun ne olduğunu keşfet islam bütün dünyaya gönderilmiştir suna buna değil bütün türk islam devletleri tek bir amaç için savaşırlar CİHAT islamı yaymak beyazıdla timur arasındaki mektupları oku 5000 yıl önceki ilkel inanışamı inanıosun cahil oku araştır belki türk-islam arasındaki bağı anlayıp hidayete erersin!

• Atatürk Cumhuriyetçiliktir
    Atatürk Halkçılıktır
    Atatürk Milliyetçiliktir
    Atatürk Devletçiliktir
    Atatürk Laikliktir
    Atatürk İnkılapçılıktır

Atatürk modern Türkiye'nin yapıtaşıdır, DNA'sıdır.
    Atatürk'ü sevmeyen, kin güden de kurtuluş savaşında düşman tarafında olanların DNA'sından gelmiştir.
  • nicksizayı kullanıcısına yanıt
    Senin o kotuledigin osmanli padisahlari 7dil biliyorlardi hicaz kadar demir yolu yaptilar bu zaman kadar chp nin yaptigi gusel bisi soyle?

ATATÜRK ve türk milleti, TEK KELİME YORUM YOK

buda sizin ozendiginiz aydin guruh polislerin bombali saldirisinda olmesine seviniyorlar hepsinin basindada T.C yaziyor AHLAKSIZLAR

ATATÜRK OLMASAYDI ?
    "Atatürk olmasaydı, Fransızlar Antep'ten sonra ülkenin bütününü işgal eder, kadınların örtüsünü başından çeken askerlerin baskısı altında kalırdık. Başı örtülü kızlar okullarda okuyamaz ve başörtülü memur olunamazdı. Annesi ve karısı örtülü diye, namaz kılıyor diye subaylar ordudan atılırdı.

Atatürk olmasaydı, İtalyanlar bir yolunu bulup geçmişimizle bağımızı koparmak için harf devrimi yapar. Mesela yeryüzünün en değerli kütüphanelerinden Süleymaniye Kütüphanesi'ndeki el yazma eserleri en az 90 yıl sustururdu. Bununla da yetinmez, Müslümanların halifesini aşağılayarak yurtdışına sürerdi.

Atatürk olmasaydı, İngilizler Kastamonu'ya aniden çıkarma yapar. Churchill herkesi şapka giymeye zorlardı. Şapka giymeyi reddeden vatandaşları için seyyar mahkemeler kurar, seri idamlar yaptırırdı. Hatta şapka kanuna karşı çıkıyor diye iki önemli şehri Rize'yi ve Trabzon'u denizden bombalatırdı.

Atatürk olmasaydı, Amerikalılar ülkenin yönetimini ele geçirir. Seçilmiş ilk meclisi zorla dağıtır. Ali Şükrü gibi vatansever düşünürleri öldürtür. Kendi keyiflerine göre kurdukları meclis sayesinde, ülkeyi en az 30 yıl tek parti ile yönetirlerdi. Kendi adamları dışında kimseye oy hakkı vermezler, seçilme hakkı tanımazlardı.

Atatürk olmasaydı, Hitler ülkeyi işgal eder. Türk ırkını üstün ırk ilan eder, Kürtleri, Rumları ve Ermenileri aşağı ırk sayar. "Türkiye Türklerindir" dedikten sonra kendilerini Türk saymayanları Anadolu'dan sürerdi. Hitler bununla da yetinmez, Dersim'de sırf Kürt diye çoluk çocuk, kadın erkek on binlerce savunmasızı bombalarla imha ederdi.

Atatürk olmasaydı, Ruslar Anadolu'yu ele geçirir, camileri ahır yapardı. Medreseleri kapatırdı. Devrin en önemli düşünce odakları olan tekke ve zaviyeleri yasaklardı. Ezanı susturur, yerine anlamsız gürültüler koyardı.

Atatürk olmasaydı, İstanbul Yunanlılara kalırdı. Yunanlılar Fatih Sultan Mehmed'den Bizans'ın intikamını almak için Ayasofya Camiini müzeye çevirirdi.

Neyse ki Atatürk geldi de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 25 Aralık 2016; 2:35:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Senin o kotuledigin osmanli padisahlari 7dil biliyorlardi hicaz kadar demir yolu yaptilar bu zaman kadar chp nin yaptigi gusel bisi soyle?

buda sizin ozendiginiz aydin guruh polislerin bombali saldirisinda olmesine seviniyorlar hepsinin basindada T.C yaziyor AHLAKSIZLAR

ATATÜRK OLMASAYDI ?
    "Atatürk olmasaydı, Fransızlar Antep'ten sonra ülkenin bütününü işgal eder, kadınların örtüsünü başından çeken askerlerin baskısı altında kalırdık. Başı örtülü kızlar okullarda okuyamaz ve başörtülü memur olunamazdı. Annesi ve karısı örtülü diye, namaz kılıyor diye subaylar ordudan atılırdı.

Atatürk olmasaydı, İtalyanlar bir yolunu bulup geçmişimizle bağımızı koparmak için harf devrimi yapar. Mesela yeryüzünün en değerli kütüphanelerinden Süleymaniye Kütüphanesi'ndeki el yazma eserleri en az 90 yıl sustururdu. Bununla da yetinmez, Müslümanların halifesini aşağılayarak yurtdışına sürerdi.

Atatürk olmasaydı, İngilizler Kastamonu'ya aniden çıkarma yapar. Churchill herkesi şapka giymeye zorlardı. Şapka giymeyi reddeden vatandaşları için seyyar mahkemeler kurar, seri idamlar yaptırırdı. Hatta şapka kanuna karşı çıkıyor diye iki önemli şehri Rize'yi ve Trabzon'u denizden bombalatırdı.

Atatürk olmasaydı, Amerikalılar ülkenin yönetimini ele geçirir. Seçilmiş ilk meclisi zorla dağıtır. Ali Şükrü gibi vatansever düşünürleri öldürtür. Kendi keyiflerine göre kurdukları meclis sayesinde, ülkeyi en az 30 yıl tek parti ile yönetirlerdi. Kendi adamları dışında kimseye oy hakkı vermezler, seçilme hakkı tanımazlardı.

Atatürk olmasaydı, Hitler ülkeyi işgal eder. Türk ırkını üstün ırk ilan eder, Kürtleri, Rumları ve Ermenileri aşağı ırk sayar. "Türkiye Türklerindir" dedikten sonra kendilerini Türk saymayanları Anadolu'dan sürerdi. Hitler bununla da yetinmez, Dersim'de sırf Kürt diye çoluk çocuk, kadın erkek on binlerce savunmasızı bombalarla imha ederdi.

Atatürk olmasaydı, Ruslar Anadolu'yu ele geçirir, camileri ahır yapardı. Medreseleri kapatırdı. Devrin en önemli düşünce odakları olan tekke ve zaviyeleri yasaklardı. Ezanı susturur, yerine anlamsız gürültüler koyardı.

Atatürk olmasaydı, İstanbul Yunanlılara kalırdı. Yunanlılar Fatih Sultan Mehmed'den Bizans'ın intikamını almak için Ayasofya Camiini müzeye çevirirdi.

Neyse ki Atatürk geldi de...

Padişahlar adam olsaydıda ülkeyi kurtarabilecek politikalar izliyebilseydi
    Ama onlar uçkurunun peşinde kardeş katili ve zevk sefa içinde ülkeyi satip böldüler

• 4 ay uzak kaldim ama bakiyorum hala Rezil Trol uyeler var

• quote:

Orijinalden alıntı: LittleThings

quote:

Orijinalden alıntı: Baymakli_Dondurma

quote:

Orijinalden alıntı: LittleThings

quote:

Orijinalden alıntı: Baymakli_Dondurma

Ağzını açsan ne olacak? Değişimi sığır gibi anlama yeteneğinden mahrum insanlara anlatmaya gerek yok zaten.

Sen önce söylediklerime cevap ver kömürcü. Ne yaptınız 15 yılda köprüden yoldan cok?

kömürcü olduğun için herkesi kendin gibi zannediyorsun.
    hortumlayıp soyup soğana çevirdiğiniz bankacılık sistemini ,devlet bankalarını kurtardık yetmez mi ?
    batırdığınız ekonomi sonucu oluşan %35 enflasyon ve %65 faiz rakamlarını şimdiki duruma getirdik yetmezmi ?
    yıllık 10 sene boyunca yıllık %5 büyüme ile ekonomi yoluna devam etti.
    bütçe açığının milli gelire oranını %16 dan %1 e düşürdük.
    76 olan üniversite sayısı 180 oldu. 222 bin yeni derslik inşa edildi
    13 yılda 135 milyar $ dışarıdan yatırım geldi ülkeye.
    Sağlık ile ilgili yatırımları söylemeye gerek bile yok.
    2017 de eğitime 120 milyar lira kaynak ayırdık.
    81 ile gençler için kültürel faaliyetlerde bulunabilecekleri merkezler ve eğitim alanları inşa ettik.
    Daha ne saysam sığır kafalılar için bir fayda etmez. İnternet önünde aç tüik e bir bak bakalım değişimlere.
    Benim merak ettiğim siz ne yaptınız ne yararınız oldu bu ülkeye şimdiye kadar ? darbelere zemin hazırlamaktan,eline atatürk resmini alıp cumhuriyet mitingleri yapmaktan,o kadar özgürlükten bahsetmesine rağmen iktidar olduğumuz ilk gün akpartiyi destekleyen gazetelere el koyacağız onları destekleyen iş adamlarını içeri alacağız diyen diktatörleri koyun gibi desteklemekten baska ne yaptınız ? nükleer santrale köprülere marmaraya istemezük demekten başka ne yaptınız ? 15 senedir ülkeyi ab ye şikayet etmekten baska ne yaptınız ? Daha sayacak çok şey var da değmez senin gibilere anlatmaya .hadi uza şimdi daha da cevap yazma. yazacaksan da alıntılama yapma.

