Şimdi Ara

Ataşehir-Tuzla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

uzun zamandır avrupa yakasında oturuyorum fakat iş değişikliği dolayısıyla iş yerim Tuzla'ya taşınıyor. Ev için pek çok yere baktım ama hem çocuğun ilerisi için hem de merkezden uzak kalmamak için Ataşehir civarlarını düşünüyorum. Acaba bu güzergahta her gün yolculuk edenler var mı? Sabah Ataşehir MMM Migros civarından çıksam Tuzla içmeler civarına ne kadar sürede giderim ve tabii akşam 18:00-18:30 gibi çıksam ne zaman dönerim?
    Navigasyon vs gördüğüm kadarıyla 30km civarı bir yol söz konusu ve trafiksiz 30 dakika kadar gösteriyor. Sabah ve iş çıkışı trafiğinde bu yol 1 saati geçer mi? Otoban üzerinden sabiha gökçenin oradan bağlantı yolunu gösteriyor navigasyon.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ataşehir-Tuzla: İstanbul'un Önemli Bağlantısı

Ataşehir ve Tuzla, İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan iki önemli ilçedir. Bu iki ilçe, Marmara Denizi kıyısında birbirine yakın konumdadır ve aralarında önemli bir bağlantı vardır.

Tuzla Ataşehir Arası Ulaşım

Ataşehir'den Tuzla'ya ulaşım oldukça kolaydır. İki ilçe arasında Marmaray, metro ve otobüs gibi çeşitli ulaşım seçenekleri mevcuttur. Marmaray hattı ile Ataşehir'in Kaynarca İstasyonu'ndan Tuzla'nın İstasyon İskelesi'ne yaklaşık 15 dakikada ulaşabilirsiniz. M4 metro hattını kullanarak ise Ataşehir'in Ümraniye İstasyonu'ndan Tuzla'nın Pendik İstasyonu'na yaklaşık 20 dakikada gidebilirsiniz. Ayrıca, Ataşehir'den Tuzla'ya giden otobüs hatları da mevcuttur.

Tuzla Ataşehir Arası Mesafe

Ataşehir ve Tuzla arasındaki mesafe, seçilen ulaşım yöntemine göre değişmektedir. Marmaray ile yolculuk yaklaşık 13 kilometreyken, metro ile yolculuk yaklaşık 15 kilometredir. Otobüs ile yolculuk mesafesi ise trafik durumuna göre değişmektedir.

Ataşehir ve Tuzla'nın Önemi

Ataşehir ve Tuzla, İstanbul'un önemli ticaret ve sanayi merkezlerindendir. Ataşehir, finans sektörünün önemli bir merkezi olarak bilinirken, Tuzla ise gemi inşa ve kimya sanayinde önemli bir yere sahiptir. Bu iki ilçe, İstanbul'un ekonomik gelişimine önemli katkı sağlamaktadır.

Ayrıca, Ataşehir ve Tuzla, sosyal ve kültürel açıdan da hareketli ilçelerdir. Her iki ilçede de çok sayıda alışveriş merkezi, kafe, restoran ve kültürel mekan bulunmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1 saat civarı sürer. Çamlıca gişeler ve Ataşehir TEM bağlantısı sabah ve akşam saatlerinde tıkalı olur. İçmeler nedeyse Gebze'de, işiniz zor. Tuzla'da yeni yapılan uygun fiyatlı güzel evler var. En mantıklısı oralara bakmak, veya Kartal'da da yeni yapılan rezidans tarzı evler var yine uygun fiyata.
  • İşyeri Gebze'de değil Tuzla E5 üzerinde. Valla o kadar şehir dışına gitmek istemiyorum. Daha önce Kartal'da çalışırken Nişantaşı Kartal gittim geldim 2 yıla yakın. Bu yol o kadar sıkıntılı değildir diye düşünüyorum. Çamlıca gişeler ve Ataşehir giriş-çıkış dışında (ki barajyolunu özellikle seçtim oradan çıkış daha kolay bir yoldan.) pek de trafi olan bir yol değil. Dediğim gibi 1 saati gözden çıkardım zaten de çok daha fazlası olmasa iyi olur.
  • tuzla çok güzel bir şehirdir bence tuzladan ev tutun çok güzel siteler var insanları elit sayılır ,istanbulun eski tatil ilçesi.
  • arabasevdası A kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 2 aydır Tuzla civarını araştırıyorum. Siteler güzel, sahil güzel ama uzak. İstanbul'da yaşamak gibi değil, biz alışmışız keşmekeşin içinde eşek gibi yaşamaya oralar bozar bizi :) .
    Düzgün bir sitede düzgün bir ev kirası da satış fiyatı da uçmuş Tuzla'da. Bir de benim işim şimdi oraya taşınıyor fakat 6 ay 1 sene içinde çocuk biraz da ha büyüyünce eşim tekrar çalışmaya başlayacak ve oralarda iş bulma olanağı pek yok. Bir de evet oralar sakin güzel ama bir tiyatroya maça gitmek isteseniz şehir değiştirmeniz gerekiyor neredeyse.
  • her sabah ataşehirden çıkıp dudullu org. bolgesine gidiyorum.otobanı kullanıyorum..çamlıca gişelerden sapıyorum.bazı sabahlar direk otobandan sultanbeyliye kadar gidiyorum.
    dudullu sabağına kadar olan 7 dakikalık yolu 30dkda gidiyorum..genelde otobanda kartal sapağına kadar trafik olur. sonra açılır.

