Şimdi Ara

Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım (1555. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (7 Mobil) - 3 Masaüstü7 Mobil
5 sn
33.501
Cevap
169
Favori
1.230.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
32 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmet ferid

quote:

Orijinalden alıntı: RhPolitik

Her yeni rom ve sürüme iyileştirilmiş batarya ömrü yazmaktan bıkmadılar. Sanırsın batarya bir hafta dayanacak. Tüm yaygara maksimum +30 dakikanın derdine

Konum servislerini kapat, tüm google uygulamalarını kaldır, cihazı ekran kapanınca 2g'ye geçecek şekilde ayarla, senkron gerektiren (facebook gibi) batarya düşmanı uygulamaları dondur, geliştirici seçeneklerinden pencere-geçiş-animatör ölçeğini kapalı yap, UC veya Naked gibi az batarya tüketen bir browser kullan, al sana hız ve tasarruf...

+1 aynen katılıyorum. bu tür romlar bu iyileştirmeler ile ayrı ayrı uğraşmak istemeyen veya fazla bilemeyen kullanıcılara hazır lokma olarak bakabilirsin.
    Yoksa dediğin gibi ne bir ColorOS ne Miui ne Lewa veya Xperia formatında bir rom portlanmış olmuyor. Ama elden ne gelir hep İntelin x86 azizliği bu

e ilk günden beri bitarafımı yırttım ben.
    sorun intel işlemci diye.
    :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar merhaba telefonu yaklaşık 15 aydır kulanıyorum. Bir sıkıntısı yok su anlık. Ben gayet memnunum. 3.24.40.78 sürümünü kullanıyorum. Benim cok ufak bir sıkıntım var bu telefonun ekran ışığı beni geceleyin çok rahatsız ediyor ya. Mesela gece biri ile mesajlasacagim diyelim. Acayip gözümu alıyor. Mavi ışık filtresini açıyorum , ekranı kısıyorum ama yine gözümü alıyor. Bu ekranı daha da kısmanın yolu var mi sizlerin bildigi ?

Not : gece mesajlaşma diyecekler olacaktir belki de mecbur mesajlasiyoruz. Anlarsanız ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: hillshade

Arkadaşlar merhaba telefonu yaklaşık 15 aydır kulanıyorum. Bir sıkıntısı yok su anlık. Ben gayet memnunum. 3.24.40.78 sürümünü kullanıyorum. Benim cok ufak bir sıkıntım var bu telefonun ekran ışığı beni geceleyin çok rahatsız ediyor ya. Mesela gece biri ile mesajlasacagim diyelim. Acayip gözümu alıyor. Mavi ışık filtresini açıyorum , ekranı kısıyorum ama yine gözümü alıyor. Bu ekranı daha da kısmanın yolu var mi sizlerin bildigi ?

Not : gece mesajlaşma diyecekler olacaktir belki de mecbur mesajlasiyoruz. Anlarsanız ya

Msjlasma olarak ne kullaniyorsunyz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

@Mr.Stephen Hawking ve @pislick0 teşekkürler :)

Orijinalden alıntı: filmlove

Merhaba, arama yaparken ASUS kılıf penceresinde kullanıcı ismi değil de sadece numara görmüyor. Simden telefona kopyaladım yine aynı.

Çift kayıt olması halinde isimler çıkmaz. Normal arama yapmaya çalıştığınızda görünüyor mu isimler?

Orijinalden alıntı: By.zKn

Zenmotion kernelini silmeden rootu kaldirsak tel hala garanti disindami kalir acaba ?

Orjinal kerneli yüklemezseniz garantide anlaşılabilir. Mümkünse orjinal kernel ve recovery yükledikten sonra adb sideload ile yüklenebilen bir versiyonu tekrar yükleyip servise o şekilde göndermek gerek.

Orijinalden alıntı: hgurbuz50

bizim şarj cihazı üzerinde output değeri olarak 1,35A yazıyor.
    ttech ürünlerini beğeniyorum.
    ttech şarj aleti alcam.
    1A olan mı almalıyım yoksa 2A mı?
    bildiğim kadarı ile 2A pile zarar verebilir.
    1A alırsam da bizim orjinal şarj aletinin altında kalıyor.
    fikriniz nedir.?
    aynı şarj aletini eşimin s3 mini cihazı için de kullanacağım.