Yaptınız derslikler imam hatiplerin falandır muhtemelen cogu. Egitime su kadar su kadar ayrıldı diyeceğine diyanete ayrılan paraya bak. Her senede artıyor o para. Sen hala ekonomiyi cok iyi san issizlik tavan suanda. İmfye borc vericez diyodunuz hayırdır dolar artınca hemen halkımı dolar bozmaya davet ediyorum diyorsunuz. Gecen sözde devletin yurdunda yanan kızlar noldu? Cemaatlere tarikatlara bıraktınız ülkeyi . Ne bok olduğunuzu biliyoruz masal anlatma burda. He bide bi zamanlar hocaefendiydi simdi fetö oldu dimi

halen konusuyormusun sen ? ağlanacak haline gülüyor birde senin gelipte bu yapılanlara itiraz etmen için seni temsil edenlerin icraatlarını söylemen lazım. ama zaten icraatınız olsa şuana kadar çoktan saydırmıştın bile icraatları.tek icraatınız size ait olan belediyelerde her seçim öncesi 1-2 heykel açılışı yapmak.diyanet işlerinin bütçesi 6.5 milyar lira . eğitim nerdeyse bunun 20 katı.düne kadar imf den borç almak için dilenen, anıtkabirdeki bayrağın ipini üretiyoruz diye manşetler atanlar başkalarının emri ile ülkesinin 50 uçağını kuma gömenler bugün ülkeyi tek seferde 22 milyar euro luk yatırım yapılabilen ülke haline getirenlere söylemediklerini bırakmıyorlar.insan da beyin olsa biraz düşünür saçma sapan konuşmadan önce tüik in sitesine girer verilere bakarsın.şuan da dünyada sadece Türkiye de işsizlik oranları artmıyor. Çoğu ülkede son 2 senede işsizlik oranları arttı. Tabi kafanı kumdan kaldırabilirsen görürsün bunları. Ama işte boşuna dememişler cahil sulak alanda bile susuzdur.2017 ye giriyoruz halen senin gibi cahil cühela ile uğraşıyoruz.

• Cumhuriyet yatırımlarını görmezden gelmek nasıl bir cahilliktir arkadaş.

En fazla büyüme ne zaman olmuş? Tüp kuyruğu olan zamanlar. Allahım sanki ülke 1922 de bolluk içindeydi de 1923 de ekmek sırasına girdiler. Tüm Avrupa savaştayken ticaret yokken varımız yoğumuz ordumuza yatırılırken CHP ülkeyi batırdı demek nankörlüktür. Reyisiniz gibi burnumuzu o savaşa soksaydık şuan bir manda devleti olabilirdik.

Okumayacakları için buraya yazayım, en önemlisi de bunları o cahil okuma yazma bilmeyen halkla yaptı.

1924
    •Gölcük'te ilk tersane ünitesi kuruldu.
    •Devlet Demiryolları kuruldu.
    •İstanbul - Ankara arasında ilk yolcu uçağı seferi yapıldı.
    • Türkiye İş Bankası kuruldu. (İş Bankası özel bir bankadır, devlet bankası değildir.)
    • ilk planlı şehir olarak tanzim edildi.
    • Türkiye Tütüncüler Bankası kuruldu.
    • İlk milli sigorta Anadolu Sigorta faaliyete geçti.
    • Bursa'da Karacabey Harası kuruldu.
    • İstanbul'da Liman İşleri inhisarı kuruldu.
    • 1920'de Atatürk tarafından kurulan Anadolu Ajansı, Anonim Şirkete dönüştürüldü.
    • Gazi Orman Çiftliği kurulmaya başlandı.

1925
    • Eskişehir Cer Atölyelerinde demiryolu malzemesi üretecek birimler hizmete girdi.
    • Adana Mensucat Fabrikası üretime başladı.
    • Türkiye'nin ilk betonarme köprüsü Menderes Nehri üzerine yapıldı.
    • İlk Cumhuriyet altını basıldı.
    • Tayyare Cemiyeti'nin katkılarıyla Ankara'da Türk yapımı ilk planör uçuruldu.
    • Şeker Fabrikaları kurulmasına ilişkin kanun kabul edildi.

1926
    • Demir Çelik Sanayii’nin kurulmasına ilişkin kanun yayımlandı.
    • Türk Telsiz Telefon Şirketi kuruldu.
    • Eskişehir Uçak Bakım İşletmesi açıldı.
    • Yabancı gemilere tanınan ayrıcalıkları kaldıran Kabotaj Kanunu yürürlüğe girdi.
    • İlk şeker fabrikası Alpullu Şeker Fabrikası işletmeye açıldı.
    • Ankara otomatik telefonu işletmeye açıldı.
    • İstanbul'da inşaat demiri üreten ilk haddehane açıldı.
    • Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlikleri kuruldu.
    • Kayseri Uçak ve Motor Fabrikası açıldı. (1950'li yıllarda Adnan Menderes hükümetince kapatılana kadar bu fabrikada toplam 112 savaş uçağı üretildi.)
    • Bakırköy Çimento Fabrikası kuruldu.
    • Uşak Şeker Fabrikası işletmeye açıldı.

1927
    • Teşviki Sanayi Kanunu kabul edildi.
    • Bünyan Dokuma Fabrikası hizmete girdi.
    • Ankara - Kayseri demiryolu açıldı.
    • Samsun - Havza - Amasya demiryolları açıldı.
    • Bursa Dokumacılık Fabrikası açıldı.
    • İlk basketbol ligi düzenlendi.

1928
    • Anadolu Demiryolu Şirketi yabancılardan satın alındı.
    • Haydarpaşa-Eskişehir-Konya ve Yenice-Mersin Demiryolları yabancılardan satın alındı.
    • Ankara Çimento Fabrikası açıldı.
    • Ankara Numune Hastanesi açıldı.
    • Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü kuruldu.
    • İstanbul Bomonti'de Türk Mensucat Fabrikası hizmete girdi.
    • Amasya - Zile demiryolu açıldı.
    • Malatya Elektrik Santralı açıldı.
    • Kütahya - Tavşanlı demiryolu açıldı.
    • İstanbul'da Üsküdar, Bağlarbaşı ve Kısıklı'da tramvay hatları açıldı.

1929
    • Gaziantep'te Mensucat Fabrikası işletmeye açıldı.
    • Mersin- Adana demiryolu yabancılardan satın alındı.
    • Ayancık Kereste Fabrikası açıldı.
    • Trabzon Vizera Hidroelektrik Santralı hizmete girdi.
    • İstanbul'da Fatih-Edirnekapı tramvay hattı hizmete girdi.
    • Anadolu-Bağdat, Mersin- Tarsus Demiryolları yabancılardan satın alındı.
    • Haydarpaşa Limanı yabancılardan satın alındı.
    • Kütahya- Emirler, Fevzipaşa-Gölbaşı demiryolları açıldı.
    • Paşabahçe Rakı ve İspirto Fabrikası hizmete girdi.(Bu yıllardaki dünya ekonomik krizini de hatırlatmakta fayda var. (Almanya’da o dönemde bir ekmek iki milyon mark!)

1930
    • Ankara - Sivas Demiryolu Hattı ulaşıma açıldı.
    • Mecidiyeköy Likör ve Kanyak Fabrikası açıldı.
    • Kayseri - Şarkışla demiryolu açıldı.
    • İstanbul Galata Köprüsü'nden 70 yıldan beri alınan köprü geçiş ücreti kaldırıldı.

1931
    • Bursa- Mudanya demiryolu yabancılardan satın alındı.
    • Gölbaşı - Malatya demiryolu açıldı.
    • Tekel Genel Müdürlüğü kuruldu.
    • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kuruldu.

1932
    • Devlet Sanayi Ofisi (DSO) kuruldu.
    • Samsun- Sivas demiryolu açıldı.
    • Diyarbakır Tekel Rakı Fabrikası işletmeye açıldı.
    • Sanayi Teşvik Kanunu ile toplam 1473 işletme teşvikten yararlandırıldı.
    • İzmir Rıhtım İşletmesi yabancılardan satın alındı.
    • Türkiye Sanayi Kredi Bankası kuruldu.
    • Kütahya - Balıkesir demiryolu açıldı.
    • Ulukışla - Niğde demiryolu açıldı.

