Şimdi Ara

Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım (792. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
33.501
Cevap
171
Favori
1.192.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 790791792793794
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mfrz

Asus' batarya ile ilgili bi uygulama geliştirmiş telefona yüklüyorsunuz ve telefonunuzun raporunu çıkartıyor ardından çıkan raporu tekrar asusa geri gönderiyorsunuz.

Aşağıdaki linkten cihazınıza uygun uygulamayı isteye bilirsiniz.
    örnek zenfone 5 (A501CG) XXXXXX@gmail.com gibi

Bana uygulamayı gönderdiler telefonun batarya ile ilgili raporunu çıkarıp aşağıdaki asus yetkilisinin mail adresine gönderdim. linki inceleyin herkes için önemli

http://www.asus.com/zentalk/forum.php?mod=viewthread&tid=2431&extra=page%3D1&page=1

bende şimdi indirdim çalıştırdım detaylı görüntü aldı gönderdim maili umarım yardımcı olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraaax -- 26 Aralık 2014; 18:54:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Orjinal kapak satısı 3 aydır teknosa da var, siyah beyaz ve kırmızı renkte 70 tl.

http://www.teknosa.com/arama?s=zen%20case

80 e orjinal kırmızı flip cover aldım 3 ay önce kapağın fiyatı cok yüksek ;)
  • nette satilan flipcover lardan aldim 30a.kilif fena degil fakat on kapak pek saglikli degil kapaliyken hareket ediyor miknatistan dolayi sanirim bir de tuslar kilifin yanindaki sert kisimdan dolayi rahat kullanilmiyor iade edip sadece arkayi kapatan silikoardan alablrm.

klavye sorusuna cvp veren arkadasa tesekkurler hallettim sorunu.

Zenfone 5'in artıları:

+ Ağırlığı ideal
    + IPS HD 5.0 inç ekran, 10 parmağa kadar çoklu dokunmatik desteği
    + Corning Gorilla Glass 3
    + Eldivenle kullanılabilir
    + Güçlü bass ve tiz veren, yüksek sesli kaliteli kulaklık aksesuarı
    + 64GB'a kadar MicroSD kart desteği
    + 2GB LPDDR2 533 Mhz RAM, bu sayede Android 5.0'da RAM sorunu yaşamayacağız
    + Ömür boyu 5GB ASUS Webstorage kullanım izni
    + Çift taşıyıcılı HSDPA sayesinde 42.2 Mbps indirme hızı (3G'de)
    + PixelMaster sayesinde en karanlık ortamları bile oldukça aydınlık gösterebilmektedir
    + Kamerada otofokus ve flaş ledinin olması
    + Kameranın odak aralığının 2.0F olması
    + 1080p@30FPS, 720p@60FPS video kaydı yapması (karanlık ortam ve gece çekimleri hariç)
    + Kamerada 13 modun bulunması (gece, düşük ışık, hdr, alan derinliği, güzelleştirme modu vs.)
    + Android 4.4.2 güncellemesini almış olması ve Android 5.0 kesin alacak olması
    + Muadillerine göre oldukça hızlı olan Intel Z2560 1.6 Ghz işlemcinin kullanılması (2 çekirdek bu diyenlere; tüm masaüstü bilgisayarlarda tüm Core i5 işlemcileri de 2 çekirdekli ve 4 mantıksal işlem birimlidir, tıpkı Zenfone'daki Intel işlemci gibi)
    + PowerVR SGX544MP2 grafik biriminin kullanılması
    + Flip cover kılıf için sensör bulunması ve kılıf üzerinden kullanım imkanı
    + Düşük SAR değeri (0.53 W/kg)
    + Telefonun ısınma sorunu muadillerine göre yok denecek kadar az
    + Telefonun kapağının değiştirilebilir olması ve çeşitli renklerde orjinal kapakların piyasada bulunması
    + Arka kapak çıkarılabilmesine karşın telefonun yekpare yapıda olması
    + Düşmeye karşı dayanıklı olması (bir kişi banyoda 1.5 mt yükseklikten telefonu yere düşürmüş, hiçbir sorun çıkmamış)
    + Kasa kalitesi oldukça yüksek ve telefon oldukça sağlam yapıda
    + Zenfone 5'teki ASUS ZenUI için oldukça yüksek işçiliğin bulunması (adamlar her ayrıntıyı düşünmüş neredeyse, örneğin el fenerini açtıktan sonra kapatmak için ekran kapalıyken güç düğmesine bir kez basmak yeterli)