S3 mini için de kullanacaksanız 1A lik bir şarj cihazı tercih edin.
    1A şarj aletiyle Zenfone5 i 2 yerine 2,5 saatte şarj edersiniz belki ancak S3 mini ile 1A üstünde sorun yaşayabilirsiniz. Riske atmayın derim.
    Ben bazen 800mah Samsung şarj aletiyle şarj ediyorum bazen powerbank bazen de usb kabloyla pc den. Yüksek akım olmadığı sürece ve voltajı aynı olduğu sürece sıkıntı olmayacaktır. Sadece şarj süreniz değişecektir.

• hillshade kullanıcısına yanıt
    Verdiğimiz yanıtların çoğu daha önce konuşulan, deneyimle önerdiğimiz veya bize önerilen şeylerdir. Dolayısıyla en tecrübeli gibi iddialı tanımlar sanırım bilişim konusunda pek geçerli olmayabilir.

Orijinalden alıntı: hillshade

Hocam whatsapp kullanıyorum :) ama forumda zenfone hakkında en tecrübeli olduğunu düşündüğüm adam @RhPolitik 'in tavsiye ettiği uygulamayı kurdum bile hem izin istemiyor hem de müthiş :)

@Mr.Stephen Hawking ve @pislick0 teşekkürler :)

40.54 Kitkat ile bir nebze rahattım ışık konusunda. Ben de Lollipop ile ışık konusunda rahatsızlık duyuyorum bazen. Ekran filtreleri aslında ışığı kısmıyor, sadece ekranın üzerine bir perde çekiyor. Ekran görüntüsü aldığımda bu filtreler yüzünden karanlık çıkıyor. Ayrıca IPS ekranda hiçbir enerji tasarrufu da sağlamıyor bu filtreler. Gecko romun yeni versiyonunu bekliyorum bu soruna çözüm için.

eski LG cihazımın şarj adaptörünü verdim eşişme 700mah çıkışı var daha stabil oluyor şarj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgurbuz50 -- 11 Ocak 2016; 16:31:55 >

Bir de ekranı kilitleme seçeneğin de neden kamera ve ya ses ile kilit açma özelliği yok var da ben mi bulamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahsun494 -- 11 Ocak 2016; 19:20:14 >

SHELL ROM v4.0 Final by Shesnon Ribeiro from ZenfoneBrazil

Bizim Legolaas ın Romu baz aldığını belirtiyor.

v4.0 -3.24.40.80.zip (583M)
    https://drive.google.com/file/d/0B1eD1KdHTxD_V0g0TmNvaENtSm8/view?usp=docslist_api

TWRP ile uyumlu
    Root
    -Zenmotion Fonksiyonel ve standart geliyor
    Hızı aşağıya overclock 400MHz ve 2GHz ile -Özel Kernel entegreli
    -boot Animasyon Yeni
    -Artan Pil ömrü ( 4 saat ortalama)
    Ses 15 den 30 seviyesine yükselmiştir
    Modifiye -Ícones ( durum çubuğu )
    -Yeni Ayarlar paneli
    Performans ve pil build.prop olarak -Modifikasyonlar ve yeni tweakler
    Çok aktif kullanıcı -Mode
    -Çekirdek Adiutor Dahil
    OpenGapps ve -Geçen versiyonu ekler
    Müzik -Visualization remodeled
    -ASUS Müzik Sony Walkman ile değiştirildi
    -DT2W Çekirdek ( Borets24 en )
    3.24.40.80 için güncelleştirilmiş ROM -Base ( ByLegolass )
    ROM hacmi azaltıldı
    -BusyBox eklendi
    -Yeni Simgeler eklendi
    -Viper4Android Tüm sürücülerin eklendi
    Eklenen Explorer -Kök
    -Yeni Emojis Paketi ve yaklaşık 100 kaynaklar dahil
    -ZenFlux Standart Comes
    Profil fotoğrafı tıklayarak -Resolvido Hata yeniden systemUI .