1933
    • Eskişehir Şeker Fabrikası açıldı.
    • Sümerbank resmen faaliyete geçti.
    • İstanbul - Ankara arasında düzenli uçak seferleri başladı.
    • Adana-Fevzipaşa demiryolu açıldı.
    • Ulukışla - Kayseri demiryolu açıldı.
    • Yerel Yönetimlere finansal yardım için İller Bankası kuruldu.
    • Zonguldak Yatırım Bankası ve Kayseri Milli İktisat Bankası kuruldu.
    • Havayolları Devlet İşletmesi kuruldu.
    • Samsun- Çarşamba demiryolu hattı yabancılardan satın alındı.
    • Halk Bankası kuruldu.
    • Ankara'da Yüksek Ziraat Enstitüsü açıldı.

1934
    • Bandırma- Menemen- Manisa demiryolu yabancılardan satın alındı.
    • İzmir -Kasaba demiryolu yabancılardan alınarak devletleştirildi.
    • Keçiborlu Kükürt Fabrikası üretime başladı.
    • Turhal Şeker Fabrikası açıldı.
    • Isparta Gülyağı Fabrikası üretime başladı.
    • Kayseri Uçak ve Motor Fabrikasında yapılan ilk uçağın deneme uçuşu yapıldı.
    • Basmane (İzmir) - Afyon demiryolu yabancılardan satın alındı.
    • Sümerbank Bakırköy Bez Fabrikasının açılışı yapıldı.
    • İlk Süttozu Fabrikası Bursa'da açıldı.
    • Zonguldak Kömür Yıkama Fabrikası işletmeye açıldı.
    • Demiryolu Elazığ'a ulaştı.

1935
    • Aydın Demiryolları yabancılardan satın alındı.
    • Amortisman Sandığı kuruldu.
    • MTA (Maden Teknik Arama) Enstitüsü kuruldu.
    • ETİBANK kuruldu.
    • Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. kuruldu.
    • Türkkuşu kuruldu.
    • İstanbul Rıhtım Şirketi yabancılardan satın alındı.
    • Ankara'da troleybüs hattı işletmeye açıldı.
    • Fevzipaşa - Ergani - Diyarbakır demiryolları açıldı.
    • Paşabahçe Şişe ve Cam Fabrikası üretime başladı.
    • Zonguldak Türk Antrasit Fabrikası işletmeye açıldı.
    • Afyon - Isparta demiryolu açıldı.
    • Sümerbank Kayseri Dokuma Fabrikası'nın açılışı yapıldı.
    • Ankara Mamak'ta Gaz Maskesi Fabrikası açıldı.

1936
    • Kabotajın Deniz Yolları İdaresi'ne geçmesi sağlandı.
    • Ankara Çubuk Barajı açıldı.
    • Edirne-Sirkeci Şark Demiryolları yabancılardan satın alındı.
    • Haydarpaşa Numune Hastanesi hizmete girdi.
    • Sümerbank Malatya İplik ve Bez Fabrikası kuruldu.
    • İzmit Kâğıt ve Karton Fabrikası hizmete girdi.
    • Elazığ Şark Kromları İşletmesi kuruldu.
    • İzmir Havagazı Şirketi yabancılardan satın alındı.
    • İstanbul Telefon Şirketi yabancılardan satın alındı.
    • SEKA'nın İzmit'teki fabrikasında ilk kâğıt üretildi.

1937
    • Sümerbank Konya Ereğlisi Dokuma Fabrikası üretime başladı.
    • Kozlu Kömür İşletmeleri yabancılardan satın alındı.
    • Çatalağzı - Zonguldak demiryolu açıldı.
    • Ankara'da ilk Bira Fabrikası kuruldu.
    • Toprakkale - İskenderun demiryolu yabancılardan satın alındı.
    • Ankara'da Motorlu Tayyarecilik Okulu açıldı.
    • Urfa'da Ceylanpınar Devlet Üretme Çiftliği açıldı.
    • Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası açıldı.
    • Denizbank kuruldu.
    • İstanbul ve Trakya Demiryolları yabancılardan satın alındı.
    • Diyarbakır - Cizre Demiryolu açıldı.
    • Yozgat Termo-Elektrik Santralı hizmete verildi

1938
    • Gemlik Suni İpek Fabrikası açıldı.
    • İzmir Telefon Şirketi yabancılardan satın alındı.
    • Ankara Radyoevi hizmete girdi.
    • Divriği Demir Madenleri üretime başladı.
    • Bursa Merinos Fabrikası faaliyete geçti.
    • Murgul Bakır İşletmeleri satın alındı.
    • Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü kuruldu.
    • Eskişehir İspirto Fabrikası açıldı.
    • İstanbul Elektrik Şirketi yabancılardan satın alındı.
    • Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) kuruldu.
    • Sivas - Erzincan demiryolu açıldı.
    • Giresun'da Fiskobirlik kuruldu.

1939
    • Ergani Bakır İşletmesi hizmete girdi.
    • Karabük Demir Çelik Kok Fabrikası üretime başladı.
    • İstanbul'da yabancıların işlettiği Tramvay Şirketi tesislerini hükümete devretti.
    • İstanbul'daki Tünel İşletmesi tüm tesislerini hükümete devretti.
    • Bursa ve Mersin elektrik tesisleri devletleştirildi.
    • Adana Elektrik Şirketi devletleştirildi.
    • Sivas Demiryolu Makineleri Fabrikası kuruldu.
    • Aydın'da 4000 köylüye toprak dağıtıldı.
    • İstanbul'da İETT kuruldu.
    • Karabük Demir Çelik Fabrikası Yüksek Fırınları hizmete girdi.
    • Ankara Havagazı Şirketi devletleştirildi.
    • Karabük Demir Çelik Boru Fabrikaları hizmete girdi.
    • İlk Türk denizaltısı Haliç'te denize indirildi.
    • Sivas - Erzurum demiryolu açıldı. (Cumhuriyetin ilk 15 yılında yapılan demiryolu 3.000 km.ye ulaştı.)
    • Tekirdağ Şarap Fabrikası hizmete açıldı.

1940
    • Kozabirlik kuruldu.
    • Türk Petrol Şirketi kuruldu.
    • Ereğli Kömür İşletmesi kuruldu.
    • Haliç’te yapılan ikinci Türk denizaltısı donanmaya katıldı.
    • Garp Linyitleri İşletmesi kuruldu.

1941
    • Gebere Barajı açıldı.
    • Petrol Ofisi kuruldu.
    • Türk Hava Kurumu Ankara'da uçak fabrikası kurdu.
    • THY Yurtiçi uçuş merkezlerini 11'e çıkardı.
    • Elazığ'da Cüzzam Hastanesi açıldı.

1942
    • Ankara Etimesgut'ta üretilen ilk Türk uçağı deneme uçuşları yaptı.
    • Dalaman ve Hatay Devlet Üretme Çiftlikleri kuruldu.
    • Bursa, Denizli, Mersin, Çorum ve Urfa'da Kız Sanat Enstitüleri açıldı.
    • İlk büyük Türk ilaç fabrikası Eczacıbaşı İlaç Fabrikası Levent'te açıldı.

1943
    • Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf Odaları ve Ticaret Borsası Kanunu kabul edildi.
    • Zonguldak - Kozlu demiryolu açıldı.
    • İstanbul'da Atatürk Bulvarı açıldı.
    • Ankara'da Gençlik Parkı açıldı.
    • Diyarbakır - Batman Demiryolu açıldı.
    • Seyhan Regülatörü açıldı.
    • Sivas Çimento Fabrikası açıldı.
    • Ankara Fen Fakültesi açıldı.

1944
    • Türkiye Zirai Donatım Kurumu (TZDK) kuruldu.
    • İzmit Klor Alkali Fabrikası hizmete girdi.
    • İzmit Selüloz Fabrikaları işletmeye alındı.
    • Türk Hava Kurumu'nun Ankara'daki uçak fabrikasında 140 eğitim uçağı, ambulans uçakları ve çok sayıda planör üretildi. (Ankara, Kayseri ve Eskişehir'deki Uçak ve Uçak Motoru Fabrikalarının tamamı 1950'li yıllarda Adnan Menderes hükümeti tarafından kapatılmıştır.)
    • İzmit'te Gazete ve Sigara Kâğıdı Fabrikası açıldı.
    • Yeşilköy'de yerli sermaye ile üretilen ilk Türk özel yolcu uçağının denemesi yapıldı.
    • Mersin Limanı hizmete açıldı.
    • Gaziantep Havaalanı açıldı.
    • Fevzipaşa - Malatya, Diyarbakır - Kurtalan demiryolu hizmete girdi.
    • Sakarya'da Ziraat Alet ve Makineleri Fabrikası üretime başladı
    • İzmir'de Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu açıldı.