akşam geliş trafiğini anlatmak bile istemiyorum..aman tanrım didim...yaşamayan bilemez.

size tavsiyem gebze veya göçbeyli tarafından site içi villalar var...villa olmazsa site içi süper daireler var...onlardan kiralayın keyfinize bakın..benim işyerim o taraflara taşınacak olsa ataşehirde 10 dakika durmam...
    şehir içini pek dert etmeyin..artık adapazarına kadar gelişmeyen bir yer kalmadı...her muhitte her imkan var..arabayla en fazla 10dakika fark ediyor.

• peugeot206WRC kullanıcısına yanıt
    2003-2007 arası ataşehir'de oturdum.

o zaman kız arkadaşlarımdan ötürü bağdat caddesine çok sık gider gelirdim. o zamanlar için 45dk yazın en az o mesafeye.

sonrasında gümüşsuyu ve şu an ulus adnan saygun süreçlerim oldu. ataşehirde oturduğum zamanlar için diyebilirim ki istanbul'da oturmamışım.

tuzla yolunuz için barajyolundan bile çıkacak olsanız çalışma saatlerinizin esnekliğine göre 1 saati rahat geçecek şekilde plan yapın. kuzenim tuzla'da çalışıyor ve myworld'de oturuyor, 1saat 30 dk falan demişti, şimdi tabi motor kullanıyor..

sanırım tuzla-kartal-maltepe hatta küçükyalı sahil bile daha makul bir seçim olacaktır ataşehire göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara-Isparta
    17 yıl önce açıldı
    İstanbul-Fethiye-İstanbul
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maltepe kartal tarafında kiralık daire yok. Yani bize göre falan değil hakikaten kiralık daire yok. Sahibinden'deki tüm ilanlar sahte. Bu kentsel dönüşüm yüzünden tüm kiralık evleri mütahitler tutmuş durumda ve fiyatlar 3-4 binlere gelmiş. Satılık desen yanına yaklaşılmıyor, eli yüzü düzgün bir 3+1 750 bin lira. Benim 750 bin liram olsa işi bırakır kendim iş kurarım zaten. Makul olanlar da abuk subuk dağda taşta.
    Gebzede falan zaten yaşanmaz. Hem havası zehirli hem de sosyal hayat tamamen sıfır. Ben şu anda Nişantaşında oturuyorum ve hem benim hem de ailem için şöyle çıkıp iki dakika nefes almak bir iki insan görmek önemli.

Ben en iyisi haftaiçi bir gün izin alıp sabah ataşehirden tuzlaya akşam da geri bir döneyim bakalım neler olacak? Aslında akşam gişeler dışında çok ciddi trafik olan neresi var bu güzergahta? Sanki 45 dakika 1 saate gelinir gibi geliyor bana hala.

• pendik esenyalı civarı daha uygun olur bence ,daha çabuk gider gelirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Yakınlık olarak mesela Evora İstanbul sitesine baktık. Evet evler güzel, site güzel, yüzme havuzu, çocuk parkı vs şeyler var ama site içerisine hapissin. Çevresi tamamen gecekondu bölgesi, akşam eve yürüyerek dönmek istesen çekinirsin. Esenyalı da çok farklı değil bu konuda.

Ben taşınacak yer olarak aşağı yukarı her yeri değerlendirdim. En mantıklı yerler Küçükyalı ve sonrası E5-sahil arasıydı ama oralarda deprem sonrası, 2000 liraya kadar, 3+1 Net 110m2 ve üzeri, düzgün bir muhitte, yakınında çocuk parkı vs olan bir daire bulamadım. Ayrıca daha önce de dediğim gibi sadece kendi yolumu düşünerek evi taşıyamam. Eşim mimar ve 1 sene sonra çalışmaya başlayacak tekrar, e onun sektöründe çalışacağı en makul yerler kadıköy, bostancı, bağdat caddesi vs yerler. Onun işinin eve yakın olması benimkinden daha önemli çünkü çouğun başıan kreşte bir şey gelse ilk müdahale edecek olan o. Bunlardan dolayı şu anda en makul yer Ataşehir.