Bunları 700 liralık bir telefon yapıyor , bana bunlardan daha fazlasını yapan, daha uygun fiyata sahip bir telefon söyleyin bakayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 26 Aralık 2014; 21:51:03 >

Furkan Güneş
    "İnandığım gibi yaşıyorum"

• Bunlar da Zenfone 5'in eksileri:

- Telefon, ekran oranı benzer telefonlara göre daha büyük
    - Kamera video çekiminde FPS'nin gölgelik ve karanlık ortamlardan haddinden fazla düşmesi
    - Kamera ISO değerini otomatikte yanlış ayarlaması sonucu gürültü oluşması (elle ayarlayınca sorun kalmıyor)
    - Telefonun pil yönetimi zayıf, mutlaka ayarlanması gerekiyor, telefonu hiç kurcalamadan pilin 1 gün dayanması pek mümkün değil
    - Henüz özel ROM desteğinin bulunmaması
    - Hoparlör sesinin kısık olması (root yaparsanız bir mod ile çok kolay yükseltilebiliyor)
    - Telefonda hızlı şarj özelliği olmadığı için tam şarj olma süresi kendi şarj adabtörüyle 3-4 saattir
    - Çıkarılamayan pili ve düşük pil kapasitesi (2500 mAh olsa yeterliydi)
    - Ekran ışığının biraz düşük kalması (güneşte sorun çıkarmıyor)
    - Kırmızı kapağa sahip bazı kişilerde, kapak kenarlarında siyah renkte kirler oluşması (renk atması değilmiş)
    - Bazı Zenfone 5'lerde (mesela bu sorun benim telefonda da var) ahizede en yüksek seste cızırtıların oluşması

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Furkan Güneş

• 300 tl daha verip g7 veya s4 alınabilir hatta 150 tl farkla discovery 2 de zenfon u aratmayacaktır. Kimi için 100-300 tl çok paradır ama benim için değil. 1000 tl altı için güzel alternatifler. Ayrıca bu ürünlerin donanımlarıda mükemmel 300 tl ye değermiş keşke acele etmeseydim.

Orijinalden alıntı: teknoloji delisi

300 tl daha verip g7 veya s4 alınabilir hatta 150 tl farkla discovery 2 de zenfon u aratmayacaktır. Kimi için 100-300 tl çok paradır ama benim için değil. 1000 tl altı için güzel alternatifler. Ayrıca bu ürünlerin donanımlarıda mükemmel 300 tl ye değermiş keşke acele etmeseydim.

İyi hesap yapmak lazım. Ben bu telefona neden 700 lira verdim? Çünkü bunun üzerine 190 TL masraf yaptım. Hangi telefonu alırsam alayım kesinlikle 190 TL masraf olacaktı, kaçarı yok. Belki daha fazla da olabilir.

700 TL = Zenfone 5
    10 TL = Ekran koruyucu
    30 TL = Flip cover kılıf
    90 TL = TP-Link 10.400 mAh powerbank
    30 TL = Temperli cam
    30 TL = Nubuk flip cover kılıf

Şimdi 890 TL toplam harcadığım para bu telefon için. Gidip senin dediğin gibi S4 alsaydım 1190 lira yapardı. Senin mantığına gelirsek; hazır 1190 lira oluyor, iki üç yüz lira daha ekleyip taş gibi Xperia Z3 Compact almak lazımdı

Ben Zenfone almadan önce LG G2 32GB düşünüyordum. Bütçemi aşırı zorlayıp 1 ay aç gezmek istemedim, hem cebimde 1.000 TL veya üstü bir cihazla dolaşmak çok stresli yapar beni. Üstelik masrafları da cabası. Önceki telefonuma 900 TL vermiştim masraflarıyla 1000 TL'yi fazlasıyla geçti hergün kafama vurdum niye bu kadar para verdim diye.

Sonuçta, Zenfone bana ilaç gibi geldi. Tabii bunlar benim şahsi fikirlerim. Senin söylediğin telefonları da ayrı ayrı Zenfone 5'le kıyaslayıp artıları ve eksileri göz önüne sermek lazım. Yani öyle "Ben 300 lira daha verseydim Zenfone 5'den çok daha iyi bir telefon alırdım" diyemezsin. Zaten piyasada Xperia Z3 Compact ve muadillerine kadar (diğer bir ifadeyle 1200 TL ve üstü) Zenfone 5 ve 6 güçlü bir alternatif olarak duruyor.