Bu da akp dönemi satılanlar

Cam ve çimento sanayi
    Ünye Çimento A.Ş.
    Paşabahçe Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş
    Trakya Cam
    Anadolu Cam
    Soda Sanayi

Metal Sanayi
    ERDEMİR
    İSDEMİR
    ÇELBOR
    TAKSAN
    Oymapınar Barajı
    Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş
    ETİ Alüminyum AŞ’ye ait Antalya Limanı
    Eti Alüminyum’a ait 4 Taşınmaz
    GERKONSAN (Gerede Çelik Konstrüksiyon Ve Teçhizat Fabrikaları San. Ve Tic. A.Ş.)
    DİTAŞ (Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş.)
    TÜMOSAN
    ORTADOĞU TEKNOPARK A.Ş.

Tarımsal Sanayi
    T.Z.D A.Ş. Sakarya Traktör İşletmesi
    SÜTAŞ Malatya İşletmesi,
    HEKTAŞ A.Ş. (Veteriner İlaçları ve Halk Sağlığı İlaçları)

Türkiye Gübre Sanayi AŞ (TÜGSAŞ)
    TÜGSAŞ A.Ş.
    Gemlik Gübre Sanayi A.Ş.
    Samsun Gübre San. A.Ş.
    İstanbul Gübre Sanayi A.Ş.
    Kütahya Gübre A.Ş.
    İstanbul Satın Alma Müdürlüğü Binası
    Şanlıurfa depoları arazisi
    Tekirdağ Depoları
    Fatsa Depoları

TEKEL
    Alkollü İçkiler Sanayi ve Ticaret A.Ş.
    Adana Sigara Fabrikası
    Tokat Sigara Fabrikası
    Bitlis Sigara Fabrikası
    İstanbul Sigara Fabrikası
    Malatya Sigara Fabrikası
    Samsun-Ballıca Sigara Fabrikası
    Ambalaj Fabrikası Müdürlüğü
    Ankara Başmüdürlük Binası (İkiz Kuleler)
    Bodrum Tesisleri ve Taşınmazları
    Gemlik Suni İplik Müessesesi Taşınmazları
    İnegöl Kibrit Fabrikası Taşınmazları
    İstanbul Tütün Mamulleri San. ve Tic. A.Ş,
    Kastamonu Jüt İpliği Fabrikası Makine ve Teçhizatı
    Kıbrıs Türk Tütün Endüstrisi Ltd. Şti.
    TEKA ile Sigara San. İşletmesi A.Ş.'ye ait puro marka ve varlıklar
    İzmir Yaprak Tütün İşletmesi Makine-Teçhizatı
    Çamaltı Tuz İşletmesi Müdürlüğü
    Ayvalık Tuz İşletmesi Müdürlüğü
    Çankırı Kaya Tuzlası
    Tuzluca Tuzlası
    Yavşan Tuzlası
    Kağızman Tuzlası
    Kaldırım Tuzlası
    Kayacık Tuzlası
    Kristal Tuz Rafine
    Sekili Tuzlası

SÜMER HOLDİNG
    Adıyaman İşletmesi
    Bakırköy İşletmesi
    Diyarbakır İşletmesi
    Malatya İşletmesi
    Sarıkamış İşletmesi
    TÜMOSAN İşletmesi
    Sarıkamış Ayakkabı İşletmesi,
    Manisa Pamuklu Mensucat A.Ş.
    Beykoz Deri ve Kundura İşletmesi
    Çanakkale Sentetik Deri İşletmesi
    Yeşilova Halı Yün İplik ve Battaniye Fabrikası T. A.Ş.
    Akdeniz İşletmesinin Makine ve teçhizatları,
    ASELSAN Hisseleri
    BUMAS
    ERYAĞ
    İstanbul İmar Ltd. Şti.
    Mazıdağı Fosfat Tesisleri
    Merinos İşletmesinin Makine ve teçhizatları,
    Merinos Halı Markası
    Ortadoğu Tekonpark A.Ş. (%15.00 hisse)
    SÜTAŞ hissesi
    Tercan İşletmesi Makine ve Teçhizatları

Şeker Fabrikaları
    Adapazarı Şeker Fabrikası
    Amasya Şeker Fabrikası
    Kütahya Şeker Fabrikası

Et ve Balık Üretim AŞ (EBÜAŞ)
    Manisa Et Ve Tavuk Kombinası
    Samsun Soğuk Hava Deposu
    Mersin Soğuk Hava Depoları
    Çeşitli illerde 11 Mağaza, 23 büro

Enerji Sektörü
    PETKİM
    TÜPRAŞ
    BURSAGAZ
    ESGAZ
    Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.

Elektrik Üretim AŞ(EÜAŞ)

Akarsu Santralleri
    Ahlat Akarsu Santrali
    Akyazı Akarsu Santrali
    Anamur Akarsu Santrali
    Bayburt Akarsu Santrali
    Berdan Akarsu Santrali
    Besni Akarsu Santrali
    Bozkır Akarsu Santrali
    Bozüyük Akarsu Santrali
    Bozyazı Akarsu Santrali
    Bünyan Akarsu Santrali
    Büyükkızoğlu Akarsu Santrali
    Cerrah Akarsu Santrali
    Çağ Akarsu Santrali
    Çamardı Akarsu Santrali
    Çemişgezek Akarsu Santrali
    Değirmendere Akarsu Santrali
    Dere Akarsu Santrali
    Dereköy Akarsu Santral
    Derinçay Akarsu Santrali
    Derme Akarsu Santrali
    Durucasu Akarsu Santrali
    Engil Akarsu Santrali
    Erciş Akarsu Santrali
    Erkenek Akarsu Santrali
    Ermenek Akarsu Santrali
    Esendal Akarsu Santrali
    Finike Akarsu Santrali
    Girlevik Akarsu Santralleri
    Göksu Akarsu Santrali
    Hamitabat Elektrik Üretim Ve Tic. A.Ş.
    Hendek Akarsu Santrali
    Hoşap Akarsu Santralleri
    İvriz Akarsu Santralleri
    Karaçay Akarsu Santrali
    Karaköy Akarsu Santrali
    Kayadibi Akarsu Santrali
    Kayaköy Akarsu Santrali
    Kernek Akarsu Santrali
    Kısık Akarsu Santrali
    Kiti Akarsu Santrali
    Koçköprü Hidroelektrik Santrali
    Kovada I Akarsu Santrali
    Kovada II Akarsu Santrali
    Koyulhisar Akarsu Santrali
    Kuzuculu Akarsu Santrali
    Malazgirt Akarsu Santrali
    Otluca Akarsu Santrali
    Pınarbaşı Akarsu Santrali
    Sızır Akarsu Santrali
    Silifke Akarsu Santrali
    Sönmez Akarsu Santrali
    Suuçtu Akarsu Santrali
    Telek Akarsu Santrali
    Uludere Akarsu Santrali
    Visera (Işıklar) Akarsu Santrali
    Zeyne Akarsu Santrali

Termik Santraller
    Çatalağzı Termik Santrali
    Kangal Termik Santrali
    Kemerköy Termik Santrali
    Kemerköy Liman Sahası
    Orhaneli Termik Santrali
    Seyitömer Termik Santrali
    Soma Termik Santrali
    Tunçbilek Termik Santrali
    Yatağan Termik Santrali
    Yeniköy Termik Santrali

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ)
    Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.
    ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.
    İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Meram Elektrik Dağıtım A.Ş
    Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş
    Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.

Bankacılık
    OYAKBANK
    T. Sınai Kalkınma Bankası
    Yapı Ve Kredi Bankası A.Ş.
    İş Bankası Hisseleri
    T. Halk Bankası Hisseleri

Madencilik
    Mazıdağ Fosfat Tesisleri
    Divriği Demir Madeni
    Hekimhan Demir Madeni
    Alümina Madeni
    Güney Ege Linyitleri İşletmesi
    Bursa Linyitleri İşletmesi
    TKİ’ye ait 79528 ve 73021 no.lu maden ruhsatları

ETİ Holding
    ETİ Bakır AŞ
    ETİ ELEKTROMETALURJİ A.Ş.
    ETİ Gümüş A.Ş.
    ETİ Krom A.Ş.
    Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş.

Karadeniz Bakır İşletmesi (KBİ)
    Samsun İşletmesi
    Murgul İşletmesi
    Giresun'da 2 Maden ruhsatı işletme Hakkı Devir
    Murgul İşletmesi Hidroelektrik Santrali Samsun'da varlıklar
    Sinop'da 1 Maden ruhsatı işletme Hakkı Devir

Sigorta Sektörü
    Ray Sigorta A.Ş.
    Başak Sigorta A.Ş. Ve Başak Emeklilik A.Ş.