Final yazdığı için bu romu bi deneyeyim dedim; gerçekten pil 4 saat civarı gidiyor fakat sistem istikrarlı çalışmıyor çok reset atıyor çok donuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ulutan1

quote:

SHELL ROM v4.0 Final by Shesnon Ribeiro from ZenfoneBrazil

Bizim Legolaas ın Romu baz aldığını belirtiyor.

v4.0 -3.24.40.80.zip (583M)
    https://drive.google.com/file/d/0B1eD1KdHTxD_V0g0TmNvaENtSm8/view?usp=docslist_api

TWRP ile uyumlu
    Root
    -Zenmotion Fonksiyonel ve standart geliyor
    Hızı aşağıya overclock 400MHz ve 2GHz ile -Özel Kernel entegreli
    -boot Animasyon Yeni
    -Artan Pil ömrü ( 4 saat ortalama)
    Ses 15 den 30 seviyesine yükselmiştir
    Modifiye -Ícones ( durum çubuğu )
    -Yeni Ayarlar paneli
    Performans ve pil build.prop olarak -Modifikasyonlar ve yeni tweakler
    Çok aktif kullanıcı -Mode
    -Çekirdek Adiutor Dahil
    OpenGapps ve -Geçen versiyonu ekler
    Müzik -Visualization remodeled
    -ASUS Müzik Sony Walkman ile değiştirildi
    -DT2W Çekirdek ( Borets24 en )
    3.24.40.80 için güncelleştirilmiş ROM -Base ( ByLegolass )
    ROM hacmi azaltıldı
    -BusyBox eklendi
    -Yeni Simgeler eklendi
    -Viper4Android Tüm sürücülerin eklendi
    Eklenen Explorer -Kök
    -Yeni Emojis Paketi ve yaklaşık 100 kaynaklar dahil
    -ZenFlux Standart Comes
    Profil fotoğrafı tıklayarak -Resolvido Hata yeniden systemUI .

Final yazdığı için bu romu bi deneyeyim dedim; gerçekten pil 4 saat civarı gidiyor fakat sistem istikrarlı çalışmıyor çok reset atıyor çok donuyor.

bende dün akşam flashladım, güya yeni kerneli işaret ederek reset yok demiş ama üzerinde pek çalışıldığını zannetmiyorum.
    Neticede bu romun copy/paste rom olduğu çok sırıtıyor. Yaptığı yamalar sorunlu

• Üzerindeki kernel 12.12.2015 olan sürüm vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ben 01.09.2016 olan sürümü yükledim yine sıkıntılı.

Orijinalden alıntı: ulutan1

Üzerindeki kernel 12.12.2015 olan sürüm vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ben 01.09.2016 olan sürümü yükledim yine sıkıntılı.

hangi governor ayarı ile kullandın, değişik ondemand, intel veya bioshock.

ben bundan sonra Bigrom v9 u deneyeceğim. 3.23.40.52 üzerine opengapps ve 0109 kernel entegreli yapmış.
    abuk sabuk duvar kağıdı dahil etmiş ama o bizi bağlamaz. V7 den stabil ise denenebilir.
    Romu 517 mb a kadar düşürmüş. Zaten by @minhtrisr109 paylaştığına göre sanırım V10 da bu rom finale girecek.
    Ama tabi bu arada asus yeni güncellme verirse geliştiricilerin bu kararları değişir.

Hiç reset vb sorunlar yaşamadım. Sadece son çıkan çekirdekleri denerken SD kart sorunu yaşadım, çekirdeğe geri dönünce sorun kalmadı.

Orijinalden alıntı: RhPolitik

CM 12.1 Remix ZF5 by MinhTri sürümünü neden kimse kullanmıyor. GPS ve FMRadyo hariç sorun görmüyorum.

Hiç reset vb sorunlar yaşamadım. Sadece son çıkan çekirdekleri denerken SD kart sorunu yaşadım, çekirdeğe geri dönünce sorun kalmadı.

ben kullandım ama sonuçta cm 12.1 den pek elektrik alamadığımdan şimdilik alternatifleri zorluyorum şahsen

-------------------------

Ayrıca XDA daki şu aracı inceleyen varmı?

[TOOL] WinDroid Universal Android Toolkit | Unlock | Root | Flash | Zenfone 5

http://forum.xda-developers.com/zenfone-5/development/tool-windroid-universal-android-toolkit-t3291238

Features
    - Many Devices Supported
    - Beautiful MetroUI Theme
    - Full Bootloader Unlock
    - Gain Permanent Root
    - Flash Custom Recovery
    - Flash Custom Kernel
    - Flash Custom ROMs
    - Sideload Zips
    - Push Files
    - Install Apps
    - Relock Bootloader
    - and so much more!

Download
    WinDroid Universal Android Toolkit

http://forum.xda-developers.com/devdb/project/?id=1314#downloads

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademm35 -- 12 Ocak 2016; 10:28:52 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.