Edit: Benim felsefem de şudur: Bir telefona hiçbir zaman 1000 TL ve üstü verilmez (vergiler ve telefonların yapım maliyeti ne kadar artarsa artsın) Sonuçta kullandığımız bir telefondur. Eğer 1000 TL üstü verip bilgisayar gibi bir şey istiyorsak bilgisayar alalım daha iyi. Çünkü henüz bilgisayarlar, telefonlardan oldukça üstün özelliklere sahip. Bu dönemde bile bilgisayarsız, teknolojiyi tam anlamıyla kimse kullanamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 26 Aralık 2014; 21:53:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Furkan Güneş

• Şöyle cevap vereyim. Ben telefonu iki sene kullanmak için alıyorum. Telefonada aliexpress ten aldığım uyduruk 15 tl lik flip cover hariç para harcamadım. Aslında kılıfla kullanmak huyum değildir. Birgün içinde kenara attım sadece süs amaçlı aldım. Telefonu satmak için almadığım için bu kadar korumam. Benim için alt tarafı 700 tl ama emin olun bende 1000 tl ve üstü para vermem. Her zaman f/p ürünü ararım. Ben bu cihazı alırken fiyatlar epey yüksekti buyüzden aldım. İntel ve Asus hayranı olduğumdan dolayıda tercih sebebimdi fakat bu telefonla 2 yıl mutsuz birşekilde geçecek başka yol gözükmüyor. Normalde ne ekran koruyucu ne kılıf alırım. Sonuçta gorilla glass 3 ekran çizilmiyor. Çizilsede uygun ışık altı ve açı hariç belli olmuyor. Ki çizildi. Ama aksesuar için bumper düşünüyorum elimizdekiyle yetineceğiz mecburan. Bari renk katalım telefonumuza.

Bir mualif çıkış yaptım kusura bakmayın. Forumdaki çabalarınızı görüyorum fakat. Telefonun pil göstergesine bakmaya korkuyorum resmen. Ayrıca önerdiğim telefonlar şuan zenfone dan daha iyi biliyorsunuz. Bu fiyatlara çıkacak arkadaşlar zenfone almasın derim.

Edit: Telefonun artılarını benim için yazmışsınız fakat daha iki gün önce telefonun donanımına çamur atan arkadaş vardı onun için detaylı bir + ve - değerlendirmesi yaptım. Bu anlattıklarınızın hepsini biliyorum ve ben ilk zenfone alanlardanım yani ilk 50 sayfa içinde mesajarımı bulabilirsiniz. Daha sonra geri iade ettim sonra baktım piyasada telefon yok fiyatını hakeden ve burada şarjın 15 gün sonra düzeleceğini söyleyenler çıktı. Bu mesajlara kanıp zenfone aldım ve şuan acayip pişmanım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoloji delisi -- 26 Aralık 2014; 22:30:24 >

• Arkadaslar ben 2 haftadir kullaniyorum. Ya wifi ya 3g her daim acik 3, 3.5 saat ekran suresi aliyorum. Root falan anlamam sadece burada bi arkadasin onerisiyle greenify yukledim uygulamalari otomatik durduruyor. Acikcasi ben cok memnunum. Ilk aldigimda sarji az gidiyor diye uzuldum ama herkes elinde sarj aletiyle geziyor akilli telefon gercegi maalesef.

Benim sikintin sarj gostergem cok duzensiz. %100den sarjdan aldigim anda yarim saat icinde %80e dusuyor. Sonrasi yavas yavas dusuyor ama insani sinir ediyor haliyle. Burada belirtilen kalibrasyonu da yaptim ama fayda etmedi.

Onun disinda nazar degmesin cok memnunum. Cunku bayadir teller pahali diye almamaya inat ettim. Sadece samsungun mini modelleri her zaman butceye uygun ama onlar da malum ciktigi versiyona guncelleme falan almiyorlar.

Elimde her goren 2000 liradir simdi bu diyolar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: KubilayA

Arkadaslar ben 2 haftadir kullaniyorum. Ya wifi ya 3g her daim acik 3, 3.5 saat ekran suresi aliyorum. Root falan anlamam sadece burada bi arkadasin onerisiyle greenify yukledim uygulamalari otomatik durduruyor. Acikcasi ben cok memnunum. Ilk aldigimda sarji az gidiyor diye uzuldum ama herkes elinde sarj aletiyle geziyor akilli telefon gercegi maalesef.