SEKA
    Taşucu Tersane Alanı
    Afyon İşletmesi
    Aksu İşletmesi
    Balıkesir İşletmesi
    Kastamonu İşletmesi
    Akkuş İşletmesi
    Çaycuma İşletmesi
    Karacasu İşletmesi
    Ank. Alım Satım Müdürlüğü Binası
    Ardanuç İşletmesi Varlıkları
    YİBİTAŞ KRAFT Torba İşletmesi,

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)
    İskenderun Limanı
    Derince Limanı
    Mersin Limanı
    Taşucu Limanı Tersane Alanı,
    İskenderun İSDEMİR Limanı
    Ereğli ERDEMİR Limanı

Türkiye Denizcilik İşletmesi (TDİ)
    Çanakkale’ye ait 9 Gemi,
    Çeşme Limanı
    Deniz Nakliyatı T.A.Ş. 3 Tanker
    Dikili Limanı
    Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı
    Kuşadası Limanı
    M/F Ankara Feribotu
    M/F Samsun Feribotu
    M/S Karadeniz Gemisi
    Nakliyat İnşaat Turizm İhracat Pazarlama A.Ş.
    Salıpazarı Liman Sahası (GALATAPORT)
    Şehir Hatları Çanakkale Hizmetleri ve 9 Gemi
    Trabzon Limanı
    Turan Emeksiz Yolcu Gemisi
    Yakıt II Gemisi

Türk Hava Yolları (THY)
    Sabiha Gökçen Havaalanı
    THY – USAŞ Hisseleri
    THY- Lojman
    TÜPRAŞ USAŞ Hissesi

Turizm ve dinlenme tesisleri
    Erciyes Sosyal Tesisi (Bayındırlık ve İskan Bakanlığı)
    Erciyes Sosyal Tesisi (DSİ)
    Erciyes Sosyal Tesisi (Karayolları Genel Müdürlüğü)
    Ataköy Otelcilik A.Ş.
    Ataköy Marina Ve Yat İşletmesi A.Ş
    Kuşadası Tatil Köyü
    Yeditepe Beynelmilel Otelcilik Turizm Ve Tic. A.Ş. (% 26 hisse)

Emekli Sandığı
    Büyük Ankara Oteli
    Büyük Efes Oteli
    Büyük Tarabya Oteli
    Kızılay Emek İşhanı
    Kuşadası Tatil Köyü
    İstanbul Hilton Oteli
    Çelik Palas Oteli

İletişim
    T.TELEKOM
    AyCell

Çeşitli kurumlar
    OYAK İNŞAAT A.Ş. (%25 Hisse)
    Araç Muayene İstasyonu I. Bölge
    Araç Muayene İstasyonu II. Bölge
    MEYBUZ A.Ş.
    ARÇELİK Hisseleri
    ASELSAN Elektrik San. ve Tic. A.Ş. Hisseleri
    ASPİLSAN Askeri Pil San. ve Tic. A.Ş. Hisseleri
    HAVELSAN A.Ş. Hisseleri
    İstanbul İmar Ltd. Şti,
    KOÇ HOLDİNG A.Ş. Hisseleri
    KTHY Kıbrıs Türk Hava Yolları Ltd. Şti Hisseleri
    TOFAŞ Hisseleri

Bunlar da verilen vatan toprakları, adalarhttp://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/soner-yalcin/akpnin-kaybettigi-topraklar-757975/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azon-abros -- 25 Aralık 2016; 3:4:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ulan64ude

quote:

Orijinalden alıntı: gogolag90

Westworld denen kişiyi egm sitesinden Atatürk'e hakaret gerekçesiyle ekran görüntüleriyle ihbar ettim arkadaşlar. Herkes de aynısını yapsın.

üniversitede hdp li tanıdığım bir çocuk var, çocuk türkiye ye düşman ama atatürk ü ve chp yi çok seviyor. nasıl oluyor bu iş

Adama sorsaydin madem chp'yi bu kadar cok seviyosun niye hdp'lisin?

• Yukarıdaki kimsenin paylaştığı bütün resimler gerzekçe ve komik ama en çok buna güldüm. Sanki kimin ne olduğunu bilmiyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: azon-abros

Cumhuriyet yatırımlarını görmezden gelmek nasıl bir cahilliktir arkadaş.

En fazla büyüme ne zaman olmuş? Tüp kuyruğu olan zamanlar. Allahım sanki ülke 1922 de bolluk içindeydi de 1923 de ekmek sırasına girdiler. Tüm Avrupa savaştayken ticaret yokken varımız yoğumuz ordumuza yatırılırken CHP ülkeyi batırdı demek nankörlüktür. Reyisiniz gibi burnumuzu o savaşa soksaydık şuan bir manda devleti olabilirdik.

Okumayacakları için buraya yazayım, en önemlisi de bunları o cahil okuma yazma bilmeyen halkla yaptı.

1924
    •Gölcük'te ilk tersane ünitesi kuruldu.
    •Devlet Demiryolları kuruldu.
    •İstanbul - Ankara arasında ilk yolcu uçağı seferi yapıldı.
    • Türkiye İş Bankası kuruldu. (İş Bankası özel bir bankadır, devlet bankası değildir.)
    • ilk planlı şehir olarak tanzim edildi.
    • Türkiye Tütüncüler Bankası kuruldu.
    • İlk milli sigorta Anadolu Sigorta faaliyete geçti.
    • Bursa'da Karacabey Harası kuruldu.
    • İstanbul'da Liman İşleri inhisarı kuruldu.
    • 1920'de Atatürk tarafından kurulan Anadolu Ajansı, Anonim Şirkete dönüştürüldü.
    • Gazi Orman Çiftliği kurulmaya başlandı.

1925
    • Eskişehir Cer Atölyelerinde demiryolu malzemesi üretecek birimler hizmete girdi.
    • Adana Mensucat Fabrikası üretime başladı.
    • Türkiye'nin ilk betonarme köprüsü Menderes Nehri üzerine yapıldı.
    • İlk Cumhuriyet altını basıldı.
    • Tayyare Cemiyeti'nin katkılarıyla Ankara'da Türk yapımı ilk planör uçuruldu.
    • Şeker Fabrikaları kurulmasına ilişkin kanun kabul edildi.

1926
    • Demir Çelik Sanayii’nin kurulmasına ilişkin kanun yayımlandı.
    • Türk Telsiz Telefon Şirketi kuruldu.
    • Eskişehir Uçak Bakım İşletmesi açıldı.
    • Yabancı gemilere tanınan ayrıcalıkları kaldıran Kabotaj Kanunu yürürlüğe girdi.
    • İlk şeker fabrikası Alpullu Şeker Fabrikası işletmeye açıldı.
    • Ankara otomatik telefonu işletmeye açıldı.
    • İstanbul'da inşaat demiri üreten ilk haddehane açıldı.
    • Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlikleri kuruldu.
    • Kayseri Uçak ve Motor Fabrikası açıldı. (1950'li yıllarda Adnan Menderes hükümetince kapatılana kadar bu fabrikada toplam 112 savaş uçağı üretildi.)
    • Bakırköy Çimento Fabrikası kuruldu.
    • Uşak Şeker Fabrikası işletmeye açıldı.

1927
    • Teşviki Sanayi Kanunu kabul edildi.
    • Bünyan Dokuma Fabrikası hizmete girdi.
    • Ankara - Kayseri demiryolu açıldı.
    • Samsun - Havza - Amasya demiryolları açıldı.
    • Bursa Dokumacılık Fabrikası açıldı.
    • İlk basketbol ligi düzenlendi.

1928
    • Anadolu Demiryolu Şirketi yabancılardan satın alındı.
    • Haydarpaşa-Eskişehir-Konya ve Yenice-Mersin Demiryolları yabancılardan satın alındı.
    • Ankara Çimento Fabrikası açıldı.
    • Ankara Numune Hastanesi açıldı.
    • Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü kuruldu.
    • İstanbul Bomonti'de Türk Mensucat Fabrikası hizmete girdi.
    • Amasya - Zile demiryolu açıldı.
    • Malatya Elektrik Santralı açıldı.
    • Kütahya - Tavşanlı demiryolu açıldı.
    • İstanbul'da Üsküdar, Bağlarbaşı ve Kısıklı'da tramvay hatları açıldı.

1929
    • Gaziantep'te Mensucat Fabrikası işletmeye açıldı.
    • Mersin- Adana demiryolu yabancılardan satın alındı.
    • Ayancık Kereste Fabrikası açıldı.
    • Trabzon Vizera Hidroelektrik Santralı hizmete girdi.
    • İstanbul'da Fatih-Edirnekapı tramvay hattı hizmete girdi.
    • Anadolu-Bağdat, Mersin- Tarsus Demiryolları yabancılardan satın alındı.
    • Haydarpaşa Limanı yabancılardan satın alındı.
    • Kütahya- Emirler, Fevzipaşa-Gölbaşı demiryolları açıldı.
    • Paşabahçe Rakı ve İspirto Fabrikası hizmete girdi.(Bu yıllardaki dünya ekonomik krizini de hatırlatmakta fayda var. (Almanya’da o dönemde bir ekmek iki milyon mark!)

1930
    • Ankara - Sivas Demiryolu Hattı ulaşıma açıldı.
    • Mecidiyeköy Likör ve Kanyak Fabrikası açıldı.
    • Kayseri - Şarkışla demiryolu açıldı.
    • İstanbul Galata Köprüsü'nden 70 yıldan beri alınan köprü geçiş ücreti kaldırıldı.

1931
    • Bursa- Mudanya demiryolu yabancılardan satın alındı.
    • Gölbaşı - Malatya demiryolu açıldı.
    • Tekel Genel Müdürlüğü kuruldu.
    • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kuruldu.