İş yerine servis olacak zaten. En kötü servis sinir bozarsa, şöyle ucuz yollu dizel küçük bir araba alır gider gelirim. Sabah 8'de evden çıksam işe 9 da gidip, akşam 7-7.30'a dönemez miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

Arkadaşlar selam,

uzun zamandır avrupa yakasında oturuyorum fakat iş değişikliği dolayısıyla iş yerim Tuzla'ya taşınıyor. Ev için pek çok yere baktım ama hem çocuğun ilerisi için hem de merkezden uzak kalmamak için Ataşehir civarlarını düşünüyorum. Acaba bu güzergahta her gün yolculuk edenler var mı? Sabah Ataşehir MMM Migros civarından çıksam Tuzla içmeler civarına ne kadar sürede giderim ve tabii akşam 18:00-18:30 gibi çıksam ne zaman dönerim?
    Navigasyon vs gördüğüm kadarıyla 30km civarı bir yol söz konusu ve trafiksiz 30 dakika kadar gösteriyor. Sabah ve iş çıkışı trafiğinde bu yol 1 saati geçer mi? Otoban üzerinden sabiha gökçenin oradan bağlantı yolunu gösteriyor navigasyon.

Gidiş ve gelişte en az birer saati gözden çıkarın hatta kışın 1.5 saatleri bulabilir. Akşam dönüşte içmelerden pendik e kadar sağlam trafik olur. Kartaldan TEMe giderseniz gişeler ve dudullu sapağı yüzünden çok tıkanır. E5ten devam edip Kozyatağından gideyim deseniz yazın Küçükyalı kışın gülsuyundan tıkanır.
    Allah kolaylık versin..

Ben bir süre ataşehir migrosa yakın Şerifali (Tatlısu) tarafından Pendike gittim geldim. Gişeler çok sıkışır diye bazen yan yola girerdim o da pazartesi sabah ve cuma akşamları bayağı tıkanıyord.

Aslında sorununuza güzel bir çözüm vardı. Banliyö..Ama bu sivri akıllılar 2013 Mayısta banliyöyü iptal ettiler. İki yıl sonra yani 2015 mayısta tekrar açacağız diye söz verdiler. Ancak maalesef bir çivi bile çakmadılar. Banliyö hattı kaderine terk edildi. Sırf hızlı tren yapıp reklam yaparız oy alırız, banliyöye binen kadıköy kartal maltepeli zaten bize oy vermiyor ne halleri varsa görsün dediler. Ben 2013 mayısta banliyö iptal edilince haziranda mecburen araba aldım..

Bir ihtimal (bence bu beceriksizler 2016 ortasından önce bitiremez ya neyse ) belki bu sene metro kaynarcaya kadar falan devreye girer. O işte de büyük gerzeklik yaptılar Pendik belediye başkanı koca koca afişler astı (benim paramı harcayarak bana propaganda yapıyor ) Metro 2013te pendikte diye. 2015 bitiyor daha bir şey yok..

İşyerinizin Kartala kadar falan servisi varsa. Bence kozyatağı carrefoura kadar araba oradan metro ile kartal (artık açılırsa kaynarca tuzla nereye kadar giderse ) sonrası servis, otobüs minibüs falan yapın..

Ayrıca bence de şehir içini bırakmayın. Ben Maltepeye taşındım ama pişman sayılırım. Gerçi ataşehirin şehiriçiliği şüpheli. Girmek çıkmak ölüm ya neyse..

• Tuzla harika bir yerdir. Evet İstanbul'un doğu tarafındaki son ilçesi ama oturum olarak çok rahattır. Deprem sonrası yapılan çok güzel siteler vardır. Şimdi metroda geliyor.
    Onun dışında Kurtköy'de çok güzel siteler var. Otobandan veya Aydınlı üzerinden 20 dakikada Tuzlaya geçebilirsiniz.
    Yine Tuzla aydınlı da Evora, Emlak Konut, Gizli Bahçe, Akdeniz evleri gibi Ataşehir'e göre gayet uygun fiyatlı yerler var.
    Kapalı site hapis gibi demişsiniz ama alışınca Kadıköy gibi merkezi yerlerdeki evler o kadar dip dibe gelecek ki asıl oralarda nefes alamayacaksınız. Yine de ben yürüyeyim, kendimi çarşıya pazara atayım derseniz Pendik Batı mahallesini tavsiye ederim.
    Kartal civarında ise adalar manzaralı harika siteler var.
    Soğanlık, Esenyurt, Kartal civarında hem metroya yakın hem de uygun fiyatlı siteler var. Ayrıca 1 sene sonra metro ağı Kaynarca'ya kadar genişleyecek. Metroya yakınlık bence şehre yakınlıktan daha önemli hale gelecek.
    Bu saydığım yerlerin hepsi bana göre Ataşehir'den daha güzel yerler, oturum için.
    Evet Avrupa yakasına veya Kadıköy'e uzaklar ama zaten iş yeriniz Tuzla'da olacakmış. Diğer yerlere ancak gezmeye gidersiniz. E aracınız varsa her türlü gidersiniz zaten. Her gün saatlerce trafiği çekmek yerine gezmeye giderken biraz daha uzun yol gidersiniz. Ayrıca işe gidiş geliş trafiğini zorunlu çekeceksiniz ama örneğin Eminönü'ne gideceksiniz ve trafik var. Bırakın aracınızı Soğanlık metrosunda ki otoparka, trafiksiz gidin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.