Benim sikintin sarj gostergem cok duzensiz. %100den sarjdan aldigim anda yarim saat icinde %80e dusuyor. Sonrasi yavas yavas dusuyor ama insani sinir ediyor haliyle. Burada belirtilen kalibrasyonu da yaptim ama fayda etmedi.

Onun disinda nazar degmesin cok memnunum. Cunku bayadir teller pahali diye almamaya inat ettim. Sadece samsungun mini modelleri her zaman butceye uygun ama onlar da malum ciktigi versiyona guncelleme falan almiyorlar.

Elimde her goren 2000 liradir simdi bu diyolar :)

Sanırım ben söylemişimdir Greenify yi :) Genelde tavsiye ettiğim bir uygulamadır.

Şarj % sıkıntınız söylediğiniz gibi yarım saatte %20 eksilip buna rağmen toplamda 3-3,5 saat ekran kullanabiliyorsanız şu yöntemi uygulamayı bir deneyin.

INTEL DEEP SLEEP (DERİN UYKU MODUNUN AKTİF EDİLMESİ)

1 - Cihaızn pilini %1 kalıncaya kadar bitiriyoruz. Wifi ve data bağlantılarını kapatıyoruz.
    2 - Cihazı kapatıp şarj'a takıyoruz. Gece yapmanız daha iyi, 4-5 saat kalsın cihaz şarjda.
    3 - Bildirim ledi yeşil yanıyorsa şarj cihazını fişten çekiyoruz, telefonadan değil.
    4 - Cihazı açıyoruz ve pil seviyesi %92 ye gelene kadar kurcalıyoruz.
    5 - Cihazı kapatıyoruz ve şarj cihazını fişe takarak tekrar yeşil yanana kadar şarj ediyoruz.
    6 - Cihazı açıyoruz, pin ekranı yada ana sayfa gedliğinde şarj aletini cihazdan çıkarıyoruz.
    7 - Cihazı hiç bir zaman kapanan kadar kullanmıyoruz. %1-%5 arası şarja takıyoruz.

Özelliklen bekleme konusunda sıkıntı yaşayanlar da çok büyük fark olacaktır.

Muhtemelen şarj göstergeniz de bu deep sleep yöntemiyle birlikte düzene girecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ByPozitif

Taa ki telefon bime gelene kadar

Aynen yaa, o kötü oldu :( Vatan, Teknosa v.s. olsa neyse de Bim nasıl getirip satıyor anlamıyorum :/

Orijinalden alıntı: samet_ckr027

Arkadaşlar bu canlandırma olayi nedir? Ne ise yariyor?

Kapatıldığı halde "tekrar açılırsa" diye ram üzerinde bekletilen uygulamaların temizlenmesini sağlıyor. Çok sık yapmak tüm uygulamaları tekrar kapatıp açarken fazladan cpu kullanacağından şarjı olumsuz etkileyebilir. Sadece yoğun kullanımlar sonrası telefonu rahatlatmak için yapılması yeterli.

• Arkadaşlar cidden çevrenizdeki arkadaşlarınızın cep telefonunun pil istatistiklerine göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Note 2 ile bile 2 saat ekran süresinde %90 şarj harcanıyorken şarjım kötü diyemiyorum. Haa servisleri kapatılsa üzerine düşülse belki 3-4 saat ekran süresi alınır rahatlıkla ama bunları Zenfone için yapınca kötü oluyoruz :( Akıllı telefonların genel hastalığı. Sonradan yüklenen veya yüklü gelen uygulamalar malesef ki batarya konusunda sıkıntı yaşatıyor. Çözümü ise sadece kullanıcı yerine bilinçli kullanıcı olabilmek. Yeni teknolojiler veya sistemler gelene kadar yapacak birşey yok. Android malesef böyle.

Kalibrasyonu da yaptim ama olmadi. Bir daha yapicam bu soylediklerinizi.

• G7 kullanan arkadaşa sordum 3G ile 5,5 saat wifi ile 7,5 saat ekran süresi alıyorlarmış. Benim telefonun ise neredeyse dk %1 düşüyor kafayı yiyeceğim. Bu konuda son mesajımdır. İnşallah telefonu 500 e falan satarım hatta almak isteyen olursa forumdan 470 tl den bırakırım.
    Bana sürekli "You are not authorized to post in this forum.Click to view the reasons." diyor ve mesaj yazamıyorum. 2 defa üst üste de e-postamı onaylattım.. Yine de olmadı, hata ne olabilir sizce?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.