1932
    • Devlet Sanayi Ofisi (DSO) kuruldu.
    • Samsun- Sivas demiryolu açıldı.
    • Diyarbakır Tekel Rakı Fabrikası işletmeye açıldı.
    • Sanayi Teşvik Kanunu ile toplam 1473 işletme teşvikten yararlandırıldı.
    • İzmir Rıhtım İşletmesi yabancılardan satın alındı.
    • Türkiye Sanayi Kredi Bankası kuruldu.
    • Kütahya - Balıkesir demiryolu açıldı.
    • Ulukışla - Niğde demiryolu açıldı.

1933
    • Eskişehir Şeker Fabrikası açıldı.
    • Sümerbank resmen faaliyete geçti.
    • İstanbul - Ankara arasında düzenli uçak seferleri başladı.
    • Adana-Fevzipaşa demiryolu açıldı.
    • Ulukışla - Kayseri demiryolu açıldı.
    • Yerel Yönetimlere finansal yardım için İller Bankası kuruldu.
    • Zonguldak Yatırım Bankası ve Kayseri Milli İktisat Bankası kuruldu.
    • Havayolları Devlet İşletmesi kuruldu.
    • Samsun- Çarşamba demiryolu hattı yabancılardan satın alındı.
    • Halk Bankası kuruldu.
    • Ankara'da Yüksek Ziraat Enstitüsü açıldı.

1934
    • Bandırma- Menemen- Manisa demiryolu yabancılardan satın alındı.
    • İzmir -Kasaba demiryolu yabancılardan alınarak devletleştirildi.
    • Keçiborlu Kükürt Fabrikası üretime başladı.
    • Turhal Şeker Fabrikası açıldı.
    • Isparta Gülyağı Fabrikası üretime başladı.
    • Kayseri Uçak ve Motor Fabrikasında yapılan ilk uçağın deneme uçuşu yapıldı.
    • Basmane (İzmir) - Afyon demiryolu yabancılardan satın alındı.
    • Sümerbank Bakırköy Bez Fabrikasının açılışı yapıldı.
    • İlk Süttozu Fabrikası Bursa'da açıldı.
    • Zonguldak Kömür Yıkama Fabrikası işletmeye açıldı.
    • Demiryolu Elazığ'a ulaştı.

1935
    • Aydın Demiryolları yabancılardan satın alındı.
    • Amortisman Sandığı kuruldu.
    • MTA (Maden Teknik Arama) Enstitüsü kuruldu.
    • ETİBANK kuruldu.
    • Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. kuruldu.
    • Türkkuşu kuruldu.
    • İstanbul Rıhtım Şirketi yabancılardan satın alındı.
    • Ankara'da troleybüs hattı işletmeye açıldı.
    • Fevzipaşa - Ergani - Diyarbakır demiryolları açıldı.
    • Paşabahçe Şişe ve Cam Fabrikası üretime başladı.
    • Zonguldak Türk Antrasit Fabrikası işletmeye açıldı.
    • Afyon - Isparta demiryolu açıldı.
    • Sümerbank Kayseri Dokuma Fabrikası'nın açılışı yapıldı.
    • Ankara Mamak'ta Gaz Maskesi Fabrikası açıldı.

1936
    • Kabotajın Deniz Yolları İdaresi'ne geçmesi sağlandı.
    • Ankara Çubuk Barajı açıldı.
    • Edirne-Sirkeci Şark Demiryolları yabancılardan satın alındı.
    • Haydarpaşa Numune Hastanesi hizmete girdi.
    • Sümerbank Malatya İplik ve Bez Fabrikası kuruldu.
    • İzmit Kâğıt ve Karton Fabrikası hizmete girdi.
    • Elazığ Şark Kromları İşletmesi kuruldu.
    • İzmir Havagazı Şirketi yabancılardan satın alındı.
    • İstanbul Telefon Şirketi yabancılardan satın alındı.
    • SEKA'nın İzmit'teki fabrikasında ilk kâğıt üretildi.

1937
    • Sümerbank Konya Ereğlisi Dokuma Fabrikası üretime başladı.
    • Kozlu Kömür İşletmeleri yabancılardan satın alındı.
    • Çatalağzı - Zonguldak demiryolu açıldı.
    • Ankara'da ilk Bira Fabrikası kuruldu.
    • Toprakkale - İskenderun demiryolu yabancılardan satın alındı.
    • Ankara'da Motorlu Tayyarecilik Okulu açıldı.
    • Urfa'da Ceylanpınar Devlet Üretme Çiftliği açıldı.
    • Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası açıldı.
    • Denizbank kuruldu.
    • İstanbul ve Trakya Demiryolları yabancılardan satın alındı.
    • Diyarbakır - Cizre Demiryolu açıldı.
    • Yozgat Termo-Elektrik Santralı hizmete verildi

1938
    • Gemlik Suni İpek Fabrikası açıldı.
    • İzmir Telefon Şirketi yabancılardan satın alındı.
    • Ankara Radyoevi hizmete girdi.
    • Divriği Demir Madenleri üretime başladı.
    • Bursa Merinos Fabrikası faaliyete geçti.
    • Murgul Bakır İşletmeleri satın alındı.
    • Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü kuruldu.
    • Eskişehir İspirto Fabrikası açıldı.
    • İstanbul Elektrik Şirketi yabancılardan satın alındı.
    • Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) kuruldu.
    • Sivas - Erzincan demiryolu açıldı.
    • Giresun'da Fiskobirlik kuruldu.

1939
    • Ergani Bakır İşletmesi hizmete girdi.
    • Karabük Demir Çelik Kok Fabrikası üretime başladı.
    • İstanbul'da yabancıların işlettiği Tramvay Şirketi tesislerini hükümete devretti.
    • İstanbul'daki Tünel İşletmesi tüm tesislerini hükümete devretti.
    • Bursa ve Mersin elektrik tesisleri devletleştirildi.
    • Adana Elektrik Şirketi devletleştirildi.
    • Sivas Demiryolu Makineleri Fabrikası kuruldu.
    • Aydın'da 4000 köylüye toprak dağıtıldı.
    • İstanbul'da İETT kuruldu.
    • Karabük Demir Çelik Fabrikası Yüksek Fırınları hizmete girdi.
    • Ankara Havagazı Şirketi devletleştirildi.
    • Karabük Demir Çelik Boru Fabrikaları hizmete girdi.
    • İlk Türk denizaltısı Haliç'te denize indirildi.
    • Sivas - Erzurum demiryolu açıldı. (Cumhuriyetin ilk 15 yılında yapılan demiryolu 3.000 km.ye ulaştı.)
    • Tekirdağ Şarap Fabrikası hizmete açıldı.

1940
    • Kozabirlik kuruldu.
    • Türk Petrol Şirketi kuruldu.
    • Ereğli Kömür İşletmesi kuruldu.
    • Haliç’te yapılan ikinci Türk denizaltısı donanmaya katıldı.
    • Garp Linyitleri İşletmesi kuruldu.

1941
    • Gebere Barajı açıldı.
    • Petrol Ofisi kuruldu.
    • Türk Hava Kurumu Ankara'da uçak fabrikası kurdu.
    • THY Yurtiçi uçuş merkezlerini 11'e çıkardı.
    • Elazığ'da Cüzzam Hastanesi açıldı.

1942
    • Ankara Etimesgut'ta üretilen ilk Türk uçağı deneme uçuşları yaptı.
    • Dalaman ve Hatay Devlet Üretme Çiftlikleri kuruldu.
    • Bursa, Denizli, Mersin, Çorum ve Urfa'da Kız Sanat Enstitüleri açıldı.
    • İlk büyük Türk ilaç fabrikası Eczacıbaşı İlaç Fabrikası Levent'te açıldı.

1943
    • Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf Odaları ve Ticaret Borsası Kanunu kabul edildi.
    • Zonguldak - Kozlu demiryolu açıldı.
    • İstanbul'da Atatürk Bulvarı açıldı.
    • Ankara'da Gençlik Parkı açıldı.
    • Diyarbakır - Batman Demiryolu açıldı.
    • Seyhan Regülatörü açıldı.
    • Sivas Çimento Fabrikası açıldı.
    • Ankara Fen Fakültesi açıldı.

1944
    • Türkiye Zirai Donatım Kurumu (TZDK) kuruldu.
    • İzmit Klor Alkali Fabrikası hizmete girdi.
    • İzmit Selüloz Fabrikaları işletmeye alındı.
    • Türk Hava Kurumu'nun Ankara'daki uçak fabrikasında 140 eğitim uçağı, ambulans uçakları ve çok sayıda planör üretildi. (Ankara, Kayseri ve Eskişehir'deki Uçak ve Uçak Motoru Fabrikalarının tamamı 1950'li yıllarda Adnan Menderes hükümeti tarafından kapatılmıştır.)
    • İzmit'te Gazete ve Sigara Kâğıdı Fabrikası açıldı.
    • Yeşilköy'de yerli sermaye ile üretilen ilk Türk özel yolcu uçağının denemesi yapıldı.
    • Mersin Limanı hizmete açıldı.
    • Gaziantep Havaalanı açıldı.
    • Fevzipaşa - Malatya, Diyarbakır - Kurtalan demiryolu hizmete girdi.
    • Sakarya'da Ziraat Alet ve Makineleri Fabrikası üretime başladı
    • İzmir'de Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu açıldı.

Bu da akp dönemi satılanlar

Cam ve çimento sanayi
    Ünye Çimento A.Ş.
    Paşabahçe Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş
    Trakya Cam
    Anadolu Cam
    Soda Sanayi

Metal Sanayi
    ERDEMİR
    İSDEMİR
    ÇELBOR
    TAKSAN
    Oymapınar Barajı
    Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş
    ETİ Alüminyum AŞ’ye ait Antalya Limanı
    Eti Alüminyum’a ait 4 Taşınmaz
    GERKONSAN (Gerede Çelik Konstrüksiyon Ve Teçhizat Fabrikaları San. Ve Tic. A.Ş.)
    DİTAŞ (Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş.)
    TÜMOSAN
    ORTADOĞU TEKNOPARK A.Ş.

Tarımsal Sanayi
    T.Z.D A.Ş. Sakarya Traktör İşletmesi
    SÜTAŞ Malatya İşletmesi,
    HEKTAŞ A.Ş. (Veteriner İlaçları ve Halk Sağlığı İlaçları)

Türkiye Gübre Sanayi AŞ (TÜGSAŞ)
    TÜGSAŞ A.Ş.
    Gemlik Gübre Sanayi A.Ş.
    Samsun Gübre San. A.Ş.
    İstanbul Gübre Sanayi A.Ş.
    Kütahya Gübre A.Ş.
    İstanbul Satın Alma Müdürlüğü Binası
    Şanlıurfa depoları arazisi
    Tekirdağ Depoları
    Fatsa Depoları

TEKEL
    Alkollü İçkiler Sanayi ve Ticaret A.Ş.
    Adana Sigara Fabrikası
    Tokat Sigara Fabrikası
    Bitlis Sigara Fabrikası
    İstanbul Sigara Fabrikası
    Malatya Sigara Fabrikası
    Samsun-Ballıca Sigara Fabrikası
    Ambalaj Fabrikası Müdürlüğü
    Ankara Başmüdürlük Binası (İkiz Kuleler)
    Bodrum Tesisleri ve Taşınmazları
    Gemlik Suni İplik Müessesesi Taşınmazları
    İnegöl Kibrit Fabrikası Taşınmazları
    İstanbul Tütün Mamulleri San. ve Tic. A.Ş,
    Kastamonu Jüt İpliği Fabrikası Makine ve Teçhizatı
    Kıbrıs Türk Tütün Endüstrisi Ltd. Şti.
    TEKA ile Sigara San. İşletmesi A.Ş.'ye ait puro marka ve varlıklar
    İzmir Yaprak Tütün İşletmesi Makine-Teçhizatı
    Çamaltı Tuz İşletmesi Müdürlüğü
    Ayvalık Tuz İşletmesi Müdürlüğü
    Çankırı Kaya Tuzlası
    Tuzluca Tuzlası
    Yavşan Tuzlası
    Kağızman Tuzlası
    Kaldırım Tuzlası
    Kayacık Tuzlası
    Kristal Tuz Rafine
    Sekili Tuzlası

SÜMER HOLDİNG
    Adıyaman İşletmesi
    Bakırköy İşletmesi
    Diyarbakır İşletmesi
    Malatya İşletmesi
    Sarıkamış İşletmesi
    TÜMOSAN İşletmesi
    Sarıkamış Ayakkabı İşletmesi,
    Manisa Pamuklu Mensucat A.Ş.
    Beykoz Deri ve Kundura İşletmesi
    Çanakkale Sentetik Deri İşletmesi
    Yeşilova Halı Yün İplik ve Battaniye Fabrikası T. A.Ş.
    Akdeniz İşletmesinin Makine ve teçhizatları,
    ASELSAN Hisseleri
    BUMAS
    ERYAĞ
    İstanbul İmar Ltd. Şti.
    Mazıdağı Fosfat Tesisleri
    Merinos İşletmesinin Makine ve teçhizatları,
    Merinos Halı Markası
    Ortadoğu Tekonpark A.Ş. (%15.00 hisse)
    SÜTAŞ hissesi
    Tercan İşletmesi Makine ve Teçhizatları

Şeker Fabrikaları
    Adapazarı Şeker Fabrikası
    Amasya Şeker Fabrikası
    Kütahya Şeker Fabrikası

Et ve Balık Üretim AŞ (EBÜAŞ)
    Manisa Et Ve Tavuk Kombinası
    Samsun Soğuk Hava Deposu
    Mersin Soğuk Hava Depoları
    Çeşitli illerde 11 Mağaza, 23 büro

Enerji Sektörü
    PETKİM
    TÜPRAŞ
    BURSAGAZ
    ESGAZ
    Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.

Elektrik Üretim AŞ(EÜAŞ)

Akarsu Santralleri
    Ahlat Akarsu Santrali
    Akyazı Akarsu Santrali
    Anamur Akarsu Santrali
    Bayburt Akarsu Santrali
    Berdan Akarsu Santrali
    Besni Akarsu Santrali
    Bozkır Akarsu Santrali
    Bozüyük Akarsu Santrali
    Bozyazı Akarsu Santrali
    Bünyan Akarsu Santrali
    Büyükkızoğlu Akarsu Santrali
    Cerrah Akarsu Santrali
    Çağ Akarsu Santrali
    Çamardı Akarsu Santrali
    Çemişgezek Akarsu Santrali
    Değirmendere Akarsu Santrali
    Dere Akarsu Santrali
    Dereköy Akarsu Santral
    Derinçay Akarsu Santrali
    Derme Akarsu Santrali
    Durucasu Akarsu Santrali
    Engil Akarsu Santrali
    Erciş Akarsu Santrali
    Erkenek Akarsu Santrali
    Ermenek Akarsu Santrali
    Esendal Akarsu Santrali
    Finike Akarsu Santrali
    Girlevik Akarsu Santralleri
    Göksu Akarsu Santrali
    Hamitabat Elektrik Üretim Ve Tic. A.Ş.
    Hendek Akarsu Santrali
    Hoşap Akarsu Santralleri
    İvriz Akarsu Santralleri
    Karaçay Akarsu Santrali
    Karaköy Akarsu Santrali
    Kayadibi Akarsu Santrali
    Kayaköy Akarsu Santrali
    Kernek Akarsu Santrali
    Kısık Akarsu Santrali
    Kiti Akarsu Santrali
    Koçköprü Hidroelektrik Santrali
    Kovada I Akarsu Santrali
    Kovada II Akarsu Santrali
    Koyulhisar Akarsu Santrali
    Kuzuculu Akarsu Santrali
    Malazgirt Akarsu Santrali
    Otluca Akarsu Santrali
    Pınarbaşı Akarsu Santrali
    Sızır Akarsu Santrali
    Silifke Akarsu Santrali
    Sönmez Akarsu Santrali
    Suuçtu Akarsu Santrali
    Telek Akarsu Santrali
    Uludere Akarsu Santrali
    Visera (Işıklar) Akarsu Santrali
    Zeyne Akarsu Santrali

Termik Santraller
    Çatalağzı Termik Santrali
    Kangal Termik Santrali
    Kemerköy Termik Santrali
    Kemerköy Liman Sahası
    Orhaneli Termik Santrali
    Seyitömer Termik Santrali
    Soma Termik Santrali
    Tunçbilek Termik Santrali
    Yatağan Termik Santrali
    Yeniköy Termik Santrali

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ)
    Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.
    ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.
    İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Meram Elektrik Dağıtım A.Ş
    Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş
    Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.
    Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.

Bankacılık
    OYAKBANK
    T. Sınai Kalkınma Bankası
    Yapı Ve Kredi Bankası A.Ş.
    İş Bankası Hisseleri
    T. Halk Bankası Hisseleri

Madencilik
    Mazıdağ Fosfat Tesisleri
    Divriği Demir Madeni
    Hekimhan Demir Madeni
    Alümina Madeni
    Güney Ege Linyitleri İşletmesi
    Bursa Linyitleri İşletmesi
    TKİ’ye ait 79528 ve 73021 no.lu maden ruhsatları

ETİ Holding
    ETİ Bakır AŞ
    ETİ ELEKTROMETALURJİ A.Ş.
    ETİ Gümüş A.Ş.
    ETİ Krom A.Ş.
    Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş.

Karadeniz Bakır İşletmesi (KBİ)
    Samsun İşletmesi
    Murgul İşletmesi
    Giresun'da 2 Maden ruhsatı işletme Hakkı Devir
    Murgul İşletmesi Hidroelektrik Santrali Samsun'da varlıklar
    Sinop'da 1 Maden ruhsatı işletme Hakkı Devir

Sigorta Sektörü
    Ray Sigorta A.Ş.
    Başak Sigorta A.Ş. Ve Başak Emeklilik A.Ş.

SEKA
    Taşucu Tersane Alanı
    Afyon İşletmesi
    Aksu İşletmesi
    Balıkesir İşletmesi
    Kastamonu İşletmesi
    Akkuş İşletmesi
    Çaycuma İşletmesi
    Karacasu İşletmesi
    Ank. Alım Satım Müdürlüğü Binası
    Ardanuç İşletmesi Varlıkları
    YİBİTAŞ KRAFT Torba İşletmesi,

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)
    İskenderun Limanı
    Derince Limanı
    Mersin Limanı
    Taşucu Limanı Tersane Alanı,
    İskenderun İSDEMİR Limanı
    Ereğli ERDEMİR Limanı

Türkiye Denizcilik İşletmesi (TDİ)
    Çanakkale’ye ait 9 Gemi,
    Çeşme Limanı
    Deniz Nakliyatı T.A.Ş. 3 Tanker
    Dikili Limanı
    Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı
    Kuşadası Limanı
    M/F Ankara Feribotu
    M/F Samsun Feribotu
    M/S Karadeniz Gemisi
    Nakliyat İnşaat Turizm İhracat Pazarlama A.Ş.
    Salıpazarı Liman Sahası (GALATAPORT)
    Şehir Hatları Çanakkale Hizmetleri ve 9 Gemi
    Trabzon Limanı
    Turan Emeksiz Yolcu Gemisi
    Yakıt II Gemisi

Türk Hava Yolları (THY)
    Sabiha Gökçen Havaalanı
    THY – USAŞ Hisseleri
    THY- Lojman
    TÜPRAŞ USAŞ Hissesi

Turizm ve dinlenme tesisleri
    Erciyes Sosyal Tesisi (Bayındırlık ve İskan Bakanlığı)
    Erciyes Sosyal Tesisi (DSİ)
    Erciyes Sosyal Tesisi (Karayolları Genel Müdürlüğü)
    Ataköy Otelcilik A.Ş.
    Ataköy Marina Ve Yat İşletmesi A.Ş
    Kuşadası Tatil Köyü
    Yeditepe Beynelmilel Otelcilik Turizm Ve Tic. A.Ş. (% 26 hisse)

Emekli Sandığı
    Büyük Ankara Oteli
    Büyük Efes Oteli
    Büyük Tarabya Oteli
    Kızılay Emek İşhanı
    Kuşadası Tatil Köyü
    İstanbul Hilton Oteli
    Çelik Palas Oteli

İletişim
    T.TELEKOM
    AyCell

Çeşitli kurumlar
    OYAK İNŞAAT A.Ş. (%25 Hisse)
    Araç Muayene İstasyonu I. Bölge
    Araç Muayene İstasyonu II. Bölge
    MEYBUZ A.Ş.
    ARÇELİK Hisseleri
    ASELSAN Elektrik San. ve Tic. A.Ş. Hisseleri
    ASPİLSAN Askeri Pil San. ve Tic. A.Ş. Hisseleri
    HAVELSAN A.Ş. Hisseleri
    İstanbul İmar Ltd. Şti,
    KOÇ HOLDİNG A.Ş. Hisseleri
    KTHY Kıbrıs Türk Hava Yolları Ltd. Şti Hisseleri
    TOFAŞ Hisseleri

Bunlar da verilen vatan toprakları, adalarhttp://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/soner-yalcin/akpnin-kaybettigi-topraklar-757975/

Olsun bu hükümet duble yol, saray, 3. Köprü, İstanbul'a havalimanı yapacaktı ama Almanlar kuyumuzu kazdığı için yapamadı. Bir de en son Avrasya tüneli yaptı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nnoovvaa

quote:

Orijinalden alıntı: cevaba123

quote:

Orijinalden alıntı: WestworId

Arap seviciliği ne alaka lan. Sığırlıkta son nokta.

Ben neden araplardan nefret edeyim. Sizinle aramdaki fark bu. Müslümansa arapta türkte kürtde benim için birdir

Neyse atatürkçü egitim getektirdigi zaten ırkcılık yapmak ve zamanla din düşmanlığını aşılamak. Sizede güzel aşılamışlar. Cehaletliğinizde boğulunuz
    Not: evet yanlış duymadınız. Kendisine öğretilen herleyi dorgısuz sualsiz alıp beyni yıkanan insanlara müslümanlara düşman olan bir fikir babasının dogmalarısınız. Yani bir cdhaletin ürünüsünüz

Önceki mesajlarından okudugum kadarıyla hükümeti destekleyen müslüman sever bir arkadaşsın..Şimdi bi oku bakalım.. Mart tezkeresinde incirlikten kalkıp bağdat semalarında uçup bomba yağdıran f-16 lar insanları katlederken de müslümanları ve arapları seviyormuydun?.Mesela israil ile hükümet anlaşmaları yaparken sizinkiler herkesle anlaşabiliriz demişti büyük ihtimal sende öle demişsindir ak genclık genelde aynı telden çalar..İsrail tankları müslümanların üstünden geçerkende sen müslümanmıydın?...

At gozlugunuzu birakmadiginiz
    su vatanda oyle diyene dusman boyle diyene dost dediginiz
    tum dunyada yasayan her insana saygi duymadikca
    sizden ne adam olur ne de insan
    cok bilmia gibi kultur akiyo gibi yada ultra hakliymissin gibi millete cevap yazma
    her insanin once kendine sonra digerlerine saygili olmasi lazim
    iş aslinda saygi duymakta degil
    saygi duymak zorunda oldugunu kavramakta
    ben aylik geliri 20bintl olan bir ailenin cocugu oldugum icin sansli degilim
    yada akp sever oldugum icin(bana zerre faydasi olmamistir..politikalarinin yarisina karsiyim)
    mevzu kaderdir kader
    afrikada cesedini akbabanin yedigi cocukta kaderini yasiyor
    suriyede bomba ile ölen cocukta
    elbabda sehit olan askerimizde
    sen de
    bende
    kaderimizi yasiyoruz
    bunu kavramadikca
    pc basinda cs go dota
    telefonda clashofclans clashroyale vsvsvs..oynadikca
    millete sallamaya geldiginde ohh klavyede ne cok harf varmis dedikce
    ve bitaraflarini kaldirip yasadigin ulkeyi guzellestirmek icin hicbir sey yapmadan sadece zarar verdikce
    kusura bakma ne ataturkcu ne hukumetci ne sag ne sol ne bilmem ne

INSAN DEMEK INSANLIK SUCUDUR O HAYVANA!!

mesaj acik..ustune alinan alinir..alinmayan zaten anlamistir..

kaderin güvenilir demir parmakları arkasına sığınıp ihtişamlı hayatını yaşamaya devam ederken, o parmaklıkların ardındaki üstüne tankların gölgesi düşen insanları es geç...Yeri gelince müslüman kardeşlerimiz dersinizde daha o isinları katleden imzaların sizin desteklediklerinizden cıktıgını bılmessınız..Bunun bile gardını alırken kaderi bahane gösterirsiniz ya kaderden de bi habersiniz...

• woodgate kullanıcısına yanıt
    hocam cahillik bu ülke cahil kalmış eğitim yok müfredat dediğin paçavra olmuş. neden Türkiye gençliği cahil ve eğitimsiz? sorun bu. hadi sizin temizlikçi kadın.. üstte yazan bir takım tiplerin yazılarını okudum dehşete düştüm bi adam nasıl bu kadar geçmişten kopuk boş bir beyinle hayatını idame edebilir? özgürlük eşitlik kavramlarına sığınmış. kader demiş..

Amerikalı john un kaderi niye parlak bu altımızdaki malum ırk hala birbirini keserken? çünkü bir musibet 1 kere yaşanır onlar 1800 lerde bitirmişler işlerine bakmışlar biz 1918 de bedel ödeyip işimize bakmışız.

bu emevilerden beri birbirlerini hala kesen ve en ufak bir kazanç elde edememiş asla toplum olamamış adamlara komşu olmamız bizim kaderimizdir sayın pembe popolu forumdaşım. ama onlardan 4 milyonu aramıza sokmamiz kaderimiz değildir. gerzekliktir. bunun sıkıntısını patlamalarla çekmeye başladık. ilerde çok daha sıkıntısı olacak.

benim bu hizmetçi kadına benzer bir anım var.

bir gün allah için çok iyi bir insan olan bana bazı ayak işlerinde yardım etmiş bi hemşehrimle tanıştık Avcılar da emlakçı. siyaset konuşurken saçmalamaya başladı. "Atatürk bir proje olamaz mıydı" dedi. ve kendine göre bir takım saçmalıklar anlattı. bütün o savaşlarda Atatürk emperyalist güçlerin projesiymiş

şimdi bu insanın tarih bilgisi olsaydı kültürel birikimi olsaydı (bakin zeka demiyorum) böyle saçmalar mıydı? emperyal güçler bir yeri ellerinde tutmak isterse oranin önce eğitimini ve bilgiye ulaşimini engeller. çünkü bilgi sahibi adam sorgular. sorgulayan adam sorun çıkarır.

kendisini sevdiğim için kalbini kırmadan 5 dakka daha oturup kalktım bir daha da aramadım neyse konu konuyu açtı cümleten iyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 25 Aralık 2016; 4:14:48 >

• Selanikli paşama selam rakıya devam . Kudurun dinciler .
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.